Header

Detta mina vänner är vad jag startade min dag med. Blev pannkaksfrukost med Tobias och de två nyfunna, grymma vännerna vi hängde med igår.

Testade det nyöppnade stället Jimny's Diner vid Svampen. Gudomligt gott och riktigt, riktigt mättande.

Förövrigt har dagen spenderats med att köpa en GoPro Hero 5 Black, och jag är efter deg lilla jag har hunnit leka med den, fruktansvärt​ nöjd. Kommer bli en rolig leksak i sommar. Har därefter hängt i solen hela dagen.

Nu blir det några avsnitt av Tunnelbanan innan det är godnatt och preppa inför en ny arbetsvecka.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Gud så skönt det är med helg alltså. Har precis sett finalen av Melodifestivalen, till det så åt vi egengjorda Hamburgare och pommes, vart riktigt gott. Robin Bengtsson som vann, och vad tycker jag om det? Awesome, hejat på honom sen jag hörde låten i deltävlingen. Hade inte han vunnit så hade jag nog helt ärligt hoppat på Jon Henrik, visst jag var svårt för hans jojkande, men när Aninia drog igång med sin sång så rös jag faktiskt. Plus att jag tycker den låten hade representerat Sverige som land väldigt bra.
Är i alla fall väldigt, väldigt nöjd att Robin vann.

Nu ska vi försöka hitta oss någon film vi kan se, antagligen omöjligt, men vi kan ju alltid försöka. Hoppas ni haft en bra dag!

Likes

Comments

Hallå!
En sak som jag älskar lika mycket som att jag har helg på fredagskvällar är också att då köper jag alltid en ny bunt med 20 tulpaner och ställer på köksbordet. Dessa är tagna idag och har stått där sen förra fredagen, tycker nog ändå att de hållt rätt bra då det är rätt varmt i köket.
Roligast var att jag trodde jag köpte röda sen när de slog ut visade sig det att dom var rosa, men lika fina för det.
Hoppas på att få hitta några vita idag, varför finns det ej svarta? Hade varit lite småcoolt.

Förövrigt så sitter jag på jobbet atm med 1 timme kvar, slutar kl. 17, och jag är vrålhungrig. Har inte haft någon rast idag utan jobbat konstant sen kl. 10, så magen håller på att vrida sig ut och in, så längtar efter att få åka hem och äta egentligen vad som helst.
Tror att vi skulle och äta p Coco Thai med två av Tobias kompisar ikväll, kul!

Hoppas ni haft en bra dag.

Likes

Comments

Hallå där ute i regnet!
Idag kör jag ett 7-12 sen 15-17 pass. Är förövrigt helt slut idag då varken Tobias eller jag kunde somna förrän efter 00 och vi går upp vid 05, är van att sova i alla fall åtta timmar.
I alla fall så är jag hemma på rast nu och tänkte visa upp ett fynd vi gjorde på Rusta lite spontant i helgen som var. Hittade denna trapphylla på tro det eller ej, utomhusavdelningen, den är väl egentligen till för att odla växter i etc. MEN när jag såg den så såg jag bara hur bra den skulle passa i vårt hörn i köket men lite kokböcker och dylikt.
För tillfället är det lite tomt i den, vet att jag vill ha dit något chiliväxt eller liknande, men ska hitta den "rätta" först.
Men vad tycker ni, visst blev det bra ändå? Lite lantligt och modernt i ett eller vad man ska säga!

Snart helg och det ska bli så skönt att få vila ut lite.

Likes

Comments

Idag jobbar jag 11.30-13.30 sen 15.30-20.30 och är alltså inte hemma förrän efter 21, då jag går och lägger mig.
Så bestämde i helgen med Louise att vi skulle luncha på min rast då hon slutade jobbet 14 och jag var dessutom tvungen att äta något då, då jag inte hinner äta någonting då jag kommer hem.

Testade det nya stället Chopchop som ligger inne i krämarens galleria, var väl helt okej, Saigon kommer jag nog att fortsätta att äta på, men det dög.

Nu är jag tillbaka på jobbey och ikväll ska vi mellan 18-20 på en föreläsning om Psykisk ohälsa, ska bli intressant och se vad det handlar om.

Hoppas ni haft en bra dag i regnet (känns som riktigt oktoberväder..).

Likes

Comments

Brasiliansk fiskgryta med sötpotatis.

Ingredienser:
1 förp. Fryst koriander
1 Grön chili
250g Kokosmjölk
330g Koljaryggfilè
300g Krossade tomater
2 Lime
1 Röd paprika
1 Rödlök
Sugarsnaps
450g Sötpotatis
1 Vitlöksklyfta
Chiliflakes
1 Grönsaksbuljong
Olivolja
Paprikapulver
Salt

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Tärna sötpotatis (3x3cm) och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja och salt. Tillaga högt upp i ugnen 20-25 minuter.
3. Skär koljaryggfilèn i mindre bitar och lägg i en bunke. Blanda ner 1 vitlöksklyfta (pressad), finrivet skal och pressad saft från en 1 lime och 1/2 tsk salt.
4. Finhacka 1/2 grön chili och klyfta 1 lime. Lägg i skålar. Klyfta rödlöken och tärna paprikan (2x2cm).
5. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs paprika, lök, 1 msk paprikapulver och lite chiliflakes 2-3 minuter.
6. Tillsätt kokosmjölken, krossade tomater, 2 dl vatten och 1 tärning grönsaksbuljong. Låt sjuda 10-15 minuter.
7. Tillsätt fisken med marinad och 1/2 förpackning sugarsnaps till grytan. Låt sjuda 2-3 minuter, tills fisken är klar. Smaka av med finhackad chili.
8. Strö 1/2 förpackning koriander över grytan och servera med sötpotatis och limeklyftor.

Likes

Comments

Söndagar är egentligen en "ångestdag" - det enda ajag i princip går och tänker på hela dagen är när jag ska gå och lägga mig och allt jag ska ordna inför kommande jobbvecka.
Men denna söndag fick jag helt andra saker att göra, blev att luncha på Sallad Inn med min bästa vän Ericka och därefter åkte vi en snabbis hem till mig då hon inte hunnit se vår nya lägenhet. Efter en liten stund tog vi en tripp ut till IKEA och handlade lite småkraffs. Hur mysig dag som helst och verkligen efterlängtad.

Hoppas ni haft en bra helg.

Likes

Comments

Hallå!
Igår när jag slutade vid 18 så drog jag snabbare än blixten iväg till Kari på Everlasting Tattoo där jag skulle fylla i resterande av tatueringen.
Allt som allt så tog det ca 2h. Inte bara att hon är en supergrym tatuerare, utan hon är väldigt rolig att sitta och prata med också, så de två timmarna kändes snarare som 10 minuter. Och nu är den klar och jag är supernöjd, nu är det bara det jobbiga med läkningsprocessen kvar.

Efter vi hade varit där så kom Tobias upp på stan och mötte mig och vi gick och köpte Subway till middag, såg därefter nya versionen av "Footloose" och sen sov.

Likes

Comments

Ikväll var jag sugen på både pasta och kyckling och har sedan tidigare ett recept jag velat testa på. Jag kan säga att jag ångrar mig inte en sekund, bland en av de godaste pastarätterna jag har ätit haha!  Här nedanför tänkte jag i alla fall dela med mig utav recept åt er. Tyvärr var det en svår rätt att få någon "rolig" bild på, men tycker nog ändå den ser rätt lockande ut.

Ingredienser:
• 2 vitlöksklyftor
• 1 förp. champinjoner
• 50 g smör
• 1 dl crème fraiche
• 6 dl vispgrädde
• 1 kycklingbuljong
• 4 tsk dijonsenap
• 50 g riven parmesan
• 1 msk citronjuice
• 2 msk finhackad persilja
• svartpeppar
• 600 g tunna kycklingfiléer
• 250 g färsk pasta, tagliatelle

Gör så här:
Finhacka vitlöken till såsen och skär svampen i skivor. Fräs vitlöken i olja och smör i en stekpanna i ett par minuter utan att de får färg. Tillsätt svampen och stek mjuk, ca 5 minuter. Tillsätt resterande ingredienser förutom pastan och kycklingfiléerna och koka ihop till en krämig men inte allt för tjock sås. Lägg åt sidan.

Stek kycklingfiléerna i rikligt med smör och olja. 
Lägg kycklingfiléerna på en skärbräda och låt vila tills pastan kokar.

Koka pastan. Häll av vattnet, lägg pastan i såsen och rör om.

Skär kycklingfiléerna i skivor och lägg ovanpå pastan

Likes

Comments