Hej,
måndag igen...gjorde klart de läxor jag redan vet att jag har för denna vecka i skolan då jag blev kvar där så har haft eftermiddagen ledig, vilket har varit superskönt då jag inte haft en ledig eftermiddag på lääänge.
Efter middagen gick jag ut och promenerade i skogen i nån timme, och gud så skönt att bara få gå i en helt tyst skog och bara få andas! Låter kanske lite cliché, men skönt var det.

Resten av kvällen gäller det att kolla lite Teen Wolf och bara ta det lugnt,
Ha det bra!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej!
Usch, imorgon börjar igen en ny vecka...bara 11 kvar!

fredagen var jag ensam med pappa här hemma då mamma åkte till Tallinn med jobbet, så vi såg på Lord of the Rings: the Return of the King (special edition) som räckte 5 h. Vi är båda två LOTR nördar så de fem timmarna rusade iväg! Det är verkligen mysigt att få spendera lite tid med bara pappa också ibland!

På lördagen hände inte så mycket alls, men idag har det varit en del.
Först gjorde jag lite skoljobb varefter det bar av till bylokalen för den årliga vårlunchen som ordnas där, vilken alltid är ursökt god!
Sedan har jag bara jobbat lite till och börjat kolla igenom Teen Wolf pånytt.

Likes

Comments

  1. Det är bara 11 veckor till sommarlovet! Är så otroligt skoltrött, har ingen motivation alls att åka till skolan, sitta där 8+- h, åka hem, göra läxor läxor läxor och plugga plugga plugga och sedan sova och allt pånytt igen. Dag ut och dag in. Jag kommer bara vara ledig 2 veckor i sommar då jag jobbar juni-augusti, men att jobba är något helt annat än att plugga, så jag ser i allafall fram emot det!
  2. Solen skiner, och har skinit hela veckan. Det har verkligen lyft mitt humör att få känna solens värme mot hyn när man går ut. Det gör också vardagen lite lättare att veta att allt inte bara är skit just nu, då vädret i allafall är bra.
  3. Våren är riktigt bakom hörnet. Vi är inne i halva mars redan och snön smälter och vägarna är bara. Det gör mig så lycklig att veta att jag snart kan skippa bussen(för att istället köra moped) och vinterjackan för minst 7 månader framåt!
  4. Mina blommor mamma gav mig för 3 veckor sedan lever ännu, eller i allafall två hårdingar har inte ens börjat hänga ännu! Jag märker också på mina andra grönväxter att de år mycket bättre nu då det är varmare och ljusare
  5. Snart åker jag till Ruka med Axel + min familj för att hälsa på våra släktingar och åka lite slalom i bättre backar än den lilla som finns här i Borgå. Jag har förövrigt åkt superlite, bara en gång faktiskt, i vinter då det mest har varit slaskigt och regnigt och jag inte har någon lust att åka om regnet står i backen. Så vi hoppas på ett strålande väder på påsken då vi åker upp!

Likes

Comments

Hej,

Imorgon kör en ny vecka igång och vi i min familj avslutade veckan med en ordentlig middag då även min bror och hans pojkvän kom för att äta med oss.


Middag: Stek, rotmos, rödlöks"marmelad", svampsås, grillad bacon och halloumi, sallad och kokt ägg.

Efterrätt: fruktblandning, vaniljglass och vaniljsås.

Likes

Comments

Hej!
Idag blev det väckning 5:30 då bussen till Åbo gick 7:15 från skolgården och hela gymnasiets tvåa åkte till Åbo för att bekanta sig med Åbo Akademi och Novia där.
Detta ordnas varje år för gymnasierna i svenskfinland och iallafall jag uppskattade detta då det ger en bättre inblick i var man skall söka sig efter gymnasiet!
Dagen var uppdelade i pass då man fick gå ock lyssna på föreläsningar om olika inriktningar. Jag lyssnade på Biovetenskap, Teologi, Visuell konst(medianom/fotograf och bildkonstär) och Visuell konst(grafisk designer och inredningsdesigner).

Vi sprang också snabbt in till Åbo domkyrka för att ta en snabb titt och verkligen en mäktig kyrka!
Hemma i Borgå var vi ca 17 och efter en snabb middag skall jag nu lägga mig välförtjänt ner i sängen och ta veckoslut! Har varit sjuk med feberkänsla, snuva och otrolig hängighet och trötthet de senaste 3 dagarna så ett veckoslut passar bra för min del!
Kram💛

Likes

Comments

Hej,

Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson.

En fantastisk läsupplevelse.

Jag läste romanen för skolans skull, men det blev ett personligt nöje trots allt efter första sidan, då den verkligen är fängslande. Boken handlar om en kvinna som vaknar på sin 85års dag som vilken annan människa som helst, kvinnan heter Miriam och är en helt vanlig svensk. Ytligt sett.

Sanningen å sin sida är att hon är av romskt ursprung född i Tyskland men tvingad pågrund av sitt arvsblod till koncentrationslägren Auschwitz och senare Ravensbrück under andra världskriget, och hon heter inte Miriam, hon heter Malika.

Romanen är Miriams historia om att berätta sanningen om sig själv efter ett liv i lögn och beskyddande av sin egen identitet för sin egen säkerhets skull efter kriget. Hon öppnar sitt hjärta för sitt barnbarn, Camilla på sin 85;e födelsedag med minnen som flödar in ur alla hål och kanter medan hon berättar sin historia.

Vi som läsare får dock veta mycket mycket mer då Miriam låter sina minnen flöda fritt fram.

Romanen är svår att läsa för den otålige då det krävs tålamod för att koppla ihop alla delarna, då Axelsson har låtit Miriam minnas ett namn eller en kort händelse i början av boken, men hela minnet av händelsen eller personen först berätas långt senare. Det är dock värt läsandet då det hela tiden händer något och det aldrig blir monotont.

Detta är en bok jag verkligen varmt rekommenderar för alla som gillar personhistorier och speciellt en historia om en koncentrationslägers fånge.

Likes

Comments

Hej och hallå!

Let's talk about last night.

Harry Potter and the Philosophers Stone in Concert, framförd av en symfoni orkester.

Konserten gick till så att pogrammet började 19.30 med ett välkomsttal av dirigenten och så rullade filmen igång. Orkestern spelade alla musikstycken live och de fick vareviga en ton rätt. De var verkligen otroligt duktiga och var värda applåderna.

Publiken var också helt fantastisk och hängde bra med.

Som den supernörd jag är var jag tvungen att köpa lite goodies åt mig då de engång nu säljdes, jag litar inte på ebay och wish och såna grejjer, så köper hellre från ställen jag konkret ser vad jag får.

Jag köpte en Slytherin-elevhems halsduk då jag av Pottermoore blivit sorterad till Slytherin.

Sedan köpte jag en Hogwarts-tshirt, vilket jag letat otroligt länge efter och äntligen hittade jag.

Är så himla glad och nöjd att jag fick uppleva detta då det verkligen var magiskt!

Likes

Comments

Hej,

Jag hade en väldigt skön eftermiddag igår. Efter skolan åkte jag direkt till Nette, som jag inte sett på flera månader, och det var verkligen skönt att bara sitta och prata och skratta i flera timmar med henne.

Efter att jag kom hem hade mamma och pappa ordnat spansk tapas kväll för oss tre, vilket var hur gott som helst och en mysig avslutning på vardagsveckan.

Dagens planer ser ut som så att fr.om. kl. 15-> åker jag på Katjas 18-års kalas och efter det åker jag vidare till Helsingfors för att gå på Harry Potter konsert. det kommer komma dåliga mobilbilder dit ifrån. Är så otroligt taggad för ikväll det kommer bli magiskt!

Ha det bra!

Likes

Comments

....att jag älskar.

1. Hundar.

Jag tror detta säger sig själv, enda sendan Jocke dog har jag varit besatt av hundar och vill adoptera en ny, men måste nog vänta med det. Jag tycker hundar är så fina, gulliga, smarta och "goofy". Allt man behöver i en vän, plus att de älskar dj oberoende är du glad, arg, ledsen eller sur. De finns alltid där då man behöver dem, de är ju människans bästa vän.

2. Åka med hård fart,

Oberoende är det med bil, cykel, ben eller båt så älskar jag att åka hårt och snabbt. Adrenalinkicken man får ger en otroligt skön frihetskänsla och allt ansvar försvinner på ett vis.

3. Trädgårdsarbete,

Att få plocka med blommor och se hur de växer och hålla rent i rabatter och odla grönsaker i växthuset. Det är härligt att få ta hand om något levande och vackert. Tyvärr blir det väldigt lite sånt jobb nuförtiden pga att vi spenderar så mycket av vår fritid på holmen, det fanns mer att göra när jag var liten och mamma ännu skötte växthuset och trädgårdslandet. Jag har en dröm om att kunna köpa ett hus med stor trädgård som jag får rusta upp och odla och sköta om.

4.. Växter,

Detta hör kanske till #2, men olika växter, speciellt grönväxter facinerar mig och därav samlar jag också på dem. De är också väldigt mysiga och livar upp rummen otroligt mycket.

5. Sy,

Och då menar jag med symaskin skapa kläder, dynvar, förkläden, det som behövs. Det var min farmor som lärde mig sy från början och jag har tyvärr inte kunnat göra det på flera år pga att jag inte har någon symaskin.

6. Att träslöjda,

Det är något jag alltid gillat. Det var pappa som först fick mig till det då han ofta fixade utomhus och jag som är pappas flicka följde honom i hälarna överallt fick snabbt en egen hammare och spikar och började sedan skapa små hus, djur av träd, solur, fågelholkar osv. Denna hobby har också smått försvunnit pga tidsbrist.

7. Simma,

I simhall, havet, sjöar. Bara jag får simma och vara i vattnet. Det bästa är att få flyta omkring i havet vid bryggan och sola och leka i vattnet. Känslan av tyngdlöshet och själva vattenkänslan är vad som fångat mig.

8. Dansa,

Ensam eller i grupp eller med par. Dans är roligt, jag gillar att röra mig till rytm och lär mig lätt koreografi. Tyvärr har jag aldrig dansat i grupp som hobby pga. de svindyra priserna. Men ensam blir det en hel del dansat.

9. Sjunga,

Det är något jag gör dagligen. Vet inte riktigt vad jag kan säga om detta annat än att jag gillar att leka med rösten och olika toner.

10. Vistas i naturen.

Jag valde att nämna denna sist då detta nog är det minst personer vet om. Jag älskar att vandra, campa, skogspromenera, ha picnic, utforska nya platser osv. Allt som har med fri naturvistelse att begöras älskar jag. Min absoluta favoritvandringsplats ligger i Kuusamo och heter Karhunkierros (Björnrutten blir det på svenska) och speciellt på hösten då alla träd är höstfärgade och luften är sval men endå har kvar lite av sommaren.

Likes

Comments

Hej!

Som jag redan basunerat ut med åkte jag ensam till Mariehamn förra veckan för att spendera mitt sportlov med Axel.

Det kommer inte vara så mycket text då jag tycker bilderna berättar bra, men smått text per dag nog endå. :)

Lördag 18.2

Väckning 5.50 och flyget lyfte 8.35 med landning 9.20 (superlångt flyg, jepp.) Axel var på flygfältet i Mariehamn och mötte upp mig där. Alltid lika underbart att få se honom och krama honom efter en lång tid ifrån varandra!

Vi gjorde inte så mycket den dagen, lagade till en dundergod middag på marinerade hönsstrimlor i kokosgrädde med nudlar och ceasarsallad. Mums.

Sedan chillade vi bara hela kvällen och gick på en nattpromenad vid 2-tiden och sedan somnade vi vid 4-tiden.

Söndag 19.2

Vi vaknade till en solig dag så vi bestämde oss för att gå till Maxinge shoppingcenter. Alltsomallt gick vi 15 km den dagen, med fulla ryggsäckar, gissa om det var nap-time när vi väl kom hem.

Den dagens middag fick bli nugetter och nudlar för min del, Axel åt ugnskorv och risnudlar då han är glutenfri.

I Sparhallen hade vi köpt chips, dipp och popcorn som vi myste till Moana-filmen. Verkligen en bra film! Se den!

Måndag 20.2

Vi chillade mest hela dagen men på kvällen gick vi och kollade i Bokhandeln och Lisco då det var Bokrean, och sen gick vi på pizza-dejt.

Jag tog en vegetarisk Primavera pizza, den var riktigt god!

Sedan bar det av hem igen för mys och bokläsning.

Tisdag 21.2

På tisdagen lös solen igen och vi bestämde oss för att gå till Mariebad och simma hela dagen. Vi simmade 3h och de har en härlig utomhusbassäng som är uppvärmd på vintern, så där hittade man mig i solen i ett försök att få en solbränna.


Onsdag 22.2

På onsdagen lämnade jag kameran hemma då vi vaknade till ett snöyrväder och jag fick dra mig fram i halvmeters snövallar med mina sommarjogging skor som jag dumt nog endast tog med mig, då prognoserna inte meddelat att det skulle bli vinter i Mariehamn. Hursomhelst blev det en snabb promenad till matbutiken och sedan hem igen.

Den dagen åt vi tacosallad.

Torsdag 23.3

Nu var vägarna plogade så vi gick till Smarket utaför stan, det blev ca. 8 km tur-retur att gå. I Smarket köpte vi mat till Axel och lösgodis inför kvällsmys som vi spenderade med massor av filmer.

Har endast en solnedgångsbild från torsdagen då det inte hände nåt och min mobil dog pga. kölden när vi gick.

Fredag 24.2-Sista dagen

På fredagen vaknade vi vid 11 och tog en utflykt upp till en gammal kvarn alldeles bakom Axels internat, sedan hittade vi skogsstigar som vi bestämde oss för att utforska och det visade sig att de förde oss runt området lite längre bakom internaten. Sedan gick vi till stan för att äta på Hesburger då vi inte orkade kocka själva.

Vid 20.35 var det dags att flyga hem till Borgå igen.

Ett härligt sportlov bakkom mig, idag var det skoldag igen så de vanliga rutinerna kommer snart igång igen.

Ha det bra!

Likes

Comments