View tracker

Lite bilder såhär en lördag inget speciellt jobbar ju denna helgen så det blir mat hos mamma sen hem i tid då man jobbar imorgon 😋

Likes

Comments

Idag var jag och mamma o besiktigade chevan och prillan följde så klart och när man har granngården så nära besiktningen så passade vi på att gå inom och köpa lite hundben och hundkex så prillan blev ganska nöjd ;)

Sen när klockan va 4 kom dahl till Kristianstad för att gå en runda med mig o vovvarna så dom har iallafall fått sitt idag :)

Likes

Comments

Fullt upp imorgon får se om där blir några bilder ;D

Likes

Comments

View tracker

Fick svar från mcdonalds angående halalslakt :) Det är nu säkert att äta på mcdonalds igen haha

Nej, ingen av vår mat är halalcertifierad och det är olyckligt att vi för många år sedan givit ett inkorrekt svar. Danpo är en av flera av oss godkända kycklingleverantörer. Danpo har ett eget slakteri i Danmark som har en typ av halalcertifiering under deras eget varumärke, men de säljer även kyckling som kommer från andra slakterier runt om i världen och dessa har inte nödvändigtvis halalcertifikat. Vårt främsta fokus är kvalitet, vilket inkluderar djuromsorg. Detta kontrollerar vi regelbundet hos våra leverantörer. McDonald's och våra leverantörer följer alltid svensk lagstiftning oavsett från vilket land vi handlar. Utöver detta går vi ofta längre och specificerar krav om exempelvis djurhälsa och djuromsorg från gårdsnivå till slakteri, samt att samtliga djur är fullständigt bedövade, dvs medvetslösa vid slaktprocessen. Vänliga hälsningar Johan Tennbäck, McDonald's Sverige

Likes

Comments

lite bilder :)


  • 75 readers

Likes

Comments

Såg ett gammalt inlägg på en blogg om att Mcdonalds har halal slaktat kött undrar om det är sant eller falskt.. För att komma till inlägget Klicka Här!

 

Citat från inlägget:

Bloggens Mejl:
Hej! Enligt uppgift serverar era restauranger halal-slaktade kycklingrätter. Detta har min familj ätit UTAN att bli informerade om detta. Halal-slakt är förutom djurplågeri även en religiös slaktmetod. Jag och min familj vill inte äta mat som är helgad till Allah! Detta är i så fall ett val vi själva vill göra och inte bli pådyvlade för att Ni inte ger mig som konsument den informationen!

 

Svar från McDonalds:

Hej!
Tack för ditt mail.

McDonald’s kycklingprodukter levereras i dagsläget av företaget Danpo i Danmark. De använder sig av Halal-slaktning. Danpos metod skiljer sig dock lite från riktig Halal-slaktning. Kycklingen som slaktas hos Danpo blir bedövad innan slakten.

Här serveras halal-slaktat. Men det är inget vi tycker vi behöver upplysa våra kunder om!

Eftersom det inte är vi som slaktar utan våra leverantörer så låter vi Danpo tala om det istället. Information finns på deras hemsidor.

 Våra gäster ska alltid kunna känna tryggheten i att den mat vi serverar är säker och av högsta kvalitet. Vi har mycket omfattande program och system för kvalitet och säkerhet. Vi ställer höga krav – ofta högre än lagen och myndigheterna kräver – och följer noggrant upp att de efterlevs. Vi väljer också alla våra leverantörer med stor omsorg och ser till att även de har bra system för kvalitetssäkring. Våra leverantörer måste självklart följa våra Svenska lagar och där ingår bland annat djurskyddslagen.

Vi på McDonald’s samarbetar inte med leverantörer som inte följer de svenska lagarna.

Mer information hittar du på Danpos hemsida. http://www.danpo.com

Med vänlig hälsning,
Linda Forsell, McDonald’s Kundservice McSvar

Likes

Comments