Denna vecka kommer jag ha mycket att göra. Så det är väl tur att man har en medryttare som kan skritta hästen i några dagar denna vecka men självklart så blir det stalldagar för mig med och då ska det skrittas ut. I söndags stannade vi på ridplan och tränade lite på min balans. Hästen helt chill fast det stormade och ridplan var som en sjö. Långa tyglar och inga stigbyglar en stund för mig och jo,dessutom med en hand lite då jag var ”tvungen” att filma på ryggen. Harri travades och galopperades sist i oktober,sedan dess har det varit mycket vila och mycket skrittas. Helt otroligt att han är så snäll och lugn. Men han kan nog ibland få för sig att han ska försöka trava. Självklart rider jag alltid med stigbyglar till en början och om han har varit lugn hela tiden och avslappnad så tar jag den risken att släppa stigbyglarna.

Imorgon blir det stall,rida en sväng(kanske,om tiden tillåter) för att sedan köra iväg och handla nån snygg och fin t-shirta. Idag har jag allafall köpt smink klart för helgen och nej,jag använder inte så mycket smink och har inte den intresse heller att spendera flera minutrar på toaleten. På med mascara och thats it!😁 Men nu råkar det hända något speciellt på lördag så då vill man ju var lite finare än normalt. Det som kommer och hända på lördag så kommer jag kanske att skriva någon annan dag.🤫

Men idag kväll ser jag framemot ”Det stora hoppet” finalen. För min del tycker jag att båda lagen är en värd vinnare för om man tänker hur båda papporna har utvecklats bara på några veckor. Från att ha aldrig suttit på en häst till att kunna rida bra. Återstår att se vem som vinner!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Roligt tycker jag att jag har ögt Harri i ett år idag men samtidigt får man fira självständighetsdagen. Han fick morötter,pussar(såklart) och vi red ut en sväng. Först red vi på ridplan och sedan ut fram och tillbaka. Dagen till ära hade vi öven solen med oss. Faktiskt för ett år sedan,nör jag provred honom en gång till innan köp så hade vi exakt lika mycket snö och exakt likadant väder.😅 Jag hoppas verkligen att vi kan komma igång nångång nästa år för jag är så himla ridsugen eller ja,att kunna jobba mera med hästen.

Det som jag är nöjd med att jag är klar med att köpa julklappar för i år. Kan du tänka dig det? Allafall,kan jag inte det. Brukar ju ”snabbköpa” julklappar några dagar innan jul men är rätt nöjd att jag är fördig i god tid detta år. Eftersom det är Zoeys(min brorsdotter) första jul så ska hon absolut få många julklappar,framförallt om man har en faster/fadder som älskar att skämma bort Zoey.😂 Tror nog dock det kommer att vara så varje jul,helt säkert! 😅

Likes

Comments

​Jag får skritta med honom fast varje dag i 10-20 min. och det är jag glad för MEN jag saknar att riktigt jobba i både skritt och trav. 

Likes

Comments

Om 5 dagar är det 1 år sedan jag hämtade hem Harri. Det har varit ett spännande år med honom,ett år som jag aldrig trodde skulle bli så bra,dåligt och mera bra. När jag väl hade haft honom i några veckor så började jag ta ridlektioner med Harri. Rädslan som jag hade då var större än någonsin så vi tränade mycket på skritt,bara skritt pga.min osäkerhet. Människor runt om mig tyckte jag skulle sälja pga.min osäkerhet. Fick höra att det kommer att sluta med att du säljer honom. När jag flyttade med honom tillbaka till Sundom så började jag trava och vara aktiv med honom. Han blev ju helt klart lugnare och mera ”hemmastadd”. Några dagar efter min födelsedag i februari,jag red på ridplan,gick jättebra men när jag skulle sluta så blev han rädd,jag tappade balansen och åkte av. Den kvällen bröt jag smalbenet och vred vristen. När jag väl fick och kunde börja rida igen efter 3 månader så kunde jag absolut inte. Jag var så rädd att jag inte kunde styra hästen själv. Jag ville sluta. Men med hjälp av tränare och stallägaren så vågade jag rida igen och vi blev ett team. Sedan var det hans tur att bli sjuk med en fraktura och spatt. Nu i dagens läge så hoppas vi komma igång igen en vacker dag.

Helt otroligt vad mycket vi har varit med om redan på 1 år!

Jag har även ”botat” min rädsla av att rida ut och nu rider vi ut 2-3 ggr/vecka utan problem. Trodde heller att jag aldrig skulle rida i mörker mera men vi skrittar utan problem. Det är faktiskt bra att vi får skritta en stund per dag tillsvidare. Må gått ett år snart men bara bra att vi får börja om från början! Matte stolt och hästen nöjd.


Likes

Comments

Hålla!

Det var ett tag sedan.. De senaste dagarna har jag funderat hit och dit om jag vill börja blogga igen så nu råkar jag vara här igen. Tanken är att börja blogga aktivt igen men jag tänkte börja med hur läget är med Harri.

I mitten-slutet av oktober så började Harri halta rejält. Veterinären var på besök 2 gånger. Först trodde vi att det var en senskada och sedan när han började gå på 3 ben för det mesta av tiden så trodde jag absolut att det var kört för honom. Alla gissade på att han hade brutit något.. 2 veckor senare gjorde vi ett böjprov då stallägaren(som hjälpte mig) tyckte han började stödja på sjuka benet igen och han måste väl vara friskare nu? Tyvärr såg vi i skritten att han inte ville riktigt stöda benet.. FAN FAN,vad det enda jag tänkte på och bokade en tid till röntgen. Mitt hjärta brast,jag visste inte var jag skulle ta vägen. Är hans tid slut nu? Jag behövde tänka,jag behövde umgås mycket med Harri om det var hans sista dag på jorden. Därför slutade jag att blogga,lusten försvann och jag hade inget intresse av att fortsätta blogga.

I början av novemver åkte vi in och där gjordes det ett böjprov. Han gick konstigt och stödjade inte på benet riktigt. Vi röntgade hela benet. Svaret blev en fraktura i griffelbenet och hon visste inte om det var början på spatt han hade eller var det en fraktura. Jag kände en sån lättnad att det var inget som han behövdes avlivas för. Metacam i 5-6 dagar och vila/promenad 1-2ggr/dag 4-6 veckor tills nästa återbesök. Efter 5 veckor åkte vi in igen för nästa återbesök,han blev ”friskförklarad” men han har spatt i mellersta glidled som håller på och läker ihop. Han skrittas på ridplan/uteritt 4-6 ggr/vecka i 10-20 min. Han mår bra av att få komma ut,så nöjd. Vi ska igen på återbesök i slutet av Januari/början på Februari för att röntga och även behandla spatten med kortison. Det kommer tyvärr att ta 6 mån.-12 mån.tills vi får trava igen men allt beror förstås vad de säger på kliniken. Det är super tråkigt av att vi inte kommer att få delta i några träningar men det viktigaste är att han blir helt frisk. Spatten kommer ju att vara där i benet men han lär funka bra som hobbyhäst och även tävling då och då. Enda skillnaden är att man måste behandla spatten då och då(har jag läst någonstans),han kommer att gå konstigt men det beror på spatten och det kommer att ta längre tid för honom att bli uppvärmd.

Hur fick han en fraktura? - Det som vi tror är att han var utan skor tills i början av november,det var leriga hagar(då snackar vi om LERIGA hagar) och han gick,gick och kunde även springa i hagen om någon häst gick till ridplan. Han har inte världens bästa balans. Jag frågade och typ ”tjatade” att han skulle behöva skor nu innan något händer. Vi tror han hade alltså halkat i hagen ordentligt för det hade han gjort en gång förut men då hade han bara blivit lite öm i kroppen. Han älskar ju att rulla sig så det kan vara att han hade halkat när han skulle upp igen. Jag släppte lös honom en dag på ridplan som jag brukar göra och när han tog galopp så hörde jag ett ”knacks” och mitt i allt travade han med 3 ben..

Likes

Comments

Otur efter otur har blivit så att bloggen läggs ner.
Jag vet inte om jag alls kommer tillbaka men nu just som mitt liv ser ut,så tar det ett stop här.

Jag behöver få min egen tid med min häst,jag behöver få sörja och vara med honom. Han har ont,vi ska till kliniken,jag har ingen ork mera.

Vi ses kanske igen men tillsvidare,hejdå.

Likes

Comments

..till en ny hage!
Vad trodde du? "Fniss"

Veterinären var på återbesök igår och han hittade inget i benen,inte svullen och inte varm men halt ännu precis som sist.
Nu prövar vi att byta hage,till en torrare och "rakare" botten.
Det slog mig för några dagar sedan att hans hage har enorm mycket lera och så går han ju utan skor tillsvidare.
Redan i helgen ska jag försöka få ut en kiropraktiker för att kolla lite på Harri så får vi se sen då men åtminstone ska han vila tillsvidare.

Jag skiter i hur mycket vila han måste få,bara han blir frisk igen.❤️

Likes

Comments

Han hade så ont i onsdags att han gick nästan på treben.
Han vilade mycket på benet,ville inte knappt gå. Med hjärtat i halsgropen körde jag hem tillbaka. Jag skulle ljuga om jag skrev att jag inte grät för det gjorde jag.
Så vad gjorde jag då? Jo,ringde till veterinären som kom ut samma dag fast då på kvällen.
Harri visade att han var på bättringsvägen då..
Genom att ha varit då några timmar senare halt till att vara lite halt.
Veterinären sa direkt att inget är brutet men han har en liten skada på bakbenet.
Eftersom han har inga skor och hagen är full med lera så han kan ha snubblat(då han gärna springer/gå snabbt i hagen då han lämnas ensam.) i hagen eller stött på nån sten (vi hade stenar utanför stallet men dem kördes bort samma dag.) eller sträckt sig illa.

Så just nu får han medicin,kyla i benet varje dag. Vila,vila och mera vila. Han ska vila i en vecka nu tills slutet sv nästa vecka då veterinären kommer på återbesök så får vi se vad han säger då.

Likes

Comments

Igår klarade jag körprovet vilket ledde till körkort och med på köpet fick jag en halt häst.
Han var varm i höger bakben och haltade så Harri har vila just nu.
Tillsvidare händer det inte så mycket.

Likes

Comments

Halva dagen idag var jag orolig att Harri hade en hälta i vänsterbak men det visade sedan på kvällen att det var ingenting. Puh!
Nu ska vi träna lite lugnare och följa med för att fast ingen hälta finns så ska vi ändå följa med då ridningen igår var kanon fast han känndes konstig i vänstervarvet i skritten.

Allafall jag red igår och jag var lite nervös då jag inte har ridit sedan tisdag.
Direkt jag var uppe på hästryggen och började rida så förvann nervösiteten. Det hjälper mig mycket att planera på förhand dagens tränings uppgifter.
Det blev lite skänkelvikningar,halvhalter och halter. Det gick faktiskt riktigt bra alltihop och han var pigg och glad att få komma och röra på sig lite.
Sedan blev det mycket trav åt båda hållen och det var nog första gången att jag kunde tänka framåt och styra hästen,inte behöva kämpa med att han ska rak huvud och nosen lite inåt. Normalt vill han "falla" på en liten volt och sedan ta till skritt eller så vill han ha huvudet utåt när man travar och det är så himla obekvämt.
Men igår nej,han jobbade på riktigt bra.
Efter flera veckor problem med traven så har det börjats lyckas väldigt bra.
Allt slit vi har behövt jobba med,har visats resultat!
Vi kommer att ta ridlektioner igen fast det blir närmare november.

Så sedan tog vi lite galopp åt båda varven och det gick bra. Det har vi något att jobba på.
Kortraven går framåt.
Känns så bra allting just nu och vi får hoppas att turen håller i sig!

Idag,efter vi hade kollat honom så tog vi en promenad på ridplan i 15 min.
Skönt att de just har harvat ridplanen!
Efteråt blev det lite klippning av svans(1cm hår bort men endå),borstning och mycket mys.😍❤️

Likes

Comments