"Välkomna tillbaka till ett nytt år" lät det i festsalen klockan 12 idag.
ABI- året gäller för mig vilket betyder studentskrivningar om fem veckor o mycket press på studierna. Själv har jag ett hat-älskar-förhållande mot det kommande skolåret, vill så snabbt som möjligt ta studenten och gå vidare till nästa steg, men skulle inte orka med allt plugg detta år för med sig då jag redan pluggat som en dåre förra året och hela sommaren...

Då jag dessutom inte direkt gillar mitt gymnasium längre blir det extra tungt att orka åka dit 5/7.

Idag var trots allt en kort kort kort dag, 12-13 och sedan hem, men imorgon drar det igång 8-16 genast pang på rödbetan med fotografering och lektioner.

En bra sak med dagen var trots allt mitt loppisfynd som syns på bilden ovan.
Dan Browns "Da Vinci Koden" för FEMTIO CENT!
Verkligen ett fynd enligt mig, har hört så mycket bra om Browns romaner och speciellt denna så var tvungen att köpa då det gällde ett pris på under en euro. Verkligen nöjd!

Sådär, ett nytt inlägg och en ny skolstart. Sju månader tills min gymnasietid är över och läslovet börjar.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej,

idag gällde det jobb 8.30-16 trots att jga borde ha ett ledigt veckoslut nu....schemaändringar som inte stör då jag på dethär viset får två lediga dagar nästa vecka med Axel (han kommer hem från sitt jobb (på sjön) på tisdag).

Efter jobbet åkte jag snabbt hem för att sedan dra vidare til Esbo IKEA med mamma och pappa. Planen var att köpa ETT skåp till vår hall som vi renoverat under sommaren. Men som alltid då man är i IKEA hittar man det ena och det andra och vi kom ut med massa annat stuff.

Jag köpte själv två stycken 2-pack dynvar, så alltså fyra dynvar (älskar nya lakan), två doftljus i dofterna typ vinteräpple och björnbär. IKEAs doftljus är de bästa!

Sedan köpte jag också en skrivbordslampa till mitt skrivbord då jag verkligen behöver en under vinterhalvåret då solen redan går ner 16 tiden och rumslampan lyser dåligt mot bordet. Så en sådan kom också med hem. Lampstången är en justerbar/vridbar typ så jag kan rikta den vart jag vill enkelt.

Jag är nöjd, som oftast, med dessa inköp.

Ha det bra!

Likes

Comments

Hallå,
Augusti....det känns vel ganska normalt trots att sommaren (som knappt förtjänar att kallas sommar pga vädret) snart är "över" för oss som studerar.
Känns ju lite smått nedstämt.

Mina två veckor "semester" från jobbet gick i ett hujj och spenderades ute på holmen med min familj.
Nano växer med fart och väger som 3 månader gammal 14 kg 💕

Jag har nu lyckats plöja igenom 3 Harry Potter böcker, 3 biologi böcker inför studentskrivningarna i september, 2 engelska böcker (Winter People och Looking for Alaska) plus "När lammen tystnar" som jag slukade på två dagar (HUR har jag inte upptäckt den tidigare???) och nu håller jag på med "Harry Potter och den flammande bägaren" dvs bok 4 ( håller på och läser igenom serien igen) och "Skuggan i vattnet" av Inger Frimansson.
Så böcker har jag minsann haft tid för kan jag säga.

Framtiden kretsar konstant i mina tankar, och som dessutom är en sak jag ogärna tänker på då det är så osäkert alltihop med framtiden. Jag vill så gärna planera min framtid men jag vet att jag inte kan styra den och därför ogärna heller tänker på det.
Studier kan jag ännu tänka på men jag undviker att tänka "sen då jag studerar till ---- så ska jag flytta till bla bla bla". Hur kan jag veta om jag får en studieplats? bostad? jobb + pengar i den situationen? Jag vet inte. Usch.

Jag tycker dessutom om att ha kontroll över situationen så framtiden är såklart utom min kontroll och jag tål inte det 😂

Likes

Comments

Hej, igår åkte vi med familjen på en spontan picnic till Lökskär som ligger några holmar från vårt.

Vi åt en lätt salladslunch och gick runt holmen, men mest njöt vi sv det otroligt äntligen fina vädret (och idag regnar det igen...).

Imorgon åker jag troligtvis hem för att träffa Axel den ena dagen han är hemma innan han åker iväg igen och sedan kommer jag tillbaka ut till holmen för att spendera den sista lediga veckan här.
Ha det bra!

Likes

Comments

Hej, mitt hår är väldigt tjockt och starkt. Och det finns andra orsaker än bra hårgener bakom. Så idag kommer det.....

Mina bästa hårvårds tips:


Först en disclaimer: Jag är inget proffs, detta är mina egna tips som funkar för mig individuellt. Har dessutom normalt hår alltså inte flottigt eller torrt.


1. Färgning

Jag började färga mitt hår som väldigt liten, första gången redan i dagis, men fick en allergisk reaktion och har efter det de flesta gångerna färgat hos frisören. Min mest intensiva hemma-färgnings tid var då jag hade rött hår, och det slet något otroligt på mitt stackars hår.

Att färga håret hemma, och då speciellt bleka det hemma, är ett big no no av mig! Gå till ett proffs om du vill ha ett resultat som du är nöjd med, annars kan det sluta med grönt istället för brunt och skalligt istället för blont!

Nu har jag inte färgat håret på iallafall 1 år.

2. Användning av värme vid styling

Om du stylar med plattång/ locktång bla bla, okej, men använd heatprotection-medel till håret! Finns hos frisören, i skönhetsbutiker (Sokos har..)osv.

Annars så om du vill göra det ännu bättre för håret så avstå helt från värmestyling. Lockar får du hur lätt som helst med olika flätor (YouTuba...det finns massor av olika trix) och vågor kommer lätt med att sova med uppsatt hår.

Jag själv har aldrig ägt en locktång förrän förra hösten, och den har jag använt max 3 gånger...med myycket heatprotection.

Värmen från tängerna skadar speciellt ytan av hårstråna, vilket ju i sig låter som en skräckhistoria. Så avstå!


3. Tvätt

Tvätta håret varannan eller var tredje dag, beror såklart på du som person hur din kropp fungerar. Såklart ska man tvätta då det är skitigt, flottigt eller luktar illa som exempel. Men tvätta inte i onödan, låt håret vila och sköta sig själv. Håret behöver sina egna naturliga oljor.

Ett annat tvättips jag själv märkt skillnad med är att tvätta med kallt vatten. Eller skölja ur med kallt vatten, hursomhelst avsluta med det. Varmt/Hett vatten "bränner" om vi säger så, bort hårets och fördendelen hudens naturliga oljor.

4. Hårmask

Som en extra boost ca. en gång i månaden. De med arganoil tycker jag är bra, de jag använder har varit riktigt bra för mitt hår.


5. Hårbottnet

Massera, massera, massera. Det är mitt tips. Det är även ett tips jag hört att ska boosta hårväxten. Principen, om jag förstått det rätt, med detta är att då hårbottnet masseras så stimuleras hårrötternas blodceller (?) och mjukas upp och mår bättre. Rätta mig om detta är totalt fel.

Skönt är det ju alltid med lite massage så bara att börja.

6. Rätt borste

Hitta rätt borste. Be frisören om hjälp eller prova dig fram. En bra borste kan också ge nytt liv till håret.

Som ett exempel ur mitt eget arkiv. Mitt hår har en tendens att snurra sig och knyta ihop sig....kämpade i fler år innan Tangle Teasern kom ut och jag fick bukt med knutarna. Men då håret växte och blev längre märkte jag att Tangle Teasern bryter av håret. Och det är ju inte heller vad jag vill så på jakt efter en ny borste är jag fortfarande.

7. Sova/ gå dagen med öppet hår

Jaa, detta tips är lite si och så. Som sagt får man vågor med att sova med uppsatt hår, men håret mår bättre av att man har det löst.

Själv är jag superdålig på detta med öppet hår, Jag har det alltid uppsatt då mitt hår anmars ligger fult platt uppe vid pannan och jag ser totalt slickad ut :( Jag försöker iallafall att sova med det löst alltid då jag kan. (Kan t.eX. inte sova med det löst då jag sover med Axel då hans armar konstant rivet i de då jag rör på mig och hans armar ligger på det).

Likes

Comments

Hej, eftersom jag inte hunnit med annat än studentskrivningsplugg, jobb och en tolv veckor gammal valp så tänkte jag visa lite bilder från den gångna veckan.

-vi gjorde tacosallad med Axel, och det blev supergott-

-häromkvällen gick jag och Axel till en liten mini strand nära dem-

-idag blev det lunch med mamma då jag hade ledig dag, platsen vi planerat att äta på var stängd så vi satte oss ner på Kiva Café vid stranden och åt varsin Berlin Brödi med franska potatisar-

Likes

Comments

Hej,
Jahapp, så stod det 1. juli i kalendern igår och man har sex veckor sommarlov kvar ish... Sommarloven rinner alltid så otroligt snabbt förbi, det känns som om jag inte har haft något ledigt alls. Jag har jobbat sen dag ett och haft ett eller två ledigt veckoslut härtills annars har jag jobbat jobbat jobbat.
Bloggen är knappast intressant då inläggen går ut på att klaga över tidsbristen men det är min vardag nu, jobb och studentskrivnings plugg och Axel är allt jag hinner med tyvärr.

Imorgon är planen dock att jag ska med Axel på sommarteater efter jobbet (om det finns plats) och det blir troligtvis ett inlägg om det också senare, men för ikväll säger jag godnatt.
Ha det bra!

Likes

Comments

TJUGO år sedan Harry Potter och De vise sten publicerades för första gången. T J U G O. Helt ofattbart.

För att fira detta tänkte jag dela med mig av min historia kring Harry Potter och varför jag älskar det så djupt som jag gör.

Jag minns inte hur jag kom i kontakt med serien från första början, jag tror mamma tipsade om det eller så gav hon bara De vise sten i handen åt mig. Oberoende så var det den enda boken i serien vi då ägde.

Jag sträckläste den på en månad som sju år gammal. Då mamma och pappa förstod att jag gillade serien köpte vi de resterande sex böckerna och jag läste alla inom ett år som sju år gammal.

Och så började en resa som för mig än idag är lika djupt älskad. Jag har nu fram till idag läst igenom serien minst sex gånger utan att överdriva och blir varje gång lika fångad av magin.


Varför älskar jag Harry Potters värld så mycket då? Jag vet inte. Det kanske är svårt att förstå för någon som inte själv är så djupt inne i detta hur det bara av att öppna en av böckerna, titta på en av filmerna eller höra melodin till soundtracken får det att mjukna inom mig och jag dras liksom in i den världen och känner att jag är hemma.

Jag grät då jag inte fick mitt brev till Hogwarts då jag var elva, mina högsta drömmar är att få äta middag i Stora salen, fira julafton med de enorma granarna och den förtrollade snön som faller över borden, få chilla i sällskapsrummet med ett parti trollkarls-schack framför mig och blanda ihop trolldrycker på trolldryckslektioner. Det låter säkert löjligt, men är sant för mig och tusentals andra.

Då jag var yngre blev böckerna, och då speciellt Harry Potter böckerna, mina vänner och att öppna HP och få skratta, gråta och känna kärlek betydde mycket för mig. Därför fastnade jag så hårt för dem också.


Jag är även medlem i Pottermore, alltså en webbplats som kretsar kring Harry Potter och där bland annat J.K.Rowling själv publicerar olika noveller och nya realeses och man blir sorterad till sitt elevhem (Slytherin för mig) och man får sin trollstav och kan läsa massor om de olika personerna och familjerna och platserna.

Jag är en sådan person att jag ofta inte vill dela med mig av saker jag älskar. Vet ej varför, men så är det. Harry Potter å sin sida är något jag gillar att dela med tusentals andra, det känns som en enda stor familj. Nu pratar jag förstås om det att Harry Potter är älskad världen över och har hundratals fans i alla länder. Harry Potter communityn är något alldeles extra och håller sig tätt samman också.

En dröm som ska gå i uppfyllelse för mig är att jag vill besöka Warner Bros studios i London för att se och uppleva Harry Potter världen. Jag har förstått att där finns alla kulisserna från filmerna, modellerna de filmat Hogwarts ovan ifrån med (klippen i filmerna där det visas slottet inifrån är filmat från flera olika slott runt om i England och Skottland), klädnader, figurer och bl.a Hagrids stuga har byggts upp så man skall kunna se den.

Att få gå in genom dörrarna till Stora salen och känna att jag äntligen får se allting skulle vara otroligt, redan att gå på konserten med filmmusiken av De vise sten var öveväldigande.

Historien om pojken som överlevde har rotat sig djupt i mitt hjärta och inget kan ta det ifrån mig, för Hogwarts är mitt hem.

Likes

Comments

Hej, BIG NEWS!

Vi har skaffat hund.

Vi hade ju Jocke i 13 år, men som för snart 2 år sedan var pga ålder tvungen att avlivas. Det tog väldigt hårt på vår familj då Jocke var en familjemedlem, det kändes som att förlora en större del av sin familj och vi ville inte ha en ny hund efter Jocke.

Men trots allt snusar Nano i skrivandets stund nyfiket omkring i våra knutar, medans han bevisar att han inte ännu är rumsren.

Nano är en hane på 9 veckor, han är blandras av Husky och Bordercollie med en gnutta Schäfer i sig.

För stunden är han inte rumsren, sover och leker mycket, men är otroligt nyfiken, social och orädd.

Han har en otroligt mjuk valppäls och en vit svansspets.


Vi sökte honom från Loppi, ca. 100km från Borgå. Familjen han kom från hade massor av hundar och skötte väl om allihop, veterinär pappren var alla i skick så nu gäller det bara att vänta på att vi får vaccinera honom.

Och så var vi plötsligt en till i familjen.

Jag lovar dig, Nano, massor av kärlek och glädje hos oss. Du kommer få åka båt och springa fritt i skärgården, äta god mat och gå långa promenader. Hemma kommer du få vara ifred och njuta av lantlivet utanför stan. Du kommer leva gott!

Likes

Comments

Hej,
2 veckor av sommarlov...Och vad har jag gjort?
Jobbat och plöjt igenom 7 kapitel biologi.
Har inte hunnit sola, inga strandhäng, inte ens en glass vid ån, nej bara jobb jobb till 17 och sedan är jag för trött för att möta upp nån annan än Axel.

Därför har bloggen nog varit väldigt tyst nu...Imorgon jobbar jag med måndag ledig och DÅ händer det grejer som även bloggen kommer få ta del av på tisdag (?) tidigast. Verkligen taggad att efter några veckor hållit hemligt detta för alla, äntligen få berätta! Mer om det senare.

Likes

Comments