Hej!

Jag har införskaffat nya LED-lampor som jag bara älskar! Det är små "kristallformade" koppar formar med lamporna i mitten. Ursnygga!

Jag hade förut LED-bollar men bytte nu ut dem mot dessa och jag tycker dessa passar bättre överom mitt fönster än bollarna gjorde.

NÖJD!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​Hej,

Det har varit lite tyst här nu en tid, mest pga brist på tid. Jag har massor på en och samma gång, skola, två kurser utanför skolan och nu blir det också en vecka intensivt plugg på Hygienpass, som jag skall avlägga tenten nästa tisdag. 

Som tur är det höstlov nu torsda fredag och sedan är fortfarande måndagen kind of ledig. Så jag har tid att koncentrera mig på det och inte behöva stressa med det vid sidan av läxorna.

Jag har igen varit "sjuk" eller egentligen har min mun varit extremt inflammerad så förra veckan kunde jag inte äta ordentligt så jag levde på gröt och saft, vilket resulterade ganska snabbt i att orken tog slut så ett höstlov kom precis när jag behövde det!

Idag hade vi besök på skolan av Helsingfors Universitet. Vi fick ta del i två valfria föreläsningar om olika ämnen. Jag valde historia och biologi och det var verkligen intressanta föreläsningar! Vi fick även information allmänt om Universitetet, men det är inte aktuellt inom en snar framtid så jag tar ingen stress.

Ha det bra!🌸

Likes

Comments

Hej!

Nu kommer det sista inlägget om mina böcker, så njut!


Hitta Violet Park: Handlar om en kille som ser en urna inne på ett taxi kontor och vill rädda den som ligger i urnan, han lyckas och så börjar historien om att ta reda på vem damen i urnan egentligen var, och vilket förhållande till huvudpersonens försvunne pappa denne har.

Kort, men ändå unik för sig! Läsvärd!

Författare: Jenny Valentine

Denna bok älskar dig: Min är på finska. Boken innehåller egentligen humorbilder och bara konstiga bilder som är sammansatta av en av mina favorit-youtubers.

Författare: Pewdiepie

Sagan om ringen-triologin: Handlar om en hobbit från Fylke som blir indragen i ett äventyr som går ut på att ta den ondaste magiska ringen till Mordor för att förstöras för all framtid. Hotet från ringens riktiga ägare, den onde Sauron, lutar tungt över det lilla resesällskapet på deras väg genom Midgård mot Mordor.

LÄSVÄRD! Denna triologi sägs ha gett upphov till Fantasyn i allmänhet, och jag förstår varför det sägs så. Väldigt välskriven och väldetaljerad!

Författare: J.R.R.Tolkien

Cirkeln-triologin (har första delen): Handlar om 6 flickor som besitter magiska krafter som plötsligt blir uppväckta efter att den sjunde i cirkeln begår ett mystiskt självmord. Romanen cirklar runt hur de sex flickorna går till väga för att få morden på dem att sluta och varför de ens besitter de krafter de gör. Berättelsen går sida vid sida mellan magin och flickornas vardagsliv.

Boken är mycket bättre än filmen! Läsvärd om du gillar lätt magi.

Författare: Mats Strandberg och Sara Bergmark-Elfgren.

Alvklingan(triologi? jag har i allafall del ett): Boken är rätt mystisk i sig eftersom det som händer är Sagan om ringen, fast flera tusen år senare och med andra personer som råkar komma på samma väg. Romanen är trots det läsvärd och en trevlig fortsättning på Sagan om Ringen. Den har också skilda berättelser och äventyr än vad Triologin har, så läsvärd!

Författare: Nick Perumov

FAVORIT!

Eragon-triologin(fyra delar, har tre delar, den originella triologin.): Eragon är en föräldralös bondpojke som bor med sin morbror och kusin uppe i norr, utanför samhället. En dag när han är ute på jakt dyker det upp en stor blå sten som han tar med hem för att byta mot kött.

Ägget visar sig vara en drake, drakar hade för länge sedan dött ut tillsammans med legenden om drakryttarna som skyddade världen. Men så börjar flykten från samhället mot en tryggare ort för att utbilda Eragon till den drakryttare hans drake, Saphira, gjort honom till.

Historien tar oss till dvärgarna i söder och alverna i nordöst och slutligen mot huvudstaden för att störta den ondskefulle kungen Galbatorix som tyranniskt härskat alltför länge.

Så otroligt LÄSVÄRD i alla väder!

Författare: Christopher Paolini

FAVORIT!

Vargbröder-serien:

Torak och hans varg Ulfs kamp mot en grupp onda schamaner som försöker ta över makten/världen, och äventyren de måste göra för att komma åt var och en av schamanerna.

Läsvärd!!!!

Författare: Michelle Paver

Du: Handlar om en stalker och hur hans besatthet över en kvinna går ut och hur han går till väga för att komma nära henne..

Oerhört läskig och obehaglig, eftersom man riktigt får känslan av att "vad om jag är stalkad"..Välskriven!

Författare: Caroline Kepnes

FAVORIT!

Den Store Gatsby: 50-talets New York. Nick kommer till New York över sommaren för att jobba och träffa sin kusin Daisy som bor i en flott villa på andra sidan viken. Nicks granne är den mystiske Gatsby som ordnar otroliga fester varje helg, men som aldrig syns själv.

Nick blir personligt inbjuden till Gatsby och de knyter snabbt en vänskap.

Gatsby är en historia om personhistoria, kärlek och vänskap. Romanen väcker känslor hos mig som jag inte kan förklara! LÄSVÄRD!

Författare: F. Scott Fitzgerald

Astrid Lindgrens klassiker box: Finns inte så mycket att säga. Astrid Lindgren var den som fyllde min barndom med bus och liv genom sina historier. Älskar dem.

Innehåller: Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Kajsa Kavat, Nils-Karlsson Pyssling, Alla vi barn i Bullerbyn, Vi på Saltkråkan, Madicken, Lillebror och Karlsson på taket, Mästerdetektiv Blomqvist, Mio min Mio, Ronja rövardotter och Bröderna Lejonhjärta.

Författare: Astrid Lindgren

Trolldomens tre skrifter-triologi: Handlar om tre syskon som blivit föräldralösa som blir indragna till en värld de aldrig tidigare skådat och de är de viktigaste spelpjäserna i det som kommer utspelas för dem. Historien går ut på att det finns tre böcker, en per syskon, med olika magiska krafter och olika äventyr.

Läsvärd! Magisk och fångande.

Författare: John Stephens

Den tomma stolen: Har ej hunnit läsa denna men den handlar om hur en hel std vänds upp och ner av ett dödsfall, och kampen om den plats detta dödsoffer lämnar efter sig.

Författare: J.K.Rowling

​Ha det bra!🌸

Likes

Comments

Hej!
Nu tänkte jag visa vad jag fick med mig hem från Rean igår.
Det blev en kofta och två kjolar. Är verkligen nöjd med allt och tänker också börja använda mer kjol, nu när jag införskaffat ett par.

Koftan är ganska stor och sidan sitter fast i ärmen så om man lägger ut armarna så ser man ut som en fyrkant. Tyckte ändå den var mysig 💓

Den första kjolen är en lite längre pennkjol. Tyckte den framhävde formerna bra och ville ha en kjol så så slapp den hem med mig 💓

Den andra kjolen var en kortare pennkjol, har en nästan likadan röd som jag gillar att ha på sommaren, så då passade en grå också bra! 💓
Ha det bra! 💓

Likes

Comments

Hej!
Idag har varit en super dag!
Jag sitter just nu och vänttar vid bion med Axel, 17;45 skall vi och kolla en film 💓
Idag skrev jag prov och sedan blev det lite rea-shopping för oss. Jag hittade några fina plagg som jag tänkte visa imorgon för er.
Till lunch/middag åt vi på Thai Streetfood här i Borgå, vi tog båda Phad Thai vilket nog är favoriten där! Så gott! 💓

Det har varit riktigt skönt med en dag bara med Axel då vi faktiskt gjort nåt annat än degat i soffan, det är skönt att ibland göra något extra!
Ha det bra! 🌸

Likes

Comments

Hej!

Tänkte inflika ett litet kvällsmålstips, det jag använde mig av var Havrebröd, vanligt smör, basilika, skinka, getost och om man vill, vanlig ost någon skiva på.

Förövrigt är getost+basilika SÅÅ jävla gott tilsammans!

Så testa det! Brödet jag använde var från Kuusamo men det finns säkert i närbutikerna att köpa!


Likes

Comments

Hej!

Jag har verkligen inte tid med detta, borde åka om 5 minuter men jag var tvungen att lägga upp detta idag !

Förra veckan beställde mamma hem grejjer från Dermosil och jag hade gett henne önskemål men visste ej vad jag skulle få, så blev super glad när jag idag fick min Eye makeup corrector-pen och Nailpolish corrector-pen samt en ny Peel off mask, som jag taggar så på att testa!

Jag testade snabbt pennorna på handen med en ögonskugga och eyeliner för ögonsminks-pennan och en klick nagellack som vi kan inbilla oss att ha kommit över på nagelbandet, för nagellacks-pennan då.

​Lite glitter blev kvar efter nagellackspennan men bättre är det än den blåa fläcken. Jag är nöjd!

​Ha det bra!🌸

(​Rewiew på ansiktsmaken kommer senare!)

Likes

Comments

Hej på er och hoppas ni haft en underbar tisdag! Själv hade jag prov och sedan var det gym som gällde och sedan har jag legat och degat hos Axel och läst lite till religionsprovet jag har imorgon, så med andra ord har det varit en bra första dag på provveckan!

Nu tänkte jag skriva om 7 till böcker/bokserier varav några favoriter kikar in:

Divergent-första delen av triologin, har tyvärr ej de två andra ännu: Divergent handlar om en framtidsvärld där samhället är indelat enligt personligheterna på personerna. Tris, huvudpersonen, är en av de osjälviska och när hon väljer att bytra grupp till motsatsen, de modiga blir hon tvungen att verkligen kämpa för att passa in. Lite in i historien börjar man förstå att Tris inte är som de andra, hon är divergent, hon följer inte samhällets regler utan sätter sig emot dem.

Historien fortsätter i del 2 och 3. En läsvärd dystopi!

Författare: Veronica Roth

Beautiful Dead-serien (detta är del 5/5, saknar de 4 första): Handlar om Darina som möter de redan döda, de som kommit tillbaka till jordlivet för att reda ut obesvarade frågor som hindrar dem att finna frid. I del ett två tre och fyra hjälper Darina fyra olika personer som kommit tillbaka, var och en med någon särskild kontakt till henne. Det de alla har gemensamt är att de all, även Darina, gått på samma skola och dött inpå varandra med bara några månaders mellanrum.

Phoenix bok handlar om att Darina måste få svaret på sin egen pojkväns död, så att han kan finna ro. Detta plus press av familjeproblem i Phoenix familj och det att hon slits mellan längtan efter Phoenix och ansvar bygger upp en väldigt bra slut roman för denna serie.

Författare: Eden Maguire

En FAVORIT!

En: Denna roman handlar om En, som hen själv kallar sig. En har inget direkt kön utan vaknar varje dag upp som en ny människa. En är en själ eller något slags andligt väsen som förflyttar sig från krop till kropp utan att själv kunna bestämma var han till nästa hamnar. Romanen handlar om när En blir förälskad och hur han ska få kontakt med denna flicka när han varje dag ser olika ut.

En är en oerhört välskriven roman som man bara är tvungen att älska! Romanen är också en berättelse om att kärlek inte har några gränser och jag tycker själv att so budskap skulle "kärleken är blind" passa bra eftersom kärleken här handlar om personligheten och inte om utseende.

Författare: David Levithan

LÄSVÄRD!

Lika delar liv och luft: Handlar kort om en kvinna som har väldigt höga krav på sig själv, speciellt gällande vikt och utseende och hela hennes liv kretsar kring hur hon ska hålla sig så smal som möjligt. Men så händer det otänkbara, hon blir gravid och hennes kropp "går emot henne" genom att växa och bli större.

En bok som handlar om att kämpa mot sig själv och lära sig att älska bl.a sin kropp och i detta fall, barnet som växer i henne.

Författare: Sara Jungersten

Analfabetet som kunde räkna: Handlar om en flicka, Nombeko Mayeki, och hennes liv som slav på en bomullsfarm till ett fritt liv i Sverige. Första stycket av baktexten lyder: "Hon började arbeta som femåring, blev föräldralös vid tio. Ingenting tydde på annat än att hon skulle leva ett tag till i sitt skjul i Sydafrikas största kåkstad ch sedan dö, saknad av ingen. Om hon nu inte varit den hon var, men det var hon ju"

Boken beskriver alltså Nombekos liv i Sydafrika där hon är den enda slaven som kan räkna och läsa, vilket var väldigt ovanligt. På sin färd genom livet och mot Sverige får man ta del av hennes liv på farmen, som betjänt hos en ingenjör, mötet med bröder, kungar, agenter och presidenter samt få läsa om hur hon tar itu med ett, som baktexten lyder, "Och till ett tungt problem. Ett flera megaton tungt problem." Nombeko råkar nämligen få verkligen fel sak i sina händer, nämligen en bomb.

Läsvärd!

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann: Denna bok har nästan blivit en klassiker redan. I alla fall film. Handlar om Alan som på sin 100års-dag rymmer från ålderdomshemmet och råkar, även han, få fel kappsäck med sig på sin resa. Nämligen en kappsäck full med pengar som egentligen tillhör ett gangster-gäng.

I berättelsen får vi dels följa med Alans resa efter rymningen och hur han hanterar pengarna samt när ganster.gänget jagar honom för att få tag i väskan. Men vi får även läsa om Alans liv och hur han blev så intresserad av sprängämnen och hur han mött alla de stora ledarna i världshistorien och hur han var med och konstruerade atombomben och mycket mycket mer.


Gemensamt för dessa två romaner är att de båda är välskrivna och tar upp allvarliga ämnen på ett humoristiskt och lätt sätt .

Författare: Jonas Jonasson

FAVORIT!

Den hemliga trädgården: Denna roman handlar om en liten bortskämd flicka som blir föräldralös i Indien och blir tvungen att resa till England och bo i Yorkshire med sin avlägsne släkting som knappt är på plats i huset. Flicka, Mary, hatar stället och tycker det är kallt, stort och tråkigt. Hon är mager och blek och den enda hon har att prata med är hennes uppassare. Situationen ändrar när hon löser husets mystiska gåta om en hemlig trädgård som egentligen var frun i husets, men hon har gått bort många år tidigare och trädgården blev låst och orörd pga sorgen efter frun. Ända till Mary hittar nyckeln till trädgårds porten och tar sig in och ger liv till trädgården.

Romanen är en klassiker. En väldigt välskriven klassiker som enligt mig borde läsas av allt levande. Boken måste bli läst för att man skall kunna förstå hur bra denna roman är!

Författare: Frances Hodgson Burnett

Visst duger du: Handlar om Suvi, 14, som får nog av sin alkoholiserade mamma och frågorna om henne, så hon förvandlar sig till så punkig som möjligt så att alla ska sluta ställa, enligt henne, dumma frågor och bara låta henne vara ifred. Berättelsen får en liten vändning när det kommer en brunnsborrare till stan som får bo i Suvis familjs gäststuga. Förälskelsen växer i Suvi för den mycket äldre borraren, som förövrigt är mer intresserad av Suvis mamma.

En välskriven berättelse om en tonårings väg mot vuxenlivet, med allt vad det för med sig. Ett stor PLUS= finsk författare!

Författare: Anna-Liisa Haakana

​Ha det bra!🌸

Likes

Comments

Hej!

Följande fyra inlägg kommer handla om böcker och vad som finns i min bokhylla. Jag kommer i varje inlägg lägga in 6-7 olika böcker/bokserier/böcker av samma författare och berätta kort om dem.


Harry Potter-serien: Handlar om Harry Potter och hans tid på Hogwarts och i den magiska världen, varje bok har ett nytt äventyr som alla hänger ihop med varandra. LÄSVÄRD! Jag älskar HP och anser att det är den bästa serie som någonsin skrivits, Harry Potter är något helt unikt.

Fantastic Beasts and where to find them: En av Harry Potters skolböcker som handlar om alla de magiska väsen som finns i den magiska världen.

Författare: J.K.Rowling 💛

Sol o. Nova-serien: Handlar om Nova som en dag får komma upp till himlen till sin skyddsängel Sol. Novas uppgift visar sig vara att hämta tillbaka månen som någon har stulit. Boken är väldigt väl skriven och jag tycker den passar till både barn och den fantasifulle unga vuxna. Äventyret fortsätter från del 1 till del 2 och Nova får träffa på mycket nytt och förvånande.

Författare: Emil Carlsson

Maze Runner-triologin: Handlar om en grupp tonåringar med huvudpersonen Thomas i spetsen som i del 1 försöker ta sig ut ur labyrinten de hamnat i, i del 2 ska de ta sig över en öken helskinnade och i del 3 ska de ta itu med det slutgiltiga testet, att komma undan den grupp som utsatt dem för labyrinten och öknen, WICKED.

Även detta är en läsvärd dystopi. Den är väldigt trovärdigt skriven, så som författaren beskriver den värld som i framtiden kommer finnas enligt boken stämmer bra överens om hur världen eventuellt kan komma att se ut.

Författare: James Dashner.

Piraternas fånge och Piraternas skatt: Året är 2216 och hela världen ligger under vatten, alla datorer och all teknologi är borta och glömt och världen har tagis över av pirater. Böckerna handlar om Lily, en fiskarflicka som råkar hitta en s.k.a juvel från forntiden, egentligen en speldator och så börjar deras äventyr i hopp om att delvis hitta en server till datorn och dels till att få ett stopp på det krig som hotar att bryta ut mellan de "civilicerade" och piraterna. Med henne får hon piratpojken Zeph.

Även detta är en läsvärd trovärdig dystopi.

Författare: Emily Diamand.

Beautiful Cretatures-triologin: (Jag saknar tyvärr del 1) Denna triologi handlar om den helt vanliga Ethan som möter den nyinflyttade Lena. Men Lena är ingen vanlig flicka, hon har krafter som få vet om och hotet om hennes öde ligger tung i luften. Det enda som håller dem uppe är deras kärlek för varandra.

En välskriven bok om magi och ung kärlek, Läsvärd!

Författare: Kami Garcia och Margaret Stohl

Half Bad-Ondskans son(del 1 i en triologi): Denna bok har jag ännu inte hunnit ta itu med men enligt baktexten kommer den handla om Sextonårige Nathans flykt undan sin vite häxa till mor och sin ondskefulle och mäktige far samt myndigheterna som övervakar honom över fruktan vilka krafter Nathan besitter.

Författare: Sally Green.

Sist men inte minst för idag:

Förr eller senare exploderar jag: Handlar om cancersjuka Hazel Grace och Augustus Waters kärlek och jakten efter svar till obesvarade frågor i Hazel Graces favoritbok tar dem till Amsterdam.

En bok som får dig att tänka på livet och kärleken.

Will Grayson, Will Grayson: Handlar om två helt olika pojkar med samma namn, Will Grayson. Den ena är gay och lever livet medan den andra är motsatsen.

Det tar en tid föreman inser att boken handlar om två olika personer eftersom de heter samma sak, men tillsist förstår man allting. Läsvärd!

Paper Towns: Handlar om Quentin som är förälskad i grannflickan Margo. Margo är en väldigt rastlös person som en dag plötsligt försvinner men lämnar ledtrådar till Quentin om var han kan hitta henne.

Looking for Alaska: Miles är en ensamstöring som flyttar till Culver Creek och möter bl.a Alaska Young, den snyggaste flickan han någonsin sett. De utvecklar en vänskap som för med sig smygrökning och hyss mot internatchefen. Men så dör Alaska och inget är längre som det skall vara.


Författare: John Green. (samt David Levithan i Will Grayson, Will Grayson.)

Ha det bra!🌸

Likes

Comments

Hej!

Var idag på en loppisrunda till två olika loppis här i stan, hittade två klädesplagg från det första och två böcker från det andra. Nöjd!

Loppis 1: 3€

Loppis 1: Off Shoulder, originalt från Vero Moda 4,50€

Som redan konstaterat så älskar jag konst och att måla, både med vatten- och oljefärg, så när jag hittade dessa två var jag tvungen att köpa dem! De är super enkelt uppbyggda och direktiven är väldigt enkla och lättförstådda.

Loppis 2: sammanlagt 7€

Häromdagen var jag på jakt efter en ögonskuggspalett med varma mörkröda toner, hittade inte men kom istället, som vanligt, hem med ett nytt nagellack i en mörklila färg kallad plump power.. Köpte dessutom en top & base coat. Båda från Essence.

​Nöjd för denna gång!

Ha det bra!🌸

Likes

Comments