View tracker

Nu när det är kallt och väldigt många även jag som tyvärr får något extremt torra läppar. Känns som nästan ingenting hjälper. Men jag har kollat runt lite och har sett en del att dem tipsar om läppskrubbar och även göra hemmagjord. Denna variant jag tänkte dela med mig till er behövs bara två ingredienser och även två hjälpmedel.

  • Strösocker
  • Vaselin
  • Liten burk eller liknande.
  • Tesked.


Först så tar man en tesked eller så mycket man tycker själv med hjälp av fingret. Sedan så lägger man det i en liten burk av något slag eller vad man själv tycker passar. När man gjort det så häller man i strösocker. Desto mer strösocker man häller i desto ''grövre'' blir skrubben så det är helt upp till var och en vad man tycker samt vad för sorts skrubb man känner att man är behov av!
Efter man haft i sockret så ska man försöka blanda ihop sockret i vaselinet, KLART!. Då är det dags för applicering och då tar man fingret och bara gnuggar över det på läpparna. När man känner sig klar så sköljer man bort det med vatten och till sist lägger på något återfuktande på läpparna!

Ett tips är att ta en lite mindre burk än vad jag gjorde! Någon som är till för att kanske göra egen ögonskugga eller liknande.

Ungefär såhär mycket vaselin tog jag, men som sagt det är en smaksak. Går även att återanvända skrubben flera gånger om man vill!
Tog lite mindre socker än det som visas på bilden men går lika bra att ta som bilden med!

FÖRE & EFTER!

Är verkligen supernöjd med resultatet och det känns verkligen hundra gånger bättre på läpparna. Jag rekommenderar detta väldigt starkt & enkelt är det också!
Jag avslutade min skrubb med att lägga på ett läppsyl ifrån ACO!

Likes

Comments

Måndag idag vilket innebar första dagen på praktiken. Skulle vara där vid halv åtta vilket jag var men när jag väl var där så blev det lite strul med personalen haha. Min handledare jag ska ha var egentligen ledig idag men hon fick rycka in ändå för att chefen hade en dålig hund hemma. Men tillslut kom allt tillrätta. Blev jättetrevligt bemött samt fick reda på schemat och annan info angående hemtjänsten i sig. Satt ner och pratade en stund så kändes inte alls så jobbigt som jag trodde det skulle göra. Blir nog dock värre i morgon då jag får känna på att ha praktik inom hemtjänsten på riktigt. Ska nog kanske bli spännande det märks.
Något som var mindre positivt var då schema tiderna.. Som tidigast börjar jag 06.45. Vet inte riktigt hur det ska gå men som tur är så är det inte alls för ofta jag börjar så. Men kan iallafall säga att jag är inte taggad för detta, det är något jag står fast vid.

Fick gå hem strax efter åtta igen och har inte alls gjort något speciellt sedan dess. Hugo kom förbi en stund också senare på dagen. Hann även med att ta en powernap också. Kan verkligen säga att det var mitt bästa val för detta år alltså, den underbaraste sovstunden på länge!
Har även fixat ett blogginlägg till i morgon som kommer upp klockan åtta i imorgon bitti så lite effektiv har jag varit med haha.

Nu ska jag njuta av den sista ledigheten innan min klocka ringer 05.30
Ha en bra kväll.❤

Likes

Comments

Tråkigaste dagen på hela veckan tycker jag eftersom då vet man att helgen är slut och själva dagen i sig är bara fruktansvärt seg.

Iallafall idag så har jag bara sovit & vilat ut mig för i morgon är det min första dag på praktiken! Känns verkligen ännu nervösare och känner mig väldigt osäker. Sedan så känns det extra surt att behöva gå upp väääldigt mycket tidigare än vanligt. Men hoppas så mycket på att jag kommer få ett bra schema!

Nu under kvällen så har jag bara duschat, förberett lite smått iför praktiken i morgon så jag slipper stressa med det i morgon då jag vill försöka sova så länge som möjligt haha. Resten av kvällen blir det nog bara att slappa och sitta framför datorn skulle jag kunna tro.

Ha det så bra så hörs vi! ❤

Likes

Comments

Så underbart nu med veckoslut! Har gått en vecka i skolan nu och ska inte tillbaka på många veckor då jag ska ha praktik! Idag så fick vi extremt mycket info om allting som har om praktiken att göra samt att jag kontaktade min praktikplats! Börjar på måndag klockan 07.30 och då ska vi gå igenom scheman med mera innan det helt börjar på allvar haha. Vet inte riktigt hur jag känner kring det. Men kändes lite bättre efter jag hade haft kontakt med praktiken då jag blev bemött jättebra men känns ändå väldigt nervöst, även lite jobbigt om jag ska vara helt ärlig. Dock borde det släppa när det väl rullar igång, annars är det bara att göra det bästa utav situationen!

Idag vet jag faktiskt inte vad jag ska göra. Jag kommer nog bara ladda upp för jobb nu och kanske läsa lite på sådant jag är lite osäker på som kan vara bra att ha med sig när jag väl ska ut på måndag! Inga större planer blir det iallafall det vet jag. Klagar dock inte på att bara ligga & vila haha.

Vad som händer nu så sitter jag bara och väntar på mat och bara sitter framför datorn. Tänkte kolla lite på youtube då det är mycket jag inte hunnit sett!

Men ni får ha det så bra sålänge så hörs vi, kramar!💙

Likes

Comments

2016.. Mitt år kan jag inte direkt säga att det har varit men inte varit helt det värsta heller. Början av året och sommaren har varit ganska bra men slutet av detta år har verkligen varit så mycket kaos med det mesta. Har varit bra i perioder men har verkligen varit en berg&dalbana dem sista månaderna av många specifika anledningar men som jag inte direkt tänker gå in på utan är mer för de närmsta. Sedan så vill jag försöka bara lämna det negativa bakom mig och se det ljusa i allt det nya! Missförstånd & misstag sker men viktigaste är att man lär sig utav dem samt att man står för saker som händer, att livet rullar vidare ovadsett.
Men jag hoppas dock att detta år nu kan bli ett bra och händelserikt år med positiva miner!

Jag tänkte berätta kortfattat om mina minnen ifrån 2016 och dela med mig utav mina upplevelser.

Början av 2016 så var det sista månaderna innan jag skulle gå ur nian. Det var nationella prov i högsta hugg samt prov efter prov. Nästan aldrig en lugn stund. Minns så väl hur nervös jag var men jag klarade dem jag visste jag kunde fixa och är glad över det! Även så var det mycket prat och tänkande kring gymnasievalet. Var väldigt osäker och visste inte riktigt vad jag ville, vad skulle jag jobba med i framtiden? vad passar just mig? Tillsist så valde jag Vård & omsorgsprogrammet och jag är fortfarande kvar. Dock var jag extremt emot det direkt första dagen för jag trivdes inte alls, det kändes inte bra för fem öre och allt var bara dåligt. Men jag fick stöttning och gav det en chans och det känns bättre nu. Blir ibland fortfarande osäker men jag kämpar på ändå. Snart är det även praktik som gäller och det känns inte helt toppenbra men förhoppningsvis bra i slutändan.
Under dessa veckor i skolan med ny klass och nya vänner.. Har faktiskt varit riktigt riktigt bra! Har träffat en sådan underbar vän som verkligen inte går att beskriva med ord. Hon är så fin på alla sätt och finns alltid där för en, hjälpsam också när jag får det svårt i skolan. Så förståelig samt så lätt att prata med om det är något för vi tänker så extremt lika och tycker nästan samma om saker med. Hon är verkligen en människa som alla borde ha i sina liv för en sådan extremt bra person som hon är, helt oslagbar! Får mig jämt att le när det är jobbigt, vi delar glada miner och försöker vara så positiva emot varandra som möjligt samt göra det bästa av situationen ovadsett vad det är.
Är så glad att jag har chansen att kalla henne för min bästavän. ❤

Hur har min sommar varit då? Jo det har varit jättebra. Mycket skratt & glädje, minnen med fina människor. Det har varit en bra sommar helt enkelt. Dock lite dåligt med badandet, men hoppas det blir bättre och även varmare i år för det var det enda minuset jag kan minnas med sommaren.
Jag gjorde inte något speciellt under min sommar utan jag var ganska spontan av mig eller så tog jag det bara lugnt. Var iallafall ute ganska mycket, iallafall när vädret tillät.
Eftersom jag då var tillsammans med min dåvarande pojkvän, Hugo som många utav er känner till så spenderade jag mest tid med honom. Vi var ofta ute och fiskade mycket om kvällarna vilket jag tycker är superkul och mysigt. Sedan så åkte vi och spontan köpte något gott så som fika eller godis & satte oss vid en brygga nära vattnet vid ett jättefint område. Det var något som upprepades väldigt ofta. Men som man säger oftast så betyder de små sakerna mer än större. Det stämmer iallafall in på mig.
Åkte med mopeden ut och badade några få gånger med när solen väl var framme!
Vi hade även min pappas lägenhet ute på landet i några dagar också vilket var superkul då man fick känna på att bo själv och sedan så var det på landet vilket är skönt på sommaren. Mycket promenader blev det också eftersom vi båda har bott där sedan innan och pratat om massa gamla minnen ifrån när man var liten. I och med det så blev även en del moped turer självklart!
I början i Augusti ungefär tror jag så åkte jag med Hugo samt hans familj till Liseberg. Det var första gången jag var där och det var en riktig upplevelse faktiskt och något att minnas kan jag säga. Vi bodde även på hotell i Göteborg över en natt också. Jag och Hugo fick ett eget hotellrum! Jag har som sagt inte heller övernattat på ett hotell innan så det var definitivt två flugor i en smäll med denna tripp!


Sommaren gick snabbt förbi och sedan vart det höst och skolan drog igång. Som jag skrivit tidigare så var jag jätte skeptiskt på mitt gymnasieval efter första dagen men nu mera släppt med tiden även om osäkerheten finns inom mig vissa gånger ovadsett. Men blir nog som sagt bättre desto mer tiden får gå!

Under höstens period så började det mesta negativa runt om kring då jag blev singel i början av skolans få veckor. Det var något som tog mig riktigt hårt då vi hade varit tillsammans över ett % halvt år, vi var även förlovade också. Det blev kaos helt enkelt men efter ett tag började allt rulla på men sedan så uppstod det massa nerförsbackar och uppförsbackar under tidens gång då det hände väldigt mycket på en gång som egentligen inte helt var planerat men kändes bra då. Dock är det inget jag tänker gå djupare in på då jag tycker det kan stanna mellan de närmsta och vill helst lämna det negativa bakom! Efter mycket om och men så blev det bra tillslut även om det uppstod en del strul med saker runt mig så kunde allt åtminstone fortsätta som vanligt!

December nu då.. Sista månaden på detta år, 2016..Det var faktiskt väldigt tufft till en början men som sedan började lätta av mer och mer. Det blev mer positivare helt enkelt!
Min julafton samt jullov var jättebra och kan säga att jullovet var extremt välbehövligt efter allt. Bara få vila & ta det lugnt.
Nyårsafton spenderades mestadels hemma men vid tolvslaget och efter det så var jag med massa goa vänner och det var kul!Och nu är vi i 2017 och det är har gått ett litet tag nu och hittills för mig vilket känns så bra då det verkligen behövs! Vad som hänt under 2017 är att jag och Hugo har börjat umgåtts igen vilket jag själv tycker är så kul och det vet jag många runt oss också tycker är jättekul med och bara ser positivt i det.
Vi försöker faktiskt hitta tillbaka och det går bra samt även att det går framåt. Det känns bra helt enkelt, det är ju så det ska vara!

Det är till viss del mitt år har sett ut och även litegrann hur mitt nya år ser ut just nu. Jag hoppas ni andra har haft ett bra år om inte, att ni får ett ännu bättre nu!
Vill även säga tack till alla som har varit med mig under detta och för alla minnen sedan även allt stöd jag har fått ifrån er närmsta, det uppskattar något extremt!
Er tycker jag om.💗

Likes

Comments

View tracker

Godkväll på er! Första dagen i skolan har nu blivit avklarad. Mycket blandade känslor då jag inte alls vill tillbaka helt, är så skoltrött ovadsett om jag nyligen har haft jullov. Dock blir det nog bättre ju mer man kommer in i det hela hoppas jag. Ska ju ut på praktik som sagt nästa vecka och då blir det med andra ord helt annorlunda än att studera in allt i skolan. Nu får man ju utföra det man har lärt sig på riktigt!
Men skönt att få träffa en väldigt saknad vän iallafall och det är verkligen guldvärt! Fick även en försenad julklapp av henne och är verkligen jätte tacksam & blev verkligen superglad över den! Tack igen bästa Elin❤

Kan även säga att jag rekommenderar denna starkt då jag älskar doften! Luktar så fräscht och att den verkligen luktar mango. En ny favorit hos mig iallafall!

Slutade även tidigt idag så det var också något positivt haha och sovmorgon på det. Har ganska underbara tider nu denna vecka så blir nog en skön start åtminstone skulle jag kunna tro. Resten av denna dag har bara varit lugnt ska väl kolla över lite uppgifter som ska in eller hamnat efter med så jag får det klart med innan praktiken!
Hur har eran start varit för er som börjat jobba samt kommit tillbaka till skolan?

Nu ska jag lägga mig i sängen och snart sova för är otroligt trött i huvudet då sömnen ej var den bästa inatt då man råkat vänt på dygnet en del så ska bli helt underbart att få sova sen!
Godnatt kram!
💙

Likes

Comments

Hej på er!! Nu kan jag egentligen börja blogga hur jag vill igen då vi fick vårat nya internet idag och det känns faktiskt superskönt. Dock vet jag inte hur mycket tid jag kommer att få över nu under de kommande veckorna då skolan börjar i morgon, går fram till fredag sedan så har jag praktik nästa vecka. Har ingen aning om vilka tider eller så ännu men hoppas jag får helt okej iallafall. Dock är jag ganska nervös inför det då jag tycker att jag inte känner mig helt säker och redo i det då vi bara har lärt oss en liten del på ett halvår och tycker det är för lite för mig. Men det ska nog lösa sig med tiden då det är första gången jag kommer ut på en praktik med människor att göra - alltså äldre. Jag ska vara inom hemtjänsten så se hur det är!
Kan verkligen säga att jag INTE är taggad på skolan alls faktiskt då jag trivs så bra utan haha. Hoppas ni andra får en bra skolstart & ni som börjar jobba!

I princip hela dagen idag så har jag fixat inne i mitt rum och laddat på mitt busskort för skolstarten. Så skönt att bara ha allting gjort nu så man bara kan lägga sig och slappa resten av de lediga timmarna. Ska förresten nu under denna vecka försöka hinna klart med sammanfattningen om mitt 2016 så det kan komma upp så fort som möjligt här på bloggen!

Nu ska jag äta kvällsmat och sätta mig framför Youtube så jag kan titta ikapp allt jag har missat nu haha.
Hoppas ni har haft en bra dag,kramar!❤


Några få bilder ifrån min vecka!!

Likes

Comments

Hej! Idag är det andra dagen på det nya året. Om jag ska vara ärlig så har jag knappt tänkt på det eller märkt någon skillnad haha. Tycker att det är flutit på som vanligt. Är dock bara lite ovan med att skriva 2017 istället för 2016 haha. Min nyårsafton har varit helt okej. Drog ner till stan vid tolvslaget och kollade raketer samt mötte upp några vänner så stannade där ett bra tag innan hemgång.
Hur firade ni nyår?

Annars denna dag så har jag inte gjort något som alltid. Gillar mest att ta det lugnt så det blir att mina dagar ser likadana ut! 😂 Har även inget internet hemma för tillfället för vi trivdes inte med det vi hade innan och vårt nya kan vi inte börja använda innan den 9/1, kan även ta längre tid än så. Vilket gör att det inte kommer vara så mycket inlägg som kommer upp då jag inte har något stabilt internet innan dess. Men ska försöka att göra ett inlägg om mitt år 2016 iallafall då jag tycker det ska bli roligt och skriva samt så tycker jag det är roligt att läsa hur andras år har varit och vad dem har upplevt!

Nu ska jag kika runt lite på andras bloggar & sedan börja göra inlägg.
Kramar!💜
Likes

Comments

Hej! Hoppas ni alla har haft en superfin julafton och även en bra fortsättning med mycket skratt samt kärlek. Jag har haft en bra julafton och den har varit jättemysig! Men nu är det snart nyår och då går vi emot ljusare tider och det ska verkligen bli skönt tycker jag!

Idag så har jag lite planer på att kolla vad Jysk har för något nu på alla dessa reor. Vill ha något nytt till rummet men vet inte riktigt vad, men alltid kul att bara gå runt och titta. Igår var jag nere på mellandags rean och fick med mig tre plagg hem. Hittade faktiskt inte så mycket direkt men är nöjd iallafall! Funderar på att kolla lite på nätet och se vad som finns där & kanske klicka hem något.

Senare under dagen vet jag faktiskt inte vad jag ska göra. Tror det blir att ställa i ordning och så i rummet då jag har grejer överallt haha. Annars blir det nog lugnt för min del.
Något jag skulle vilja meddela er att jag är inte är i ett förhållande längre av olika skäl som gjorde att det är bäst att gå varsitt håll och ibland blir inte allt som man har tänkt helt enkelt och då blir det som sagt såhär. Men ni som läser har en aning om vad som händer då jag vill att min blogg ska vara en del av mitt liv och att jag berättar vad som händer!

Om en liten stund så ska jag fixa mig i ordning och så innan det är dags att bege sig ut!
Hoppas ni får en underbar dag, kramar!💗

Dessa texter är så sanna och bra så kände för att dela med mig utav dem!

Likes

Comments

God jul på er alla och jag hoppas att ni får en fantastisk jul med mycket familjemys samt äta massa gotta. Idag är det den dagen man ska ta sina barn i första hand, det tycker jag. Alltså att ha en vit jul eftersom det är barnens dag och det ska man ta hänsyn till. Kan man inte kontrollera sig själv när det gäller alkohol så kan man faktiskt stå undan en dag då det är bara julafton en gång om året. Tänk på barnen för dem förtjänar det bästa!❤
Kom även ihåg att ta hand om varandra & ge varandra en extra kram!

Likes

Comments