Vi höll vår andraplats genom finalen och slutade som andra bäst i VÄRLDEN!! sjukt roligt och helt otroligt. Máni va lydig och fin genom hela finalen, men jag saknade det där Lilla extra trycket för att få en riktigt fin känsla. Hoppas på att kunna jobba fram det till dagens final.

Vi blev uttagna till dopingkontroll, så direkt efter prisutdelningen fick vi går iväg till ett område en bit bort från stallarna. Han fick inte äta eller dricka mellan start och kontroll så det skar lite i hjärtat att inte få ge honom godis efter att ha varit så himla duktig. Väl på plats i doping-boxen fick vi vänta 20 min på att han skulle kissa, vilket han förstås inte gjorde. Hade valet att vänta 40 min till eller ta ett blodprov. Valde blodprov då jag vet att han inte kommer att kissa i en Box bara sådär. tog 6 rör som skulle skickas iväg. Det hela tog kanske 30-40 min så det va ju lite segt måste jag säga. Men nu har vi gjort det också :)

Nu laddar vi inför tölten, en timme till start!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

A-final även i t1!! Så jäkla roligt att vi ska få rida två a-finaler på ett VM, sjukt faktiskt. Jag och máni hade en liten kommunikationsmiss i ökade, han laddade för galoppen efter - precis som fyrgångsprogrammet ser ut. Synd då jag va väldigt nöjd med programmet för övrigt och tror dessvärre det kostade lite poäng. Men vad gör det när man är i final??

Så nöjd med honom, han känns så fräsch och fin. Nu laddar vi inför två finaler där vi slipper dessa övergångar haha. Idag är det pausdag för oss båda, och imon är det fyrgångsfinal!

Likes

Comments

Idag är det en mellandag för mig och Máni. Vi tar det lite lugnt och Máni får gå ute och mysa i hagen. Tar nog ett skrittpass ut i skogen sen, men ingen träning idag, han känns redo och fin så vill mest hålla honom pigg och glad.

Ni som är här - kom till Sverigeläktaren och skrik allt vad ni har, vifta med flaggor och hejja med oss!!

Nu ska jag tillbaka till hotellet, glömde ridbyxorna som vi ska ha senare på invigningen..

Likes

Comments

Efter en lång dag på tävlingsplatsen sitter jag nöjd och glad på hotellrummet. Máni va helt fantastisk att rida och jag kunde verkligen njuta av att få vara på banan (vilket jag lovade Eyjo 100 gånger innan att göra haha). Världens bästa hejjarklack och Máni älskar det verkligen, han frågar varje steg - snälla lite fortare, lite då, liiite. Men samtidigt så jäkla lydig och duktig som bara håller sig i skinnet och går i det tempo o ökade tölt som jag planerat (vilket han tycker är på tok för långsamt). Det va verkligen ren glädje och lycka att få rida på min fantastiska häst inne på VM-banan. Halvgdåliga övergångar på grund av att jag inte helt vågade lita honom, men gångartsmässigt är jag så nöjd.

Vilken häst han är min lille pojke, när det gäller, gång på gång, går han in och presterar. Vi ska alltså få rida A-FINAL på VM!!! Inte nog med det, vi ligger tvåa in. Jag vet att jag har så mycket mer at hämta i den hästen, och det ska jag göra allt för att få visa upp i finalen, för då om någon gång ska vi verkligen bara ha så jäkla roligt tillsammans.

Tänk vad mycket han ger mig min fina fina häst, att bara få vara med om något så här stort som att delta på VM, och nu få rida final. Jag gör allt för att kunna gottgöra honom, promenader dit han vill, rullhögen varje morgon, massa mys och godis. Men vette sjutton om jag någonsin kommer kunna tacka honom tillräckligt för alla gånger han ställt upp när jag önskar det som allra mest...

Här kan ni se en intervju med mig och Yrsa efter dagens ritt: http://ishestnews.se/svensknyheter/videointervju-med-filippa-och-yrsa

Och en artikel: http://ishestnews.se/svensknyheter/grattis-filippa-och-yrsa-ni-kom-bada-in-i-a-final-fyrgang-v1-young-rider

Som vi sa i intervjun - nu ska det firas med thai-mat!

Likes

Comments

Natta rider som förryttare och jag startar vid 16!

Likes

Comments

Igår eftermiddag gjordes den stora veterinär-besiktningen. Alla Sveriges hästar igenom och vi fick väldigt väldigt mycket beröm för rena och fräscha hästar. Klart Sverige är bäst redan från start ;)

Máni traskade igenom besiktningen utan några anmärkningar. Man går som i stationer som börjar med att kolla chip och pass, sedan till allmän kontroll av ben, temp, hjärta och lungor. När detta är klart går man till "mun-stationen" där det kollas så att hästen inte har några märken eller sår. Därefter är det en springstation där man springer i trav fram och tillbaka, och till sist mäts hovar och skor.

Idag är det sista träningen innan start, ska finslipa på de sista, sen är vi redo!

Likes

Comments

Igår hade vi första lagträningen. Sverige blir tilldelade en timme på tävlingsbanan och gör själva ett schema för att alla ska hinna rida, varje person får ca 10-20 min på banan. Jag värmde upp lite lätt på träningsovalen och gick sedan in på stora banan och red ett program utan speciellt mycket press och gjorde lite galoppfattningar för att få honom med mig. Lite som jag hade förutsett va han jäääklans pigg och låg på en del, men jag känner honom väl nu så jag vet vad han kan göra och hur jag ska kunna lösa det dagen efter. En bra träning där jag fick igenom det jag ville tack vare Eyjos hjälp. Jag blir lätt lite småstressad i situationerna där jag känner att jag inte har 100 koll på programmet och sitter gärna och döljer problemet istället för att rida igenom det. I dessa situationer är det verkligen GULD värt att ha en tränare som vet exakt hur jag och hästen fungerar och som jag litar på till 100%. Hade jag suttit där själv och tränat hade jag gjort det lätt för mig, bytt varv, bytt boots och blivit feg i ridningen, men nu fick vi igenom det och avslutade precis som vi ville.

Vi hade sista träningstiden igår 20 på kvällen och sedan 07 på morgonen i morse, så va uppe tidigt och red på banan igen. Satt lite mer press i uppvärmningen och kände innan jag gick in på stora banan att han va mer på plats och lydig. Jättenöjd med dagens program oh känner att han är helt med mig. Jag kan rida honom kort, lång, låg, hög, ja ni vet, lägga honom precis där jag vill. Pressar inte till max mer än några steg än, det är trots allt några dagar kvar. Nu ska vi planera lite och se hur vi fortsätter träningen fram till tisdagen start.


Även Johanna som är landslagstränare är med på träningarna och kollar och ger tips. Framförallt gör vi en liten sammanfattning av träningen efteråt och bara checkar så allt känns bra. Här va vi båda nöjda :)

Nu har vi varit på hotellet och fixat med musiken som måste lämnas över på USB. Ska strax tillbaka och klockan 16:51 (exakta tider är det som gäller haha) är det vet-check för alla svenska hästar. Krävs en del förberedelser med rena fina hästar. Besiktningen tar ca 1.5 h för laget så tänkte gå ut och beta honom ordentligt innan så han inte blir såå uttråkad att stå och vänta med.

Likes

Comments

Nu är vi inne på tredje dagen och igår em anlände den sista delen av laget hit till Oirschot. Vi hade även våra första lagmöten igår, jätteroligt att träffa alla och att få våra kläder. Helt otroligt vad många generösa sponsorer vi har som stöttar landslaget, det uppskattar vi verkligen!

På mötena fick vi lite grundläggande information om tävlingen i allmänhet och bra grejer att ha koll på. Tränare Johanna berättade om träningstider och träningsupplägg och landslagsveterinär Izabella gick igenom lite viktiga punkter samt kollade igenom alla landslagshästar efter resan. Sverige har första träningstiden ikväll kl. 20-21 på den stora banan.

Gårdagen bestod för övrigt mestadels av att komma ytterligare på plats och se till att hästarna har det så bra som möjligt. Vi promenerade en längre stund på kvällen igår och passade även på att kolla in banan, den är mäktig! Hela anläggningen är väldigt fin och det mesta fungerar problemfritt, so far so good tycker vi.

Hästarna känns väldigt pigga och fräscha. Efter två dagars promenerande ser jag verkligen framemot att känna lite på Tristan idag och kanske även testa arenan! Som reserv är mitt största fokus såklart att Tristan ska vara så fräsch som möjligt om någon annan skulle få problem men samtidigt se till att vara på topp om vi skulle få starta.


Likes

Comments

Máni är ute i hagen och tuggar gräs medan vi gör det lite mysigt i boxarna. Regnigt och rått här idag, men hästarna verkar inte bry sig så himla mycket så länge de får sitt gräs 🌧.

Nu ska vi till hotellet och äta vi med så får hästarna gå in och mysa i boxen i stället.

Likes

Comments

Nu har vi börjat komma iordning här nere efter en förmiddag med att fixa med allt. Vi va verkligen galet trötta igår efter att ha tuggat mil efter mil. Máni har fått vara ute i hagen ett tag och vi har varit ute och promenerat (vilket mest innefattar att äta gräs) i en timme. Han känns nöjd, pigg och fräsch så det är väldigt skönt. Han är precis kollad av landslagsveterinär och allt såg bra ut.

Tänkte gå ut på en längre promenad ikväll som dagens träning, bara få honom att länga/korta steget i lite intervaller och visa banan. Imorgon kör vi första träningspasset!

Är just nu på hotellet, lyssnar på podcasts och kollar serier efter en liten tripp i centrum. Drar tillbaka till hästarna om en stund :) 

Likes

Comments