Postad i: Vardag

Denna dag har varit lång och bestått av mat.
Mamma och Tomas kom förbi runt 12 då vi bestämt för att få upp till Wadköping där det var matmarknad. Jag tror att det egentligen hade varit mysigare och att jag kunnat köpa hem lite gott, men det var tyvärr alldeles för mycket folk så vi bestämde att gå till Gröna Grodan och käka lite lunch istället.

Vid 15 begav vi oss till Stadsparken där vi skulle se Chris Kläfford men efter 45 minuter av barnallsång och vi sen såg på spelschemat att Svenska Kammarorkestern skulle 12 låtar och Chris sjunga två så gav vi upp.
Drog iväg till Lion Bar för öl och skitsnack, Tobias mötte upp oss runt 18 då vi hade bokat bord på Bishop kl.19 för middag.

Haft en riktigt rolig och välbehövlig dag och nu i skrivandets stund väntar jag på att min bästis Ericka ska komma och hämta mig där det blir mer skitsnack och drinkar.

  • 14 visningar

Gillar

Kommentarer

Postad i: Vardag

Hej. Torsdag till fredag så var jag tillsammans med lillebror Samuel och hans pappa Johan, som i princip är min extrapappa också i Stockholm då vi bland annat skulle till Gröna Lund. Lägger upp en blandning av bilder från de två dagarna. På fredagen innan vi for hem så besökte vi scenkonstmuseet, riktigt läckert ställe. Spenderade ca 2 1/2h där, så har ni vägarna förbi så besök! Ligger på sidan av Dramaten.

  • 30 visningar

Gillar

Kommentarer

Postad i: I köket

Dagens middag tänkte jag också dela med mig utavden blev så in i bomben god.

Ingredienser:
600 g entrecôte eller biff, frusen
1,5 dl soja japansk
3 msk mirin
3 msk sherry torr, eller sake
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk strösocker
1 msk ingefära färsk riven
1 msk rapsolja
0,5 dl purjolök fint skuren (tog salladslök istället)
2 msk sesamfrö

Gör såhär:

  1. Låt entrecôten halvtina och skär den sedan i mycket tunna skivor.
  2. Blanda alla ingredienserna till såsen utom purjolök.
  3. Varva köttskivorna med såsen. Blanda ordentligt sa att såsen når köttet överallt. Låt marinera 2–6 timmar.
  4. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i olja tills det mesta av marinaden kokat in, ca 5 min. Tillsätt purjolöken mot slutet.
  5. Strö över lite sesamfrö och servera med ris, eventuellt valfri sallad.
  • 20 visningar

Gillar

Kommentarer