Äntligen börjar hösten tänkte jag idag på morgonen. På med stövlar och varma kläder. Ja, morgonen började med regn och blåst.

Jag älskar Sveriges 4 årstider.
Under höstens gång är det mysigt, man städar bort sommaren i hemmet och vädrar hela lägenheten med kalla vindar, bäddar om nya sängkläder, tänder ljus, bänkar sig själv i soffan med varm kopp framför tv:n.

Har saknat dom stunderna, nu är det ju rutinerna med barnen som faller på plats och egentid man får efter kl 20.00. Problemet är bara att jag ser i kors av trötthet, direkt efter nattningen, undanplockande av saker och ting, så sitter jag bara i 5 minuter av min tid och därefter går jag och lägger mig, vilken miss. :)

Men vi är inte riktigt där än med hösten, trots känslan på morgonen, så började solen titta fram efter lunchtiden och det blev sjukt varmt ute. Vad nu?!? Snart har vi alla 4 årstider bara på en dag. Tycker den här väderomväxlingen får ta och bestämma nu. :)


Natti natt!
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 11 readers

Likes

Comments

Idag för första gången gjorde jag något helt galet, jag testade på Bikram Yoga, min rädsla har bara varit för varmt.

Och riktigt!!! Det var för varmt. :)

Jag tyckte det var riktigt kul men samtidigt lite läskigt då man bokstavligen tror att man ska tuppa av på plats.

Är stolt över mig själv att jag vågade testa på!

Läser en bra bok om stress och balans, dessa kloka ord vill jag dela med mig till er. <3  • 11 readers

Likes

Comments

Visst, jag njuter av min tid hemma som mamma/hemmafru men samtidigt kliar det i mina händer att få gå tillbaka och jobba. Saknar mitt jobb och den där känslan av att det är fredag. Visst låter det sjukt?!

Men nuförtiden är fredag vilken dag som helst för mig eftersom jag är ledig från jobbet alla dagar. Men jag har mitt jobb hemma med barnen 24/7.
Jag försöker nu ta vara på min tid med mina barn så mycket som möjligt samtidigt som jag tränar och kör min yoga som jag helt plötsligt älskar.

Igår körde jag ett tungt pass på Sats och har en underbar träningsvärk i armarna. Så idag är det endast vila. Jag hoppas på att hålla igång med träningen livet ut och få in det som en vardagsrutin. Då pratar jag inte om gymmet endast, utan powerwalk på 15 min eller löpning.

Funderar på att köpa en cykel och cykla till jobbet när jag väl börjat jobba. Lite motion varje dag är mitt nya tänk.

Återigen till fredag idag, så blir det en lugn dag och efterlängtade Skavlan på tv ikväll.

Ha en härlig helg!

  • 18 readers

Likes

Comments

Efter att jag fått mitt andra barn känner jag hur jag har helt och hållet fått kliva ur mig själv och gå all in för mamma rollen. Trots att den perioden går rätt fort så har det varit tufft. Jag älskar mamma rollen och kan inte tänka mig ett liv utan det, men jag mår inte bra om jag inte får min egna tid.

Mitt liv ser annorlunda ut idag innan barn, och jag har en kronisk sjukdom som jag ofta får brottas med, men jag har inget att klaga på. Jag är så glad att jag nu har lyckats finna en balans i mitt liv.

Mitt i detta småbarnslivet har jag börjat träna och äta rätt. Kosten jobbar jag fortfarande på då läkarna sagt åt mig att hålla mig borta från gluten men det är så svårt.
Jag har ju inte totalt förändrats men jag har börjat hitta tillbaka till mina intressen som jag haft tidigare, träning.

Jag har även testat på Yoga åter en gång till, första gången för några år sen tyckte jag inget vidare om det och fortsatte med styrke. Men nu skriker hela min kropp efter harmoni. Så jag testade på Yoga en gång till och jag älskar det. :)

Finally jag är tillbaka känner jag.


  • 20 readers

Likes

Comments

Idag var jag och mina två barn hemma, det är oftast super mysigt men inte alltid. Fredagar brukar jag ha Atilla hemma då jag har delat upp timmarna mellan måndagar till torsdagar på förskolan.

Allt började natten mellan torsdagen och fredagen, Benjamln vaknade till några gånger under natten så när vi vaknade kl 6 på morgonen var jag helt förstörd.

Atilla har blivit en lugn kille som gärna sitter och myser i soffan medan Benjamin kräver all min uppmärksamhet.
Idag vet jag inte om det berodde på växtvärk eller något annat. Men Benjamln lät mig knappt sitta under hela förmiddagen och var bara allmänt gnällig.


I det hela fixade jag en flaska ersättning och skulle sätta mig ner på golvet bredvid babysittern Benjamin satt i, så satte jag mig rakt på Atillas tågbana d.v.s träklossen.

Det gjorde så ont och det var droppen!!!

Där låg jag på golvet och grät högt i kör med Benjamin och Atilla stod ovanför mig och tittade ner. Jag såg på honom att han inte visste om han skulle tolka det som att jag grät på riktigt eller låtsades.

Jag torkade bort tårarna och började leka direkt med Atilla samtidigt som jag matade Benjamin med flaskan.

Jag kan inte vara ensam om att gå igenom allt detta tänkte jag. Man känner sig så ensam på något sett fast man vet att det flesta mammor går igenom detta.

Bästa av allt som hände att efter lunchtiden så slocknade jag med barnen och vi sov i nästan 3 timmar och det var sjukt mysigt.

Jag älskar mina 2 små grabbar, eftermiddagen vart en del gnäll med för Benjamins del och jag ser att Atilla tycker det är jobbigt hur mycket uppmärksamhet jag lägger på Benji. Men jag bar in babysittern till barnrummet och lekte med Atilla samt som jag tröstade Benjamln. Multitasking med andra ord.

Nu har båda somnat likaså jag med snart.

Vi hoppas på en bättre dag imorgon.;)


Guldstjärna till alla oss föräldrar 🌟


  • 37 readers

Likes

Comments

Denna sommar har jag läst en sån grymt bra bok om just barnuppfostran. Måste medge som 2 barns mamma är det tuffaste jobbet jag någonsin haft och kommer ha.

Man njuter samtidigt som man gråter.
Hur ska man kunna lösa dom jobbiga situationerna som uppstår med sitt barn? Vad är den effektivaste vägen? Och vad är trots?

Jag märkte med min förstfödda, hur jag höll på dagligen med Ajabaja, den var den enda konversationen med mitt barn. Och inte brydde sig Atilla om det, han fortsatte ändå med det han inte fick göra.

Jag har en bra kontakt/relation med min barnmorska och hon tipsade mig om boken, efter ett besök hos henne med andra son Benjamin.

Först tänkte jag hur ska jag få tid till att läsa en bok överhuvudtaget. Jag gick direkt till biblioteket på Fridhemsplan och lånade boken. Och så fort jag öppnade den var jag såld.

Efter att läst några sidor förstod jag hur jag befann mig i en ond cirkel där jag bara stod om dagarna med pekfingret och sa Ajabaja.

Den boken innehåller så bra tips om just konflikthanteringar/ stress och egentligen självklara saker som man glömt bort själv som barn.

Idag undviker jag att säga överhuvudtaget nej och försöker uppmärksamma mer på dom bra grejerna min son gör, och vi har fått en bättre relation till varandra.

Jag rekommendera boken stark till er alla föräldrar.  • 43 readers

Likes

Comments

Nästan 1 år sen som jag sist skrev ett inlägg, förstår knappt själv vart tiden tar vägen.
Mycket har hänt sen sist, förklaringen till varför mitt skrivande sinade ut.

Det var att jag blev gravid igen. Som min första graviditet om inte värre så mådde jag riktigt dåligt, jag behöver inte ta ett graviditets test utan jag vet att jag är på smällen. Alla gravid symptom som att spy på morgonen, illamående och trötthet. Det värsta av allt att denna gång hade jag en liten redan att ta hand om och sen var det inskolning av förskolan och tillbaka till jobbet. Jag spydde och mådde illa fram till vecka 28, och jag hade kommit i en chock över hur min jäktiga vardag såg ut.
Atilla kom hem med alla förkylningar och feber var och varannan vecka under hela hösten, och vi blev aldrig friska.

Min graviditet var inte lika dramatisk den här gången som den var när jag väntade Atilla, då jag har en sjukdom som heter Hashimotos. Mina graviditeter måste man ha stenkoll på, så det var många vändor till specialistmödravården under hösten som det var när jag väntade Atilla, men jag kunde vara mer lugn sist eftersom jag redan gått igenom det 1 gång tidigare.

Den 4 Mars kom vår nye tillskott, en pojke på 3305 gram och längd 50 cm, så fort jag hade honom i famnen så sa jag att han är mindre än vår förstfödda. Men hur kunde jag veta det, det skiljde sig bara från 3440 till 3305 gram?

Allt har gått bra och denna gång har det redan gått snabbare med att man glömt bort hur förlossningen var, det gick mycket snabbare och någorlunda mer kontrollerat.

Nu har det gått 6 veckor, och jag har börjat komma in i rutinerna, och Atilla har börjat förstå och acceptera att han har en lillebror nu, för honom har det varit en stor omställning självklart.
Helt plötsligt är inte hans egna mamma där på samma sätt som hon var innan.
Jag måste medge att det var nog det tuffaste att gå igenom med att få sitt andra barn, att se förändringen och chocken i sin förstföddas ögon. Jag har gråtit så mycket, och bara tänkt på hur jag ska hantera situationen. Som tur är att jag har en superbra barnmorska jag går till som kunnat ge mig råd till att hantera och tackla detta, och låtit mig själv förstå att det måste ta sin tid för Atilla att ställa om sig, sakta och säkert går vi in i rätt riktning. Och jag börjar kunna njuta av det hela som en 2 barns mor. :)

IMG_3068

Likes

Comments

Hej

Har inte hunnit med bloggen, har haft fullt upp med en massa firande sen 2 veckor tillbaka.
Jag kunde inte avslöja heller på bloggen att jag planerade en babyshower som vi hade för en nära vän förra Söndagen då jag vet att hon läser min blogg.

Men jag satt vid ett tillfälle och började skriva ett inlägg, om hur duktig jag kände mig som hade med två nära vänner till mig, gjort våran egna babyshower tårta, jag kom så långt med text och bild, och innan jag skulle publicera inlägget kom jag på, NEJ !!!!! Kan ju inte lägga upp detta inlägg då avslöjar ju hela babyshower haha. Så därav har hela mitt bloggande varit tyst.

Efter Babyshower som var helt fantastiskt mysig så firade vi min 30 års dag i två hela dagar.
Jag fyllde den 17 Juni, och blev uppvaktad med blommor och presenter av min fina familj.
Min man bjöd ut mig och sonen självklart till restaurangen AG, så himla underbar ställe. Servicen var grym och maten var perfekt god. Hade en toppen kväll med min lilla familj. Inte nog med de så alla dessa fina presenter jag fick av min man, jag vart helt ställd faktiskt.

Dagen efter fortsatte mitt firande med tjejerna, genom alla år har jag sagt till tjejerna att jag vill inte fira mina födelsedagar, jag har alltid varit den bittra vad kommer till mina egna dagar. Men ändå har dom trotsat mig genom alla år att fira och bjuda ut mig på mat och annat.
Så denna gång slog jag till, jag bjöd alla mina nära väninnor för att fira min dag på Clarion Selma City Spa och därefter Libanesisk mat på restaurang Café Corniche, den där dagen var oförglömlig för mig.
Måste även ge ett stort eloge till personalen både på Selma Spa och Restaurangen Café Corniche för en underbar service, jag behövde inte tänka på något, utan jag bar njöt av min underbara 30 års dag.

Jag är så lycklig lottad av att ha så nära fina vänner runt omkring mig.
Och för er som ej fyllt 30 än behöver inte vara oroliga, det är inte så farligt utan tvärtom man lämnar de osäkra åren man gått igenom tidigare. Jag känner mig mer lugn och harmonisk i mitt 30 års kris sen innan, och tro mig jag hörde till den kategorin av rädslan inför att bli äldre. Men nej, skål för det nya kapitlet och ser fram emot mina kommande år som äldre. :)

Kram på er.

image1

image2

image3

image4

Likes

Comments

Denna månad har varit så mycket att göra, planeringar utav student, kalas, inflyttning och en massa annat. Varje helg har jag haft och har något uppbokat, vilket är jätte kul men jag hinner inte med.

Känner mig som en bläckfisk med åtta armar runt om mig bokstavligen, men sådan har jag alltid varit tidigare, bara det att man har ett barn samtidigt att ta hand om. Men allt är i rullning och och hinner nog med det jag ska.

Var inne på Handelsbanken igår och hittade en bok om Kungsholmen sen förr, vilken nostalgi känsla det var att bläddra i den boken, att se bilder på Kungsholmstorg, den gatan man är uppväxt på. För mig är det en trygghet och minnen som alltid kommer mig att bestå från den gatan.

image

image

image

Likes

Comments

Så himla rolig Söndag, jag och min väninna testade på Loppis ute på Täby galopp banan.

Har flera gånger undrat vad jag ska göra med grejer och kläder så fort jag rensat ut garderoben, gillar inte bara och kasta.

Antingen har jag ringt upp min brors dotter och sagt kom över det finns kläder eller så har jag gått till stadsmission och lämnat där.

Den här gången testade jag på loppis, och det va hur roligt som helst. Människor kom och prutade på allt möjligt, jag hade ju inget speciellt värdefullt, förutom då en tavla som jag själv har målat ( ingen märkvärdig tyckte jag eftersom jag inte la mycket tid på den). Och faktiskt så blev den såld till en äldre dam som tyckte väldigt mycket om tavlan. Det roliga var att när hon tog den och gick så såg jag att hon blev stoppad av en annan äldre dam som frågade var hon hade köpt den? Hon vände blicken mot mig med ett leende och sa vilken fin tavla, jag vart så glad.

Loppis var riktigt kul och givande, fick inte iväg allt som jag ville bli av med så resten ska lämnas hos stadsmissionen. Men detta är något att testa på. :)

image

image

image

Likes

Comments