Hej alla fina!
Hur mÄr ni? Hoppas ni alla mÄr bra. För det gör jag typ. Ibland mÄr jag bra. Ibland kan jag mÄ dÄligt. Men sÄnt Àr livet.
Nu för tiden bryr jag mig inte lÀngre vad folk sÀger. Jag har blivit sÄ trött pÄ folk som inte har kÀnslor. Det finns mÀnniskor som absolut inte förstÄr hur det kÀnns att bli sÄrad. Som t.ex. nÀr nÄgon kallar en person för fet eller sÀger Ät den personen att han/hon har en stor nÀsa. Dessa personer vet inte hur det kÀnns att fÄ höra sÄnt eftersom ingen har sagt nÄgot sÄdant Ät dem. DÀrför tror dem att det inte Àr sÄ farligt att sÀga det rakt ut. Men det Àr farligt. För det ni sÀger kommen han/hon alltid att komma ihÄg. Det kan hÀnda allvarliga saker. Dem kan skada sig sjÀlv. Dem kan ta sjÀlvmord.
Ibland mĂ„ste man sĂ€tta sig sjĂ€lv i derad situation. Man mĂ„ste försöka förstĂ„ innan man gör nĂ„got. Är det hĂ€r rĂ€tt? Kommer nĂ„gon att komma till skada? Posivitet börjar alltid med förstĂ„else.
Xoxo 😘

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej alla fina​. 

FörlĂ„t för att jag inte varit sĂ„ aktiv pĂ„ typ 2 veckor. Men anledningen för det var att jag har mĂ„tt sĂ„ dĂ„ligt. Jag har varit bĂ„de stressad och deppig samtidigt. SĂ„ dĂ€r för har jag inte kunnat skriva nĂ„got. Det hade absolut inget med att jag inte orkade eller nĂ„got. För att dem hĂ€r dessa dagarna har jag velat skriva. Typ nĂ€r jag öppnar datorn dĂ„ har jag lust att skriva. Men sen helt plötsligt börjar jag gĂ„ in i dessa deprimerande tankar. Sen vill jag inte mer. DĂ„ vill jag bara ligga sĂ€ngen och lyssna pĂ„ musik. Speciellt pĂ„ sorgliga musiker med meningsfulla texter. Jag hoppas ni förstĂ„r vad jag menar. PĂ„ grund av detta har jag tyvĂ€rr inte hunnit med nĂ„got alls. 

Nu undrar ni sĂ€kert vad det Ă€r som har fĂ„tt mig att bli sĂ„? Innan jag sĂ€ger vad som har hĂ€nt sĂ„ mĂ„ste jag sĂ€ga nĂ„got som ingen utav er vet Ă€n. Jag Ă€r 22 Ă„r och gĂ„r pĂ„ komvux. Jag har nĂ„gra Ă€mnen kvar och dessa Ă€mnen Ă€r svĂ„ra. Och dem blir Ă€nnu svĂ„rare nĂ€r man lĂ€ser dem pĂ„ nĂ€rdistans. SĂ„ man fĂ„r lĂ€ra sig pĂ„ egen hand. För er som inte vad nĂ€rdistans Ă€r sĂ„ betyder det att man lĂ€ser vissa Ă€mnen hemma utan nĂ„gon lĂ€rare som undervisar. Det finns lĂ€rare, men att dem inte undervisar dig pĂ„ grund av nĂ„gra anledningar. Det kan vara du som inte kan gĂ„ till skolan kanske för att du jobbar dessa dagar dem har undervisning eller att sjĂ€lva lĂ€raren inte kan av vissa anledningar. Ni kanske tycker att det lĂ„ter skönt. Att man slipper vakna och gĂ„ till skolan och lyssna i typ 2 timmar. SjĂ€lvklart Ă€r det skönt, men man lĂ€r sig inte lika bra som man hade kunnat göra om det fanns en lĂ€rare som hade undervisat en. Ni undrar sĂ€ker ocksĂ„ varför jag har valt att lĂ€sa pĂ„ nĂ€rdistans? Jo, för att det inte finns nĂ„gon lĂ€rare. Hursomhelst sĂ„ har jag blivit sĂ„ stressad eftersom jag inte förstĂ„r nĂ„got. Och nĂ€r jag inte förstĂ„r nĂ„got börjar jag tĂ€nka negativt. Som t.ex. ''jag kommer aldrig börja i högskolan'' eller ''jag börjar bli Ă€ldre och det kĂ€nns sĂ„ sent att börja i högskolan''. Ni tĂ€nker sĂ€kert ''men du Ă€r inte sĂ„ gammal. du Ă€r ju bara 22 Ă„r gammal. Du har tid''. Tro mig. Det har jag hört mĂ„nga gĂ„nger innan. Men tyvĂ€rr tĂ€nker inte min familj sĂ„. En annan sak ni inte vet om mig sĂ„ Ă€r det att jag Ă€r en Iranie. BĂ„da mina förĂ€ldrar Ă€r frĂ„n Iran, men jag Ă€r född hĂ€r i Sverige. Är jag stolt över att vara Iranie. Absolut. Jag Ă€r sĂ„ stolt över att vara Iranie. FörstĂ„r mig inte pĂ„ vissa som inte Ă€r det. Men jag Ă€r super stolt över att vara 100% Iranie. Men det negativa med Iranska förĂ€ldrar Ă€r att dem stressar en sĂ„ mycket. Jag Ă€r 22 Ă„r och kommer sĂ€kert att börja i högskolan nĂ€r jag Ă€r 24-25 Ă„r gammal. För mina förĂ€ldrar Ă€r det som att jag ska börja i högskolan i 60 Ă„rs Ă„ldern. Och det Ă€r ett utav anledningarna so gör mig stressad som sedan leder till depression. NĂ€r allt detta hĂ€nder pĂ„ samma gĂ„ng sĂ„ orkar man med inget. Det som sĂ„rar mig mest Ă€r att jag inte har nĂ„gon att prata med om dessa grejer. Jag kan liksom inte fĂ„ ut allt som finns inom mig, som behövs komma ut för att jag ska mĂ„ bra och kĂ€nna mig fri. Jag har min familj, tack gode Gud, men dem förstĂ„r inte mig. Ingen utav dem har gĂ„tt igenom det jag har gĂ„tt igenom eller gĂ„r igenom just nu. 

Ibland har jag tankar som ''min familj hade haft det mycket bĂ€ttre utan mig''. DĂ„ vill jag gĂ„ ivĂ€g. flytta nĂ„nstans som gör mig glad. Hitta nya vĂ€nner som blir min nya familj, som förstĂ„r mig och lyssnar pĂ„ mig. DĂ„ hade inte mina bröder sluppit att skĂ€mmas över mig. Inte mina förĂ€ldrar heller. Ja, det Ă€r mycket ni inte vet om mig. Är jag redo att berĂ€tta? Inte allt Ă€r jag inte. Och inte Ă€n. Men nĂ„gon dag kommer det att komma ut. 

Jag vill att ni ska veta att ni Àr dem första som lyssnar och förstÄr mig. Tack sÄ hemskt mycket. Jag kÀnner mig inte ensam lÀngre. Tack!!

XOXO đŸ˜˜        

​

Likes

Comments

do you know what the worst is? Besides war, death and hatred because that's the worst. Worse than anything. But the worst thing is to call someone fat. It doesn't matter if you mean it or if you're joking. You should still never call someone fat. How do you think that person feels? Have you ever asked yourself how they feel? Or asked yourself how you would feel if you were in that persons shoes? Why do you think that they stop eating? Because you called them fat. And when you've already called them fat, they sees themselves fat. And it doesn't matter if they are too thin.
Just don't call someone fat. You have no idea how long that would be in their mind. And you have no idea how hard it is.

Likes

Comments

"She didn't know what she wanted. She knew no one ever did. But she did know one thing:
She wanted to be found in the rain.
She wanted to run wild.
She wanted to feel safe.
But dangerous enough, she wanted to feel her heart drop.
She wanted love. True love. Pure and kind.
The kind that wasn't ruined by the chaos of the world. The kind you found in a small coffee shop in some foreign country.
That is all she wanted. She didn't know where or hiw it would appear. But she knew, in her gut, it would show itself in the storm of something unexpected."
XOXO 😘

Likes

Comments

Hej alla fina mÀnniskor!
Idag sÄ var det en rÀtt sÄ jobbig dag. Jag vaknade kl 11.00 för att sticka till mitt matteprov som började kl 13.00. Jag hatar verkligen matte. Hur jobbigt som helst. Kanske bara för att jag suger pÄ det. Hur som helst sÄ satt jag dÀr i 2 timmar och gjorde fÀrdigt 9 av 12 uppgifter. Det var rÀtt sÄ svÄrt men vissa kunde jag. Hoppas jag.
Hur har ni haft det? Jag hoppas ni har haft en bra mÄndag. VÀdret var ju fint. Soligt och vackert.
XOXO 😘

Kommer att skriva lite lĂ€ngre senare. Sitter just nu och pluggar till ett annat prov. Verkligen Ă€lskar livet 😒

Likes

Comments

People are not machines. They don't need to be fixed. They are not devices we can turn off or on whenever we'd like to. People are much more than that. What they need is kindness, attention and time. They need love. They need the kind of love that doesn't slip away. They need someone to listen to them. Someone who can understand them. Someone who can hold them when the feel alone. Someone who says to them, "you're not alone. I'm here with you"
So there. There it is. People are people. They're not empty, they're not lost and they're not broken. Everyone is right where they need to be. We should never be ashamed of that. People are more.
XOXO 😘

Likes

Comments

Hej alla fina mÀnniskor!
Dem hÀr senaste dagarna har jag bara pluggat och pluggat. Hade planerat att Äka till Ullared med familjen. Men blev istÀllet att pka nÀsta vecka kanske. Hur som helst sÄ har jag inte gjort nÄgot annat Àn att plugga.
Idag nĂ€r jag vaknade sĂ„ var vĂ€dret rĂ€tt sĂ„ regnigt. Men sen kollade jag pĂ„ all trĂ€d ute och det var sĂ„ fint. Vissa utav löven börjar bli röd, gul och orange. Jag verkligen Ă€lskar hösten. MĂ„ste vara min favorit Ă„rstid. Och det bĂ€sta Ă€r att man fĂ„ ta pĂ„ sig stickat tröja. Älskar stickat tröja.
Jag kommer att skriva mer senare. Men just nu ska jag fortsÀtta plugga.
Hoppas ni fÄr en underbar lördag för att det förkÀnar alla att ha!
XOXO 😘🙏

Likes

Comments

Hej alla fina mÀnniskor!
Just nu Àr det kl 3.02 och ör fortfarande uppe. Jag pluggar till högskoleprovet. Herregud vad svÄrt det Àr. Jag ser i boken och fÄr hjÀrnslÀpp sÄ fort jag lÀser. Aja, vi fÄr hoppas att jag fattar.
Just nu tÀnkte jag tacka er alla fina för att ni lÀser, gillar och inspireras av mina blogginlÀgg. Ni fattar inte hur överlycklig jag blir dÄ ni inspireras. Det Àr just dÀrför jag skaffade en blogg. Jag har gÄtt igenom all sorts skit i hela mitt liv. Detta mÄste vara första gÄngen jag Àr sÄ överlycklig. Men jag skaffade bloggen för att jag inte vill att nÄgon ska gÄ igenom nÄgot. Jag önskade verkligen att jag kunde hjÀlpa mÀnniskor i krig ocksÄ. Dessa mÀnniskor gÄr igenom mer. Hur som helst sÄ skaffade jag bloggen pÄ grund av detta. Kag hade absolut inga planer av att göra det. Men helt plötsligt sÄ skaffade jag. Och det enda som fick mig att Àndra mig till att skaffa en blogg var av mitt lidande. Jag insÄg att ingen förstog mig. SÄ istÀllet ville jag skriva ner allt och inspirera och hjÀlpa andra. Och jag tÀnker fortsÀtta med det.
För nÄgra dagar sen nÀr jag loggade in insÄg jag att jag har lÀsare i USA, Norge och Irland. SÄ dÀrför har jag bestÀmt mig att bÄde skriva pÄ svenska och engelska. Eller om ni vill sÄ kan jag bara skriva pÄ engelska. Vi fÄr se.
Kom ihÄg att jag Àlskar er alla. Ni Àr vÀrd all kÀrlek. Om ni nÄgonsin kÀnner att ni inte betyder nÄgot sÄ kan jag sÀga hÀr och nu att ni har helt fel. Ni betyder allt.
XOXO 😘🙏

Likes

Comments

Hej alla fina mÀnniskor!
Hur Àr det med er? Hoppas allt Àr bra. Alla förkÀnar en underbar dag.
SĂ„ idag vaknade jag rĂ€tt sĂ„ sent. Jag satt uppe till 5.00 pĂ„ morgonen och pluggade. DĂ„ betĂ€mde jag att vakna kl 13.00. SĂ„ sent kanske inte det var. Eller? Äsch. SĂ„nt hĂ€nder. Hur som helst hade jag ett av dem bĂ€sta drömmarna nĂ„gonsin. Eller 2nd best var det. Den var sĂ„ bra att jag blev sĂ„ arg av att vakna upp. Ville fortsĂ€tta drömma. TĂ€nker inte sĂ€ga Ă€n vad det handlade om, men nĂ„n dag kommer det att komma upp.

För nÄgra nÀtter sen drömde jag om att jag gick i högskolan. Skolan sÄg ut som Hogwarts skolan dÀr Harry Potter och hans vÀnner gÄr i. Och skolan lÄg nÄgonstan utanför skogen typ. Och jag minns i drömmen att jag skulle gÄ in i en sal. Och dÀr fick man inte gÄ in bara sÄdÀr. Utan man va tvungen att frÄga en lÀrare att öppna. Och dÄ fanns det tvÄ dörrar. LÀraren bestÀmde i vilken rum du skulle in i. Och pÄ dem tvÄ dörrarna fanns det tvÄ nummer. DÄ gick jag in i salen. Sen vaknade jag.
Har ni nÄgonsin haft en dröm med nummer? För det Àr första gÄngen för mig. Och jag vet att det Àr ett tecken. Undra vad det handlar om.
XOXO 😘

Likes

Comments

Du kommer att vara med fel person ibland och du kommer att bli sÄrad. Alla kommer inte att Àlska med samma intensitet som du eftersom de flesta inte vet vad de har förrÀn den Àr borta. Och mÀnniskor tar mÀnniskor för givet varje dag, trots hur lÀnge de har kÀnt dem. Men Àndra inte vad ditt hjÀrta kÀnner pÄ grund av det. Du borde inte lÄta nÄgra förlorade mÀnniskor styra din vÀg. Du Àlskar och du gör det sÄ enkelt, och det Àr en vÀlsignelse. Det Àr den typ av gÄva du vill ge till andra. Spelar ingen roll om de uppskattar det eller inte.

Likes

Comments