View tracker

Tog mig till jobbet som jag brukar men denna gång via båt och vad kan vara bättre när också vädret visar sin soliga sida.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Tänkte att jag kunde dela med mig av mitt bullbak även här. Vill ni ha receptet så finner ni det på nattbagaren.com

Likes

Comments

View tracker

​Ja jag kommer nu att flytta till en ny adress och ny plats. Ja så himla nytt blir det ju inte ni kommer att nå mig på denna adress också.

Den nya adressen är

www.nattbagaren.com

​Kommer att erbjuda utskriftsvänliga recept, om ni nu vill ha dem på papper eller att de är anpassade för era digitala enheter som läsplattor och telefoner.
​Så att ni med lätthet kan prova på att baka mina recept.

 

Likes

Comments

I torsdagens program i Hela Sverige Bakar så var det tårtor som stod på schemat. Här är nästan den som jag hade tänkt att göra, dock skulle den haft en liten rund del uppe på den stora då den skulle blivit en båt. Smakerna är de som jag hade planerat.

Anslag(tårtbotten):
200 g rumsvarm mjölk, 3% (2 dl)
420 g vetemjöl (7dl)
6 g Vaniljsocker (2 tsk)
20 g Bakpulver ( 4 tsk)
5g Salt (~1 tsk)
100 g rumsvarmt osaltat smör
420 g Strösocker (5 dl)
330 g ägg (6st rumsvarma)
rivet skal från 1 ekologisk citron

Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 175 grader varmluft.
2. Smöra och mjöla en oval bakform och en liten springform på 10-12 cm i diameter, täck bottnarna med bakplåtspapper.
3. Tvätta och skrubba citronen lite lätt med varmt vatten och riv därefter det yttersta på citronskalet få inte med det vita då kan lätt en besk smak komma fram.
4. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker så att det blir vitt och pösigt.
5. Smält smöret och häll det i mjölken och banda ner det i ägg smeten.
6. Sikta sedan alla det torra ingredienserna i en annan bunke.
7. Vänd sedan ner mjölkblandningen försiktigt tillsammans med citronskalet.
8. Fördela smeten i formarna, 2/3 av höjden på formen för att kakan ska hålla sig i formen.
9. Grädda i ca 25-30 min i mitten av ugnen, känn av med en sticka så att den inte är kletig utan genomgräddad.
10. Låt kakan svalna och vänd sedan ut den ur formen för att sedan invänta montering .
11. Skär anslagen i tre lager både den stora och den lilla.

Frosting:
600 g Cream Cheese
110 g rumsvarmt osaltat smör
10 g Vaniljsocker (1 msk)
480 g florsocker

Gör så här:
1. Vispa smör fluffigt
2. Vispa sedan ner färskosten och vispa sedan till en jämn smet.
3. Vispa ner vaniljsocker, florsocker vispa vidare till det blir en fast frosting

Fyllning
Lemon curd:
3 ekologiska citroner
135 g Strösocker (1 ½ dl)
50 g osaltat smör
16 g maizena(2 msk)
110 g ägg(2 st) rumsvarma
30 g ägggulor (2 st)

Gör så här:
1. Tvätta och skrubba citronen lite lätt med varmt vatten och riv därefter det yttersta på citronskalet få inte med det vita då kan lätt en besk smak komma fram.
2. Blanda sedan skalet med saften från två stycken citroner med socker & smör. Kocka upp för att sedan sila av vätska till en annan kastrull.
3. Bland maizena med saft från den tredje citronen. Rör sedan ner den varma blandningen.
4. Vispa äggen i en bunke för att sedan rör ner dem i den varama såsen.
5. Ställ kastrullen åter på spisen med medel hög värme så att såsen under omrörning ska sjuda inte koka. Ills det blir en fast kräm. Ställ den sedan att svalna.

Jordgubbsfyllning:
1 vaniljstång
45g strösocker
1 liter jordgubbar

Gör så här:
1. Skrapa ur vaniljstången i en bunke med sockret.
2. Skiva jordgubbarna och blanda ner dem i socker och vaniljblandningen.

Alt. Kan du ta du ta en fin jordgubbssylt.

Montering:
Fyll en spritspåse med frosting och spritsa en kant på det första lagret. Lägg sedan ett lager med jordgubbar innanför kanten (alt sylt). Lägg på det andra lagret och spritsa en kant även på detta lager. Nu på med lemoncurd och så på med det sista stora. Har du även gjort den lilla runda kakan så ska vi montera den nu. För att den ska bli stabilare så lägg det första lagret lite offcentriskt stick sedan försiktigt ner två lite större sugrör en bit in på kakan (hoppas ni fattar vad jag menar). Upprepa monteringen som tidigare. Innan du klipper av sugrören dra försiktigt upp dem lite, klipp av och tryck sedan ner det igen.  Nu ska frostingen på och gör det i omgångar stryk på ett lager i i kylen ut igen och gör detta minst tre ggr. Sedan är det fritt fram att dekorera. 😋

Likes

Comments

Tänkte att skapa proteinbars men har aldrig gjort det tidigare. Fick detta recept av Marcus http://apbywallanger.se och du behöver inte någon ugn eller oroa dig för jäsning eller gräddningstider.

Choklad & Nutellabars

100 g Nutella
225 g mandelmjölk, osötad
3 g sötningsmedel(sweetner från Life)
0,5 g havssalt
240 g Chokladproteinpulver
40 g havremjöl(alt mandel- eller kokosmjöl om du vill jobba glutenfritt)

Gör så här:

1. Lägga alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop det till en deg.
2. Platta ut degen i en mindre långpanna eller liknade form till en tjocklek på 1,5 cm.
3. Täck med plastfolie och ställ in i kylen i ca 1 timme.
4. Skär ut bars i storleken 10x3,5 cm de kommer ungefär väga 60 g/ bar.

Nedan kan i se näringsinnehållet/bar om de väger 60 g
Livsmedel                                      Kcal/bar            Protein i gram/bar
​Nutella                                           52,6                     0,58
​Mandelmjölk, osötad                  2,92                     0,09
​Sötningsmedel                             0                           0
​Salt                                                 0                           0
​Chokladproteinpulver                 95,52                  18,72
Havremjöl                                     13,6                     0,52
Totalt                                             164,64                  19,91

Likes

Comments