Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
2,75 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
50 g smör/ margarin
1 dl mjölk
2 dl blåbär

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Vispa ägg och socker tills den blir vitgul. (Det jag tycker är enklast att använda är elvisp men du får använda vilka vispar du vill)
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke eller skål.
4. Häll i mjölblandningen i den stora bunken och vispa ner det tills det har blivit en lite deg.
5. smält smöret i en kastrull eller i mikron (tänk på att om du värmer smöret i mikron så använd helst en plats skål eller något liknande), häll i mjölken i smöret och blanda lite.
6. Häll i smöret i den stora bunken och vispa tills det blir en smet. (det kommer att skvätta mycket var försiktiga)
7. lägg i blåbären och vänd ner dem i smeten. (för ni som inte vet vad vänd ner betyder, så är det när du tar en slev/slickerpotten och vänder smeten)
8. gräddas i mitten av ugnen ca 20 min.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej igen! Nu var det ett taggen jag bloggade men det är för att det har hänt mycket. Nu så sitter jag i min kusins rum och tar det lugnt medans dem andra leker med varandra med deras kusin som inte är min. Nu så har jag åkt och hälsar på min mormor och morfar.  Dem senaste dagarna så har jag gjort massor av roliga saker, ett av dem är att jag har träffat mina kusiner, bakat blåbärsmuffins det kommer att komma recept på det snart. Vad har jag gjort mer, jo just det jag har varit hos husvagnen som några släktingar har och sett hur dem har det där. Jag har åkt och shoppat ett par örhängen till mig. Jag har också fått träffa min morbrors hund Isso. Jag har också börjat att se en serie som jag har sett förut men jag gillar att se om serier som är bra enligt mig. Nu i veckan så ska jag på raggar bil träff inte så kul att se på bilarna med dem brukar ha roliga saker som man kan åka och titta på. Jag har även varit på ett kalas. Det var en utav min gudmors barn som fyllde år så vi fick lite smått och gott. Jag har också badat i sjön för första gången denna sommar.
Vi ses snart!!!

Likes

Comments

Hej jag har inte bloggat så mycket på grund av att det har varit mycket som har hänt hemma. Jag kan berätta vad som har hänt under dem senaste dagarna. 1. Frölunda Torg, min morbror behövde en sak till min kusin och efter som att jag bor nära Frölunda så tänkte jag att åka ditt. Samtidigt som jag var där så hittade jag lite saker till mig själv. Jag kommer att lägga upp vad jag köpte och även hur mycket dem kostar. 2. Min granne kommer hem från Gotland och jag har hjälpt till med att passa deras katter.
För några dagar sedan så började jag att spela Pokemon go, nu är jag helt besatt av det. Så idag så ska jag ut och leta efter pokemon. I morgon så åker halva familjen till Spanien.
Vi ses snart!!!!

Likes

Comments

​Hej  jag är så sorry om jag inte har lagt upp något inlägg på ett tag men jag ska bättra mig på det. Det har hänt väldigt mycket dem här dagarna som jag inte har bloggat. 

1:a Är att jag var på Liseberg en hel dag  2:a Jag åkte till Alingsås dagen efter på ett riddarspel  3:a Tiden har sprungit iväg. Jag  skulle lägga upp et inlägg men då blev klockan så sent så då var det ingen ide. Men nu ska jag ta nya tag och blogga mer. 

Det som kommer att hända nu på Fredag är att vi kommer få en gäst hem till oss. Två av fyra ska åka iväg hela helgen. På lördag ska jag göra lite saker som jag kommer att skriva mer om på lördag. Oj jag glömde nästan att skriva att jag kommer att åka iväg om ca två veckor och kanske inte kommer att ha tillgång till dator eller ta med mig min. Så då kommer jag inte kunna blogga om inte jag laddar ner appen vilket jag funderar på det. Vi ses snart kommer att baka något imorgon som det ser ut just nu, Uppdatera bloggen om ni vill ha mitt recept på det som jag tänker baka om det blir dåligt väder annars hittar jag på något annat som jag kommer att lägga upp. 

Ses Snart!!!

Likes

Comments

Nu när jag sitter och kollar på Polen vs Portugal, har min istea i handen och hör hur dem hejar på Polen här hemma. Jag hejar på Polen för att en del av min familj kommer från Polen.

Min dag började med att ja vaknade av att jag hade drömt en konstig dröm. Åt en härlig frukost och sedan gick jag till mitt rum och kollade på Pretty Little Liars. Har kollat om dem några gånger nu men den är verkligen en utav mina favorit serier som jag kollar på. Jag gick till affären ca 14:00 för att jag skulle handla lite saker inför helgen. När jag kom hem gick jag tillbaka till mitt rum och kollade på en film. Filmen heter New in Town. Mellan 16-17 åt jag middag med familjen och plötsligt gick strömmen och vi hade precis ätit klart. Vi ringer till grannarna och frågar om dem också har fått stömavbrott. Vi får tag i en granne som sa att hon hade det. Sedan ringer vi till en granne som inte var hemma vi får inte tag i dem förs då jag säger att jag har ett annat nr som vi kunde testa och då fick jag tag i den personen och dem hade också det. Vi gick in på en sida där det stod att över 700 lägenheter + hus hade blivit av med strömmen på grund utav att ett el skåp hade brunnit ner. Så jag satte mig ner på framsidan och spelade kort med familjen medans vi väntade på att strömmen skulle komma tillbaka. Nu har vi fått ström efter några timmar.

Nu ska jag fortsätta och se på matchen mellan Polen och Portugal. HEJA Polen!!!! Med in familj. Vilket lag hoppas ni ska vinna hela em? Vi ses Snart

Likes

Comments

Hej! Jag heter Nathalie och är 17 år. Jag ska börja andra året på gymnasiet (ni kommer får veta mer om min skola efter sommarlovet). Jag kommer att lägga upp ett inlägg om dagen. Två gånger i veckan så kommer jag att lägga upp recept om mat/bak. Jag vet inte vad jag ska skriva mer om mig. Bloggen kommer att innehålla om mitt liv, mat/bak, övriga saker. 

Idag kommer jag att lägga ut två inlägg för att jag vill det och så kan ni få veta lite mer om mig idag. Vi hörs i snart igen!!!

Likes

Comments