Länka ditt favoritdjurklipp på Youtube

Hiss & Diss - Husdjur

Hissar:
* Du får en vän för livet
* Du kommer inte känna dig ensam lika ofta
* Du lär dig ta ansvar

Dissar:
* "Vän för livet" är tyvärr inte hela ditt liv
* Du blir låst och kan t.ex. ta en spontanresa helt random
* Det är dyrt

5 djur du tycker ser riktigt roliga ut

Näbbdjur, näsapa, sengångare, myrslok och llama.

Bilkälla HÄR HÄR HÄR HÄR och HÄR

Är du noga med vad för slags bilder och information du delar med dig av på sociala medier?
Nje, egentligen inte. Borde vara mer noga med det men det känns redan som det är för sent, haha. Det är ju inte heller som att jag typ skriver ut ALLT jag gör och så men om jag delar med mig av något så tänker jag oftast inte steget längre.. tyvärr!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Som ni märker går ju kanske inte dessa dagar 100% bra, men jag försöker mitt bästa!

Finns det något djur du kan ha ihjäl utan att må dåligt efteråt?
Egentligen inte... men om min gräns hade varit nådd hade jag dödat bananflugor, då de är ganska irriterande när de flyger omkring och sätter sig på datorskärmar, tvskärmar, ALLT! Haha. Men det är seriöst det enda djuret jag kan döda utan att må dåligt av.

Om du fick välja fritt på alla djur i hela världen, vilket skulle du ha som husdjur?
Jag skulle haft antingen en ocelot eller en röd panda. Inte för att jag vet hur bra det hade varit då oceloter typ kissar överallt och är nattdjur, och röda pandor behöver kunna klättra och hoppa och sådant.. så jag vet inte om de hade mått bra hos mig. Men ja, om de hade mått bra så hade jag haft en ocelot eller röd panda hemma!

Bildkälla HÄR och HÄR

Hur söta är de inte då? Åhhh jag dör.

Likes

Comments

Hallå hej, lagom aktiv här känner jag, ursäktar mig för det!
Men nu kör vi ex. antal frågor på rad och hoppas på att inlägget inte blir överdrivet långt.

Om du fick leva i en film, vilken väljer du?
Jag hade nog valt att leva i Harry Potter, även om det kanske inte är världens frid och fröjd i det universumet - det hade liksom vägts upp med att magi existerade! Friggin awesome. Mvh vill vara en cool häxa (vem försöker jag lura jag är inte cool).

Tipsa om vad du vill som har med film att göra
Om du är lite halvkär i någon och du vill bjuda över hen till dig; föreslå att ni kan kolla på film så kommer allt lösa sig ;)

Hiss & Diss - Filmer
Film är inte direkt min stora passion i livet... men en hiss är väl mysfaktorn av filmtittandet. En diss är att jag inte alls har koncentrationsförmågan att kolla på film.

5 filmer man inte får missa
* Sagan om Ringen-triologin
* Harry Potter-filmerna
* My Sister's Keeper
* 8 Mile
* Mean Girls

Har du klappat ett vilt djur?
Ja, en liten harunge som jag och mamma tog hand om. Den hade tappat bort sin mamma och skator pickade i hens ögon när jag och mamma hittade den :c Så ja, vi bestämde oss för att ta hem den och ge den mat i några dagar tills vi kunde släppa ut den.

Vad är det roligaste du sett ett djur göra?
Alltså, min katt var (läs: är) galen när han var yngre, och hans favoritsysselsättning var att springa fram och tillbaka från köket till vardagsrummet i min och mammas gamla lägenhet (det kanske var ca 10 m eller något). En vacker dag när han gjorde detta så snubblade han när han sprang och gjorde en kullerbytta rakt in i väggen, hahahah! Trodde jag skulle dö av skratt.
Han brukar också resa på ryggen och gå åt sidan, tycker att det ser så fruktansvärt roligt ut, haha. Mamma och jag kallar det "Gå Sebastian", som i Sebastian krabba i Lilla Sjöjungfrun.

Bildkälla HÄR
Hahaha alltså varför går katter så här ens?

Likes

Comments

Vem är din favoritskådespelare?

Hmm.. det är faktiskt en väldigt bra fråga!

Men jag antar att det är Leonardo DiCaprio. Mannen, myten, legenden. Han som aldrig får en Oscar osv.

Varför, you may ask? Jo, för att han gör sina roller så fruktansvärt bra! Det finns inte en enda film jag har sett med honom där han har gjort dåligt ifrån sig, och det känns som han går in 120% för varje roll han gör.

Jag har läst och hört folk säga att hans roller är snarlika varandra, speciellt i de senaste filmerna han har gjort; d.v.s. en psykotisk missbrukare typ...? Jag kan väl se det, men hallå, han har väl ändå gjort dem bra? "The Wolf on Wallstreet" är ju grym till exempel! Och sedan kan väl inte han bestämma vad regissörerna vill ge honom för roll...? Eller är jag helt ute och cyklar nu...? Hahhaha.

/endrant ännu en gång

Vill förresten highlighta filmen "Gilbert Grape", när vi ändå pratar DiCaprio. En av hans bästa filmer! SE DEN OM NI INTE HAR GJORT DET OKTACKBRA.

Bildkälla HÄR

Från Gilbert Grape. Var längesedan jag såg den nu, kanske borde göra det snart!

Likes

Comments

Har du, som jag, problem med puffiga/trötta ögon?

Well, här har jag en relativt simpel "gör det själv" till dig!

Allt du behöver är:

* Bomullspads
* En halv gurka
* Vatten
* Fryspåsar

Börja med att finriva gurkan och lägg den i en sil över en behållare av något slag. Försök så gott det går att pressa ut all vätska. Jag försökte först med att låta gurkan vätska av sig själv men insåg efter ett tag att det var bättre att använda sin egen handkraft!

Spara sedan gurkvätskan och släng den rivna, torra gurkan (den är inget att spara på ändå). Här kan ni välja att antingen använda endast gurkvätskan till padsen eller tillsätta vatten. Jag valde att tillsätta vatten då jag ville få fler gurkpads. Dock kanske de inte blir lika effektiva då, vad vet jag.

Efter dessa steg kommer det lite jobbiga steget! Doppa padsen i gurkvattnet och krama ur den överblivna vätskan. Lägg sedan padsen i en fryspåse. Upprepa detta steg till gurkvattnet är slut!

Det är lite krångligt att få i de blöta padsen i fryspåsen till en början, men efter ett tag så kommer en in i det. Ge inte upp!

Till slut, lägg in fryspåsen i frysen och låt dina gurkpads bli härligt kalla.

Släng sedan på dig din bästa ansiktsmask, ta fram ett par av dina uppfriskande gurkpads, lägg dem på ögonen och chillaxa i 10 min. Hemmaspa när det är som bäst!

(Eller använd dem för sig själva, det funkar ju det med!)

På detta "recept" fick jag ut 28 par gurkpads; är kanske något en borde säga också, haha.

ENJOY!

*Edited protip: Tina dina pads ett tag innan ni lägger dem på ögonen, ni kommer förstå varför när ni tar ut dem från frysen!​

Gurka ska ha en uppfriskande och återfuktande effekt på huden. Så istället för att lägga rena gurkskivor på ögonen, testa detta!

Likes

Comments

Ser du helst på film hemma eller på bio?

Eftersom jag inte kollar på film själv så tycker jag mer om att gå på bio med någon!

Alltså, jag tycker väl om att kolla på film hemma också men det blir mycket mer feeling när en ser en film på bio liksom.

Så, helst kollar jag på film på bio, men tycker om att kolla på film hemma också. Kriteriet är väl egentligen gott sällskap? Hahha. Vad mer kan jag säga. Den som har gjort denna utmaning har inte tänkt på att en ska kunna skriva ett helt blogginlägg om dessa frågor, clearly.

/endrant eller något.

Hoppas ni får en fin dag!

Här får ni en uråldrig gif på mig i brist på annat!

Likes

Comments

Jag har haft ett sådant fruktansvärt sug att skriva ett blogginlägg utöver den där utmaningen jag gör. Det jobbiga i detta är att jag inte vet vad jag ska skriva om, hahha.

Vad tycker ni om att läsa?

Inte för att jag ska styras av vad ni vill läsa om men det känns som jag behöver få åtminstone lite inspiration liksom.

Men för att detta inlägg inte ska bli helt värdelöst tänkte jag köra en "Veckans Musiktips", because worth!

Fick upp denna låt på "Veckans Tips" på Spotify för någon månad sedan och blev instakär. Helt underbar enligt mig. Hoppas ni tycker om den också!

Likes

Comments

Vilken är din favoritfilmgenre?

Åh nej, filmveckan är här! Jag kan ju säga direkt att jag inte är någon större filmfantast, och kollar inte på film om ingen annan tar initiativ till det. Så denna vecka kanske blir lite seg.

Om Youtubeklipp hade räknats in i filmkategorin hade detta varit sååå lätt, haha!

Men ja, mina favoritfilmgenrer är fantasy och thriller. Kan inte bestämma vilken av de jag tycker om mest, så ni får leva med två favoriter!

Filmer från dessa genres som är mina favoriter är Sagan om Ringen-triologin samt Inception (som FAKTISKT räknas in i thriller-kategorin, looked it up!) så om ni av någon anledning har missat dessa så ta er samman och kolla på dem!

Mvh tycker om att kolla på långa filmer när jag väl tar mig samman.

Likes

Comments

5 leksaker du tyckte extra mycket om som barn

1. Bratz
2. Betty Spaghetty
3. Gosedjur
4. Barbie
5. Lego Scala

Ja, vad ska jag säga. Jag älskade att leka "familj" eller "kompisgäng" med mina leksaker. Det spelade ingen roll i vilken form leksakerna kom i, bara de var "varelser". Om de var varelser, då kunde jag komma på knäppa historier om dem.

Åhhhhh vilket sug jag fick på att leka med Betty Spaghetty nu! Hahaha.

Puss och kram!

Nu för tiden leker jag bara att jag är en primadonna vid poolkanten osv.

Likes

Comments

Hiss & Diss - Händelser från barndomen

Hissar:

* Jag hade många kompisar.
* Alla lekte med alla.
* Det var bara att ringa på hos en kompis och fråga om de ville leka.
* Skolrasterna var awesome.
* SKOGEN!

Dissar:

* Mobbing var ändå ett faktum.
* Barn är på riktigt elaka mot varandra.
* Jag var elak.
* Redan under barndomen började vi döma varandra på vårt utseende.
* Du behövde redan då vara "cool" för att vara något.

Jag blir lite motsägelsefull här märker jag, men "barndom" är ett så brett spektrum att jag inte vet vilken tid av min barndom jag ska tänka på. Förskoletiden/lågstadiet var en riktigt bra tid för mig men mellanstadiet var en hemsk tid med mobbing och utfrysning från mina föredetta "bästa vänner".

Dock fick jag en ny bästa vän under mellanstadiet som jag fortfarande håller väldigt kär, så jag antar ändå att det onda förde något gott med sig.

Allting händer av en anledning.

Men snälla, ta hand om varandra. Om ni ser någon som blir mobbad, sträck ut din hand och var en bra kompis.

Det viktigaste av allt är att du är dig själv, vad andra än tycker och tänker!

Likes

Comments