Hej! Tiden går fort när man har skola och uppgifter att göra på dagarna och däremellan är det studiefester och så har Jimmy varit här på helgerna. :) Bildbevis nedan:

Idag har jag börjat på en ny praktikplats. Den här gången är jag på en lågstadieskola här i Åbo. Det är bara ca 500 m att gå dit så det är skönt! Dock var det en riktig rivstart idag eftersom handledaren hade mig att göra massor redan första dagen, som att ha hälsoundersökning själv... dessutom på finska. Jag tycker ju om när man får göra mycket men normalt brukar man kanske ha mer självständiga mottagningar först efter 1 vecka men tydligen inte denna gång! Nåja, jag får intala mig att jag lär mig något och det är bara 4 veckor. Dock skulle det kanske ha gått bättre om jag skulle ha varit lite mera förberedd!

Nåja enough about that! Jag hade tänkt att jag ska ha paus med crossfit så länge jag är här i Åbo. Efter en vecka for jag och köpa ett 10 gångers medlemsskap till Reebok Crossfit här. :D Men det är värt pengarna tycker jag, jag vill inte fara ut på lenkki nu heller när det är så här halt ute. 2 gånger har jag hunnit vara på Wod här och hittills verkar det riktigt bra! Imorgon blir det träning också efter praktiken.

Likes

Comments

Nu när det har kommit flera minusgrader har även solen varit framme, såå härligt! Jag och hundarna har passat på att vara ute på promenad i det fina vädret.

​Snart ska jag åka iväg på jobb. Ha de bra! :)

Likes

Comments

Long time no see! Jag skyller på tidsbrist och absolut nada lust att skriva, men nu tänkte jag ta upp bloggen igen efter en paus. Det har ju faktiskt gått och blivit januari och 2017 men jag tänkte iallafall göra en lista som jag sett att några andra bloggare har gjort, det är ju ändå inte så länge sedan det ännu var 2016. :)

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?

Det första som jag kommer på är att jag jobbade som sjukskötare för första gången och inte som närvårdare! Jag var teamansvarig för ett ganska stort team på hemsjukvården i Jakobstad. Det var jätteroligt och jag kände att det gick riktigt bra! Jag lärde mig mycket och hade roligt för det mesta. ;) En annan, dock lite mer random sak jag kommer på är att jag för första gången gjort, är en vitbottnad pizza (tillsammans med Jimmy) och nu gillar jag det nästan mer än vanlig pizza med tomatsås!

Denna pizza gjorde Jimmy själv på nyårsafton! :)

Genomdrev du någon stor förändring?

Jag har nästan hela mitt liv tränat mer eller mindre men mest länkat, gymmat lite grann osv. Men i maj började jag med crossfit! Ca 3 - 4 ggr/vecka bästa beslutet ever, älskar verkligen crossfit och jag ser resultat med träningen. Dessutom har jag fått en massa nya bekanta och vänner på köpet! Jag kunde verkligen skriva en novell varför crossfit är så bra, det har verkligen hjälpt mig mycket både psykiskt och fysiskt. Nu far ja snart tillbaks till åbo och då kommer jag bara att träna på egen hand, men sen när jag flyttar till helsingfors tänkte jag börja på ett gym där.

Blev någon /några av dina vänner föräldrar iår?

Yes! En av mina bästa kompisar hann få ut sin bebis innan årsskiftet och mina syskon har varsin liten på kommande detta år, så jag ska bli moster (igen) och faster! <3

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?

Tråkigt nog hände det för mig personligen inget så häftigt detta år att jag skulle komma på det ännu på ålderns höst. Dagarna detta år flyter ihop ganska mycket och jag minns mera perioder kanske.

Dog någon som stod dig nära?

Ingen som jag stod riktigt nära. Men någon enstaka person jag kände dog.

Vilka länder besökte du?

Let me think....... Sverige. Det har inte varit ett år på resande fot kan jag säga, så är det med studier och en mager plånbok.

Bästa köpet?

Eeeh.. Mat? I love food

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Crossfit - Efter en skit dag får man bara fokusera på en sak, att klara de återstående repsen eller minuterna och sedan känslan av att man klarade det och med kanske mer vikter än man hade trott! Då känner jag mig stark!

Mina vänner - i skolan och på sidan om. Jag har turen att ha haft två otroligt bra kämppisar under de senaste 2½ åren, först Madde och nu Ido. :) Även de andra fina klasskompisarna har kunnat liva upp de mest jobbiga och svåra skoldagarna. Och när jag har kommit hem har jag alltid sett lika mycket fram emot att träffa familjen, Alice, Begi, Emma, Lina, Jockum osv.

Jimmy - Har många gånger tänkt att hur lyckades jag egentligen få en sån bra kar, han e världens snällaste, smartaste och roligaste och han orkar alltid med mig fast jag vet hur jobbig jag kan vara ibland. Lyckligt lottad är jag!

Alla sköna sommardagar/kvällar isomras!

Karhunkierros, när vi kom i mål haha :D

Saknar du något under 2016 som du vill ha 2017?

Personligen hade jag det helt bra, globalt har det varit ett svårt år med många terrorattacker runt om i hela världen. Själv tror jag att 2017 kommer vara ett svårt år för hela världen. Fastän IS kanske inte är lika starkt som det varit har vi många saker att jobba med, t.ex. flyktingkrisen som ännu pågår och alla enskilda attacker som inte nödvändigtvis beror på IS utan på bortglömda människor som finns i samhället. Själv hoppas jag att jag kan göra något som har en skillnad, kanske inte globalt men för någon.

Vad önskar du att du gjort mer?

Svårt, kanske berätta mer åt folk att jag uppskattar dem, ge mer komplimanger osv., är dålig på det.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Stressat, oroat mig i onödan kanske.

Bästa boken du läste?

Anna Todd, Afterserien, en historia i 4 delar. Lugnt bäst.

Favoritprogram på tv?

Bonde söker fru är alltid min favorit. Sen gillade jag också outlander och skam förstås.

Största musikaliska upptäckten?

Jag har inte lyssnat så mycket på musik 2016 som jag brukar men något i musikväg som jag minns väldigt bra är 1G3B konserten i kåren, alltså hahah! Det var minsann en upplevelse, och otroligt underhållande live, inget jag lyssnar speciellt mycket på annars. ;)

Vad är din största framgång på jobbet 2016?

Jobbar inte speciellt mycket, mitt jobb är ju egentligen studierna. Den största framgången är väll att jag kommit framåt och blir färdig hälsovårdare i vår. Herriguuuuud.

Största framgång på det privata planet?

Träningen, absolut. Stor skillnad från i våras.

Vad spenderade du mest pengar på?

Hyran, men den betalar ju i och för sig kela så jag måste nog erkänna mat.

Något du önskade dig och fick?

En svensk praktikplats på mödrarådgivningen, jag ville verkligen lära mig allt och suga upp all information som jag kunde få. Fastän jag klarar mig på finska så får jag mer ut av samma sak på svenska. Mitt drömjobb när jag blir stor är hälsovårdare på mödrarådgivningen. Men jag kan ju ändra mig många gånger ännu.

Något du önskade dig och inte fick?

Jag skulle vinna på lotto, jag var nästan säker på att detta är den vinnande raden. Jag hann tillochmed bli nervös för att jag ska bli en annan person med så mycket pengar. Nu fick jag inte dessa pengar. Kanske lika bra, YOU GOTTA EARN IT! får va mitt nya motto.

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?

Jag minns inte. Troligtvis åt jag tortillas, skulle vara olikt mig annars.

Vad fick dig att må bra?

Samma saker som gjorde mig riktigt glad?

Vem saknade du?

Min systerson Oliver, alltså huhu han e int ens mitt eget barn och så saknar jag honom så mycket! Sjukt!! Och Jimmy såklart, alla dagar eller helger vi inte har kunnat vara tillsammans. Men detta blir det ju ändring på detta år!

De bästa nya människorna du träffade?

Alla på crossfit!

Mest stolt över?

Svårt. Kanske träningen. Usch vad tråkigt svar.

Högsta önskan just nu?

Att familjen och vännerna ska vara friska och må bra. Och att folk som inte vet ett skit om vissa saker ska sluta att kommentera allt i sociala medier. Tycker att okunniga människor har fått allt för mycket uppmärksamhet på vissa ställen, folk skulle kunna läsa på innan dom uttrycker sin dumma åsikt.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Jag tänker studera mindre, eftersom jag blir färdig!!! Jag kommer skaffa ett jobb, tjäna mera pengar och bo tillsammans med bästa Jimmy. Jag ska försöka tänka mera positivt också.

Likes

Comments

oj så tiden går fort och oj så trevligt det var i stockholm men alltså huhu vad mycket folk! Man fick riktigt trängas ute på gatorna.
Vi kom ganska tidigt fram med båten igår morse så då var det ännu väldigt tomt på stan. Vi började med att gå in till gamla stan och se om vi hittar något mysigt hotell att äta frukost på och det gjorde vi! Ett supermysigt hotell i gammal och hemtrevlig stil med såå god frukost, jag tror att det är den bästa hotellfrukosten jag varit på, de hade allt man kunde önska från gravad lax till plättar med sylt. 😋

Efter några timmar med frukost och tidningsläsning så gick vi in till centrum och tittade i butiker. Jag shoppade inte såå mycket men två stycken tröjor, ett par byxor, en halsduk och en ny mascara hittade jag. 😊

Eftersom vi hade hela dagen på oss (från 06:30 - 20) så passade vi på att se lite sevärdheter också så vi for upp till kaknästornet på kaffe och kaka. Därifrån kunde man se ut över hela stockholm. 😊

Efter lite mera traskande i stan så tog vi båten tillbaks till Åbo. ☺

Hoppas alla andra också har haft en fin helg. Nu har jag bara 4 skoldagar kvar och sen får jag fara hem till Larsmo/jeppis och påbörja min praktik. Och då är jag hemma ändå till julen! (bortsett från några snabbvisiter till åbo där emellan) 😊👍

Likes

Comments

Hej! Just kom jimmy hit och vi håller på ställa oss lite för ikväll ska vi hoppa på båten och åka till stockholm! Ska bli så roligt och skönt att få se nåt annat och tänka på annat än skola. 😊
Imoron blir de hotellfrukost, sightseeing och shopping, skoj! 😄

Bild efter dagens länkki... men om en vecka e jag tillbaks i boxen! 💪👍

Ha en skön helg!

Likes

Comments

Idag har vi övat att göra mentoux-test (tuberkulostest) i skolan, vilket innebär att sticka precis under huden en liten mängd vätska så att det kommer en bubbla där. Sedan ska man se om de kommer en reaktion men vi använde ju bara NaCl så för oss kom de ju förstås inget sånt. 😊 Jag tycker att det är riktigt roligt att sticka, allt från kanyler till vaccin.

Nåja he om he! Jimmy kom hit idag och just åt vi god Arezzo pizza som vi beställde hem mmm 😋 och snart ska vi se idol!

Trevlig helg allihop!

Likes

Comments

Ihelg var Jimmy här och vi hann göra ganska mycket. Vi fick båda klippt oss (jag hade dock Ido att klippa mig för att jag är för snål för att gå till en riktig frissa), vi var till Mylly och shoppade lite, ut och äta, på bio, till Ruissalo ut och gå och tränade osv.

Det här är i Ruissalo som ligger en bit utanför Åbo. Där har de ganska mycket vandringsleder och fin natur att titta på. Bl.a. dessa solrosor som fanns på några ställen, det vart helt fritt fram att plocka dem, men jag tycker de är finast såhär när de växer. De fanns också många häftiga villor där, typiskt svenskatalandebättrefolk-villor som var fina att se på. ;)

I söndags var det Åbodagen med de traditionella fyrverkerierna!

Likes

Comments

Huhu det var verkligen ingen mjukstart nu när vi började skola igen. Det som är roligt är förstås att vi börjat med hälsovårdsstudierna och läser om graviditet, förlossning och småbarnsliv nu, precis det som man väntat på! 😊 Hemuppgifterna är dock ett minus men igår fick vi färdigt ett pararbete, nu håller jag på med ett som handlar om parrelation och sexualitet under graviditet och postpartum samt ett om nyfödda och deras sömn. 😊

Ikväll kommer Jimmy hit på en snabbvisit, han slipper och komma tillsammans med en annan som går på hans kurs så de ju bra. 😁👍
Sådär annars har jag inte mycket att komma med, allt är som vanligt här i åbo med studerandefester varvat med skola och träning.

Frukost & chill

För någon vecka sedan när jag var ut och äta med Madde och Teresa 😙

Promemad med Jimmy när han var här i måndags 😊

Likes

Comments

Höst och skola innebär automatiskt mera blogguppdtaering, så här är jag nu igen!

Nu tänkte jag visa bilder från när jag var med Jimmy och gå Karhunkierros för ca 1 vecka sedan.

Vi startade från Ristikallio och gick till Ruka, så det blev 70 km. Om man startar från ett annat ställe så blir det 82 km men vi fick höra att den vägen var väldigt klottig och bara skog så vi valde den med finare utsikt istället.. och 70 km räckte bra till. :)

Det fanns flera såna här hängbroar över olika vattendrag.

Första morgonmålet på turen.

​Det tog oss 2½ dagar att gå 70 km, vi hade ganska hög fart på och gick länge per dag. Vi startade första dagen ca 16 och gick ca 12 km, andra dagen gick vi 31 km och sista dagen 27. Annars brukar man ta hela på ca 4 dagar, vilket jag skulle rekommendera åt andra men vi hade lite ont om tid.

Sådär annars är Karhunkierros en bra vandringsled, det märks att det är Finlands populäraste och vem som helst kan egentligen gå den, det finns hus på vissa ställen man kan övernatta i (vi sov dock i tält) och wc nästan vart 5:e kilometer. Dock mycket  trädrötter så man fick se efter så man inte ramlar, och ganska klottigt var det på många ställen nu också. 

Likes

Comments

Jag har hunnit vara på bröllop, i vexala, på villan och lite överallt. Jag lovar att uppdateringen kommer bli bättre snart men det kan ta en stund, senast när jag far tillbaks till Åbo! 😉 Här kommer mera bilder från dagar som gått.

Jag och Jimmy for till vexala med Jockum o Lina för nån vecka sen, alltid lika roligt att umgås med dem! Vi åt gott, spelade volleyboll, tränade på stranden och simmade. En perfekt dag!

Jag har umgåtts med gulliga Oliver 💓

Förra helgen var vi först på fammos 80 års kalas med släkten och sen for vi på Oscars och Annas bröllop. Det var såå fint. 😊

Brudparet ❤

Jag och Jimmy ❤ Jag kunde ju ha rätat på mig kan man tycka men sitta som en hösäck sku ja tydligen göra.. 😬

I måndags for jag och paddla en bit med Lina. Har hunnit vara ganska mycket vid deras villa i sommar vilket är kul. 😀

Och igår for jag med mamma o pappa till jens o päivis villa där vi åt sik. nammnamm 😋 sen körde vi yttre vägen hem, älskar havet! 💓 Detta lever man på sen i vinter.

Likes

Comments