Först och främst, tack så himla mycket för era fina kommentarer & mail efter min operation, både här & på instagram. Jag är extremt tacksam för att ni stöttar mig så som ni gör men också väldigt tacksam för allt beröm jag får över bloggen. Kan jag inspirera och ge er något genom att dela min vardag och mina tankar så kan jag tänka mig att göra det för alltid. Ni är bäst.


Jag mår faktiskt jätte bra. Klart jag är lite stel men med lite slängar av morfintabletter & antibiotika så går det bättre än förväntat. Dock är jag extremt nyfiken på slut-resultatet och det har jag ju inte en susning om eftersom jag har så mycket tejp och kompresser. Men på måndag på återbesöket hoppas jag att vi iallafall får en liten glimt.
Dagarna nu efter operationen har varit mysiga och välbehövliga för mig, C & Joline. C är ledig en vecka nu eftersom jag inte får lyfta lilla burriton. Nu gör vi helt enkelt allting ihop (eller rättare sagt, C gör och jag står jämte) vilket är annorlunda för oss här på gården. Allting måste alltid effektiviseras och därför delar vi ofta upp oss och arbetsuppgifterna. Men nu går vi hand i hand hela dagarna, och DET är verkligen kvalitetstid för oss. Vi har fixat och donat i stallet för nya inackorderingar som flyttade in idag då vårt nya ute-stall är klart! Så roligt!
I ute-stallet som innefattar 5 boxar står nu två inackorderade och 3 boxar är lediga för träningshästar som vi ska ta emot. I stora stallet står 5 inackorderade hästar och 4a egna hästar.
Vi är ett sånt jäkla dream-team i stallet nu. Tänk känslan av att gå ut i stallet och bli världs-lycklig vem du än möter? Vi är verkligen en enda stor familj och backar upp varandra i vått och torrt med erfarenheter, kunskap och vänskap. Jag trivs så bra med människorna runt omkring mig. Det är så viktigt att trivas med alla i stallet med tanke på att det är hemma hos oss. Och vi har lyckats till 100%. Vilken lycka.

Lite bilder på nya utestallet: (Dock ska det målas och läggas grus utanför innan det är helt klart)

Verksamheten har dragit igång ordentligt vad gäller den publika-delen i Stall Allatorp också. Jag & C är inte officiellt ansvariga för det utan det är Hans, Eva-Lena & Per som jobbar med det främst medans jag & C fokuserar på hästarna i Stall Allatorp & Steffner Horses. Självklart hjälper vi till men vi är mer en del av maskineriet än ansiktet utåt. Den publika-delen innefattar bla event, konferenser & barnkalas m.m. Idag var det ett barnkalas här och jag kunde höra svärfar Hans ljuga ihop historier om gömda skatter hela vägen in i huset. Han är för rolig och blir en riktig saga-gubbe när det är barn i närheten!
Ni som bor i närheten kanske har sett annonsen i Kungsbacka tidningen?

Idag på dagen var moster här och hjälpte mig med Joline när C var med på barnkalaset. Sen kom mamma & hennes väninnna Nina på besök. Fullt hus alltså, precis som jag trivs som bäst. Trots att jag äter lite piller och bara springer ut och kollar läget i stallet ibland så har jag inte ont av att det är folk runt mig. Egentligen borde jag hålla mest soff-läge, men om jag nu ska göra det vill jag iallafall ha sällskap. Nu kollar vi på så mycket bättre jag och C. Strax ska jag trilla in i min garderob och se om jag hittar något att ha på mig ikväll som UNDVIKER att jag ser ut som Dolly P med svullen byst. Jag ska nämligen ta med mig Carro in till stan för att kolla på Syrran & Felicia som spelar (DJ) på Pelikan ikväll i Göteborg. JA, jag lovar att det bara blir en liten stund. Men jag är så nyfiken så jag måste kolla en snabbis.
Joline har förresten fått en gå stol av farmor & farfar. Hon är så lycklig över den! Det är så roligt att se när hon skuttar omkring på golvet. Dessutom dreglar hon som attans och biter på precis allt. Vid vilken ålder fick era små de första tänderna? Kommer det snart?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Igår var en minst sagt spännande dag. Jag gjorde nämligen en operation på Klinik 34. Jag har ju lovat att berätta allt för er som läser bloggen, och det står jag fast vid. Ni är som mitt stora egna girl-gang, och jag vill att ni ska veta allt som passerar mina tankar. Dock var detta ett beslut jag var tvungen att ta själv, utan yttre påverkan. Jag ska ta med er på resan från början. Det gäller alltså mina bröst. 

Är du som läsare inte intresserad av den nakna sanningen så kan du sluta läsa nu. Jag kommer nämligen inte att utelämna en ända detalj.

Jag ammande Joline i ca 3 mån. 2 av dessa hela-ammade jag och den sista månade del-ammade jag med ersättning som komplement. Min amning fungerade verkligen jätte bra och allting har gått betydligt bättre än vad jag förväntade mig då jag var förberedd på sju sorger och åtta bedrövelser över allt man hör. Men amningen var succé från dag ett. Tyvärr minskade min mjölk under månad 3 och därav kände jag att hon lätt blev missnöjd ammandes i min famn när hon var fortsatt hungrig och mjölken var slut. Vi började då ge henne ersättning ca 2 gånger om dagen och jag ammade resterande. Efter tredje månaden var det inte mycket mjölk alls kvar och amningen liksom "rann ut i sanden". Det tog därefter inte lång tid innan mina bröst lite försiktigt tynade bort helt. Jag har alltid haft en stadig C-kupa med ganska runda bröst som jag varit väldigt nöjd med. Nu såg scenariot inte ut så. Jag hade ingenting kvar och efter att ha börjat träna ordentligt och vara mer nöjd än någonsin med min kropp generellt så irriterar det mig att jag enbart har två taxöron med en ärta längst ner. Jag kan här lägga till att jag skiter fullständigt i vad alla andra tycker men JAG mår inte bra alls av det. Jag ska också tillägga att för mig är det "perfekta bröstet" helt beroende på kroppsform. Vissa tjejer är dö-läckra i små bröst medans andra passar i en större modell. Jag passade i min modell och trivdes väldigt bra med den. Dock var jag inte beredd för en förändring och jag var dessutom ganska säker på, för många år sedan, att om mina bröst skulle förändras mycket efter en graviditet kommer jag att operera dom. För att JAG vill vara nöjd. C kan jag ju ärligt säga att han inte har särskilt stor påverkan i det hela. Han älskar mig precis som jag är, men var såklart inte främmande för att jag ville göra en operation.

Vi tog kontakt med två olika kliniker för att få olika uppfattningar och en känsla för vart det kändes bäst. Båda klinikerna lämnade samma svar, till min stora förödelse. Jag satt, 24 år gammal och blottade mina bröst framför två olika kirurger och utlåtandet jag får är att det inte räcker med ett implantat. Nehe? Vad behöver jag göra?
"Det krävs ett enklare lyft, och ett implantat för att detta ska bli så bra som möjligt" var båda klinikernas svar. Ett lyft?! Åh herre gud. Tårarna började fylla ögonen, är det så illa. 24 år gammal, nöjd som attans med resten av min kropp och så behöver jag lyfta tuttarna? Skämtar ni eller? Det gjorde av någon anledning så ont att höra. Jag trodde lyft vår något som äldre damer behövde göra. Svaret var att eftersom min bröstvårta var min lägsta punkt, så behövde jag lyfta först för att sedan fylla ut. "Min bröstvårta är min lägsta punkt"... Jisses. Ja så illa var det alltså. Och plötsligt när jag stod framför spegeln var jag mer bestämd än någonsin. Jag vill trivas i min kropp. Operationen ska göras.

De två kliniker vi besökte för operation var Akademi Kliniken och Klinik 34. Det var aldrig en tvekan efter de två besöken att Klinik 34 var stället som jag ville använda mig av. Mona, som hade min första konsultation är klinik chef på Klinik 34 och påriktigt den skönaste person jag träffat! Hon är helt jävla underbar. Jag kände mig så avslappnad och huvud-prio var vad JAG ville ha för slutresultat med åtanke kring vad jag hade för utgångsläge innan min graviditet. Konsultationen gjordes så himla proffesionellt och jag fick aldrig säga vilken CC jag var ute efter (CC är storleken på implantatet) utan jag fick prova olika sorters BH:ar med fast fyllnad för att säga YES när jag kände mig nöjd. Där efter var det under konsultation nr 2 som Fredrik Berne, plastkirurg på Klinik 34, berättade vilket implantat det skulle bli. Vi landade på storleken 450 CC, runda implantat med högprofil. Jag har lämnat alla beslut till Fredrik då jag vet att han är bäst i Sverige på det han gör, så därför har jag bara beskrivit min målbild och sedan lämnat allt annat till honom. Visste ni att storleken till exempel 450 CC finns i ca 70 olika modeller? Så ja, det kändes inte så svårt att låta honom ta alla beslut. Jag gillar verkligen Fredrik så mycket. Han är så otroligt proffsig och trevlig. Och min vilja, var verkligen hans lag. En känsla jag fick på konsultationen på akademikliniken var att min vilja inte var viktigast utan mer vad kirurgens arbetsskadade öga ville uppnå. Och det är ju ibland långt ifrån vad du själv vill. På Klinik 34 var Mona & Fredrik mitt dream-team som fick mig att känna mig super lugn och i världens tryggaste händer.

Så kom alltså operationsdagen igår den 19/10.
Vi var på plats på Klinik 34 kl 08.00 och det var en hungrig tjej som under morgonen duschat i desinfektion som steg in på kliniken. Nervös som ett as. Christoffer kramade min hand extra hårt och ingen människa i hela världen kan få mig att känna sånt lugn som han. Jag möttes av en sjuksyster Åsa som var super trevlig men mitt öga letade såklart efter favorit-Mona. Jag liksom behövde henne nu. 
Jag fick byta om till morgonrock, blev levererade en cocktail av tabletter utan dess like. Åsa berättade att om jag inte brukade ta lugnande tabletter hemma kunde jag bli bra sömning redan på det här. A jo tjena, jag somnade i princip direkt trots att det inte var tanken med dessa tabletter. Jag låg ner krupen i en mysig säng och väntade på operationen. Då kom det. Åsa kommer in och säger att hon ska sätta en kanyl. Åh nääää.. Jag visste ju detta man fasen va fjantig jag är. Innan klarade jag inte av att bli stucken alls men nu går sticket bra men känslan av att kanylen sitter kvar i armen ger mig dejavú från förelossningen och jag har en sån enorm fobi för just det. Att den liksom sitter där och typ blänger på mig. Usch. Efter lite tårar gick det bra och jag somnade strax efter att jag sagt hej då till C som lovat att befinna sig i Göteborg under hela dagen och sedan skulle hämta mig på eftermiddagen. 
Åsa väcker mig några minuter senare och säger att det är dags att gå in till Fredrik. Jag vinglar in i morgonrock och möter Fredrik. En våg av lugn sköljer över mig när jag ser honom. Jag var så glad att just han med denna erfarenhet och kunskap ska göra detta. Jag kände mig SÅ trygg. Nu saknades bara Mona. Jag fick klä av mig och Fredrik började måla på mig. Efter en stund säger han att jag kan kolla mig i spegeln men så groggy som jag var så var jag glad att jag klarade av att stå upp? Jag drog ett kik i spegeln men förstod inte mycket av alla konstiga sträck och som tur var hade vi ju bestämt tillsammans (Jag & Fredrik) hur vi skulle ha det. Så jag bara nickade och gav honom ett svagt leende. Fredrik visade mig in i nästa rum vilket var operationssalen. När dörren öppnades var äntligen Monas ansikte där och ingen var lyckligare än jag. Jag blev så glad att se henne att jag inte ens hann reflektera över alla konstiga redskap som antagligen låg runt operations bordet. "Var har du varit hela dagen?" fick jag ur mig till Mona med ett leende. "Jag lovade ju att vara med" log hon tillbaka. Nu var jag så lugn. Kan man känna sig omhändertagen till 200% så gjorde jag det. Jag hörde Mona säga något om att hon nu skulle söva mig och jag visste ju att den vidriga kanylen satt på plats. Jag känner henne ta tag i min arm och säga att jag kommer somna ganska fort. Det är det sista jag minns. Där och då var det over and out.

Jag vaknar av att en röst försiktigt väcker mig. På ena sidan har jag en sköterska och på andra sidan sängen står C med sitt varma leende. Jag sneglar på C och mumlar "ska inte du åka?" "Vaddå åka?" ler han frågande. "Det är ju ingen idé att du väntar här hela dagen" sluddrar jag fram. Här är jag alltså inte medveten om att operationen är klar. "Operationen är färdig darling" svarar han och klappar mig på pannan. Jag fattar ingeting? Färdig? Vaddå är jag klar? "Vill du ha kaffe?" frågar sköterskan. "Ja tack, jag trodde aldrig du skulle fråga" får jag fram. Hon går iväg och hämtar kaffe och jag frågar C vad klockan är. "Ca 14" svarar han. Herre gud. Vad tog dagen vägen tänker jag. När sköterskan kommer tillbaka frågar jag henne om dom har kört mig in hit till uppvaket. "Nej du har gått hit Nathalie, Fredrik höll din ena arm och sköterskan din andra." Jag fattar ingenting. Jag har inte gått hit. Det är helt omöjligt. Nästa tanke slår mig "Konstigt att jag inte är hungrig" säger jag medans jag sippar på min kaffe. Jag har ju inte ätit sedan igår, eftersom jag inte fick äta innan operationen. "Du har ätit" svarar sköterskan och ler. "Du fick en fralla och lite juice för en stund sedan innan du somnade om igen tills nu". Asså helt ärligt. Så jäkla obehagligt. Jag förstår ingeting. Sköterskan går sedan igenom alla tabletter jag får med hem och jag är glad att C är med för jag har ingen aning om vad hon sa. Jag försökte hänga med men nej, det gick inte. Jag tar mig sedan upp, fullproppad med preparat var av jag inte känner någonting alls i smärtväg. Tacksam för det. Jag envisas med att vi ska ta en snabb kaffe på café Foxx innan hemgång då det är mitt favorit café och ligger på vasagatan i Göteborg precis brevid kliniken. När vi sedan hoppar in i bilen ringer jag pappa, mamma, syrran och Carro för att berätta att allt har gått bra. Jag sluddrar, det hör jag men jag känner mig ändå klar i huvudet. Väl hemma mår jag som en prinsessa på alla droger och tillbringar eftermiddagen i stallet med C för att kika när han rider. 

Värre blev det på kvällen. Sitta och stå går hur bra som helst. Men jag skulle lägga mig i soffan medans C åkte för att hämta pizza. Joline sov fridfullt i sin säng, ovetandes om hennes mammas smärta av att lägga sig ner. JÄVLAR va ont jag hade, värre blev det när jag skulle upp. Jag grät och halv morrade åt C som försökte peppa mig till att komma upp. Det gick inte. Brösten är nu så svullna åt alla håll så rulla gick minsann inte. Att resa mig rakt upp var chanslöst med tanke på att du då använder bröstmusklerna och den smärtan går inte att beskriva. Fy fan. Jag vet inte hur jag kom upp men det gjorde jag tillslut och grät gjorde jag också. Efter pizzan gick vi och la oss. Eller försökte åtminstone. Det gjorde så ont. Och där fick jag för att jag & Fredrik tyckte att under muskeln var bästa placeringen. När trycket hamnade mot bröstkorgen kunde jag knappt andas. Efter ca 1h sömn vaknade jag törstig som attan. Rullade på något sätt upp med gråten i halsen och när jag väl kommit upp var min tanke att jag aldrig mer ville lägga mig ner igen, någonsin. Jag scrollade igenom Facebook och märker till min förtjusning att min Linda, min bästis som just nu pluggar i USA är online och hos henne är det ju bara eftermiddag. I ca 2h höll hon mig sällskap och tack och lov för det. Sedan låga jag resterande timmar av natten och stirrade upp i taket utan att kunna sova. Vid ca 07 sa C att jag kunde ta en ny dos med tabletter och då somnade jag äntligen till ca 10.30. C la Joline, nymatad jämte mig medans han gick för att fodra och släppa ut hästarna. Jag sov äntligen ganska gott och nu när jag är uppe har jag inte ont alls. Jag kan stå och sitta utan problem. Så skönt. Jag vill bara inte lägga mig ner. Hehe. Resultatet är svårt att skåda med tanke på att jag inte får ta av min stöd-bh, och dom dessutom är svullna åt alla håll. Känns som jag har implantat i armhålorna också. Dessutom har jag bandage för bröstvårtorna och därför ser jag inte heller någon helhet. Men på måndag ska vi på återbesök och då ska stygnen bort så förhoppningsvis får jag se mer då. 

​Vill även poängtera att detta INTE är ett sponsrat inlägg. Jag är bara så satans nöjd med Klinik 34´s professionalism och fantastiska välbemötande.

Nu ska jag promenera ner och kolla på C som ska rida Smokie. Hoppas jag kan sova bättre inatt. 
Alla frågor ni har svarar jag gärna på, men det vet ni såklart redan. Ni är bäst! Puss/N

Likes

Comments

Vi har haft en så himla härlig helg! Mycket fix & trix här hemma på gården. Vårt nya ute-stall med ytterligare fem boxar står snart klart. Så himla roligt. Jag ska visa er bilder i veckan! Två tränings hästar åker hemma denna veckan och där av har det varit mycket fokus på dessa två guldklimpar. Då båda två var "klara" redan för ett par dagar sedan så ville jag verkligen få ut det mesta av våra sista dagar ihop. Båda inridnings-hästarna fick därför varsin längre tur i skogen samt lite utveckling i paddocken. Det gick super bra! 

I lördags var vi ute i Göteborg (kors i taket, tro det eller ej). För att ha varit ute nästan varje helg i mitt "förra liv" som DJ så känns det som att jag & C nu knappt vet hur en nattklubb fungerar. Jenny tog examen i onsdags och detta skulle såklart firas. Det resulterade i en hejdundrande kväll med riktig bar-runda och dans så fötterna blödde. För-drink och lite plock-mat på Lokal 10 i Kungsbacka, middag på Manana i Göteborg, vidare till Stranger för fler drinkar och avslutningsvis hade vi ett drinkbord på Park Lane. Succé med andra ord. Det var faktiskt riktigt roligt att lämna Joline hos mormor & göra sig iordning tillsammans med C, like old times. Jäklar va roligt vi hade. Lilla syster var också med och firade Jenny, det är verkligen så ball att gå ut med henne. Vi har ju ändå pratat om det i 6 år sedan jag fyllde 18; Att få gå ut ihop. Ja det var verkligen en höjdar kväll.

Nu MÅSTE jag sova. Imorgon är en väldigt stor dag och jag ska berätta för er imorgon... 
Antagligen därför jag har svårt att sova..​
Sov gott/N

Nedan kommer lite bilder från helgens bravader:

Likes

Comments

Under vårt bröllop hade jag en väldigt klar och tydlig bild kring hur jag ville se ut. Jag ville ha en naturlig look och inte känna mig för stel. Jag ville passa in i temat men ändå inte vara för mycket cowgirl, samtidigt som jag ville undvika att vara för mycket klassisk-prinsess-brud. Haha, det låter stökigt när jag förklarar men så var iallafall min tanke och någonstans hade jag en klar bild i huvudet. Inte nog med att resultatet blev strålande, det blev bättre än förväntat. Nu råkar ju två av mina närmsta vänner vara en stylist och en frisör! Tackar!
Jag ska ta er igenom min look, steg för steg:

KLÄNNINGEN:
Klänningen jag bar kostade endast 2995 kr och är från märket Sky. Den blev verkligen perfekt. Helt ärligt så hade jag beställt en annan klänning egentligen men företaget gick i konkurs och min klänning var ett minne blott. I reserv hade jag köpt klänningen som jag bar på mitt bröllop och idag är jag SÅ glad att det blev just den. Speciellt med tanke på att den var enkel men ändå så stilfull. Spetstyget ger en känsla av genomskinlighet och detta gjorde att färgen inte blev krit-vit utan mer naturfärgad vilket gjorde sig mycket bättre tillsammans med omgivningen. Dessutom var underklänningen kort och slutade en bit ovanför knäna vilket gjorde att man såg igenom tyget vid nedre-delen av benen. Därför blev mina boots synliga genom brudklänningen. Kan det bli mer passande?

HÅRET:
Min fantastiska vän Linda Friberg är en av det bästa frisörerna jag någonsin varit hos. Vi lärde till och med känna varandra genom att hon började göra mitt hår. Givetvis var hon inte bara kvällens toast-madame utan också ansvarig för mitt hår. Det var stenhård planering med två sessions av färgning väl inplanerat inför bröllopet och även löshår köptes in med matchande färg. Vi provad noga innan och provade även ut ett hårsmycke för att får helt rätt känsla. Jag ville ha håret utsläppt för att behålla den busiga/naturliga känslan. Att lägga till ett hårsmycke gjorde det hela fulländat då jag plötsligt kände mig mer bröllops-fin. Hårsmycket är från glitter! Jag kan inte tacka Linda nog för det magiska resultatet. Det blev verkligen perfekt. Nedan är två bilder som togs när vi provade frisyren första gången, dock här nedan utan hårsmycket.

MAKEUP:
Min fina lillasyster Olivia Lindqvist sminkade mig dagen till ära. Det blev en naturlig men ändå väldigt välarbetad make. Olivia jobbar på skönhetssalongen Beauty by Angels i Kungsbacka och tjejerna på den salongen stod i princip för hela min look bortsett från hår & klänning. Sminkningen Olivia gjorde blev så perfekt det bara kunde bli och hela jag hade gåshud över hur proffsig och framför allt duktig hon har blivit. Jag fick beröm hela dagen för resultatet och jag hoppas hon är lika stolt själv. Vill ni boka en make-up rådgivning med Olivia eller kanske bli extra fina inför en tillställning kan ni boka er tid HÄR.
P
rodukterna Olivia använde är från märket Young blood och alla deras produkter går att köpa på salongen.

FRANSAR:
Om det finns något som heter "Bröllops-fransar" så belive me: Jag hade dom! Jenny Almqvist som driver salongen Beauty by Angels la ner hela sin själ i mina fransar inför min stora dag. Jenny har länge gjort mina fransar på månads basis och hon är den första frans-stylisten jag varit hos där resultatet gång på gång är perfektion. Ingenting lämnas åt slumpen och varje millimeter är perfekt. Inför bröllopet låg jag på frans-bänken extra länge och jag kunde känna genom pincetten som Jenny använde hur fokuserad hon var. Varje frans sattes med enorm precision. Efter denna sommaren är Jenny inte bara min frans-stylist utan också en underbar vän. Jag är så glad att vi inte bara har de där 1,5 timmarna i månade utan nu får tillbringa mer tid tillsammans!

Nedan är bilder från fransarna inför bröllopet:

NAGLARNA:
Som om inte jag är tillräckligt nöjd med den ovan nämnda salongen så fortsätter jag. Mina naglar inför bröllopet gjordes av den fruktansvärt talangfulla Rebecka Eldhe. Även hon jobbar på Beauty by Angels och är diplomerad nagelterapeut. Hon har en otrolig fallenhet för nagelteknologi och för just den formen jag trivs med är hon den, i särklass, bästa jag varit hos. Resultatet är magiskt och efter mycket diskussioner fram och tillbaka kom vi gemensamt fram till att fransk-manikyr ändå är tidlöst klassiskt vid ett bröllop. Rebecka gjorde även Olivias naglar inför bröllopet.

Nedan kommer lite fler bilder från min look på vår stora dag:

Sist men inte minst vill jag avsluta med ett mega stort tack till Olivia, Jenny & Rebecka på Beauty by Angels. Jag ska här även tillägga att detta INTE är ett sponsrat inlägg utan bara mitt sätt att lyfta och tacka dessa otroligt talangfulla, driftiga tjejerna! Salongen ligger mitt i Kungsbacka och har ni inte besökt den ännu så är det hög tid. Ni hittar deras hemsida HÄR.

På hemsidan kan ni läsa mer om deras verksamhet och alla behandlingar dom erbjuder. Tack tack tack ni fantastiska damer för att just ni gjorde mig så vacker inför min stora dag. Och trots att mitt bröllop var en dag i livet så vill jag att ni ska veta att jag alltid känner mig lika lyxigt bortskämd hos er! Ni är helt otroliga! Som den bokstavligt talade ”grädden på moset” kan ni nedan se ett urval av alla läckerheter man som kund blir bjuden på vid besök. Tjejerna har ett slående helhets-koncept som håller hela vägen. Wow.
Tack återigen / Från en lyckligt gift brud

Likes

Comments

Idag har Kungsbacka Nytt varit här och hållt en intervju med mig inför ett kommande reportage. En av deras journalister ringde mig i veckan och frågade om hon fick komma hit idag och ställa lite frågor. Ja visst, varför inte. "Lite frågor".... Efter ca 1,5h åkte hon härifrån! Men det är ju precis som det brukar vara, har man väl satt sig ner med en kopp kaffe på det här stället så kommer man aldrig härifrån! Hehe. Kvinnan som intervjuade mig var så himla trevlig. Vi hade verkligen en mysig pratstund och det kändes ungefär som att bli intervjuad angående sin egen biografi. Vi har (helt ärligt) pratat om ALLT, från det att jag föddes till dagen idag. Ja allt. Vi pratade om min uppväxt i småland, om min familj, om bloggen, om hästintresset, om att våga satsa på eget företag, om gården, om min dj-karriär, om bröllopet, om livet som mamma, ja ni förstår ju. Jag kan fortsätta i evigheter. Det ska bli så spännande att läsa.

Intervjun var 10.30 och innan dess hade jag hunnit rida två träningshästar och mockat klart nästan hela stallet. Olivia var här och umgicks med Joline vilket såklart påskyndade processen. Lady, det 5 åriga halvblodsstoet som är här för inridning fick morgon turen på galoppbanan för att jobba upp konditionen. Hon har så himla mysigt steg och hon trivs verkligen med att jobba. Nu tar hon galoppfattningarna som en dans, shit va stolt jag är. Zack, den 3åriga welsh-hingsten som är här för inridning, gick sin första längre runda ensam i skogen och det gick över förväntan! Det blev dessutom en hel del galopp. Han var så grym och jag är verkligen imponerad över hans utveckling den här månaden!
Utöver detta har jag haft en mega mysig dag med syrran & Joline. När Olivia åkte till jobbet fram åt eftermiddagen tränade jag och lilla burriton på att sitta en längre stund. Nu sitter hon helt själv men ännu vågar jag inte lämna henne för när hon väl vinglar till går det fort ner i backen. Efter en stund la jag henne ner och kröp sedan ner även jag ovanpå täcket jag lagt ut på golvet. Där låg vi en stund och betraktade varandra. Så himla mysigt. Hon är så söt nu när hon insett att hon kan ta i saker. Försiktigt lägger hon sina små händer över mitt ansikte och känner efter överallt. Jag antar att hon inte kommer vara så försiktig framöver men just nu är det iallafall fasligt mysigt.
Lite senare hade jag en träning med en annan häst som vi just nu håller på och "hoppar in". Det vill säga lär den ridas på hinder. Den hästen är inte min i träning utan jag rider den bara enstaka tillfällen.
Efter detta kom Carro och jag var med en stund när hon jobbade sin häst i korallen. Jag älskar att få min dagliga dos av henne. Det är typ som kaffe. En skvätt Carro och sedan är jag på banan igen.
Kvällen avslutades med macka och the hos svärföräldrarna. Ingen orkade liksom laga middag och så var det med det. Macka med köttbullar och rödbetssallad fick det bli, ren succé.

Nu går ögonen i kors så jag ska nog be C sätta på en film i sovrummet som han kan se medans jag somnar. Helt ärligt så älskar jag att somna i hans knä medans han ser på tv. Men oftast sker detta i soffan då vi väldigt sällan kollar på tv i sovrummet. Det i sin tur resulterar i att han får bära in mig i sovrummet så för att spara på min kära man kanske en film i sovrummet vore på sin plats.
Godnatt från oss /N

Så här fina var mina älsklingar när jag kom in från stallet idag.

Nedan är två bilder från när jag och Carro käkade lunch i stan häromdagen. Hur fina är inte dom här tre damerna? Tänk att vi har varsin dotter med endast 8 veckor emellan varandra. Så mysigt. Jag hoppas dom kan få samma relation som vi i framtiden.
PS. Linda, ser du att hon har dressen på sig som hon fick av dig? Och vi som sa att det skulle ta lååååång tid innan den passade.. A jo tjena. Vi saknar dig baby.

Likes

Comments

Kan vi ta en minut och prata om vänskap. Att detta lilla ord kan vara så avancerat… Jag ska försöka förklara vad jag känner här nedan. Men viktigt är också att ingenting jag skriver är rätt eller fel. Detta är, som vanligt på min blogg, mina egna blottade åsikter. Vad jag tycker, tänker och känner. Jag skulle verkligen uppskatta om ni ville skriva här nedan vad ni känner kring ämnet. Tänker ni som jag?

Jag tror att vårt stora problem i allmänhet idag är att vi alla inte vet vad som egentligen definierar en vänskap. I en kärleksrelation är reglerna tydliga och klara. Man vet ungefär vad som förväntas av en som partner och man vet vad man förväntar sig tillbaka. Man ska finnas vid varandras sida, vad som än händer. Man ska lyfta varandra, dela med och motgång. Man får inte vara otrogen, man får inte heller ljuga eller dölja sanningen. En kort men enkel definition av kärlek. Däremot vad gäller vänskap, så finns inga regler? Vi har inga tydliga riktlinjer för vad som faktiskt gäller i en vänskap och det tror jag är största anledningen till att det ibland uppstår problem och konflikter. För ett par år sedan hade jag en nära relation med ett gäng super fina tjejer, men kraven oss emellan stämde inte överräns och just därför är vi tyvärr inte lika nära idag. Någon som föll sig naturligt när vi inte kunde matcha upp till varandras ”definition av vänskap” trots att vi verkligen uppskattade varandra umgänge. I detta fallet handlade det faktiskt mest om mig som vän. Jag är dålig på att höra av mig på daglig basis och det är något som mina vänner idag får ta med en nypa salt. Jag har inte ett liv där jag kan ringa ett samtal varje dag eller ses varannan och det tror jag blev vår vänskaps stora avbrott. Jag levde helt enkelt inte upp till kraven som dessa tjejer hade och det var en del till att den nära vänskapen då rann ut i sanden även om vi idag tycker precis lika mycket om varandra så finns inte samma nära relation.

Jag har ingen stor skara med nära vänner. Det hade jag för länge sedan. Då var det mycket människor runt mig och alltid fullt upp. Men inte bara livet har förändrats utan jag har förändrats som människa och mina värderingar är väldigt annorlunda. Något som kommer naturligt med ålder och personlig utveckling. Idag finns en stor mängd ”bekanta vänner” som jag blir glad av att se och träffa på då och då. Men mina nära vänner är få, och noga utvalda. Jag skulle ta en kula för dessa personer och att vara en av dessa är något jag ser väldigt seriöst på. Jag förväntar mig också samma relation tillbaka. Om jag inte har en ge och ta relation så kan det lika gärna vara för min del. Jag vill behövas lika mycket som jag behöver. Om jag rannsakar mig själv inser jag också att bekräftelsen är en viktig del. Bekräftelse är inget ord jag är stolt över att använda när jag definierar mig själv men jag är inte heller blind, jag vet att jag som människa behöver den. Jag behöver höra att jag är behövd men det betyder också att jag med den vetskapen är lika duktig på att berätta det för mina närmsta. Att jag behöver dom. Jag älskar dom för dom människorna dom är, med alla sina fel och brister. Och dom älskar mig för den jag är. Trots att jag är sveriges största tidsoptimist, trots att jag är värdelös på att svara på sms, trots att jag till 90% av tiden träffar dom i ridkläder numera.

Kanske är det så att jag ser på mina vänskapsrelationer mer som en kärleksrelation. Jag behandlar den väldigt likvärdigt. Jag vill jobba på den för att göra relationen bättre, jag vill växa i min vänskapsroll, jag vill veta vad jag har för förväntningar på mig (så att jag kan leva upp till dem), jag vill att mina vänner ska kunna ställa krav på mig, jag vill själv kunna dryfta vad jag behöver just nu och jag vill gärna prata om vår relation. Mycket. Jag tror det beror på en osäkerhet hos mig. Mina vänner har under perioder av mitt liv varit viktigare för mig än min familj, vilket gör att jag jobbar på våra relationer med utgångspunkt att de är för livet. Det är ingenting man kan pausa och starta när man vill. Och att ta pauser från varandra är inget jag vill veta av även om de mest konstiga olika livssituationer kan upstå. Antingen behöver du mig alltid eller inte alls. Några av mina vänner har inställningen att ”om jag förlorar en vän, ja, då skaffar jag en ny”, den tankegången finns inte hos mig. Jag har valt mina vänner med omsorg, för livet. Ingen av de jag har valt kan ersättas med en annan. Alla de vänner jag har är så otroligt viktiga för mig och har sin bestämda del av mitt hjärta. De går inte att byta ut. Däremot kan de komma in nya vänner som kan få en del av mitt hjärta, men jag ersätter inte gamla med nya...


Att värdesätta vänskap och definiera det på sättet jag valt att göra, gör mig också extremt sårbar. Att ha dessa få människor så nära. För när någon väljer att avsluta en relation, är det en förlust jag tar fruktansvärt hårt. Tid och kärlek jag lagt ner på en människa känns förlorad. Hade jag suttit med 20 miljoner vänner kunde jag kanske tänkt som många andra ”aja, det kommer en ny vän” men nej. Så funkar det inte. Jag kan vara besviken och sårad i veckor. Det är enda gången jag känner att jag inte kan öppna upp fullständigt på bloggen också. I en relation är man två och det är aldrig bara min resa. Jag har inte rätten att blotta en annan människa på det sättet. C kan jag ofta blotta men det är för att han är extremt insatt i bloggen och alltid läser mina inlägg, ofta innan jag postar dom. Men vad gäller vänner kan jag inte bara kasta ut alla tankar och åsikter. Även om jag ibland skulle vilja. Nu med mina ovan skrivna ord kan ni ju såklart räkna ut att någonting händer mig just nu. Och även om jag vill vara tuff och skriva "Det är din förlust", så kan jag inte göra det. Det är min förlust också. För satan vad jag kommer sakna henne, sakna oss...
Nu till den stora frågan: Hur tänker DU kring vänskap? Hur definierar du detta ord? Här handlar det inte om att hitta ett rätt och ett fel, utan bara diskutera frågan …

Likes

Comments

​Just nu ser vi verkligen våra två företag växa fram ordentligt här hemma. Vi har delat upp det lite oss emellan i familjen vilket är bra då alla helt enkelt gör det dom är bäst på. Eva-lena, Hans & Per (C's bror) fokuserar på Stall Allatorp's verksamhet utöver hästarna medans jag & C fokuserar på inackorderingarna i Stall Allatorp samt vårt eget bolag "Steffner Horses". 
Jag har denna månaden haft tre hästar i träning här hemma på gården. Två stycken för inridning som är klara nästa vecka och en för tillridning som hade sin sista dag igår. Innan jag visar er bilder och skriver om dom här på bloggen vill jag passa på att berätta att jag inte lägger upp någonting om hästarna utan deras ägares fulla godkännande. 


​Hästen som varit här på tillridning en månad heter Druvan och är en 12 årig ridtravare. Målet med henne var en lugnare ridning där hon kan ta sig an alla gångarter med ro samt lite hoppning. Att få henne acceptera galopp och sluta ”ta bettet” och dra iväg. I hanteringen ville vi få henne lugnare och mer uppmärksam med respekt gentemot människorna runt henne. Hon har verkligen utvecklats enormt. Det är så roligt och nu är hon så mysig att rida att jag knappt ville lämna tillbaka henne. Alla upplägg jag gör är individuella och därför bestämdes här tillsammans med Druvans ägare att sista veckan skulle ägaren själv rida henne under träning av mig. Ett upplägg jag är stolt över att kunna erbjuda då det annars lätt kan falla tillbaka på ruta ett när ägaren tar över igen och inte vet vad jag har gjort med hästen eller hur den är hanterad. Sara & Druvan har verkligen gjort suveräna framsteg under veckan och jag blir lycklig i hela kroppen när jag ser deras framsteg. Lyckligt nog blir inte detta slutet utan nu stannar de kvar hos oss & hyr en box som inackorderade! Så roligt. Druvan ägs av familjen Stenlund/Dahi. 


Häst nummer två är fina Lady May som är ett halvbloddsto på fem år efter Borcelli- Maraton. Hon är hos oss under en månad för inridning. Hästarna som lämnas här för inridning följer ungefär samma program men givetvis är upplägget individuellt efter hästens framsteg. De tränas i horsemanship på marken, rids in, rids i paddock/ridhus och i skog & mark. Utöver detta så miljötränas hästarna extremt mycket samt lasttränas på transport & lastbil.
Lady är en fantastisk liten tjej med nyfikenhet i högsta hugg. Hon har drygt en vecka kvar hos oss och har idag varit på sin första långtur i skogen med mycket trav & galopp. Hon är en riktigt stjärna och markträningen i korallen har gett oss verktygen att presentera nya saker för henne på rätt sätt. Numera tar hon allting med ro och tycker livet är super ball. Lady ägs av Ingela Johnsson.

Häst nummer tre är urläckra Zack som är en 3 årig welsh-cob hingst. Zack är stallets charm-knutte numera och det är ingen som ser fram emot hans hemgång om drygt en vecka. Zack är här för inridning och har genomgått samma program som Lady. Han rids nu i skog & mark i alla gångarter och vi fortsätter utvecklingen i paddocken med att finslipa hjälperna. Idag har vi till och med hoppat lite sockerbitar! Denna prinsen ägs av Andrea Kuhner Säterskog.

Jag är så himla nöjd & stolt över uppstarten av Steffner Horses. Jag njuter varje sekund. Igår beställde jag förresten 20 st täcken som ska broderas och användas i företaget. Jag vill att varje tränings-häst får med sig ett täcke när de åker hemåt igen. Spännande att se resultatet!


Nu ropar C att maten är klar. En liten fågel viskade i mitt öra att det blir min favorit-rätt dessutom...
Ha en fin kväll /N

Likes

Comments

Igår skrev jag att jag tagit ett stort beslut angående min livssituation. Jag tänkte nu avslöja, förklara & berätta. Jag är nervös över vad ni ska tycka, fast att jag egentligen inte behöver vara det. Jag vet att mitt beslut är rätt men som självutnämnd perfektionist med sky-höga krav på mig själv så är det inte lika enkelt att ta sådana här beslut. 


Det började med att jag häromdagen kom på mig själv med att ständigt under dagen tänka "nej, inte nu" varenda gång Joline gjorde ett ljud ifrån sig. Om det var för att hon vaknade efter att ha sovit, eller för att hon låg i baby-gymmet och ville ha mat spelade ingen roll. Så fort hon sökte min uppmärksamhet så kände jag stressan komma smygandes upp från magen som en kräk-reflex fylld med hysteri. Egentligen är det den känslan jag varit rädd för redan när hon låg i magen. Känslan av att jag inte "har tid" för henne. Att jag inte "hinner med" henne. Det värsta av allt är också att det borde vara mina egna delar i livet som faller åt sidan för att man inte kan sätta henne åt sidan. Men av någon konstig anledning så går det minsann att sätta min lilla dam åt sidan- Visst, hon måste också äta och sova m.m. Men hon är (än så länge) nästan alltid nöjd och därav är det väldigt lätt hänt att det gått en hel förmiddag och jag inser plötsligt att jag är den enda som varit med henne men jag har ändå inte "varit" med henne. Hon har suttit i baby-sittern, legat i baby-gymet på golvet eller liknande men jag har liksom inte umgåtts med henne över huvudtaget. Mitt huvud-prio har varit att hålla henne nöjd (men för sig själv) så jag har kunnat fokusera på "mitt". I det här fallet pluggandet. Hur bra låter det? Ärlig talat, jag skäms när jag skriver detta. Jag har fått något av det finaste man kan önska sig. Halva jag & halva min fantastiska själsfrände har skapat en bedårande liten varelse som är helt underbar. Shit va jag älskar henne... Och hon är värd så mycket mer.

De senaste tre veckorna har löpt på, på det här sättet. Även om jag inte konstant känner att jag behandlar henne felaktigt så har det hänt på daglig basis. Inte varje dag, men ofta. det är inte bara Joline som tagit del av konsekvenserna av min stress utan givetvis också min fina man. Vi har knappt sett varandra. Inte nog med att gården ska skötas av oss här hemma utan han lever också ett "dubbel-liv" med heltids-utbildning och jobb utöver det på kvällarna. Jag har haft skolan, Joline & företaget. Det enda som inte tagit skada av stressen är vårt eget företag. Konstigt nog är det alltid prio, framför allt annat. Att hästarna gör sina framsteg, får den tid de behöver. Att mina elever får den tid de behöver under lektioner m.m. Där sackar jag aldrig efter, låter inte en millimeter landa fel. Men vem vet vad som hade hänt om jag inte vaknat och sett min situation? Då kanske det förr eller senare hade gått ut över verksamheten också? Jag är glad att jag är vaken och vågar se mina fel och brister.
Beslutet jag tagit är tungt och känns som ett nederlag. Trots att jag vet att jag inte borde se det så. Här kommer det:
Jag har valt att vänta med skolan ett år.
Jag är väldigt lycklig över mitt beslut men också lite ångerfull. Jag ger inte upp, aldrig. Jag håller inte på med sånt. Har aldrig gjort och kommer aldrig att göra. Men kanske behöver jag den här gången se det ur ett nytt perspektiv? Är det verkligen att " ge upp", när det gäller att prioritera välmående och familj. Antagligen inte. Ni förstår vad jag menar och ni förstår också varför jag klassar mitt beslut som självklart. Men det är tufft att inse och smälta, hur rätt den än känns.
Efter att ha pratat med mina närmsta, vägt för- & nackdelar fram och tillbaka så visste jag vad jag skulle göra. Skolan finns kvar och jag har redan nu fått min plats i klassen som börjar i Augusti nästa år. Då hoppas jag att allting flyter på lite bättre. Joline har (sjukt nog) börjat på förskolan och förhoppningsvis rullar företaget på. Tiden jag har med den lilla burriton nu kommer inte tillbaka. Och jag vill inte missa en enda sekund. Hon är verkligen det finaste vi har. Det bästa vi gjort. Vad jag känner gällande skolan det sista så har jag klarat av det som krävs av mig, men jag förstår inte helheten och så vill jag INTE ha det. Jag vill inte vara en halvtaskig mamma & halvtaskig i skolan. Usch. Därför, har jag tagit det här beslutet. I min beräkning ligger också verksamheten och jag hade väl aldrig förväntat mig så bra respons som jag nu fått. Så med skolan, företaget & Joline samtidigt i vardagen kände jag att något behövde vänta. Vid det skedet fanns inte så många alternativ. Skolan finns kvar, den får vänta. Jolines tid går aldrig i repris. Samma sak med verksamheten, jag har drömt om det så länge och nu har jag fått igång det. Jag vill inte låta det dröja. Återigen måste jag stanna upp och inse att jag gjort något bra och sluta se till min prestationsångest mot mig själv som ibland skriker åt mig "DU GAV UPP!". Nej, försöker jag tänka. Det gjorde jag inte. Jag valde min dotter & min hälsa före att vara Super-Woman. Helt ärligt så är jag så jävla trött på att vara super-woman. Och för första gången på länge så känner jag mig mänsklig. Den här veckan har varit helt fantastisk hittills. Jag tar för tillfället igen lite saker som jag legat efter med under den stressiga perioden men snart är jag ikapp på alla plan och kan börja livet som mamma-ledig för första gången sedan lilla J föddes. Innan skolan började i Augusti jobbade jag ju trots allt heltid med ekonomi och har gjort sedan hon föddes. Jag hade bokföringen med mig på BB. Hur sjukt... Nu får det räcka. Jag tänker vara mamma-ledig med min prinsessa och smyga igång mitt företag sakta men säkert. Utan krav eller högt uppsatta mål.

En psykolog frågade sin publik en gång under en föreläsning hur mycket glaset med vatten hon höll i vägde? Det flesta i publiken var beredda på att hon skulle fråga om glaset var halvtomt eller halvfullt, men det gjorde hon inte. Hon frågade alltså publiken hur tungt glaset var. Svaren varierade från 100 gram till 500 gram. Tillslut svarade psykologen "Det beror på hur länge jag håller glaset". "Håller jag det bara en kort stund kommer jag inte att märka av det, håller jag det en lite längre stund kommer det tillslut bli jobbigt i armen. Håller jag det ännu längre kommer min arm tillslut domna bort och kanske tappar jag det i golvet efter lång tid".
Precis så känner jag nu. Min hälsa ska alltid få gå först. Min, Christoffers & Jolines mående är prio-ett i alla lägen.
Jag är 24 år och kommer vara klar med min utbildning när jag är 27 istället för 26. Det känns faktiskt som jag kan andas ut vad gäller den förbannade stressen. Jag måste sluta springa. Ibland känns det som jag sprungit hela mitt liv...

Likes

Comments

Förra veckan fick jag hem de super snygga skalen som jag designat på caseapp.se! Dom blev urläckra.
På caseapp's hemsida kan ni alltså beställa iPhone-skal eller iPad-skins som ni själva kan designa. Verktyget för att skapa sin egen design är enkelt och resultatet blev suveränt! Jag beställde ett skal till mig och ett till C. (Såklart).
I slutet av designen väljer man också om det ska vara matt eller glansig finish. Jag valde matt och kvalitén är super härlig. Jag har nu fått äran att dela ute en rabattkod till er som läser min blogg. Rabattkoden är: 20NATHALIE och ger dig 20%!
Testa att designa ditt eget skal HÄR.
Nedan ser ni resultatet på mina skal:

Likes

Comments

Asså äntligen sitter jag här med datorn i knäet. Och äntligen har jag en minut över att få dela med mig. Inte nog med att jag älskar att blogga för att ni ska få följa med i vårt liv, utan också för att det är som min egen dagbok. Jag älskar att få skriva av mig om tankar & åsikter, om livets ups & downs och om lite därtill. Jag saknar verkligen att blogga när jag inte gör det... Lite som att sakna en vän. Det känns liksom tomt.

Det sämsta med att inte blogga på ett par dagar är att jag har så himla mycket att berätta. Så mycket att jag inte vet vart jag ska börja! Men jag har tagit ett stort beslut, som har med min livssituation att göra. Och med det beslutet i åtanke så har jag tid att blogga som vanligt igen nu. Så roligt. Bloggen betyder, som jag nämnde ovan, extremt mycket för mig och att jag fått så bra respons på den sporrar såklart ännu mer till att fortsätta. Tack, för att just DU läser den. Men eftersom det var ett par dagar sedan jag bloggade så tänkte jag kortfattat uppdatera er kring allt.

Joline
Alltså min lilla prinsessa. Hon växer så det knakar och väger nu hela 7 kg (!!!) Hon är nu 4,5 mån gammal och hon är definitivt det charmigaste jag vet. Alltså helt ärligt, om en bebis kan ha humor, så här hon det! Hennes utveckling springer fram med rasande fart. Hon vänder sig med enkelhet över på mage och ibland också tillbaka på rygg. Hon skrattar högt och ibland ett riktigt as-grav som smittar av sig flera mils radie. Hon har börjat få smakportioner och det är verkligen dagens underhållning när det sker. Kolla in min instagram så ser ni filmer från det (@nathaliesteffner), jag skrattar så jag kissar ner mig och kan se filmerna om & om igen. Vi har också börjat sätta henne i riktig stol och det gillar hon verkligen. Dock får hon ha en kudde framför då hon är lite svajig i ryggen fortfarande.
Det är verkligen en häftig tid nu. Det händer så fort allting och vissa steg hon tar hinner man knappt med. Jag måste påminna mig själv om att stanna upp och njuta. Det är så lätt att man springer igenom hela dagarna och ett tu tre tar hon väl studenten den lilla fisen. En annan fundering jag haft nu det sista är hur livet egentligen var innan henne? Jag kan inte föreställa mig mina dagar utan henne. Hon är, trots sin saknad av att prata, min bästa vän.

Verksamheten
Alltså jag är så glad att jag kastade mig ut och vågade testa mina vingar. Och ett mega stort tack till alla ni som stöttat och puschat. För tillfället har jag tre träningshästar hemma på gården och dom gör magiska framsteg hela tiden. Två stycken är här för inridning och en är här för tillridning. Ni ska få lära känna dom bättre nu under veckan! Tänk va sjukt det är, det jag jobbat med hos andra och drömt om. Nu gör jag det faktiskt här hemma.. Wow-känslan kommer över mig ibland.

Dom egna hästarna
Ni som har följt bloggen ett tag vet såklart vem Bella är. Just det, den svarta prinsessan. Jag sålde ju henne i somras till Moa (@MOA_AHLSKOG). Men nu har Moa flyttat till vårt stall så Bella är hemma igen! Det är svårt att beskriva den enorma kärleken som sväller över i bröstet av att ha henne hemma igen. Då mitt beslut föll i att privat satsa på western så visste jag att ett halvblod inte skulle vara det jag behövde och därför beslutade vi att sälja henne. Men att ni äta kakan och ändå ha den kvar, det är så mycket kärlek. Larry står också hemma nu, Moa rider honom endel och utöver det rider jag honom. Min fina prins, skönt att ha dig hemma som vanligt. Och för er som funderar på om han är min fortfarande: SJÄLVKLART! Moa rider honom enbart för att kunna fortsätta tävla ponny, samtidigt som Larry själv älskar att göra det han är bäst på. Att Moa sedan rider hon extremt bra gör att allting känns ännu mer win-win.

Siri (vår danska minstyr) utvecklas för varje dag som går och numera kan hon ligg & stegra på kommando. Hon är verkligen stencool den lilla damen. På måndagar har hon dessutom privatlektion med en liten mini-ryttare. Agnes (4 år gammal) kommer då och har lektion med mig & Siri. Agnes, är lika stencool som Siri.
Besiktningen med Smokie (vår blivande tävlings-quarter) gick både bra och dåligt. Hennes skada från sparken såg bra ut och den läker jätte fint, då gick vi vidare med resten av export-röntgen för ett eventuellt köp och som om det inte vore nog nu så hittade veterinären en lös benbit i ena kotan fram. Suck. Suck. Åter suck. Jag blev så satans ledsen. Men efter att ha deppat ihop en stund bestämde vi oss för att planera en kommande operation och ta bort den. Går operationen bra så köper vi henne då. Jag håller verkligen mina tummar.

Hälsan 
Jag mår generellt bra. Jag har haft en period nu när jag känner mig helt galet stressad. Detta har ni såklart redan räknat ut med tanke på min frånvaro på bloggen de senaste dagarna. Jag känner tillslut att jag är stressad när jag matar Joline (?!) och då vet jag att det är dags att dra i bromsen, vilket jag verkligen gjort. Mer om det imorgon. Ni vet ju att jag körde Forevers C9 och det gjorde verkligen gott för mig och jag fick en kick-start på mitt nya liv. "Mitt nya liv". Visst låter det tjusigt? Det är inte så särskilt tjusigt, mer en definition av att jag verkligen gjort en förändring. Nu tränar jag kick-boxning två dagar i veckan, och utöver det rids tre hästar om dagen här hemma. Jag ser en enorm förändring på min kropp och känner mig nu mer vältränad och hälsosam än innan graviditeten. Detta också för att jag förändrat min mat och dricker vatten i mängder. Efter att jag gjort en 9 dagars detox och verkligen rensat ur allt dåligt ur kroppen så har jag ätit mindre skräp och mer protein. Någon som verkligen ger resultat.

Nu ska jag plocka undan i köket och sedan krypa ner i sängen med C. Hästarna ska ut 06 imorgon så tidig kväll ger bäst förutsättningar!
Godnatt & sov gott /N

Likes

Comments