Likes

Comments

Foto

Likes

Comments

Likes

Comments

Har så länge velat ha ett av de här pannbanden, ett PS-pannband till ett PS-träns är ju helt klart ett MÅSTE !

Måste antagligen vänta ut tills lönen kommer eller hoppas på att tomten kommer tidigare i år ;) haha

http://www.psofsweden.se/sv/pannband/pannband-knock-out.html

http://www.psofsweden.se/sv/pannband/pannband-sensation-white.html

http://www.psofsweden.se/sv/pannband/pannband-james-bond.html

Likes

Comments

Cocorico, annars Coby, är en halvblodsvalack på 15 år,
U: Windfall
E: Foreign Office

Gick i travet i några år, men gått som ridhäst i några år.
Han är en riktigt charmig häst som älskar att hoppa.. Han är även hur fin som helst i dressyren, bara man hittar knapparna och orkar sitta kvar o jobba..

Han var ett "sidoprojekt" bredvid Zelma, för att jag skulle få mer självförtroende och erfarenhet, men det visade sig att han är hur fin som helst och jag har även planerat hoppträningar och starter i pay n Jump, just nu ska vi på banhoppningsträning 30/8 och Säbyhoppet den 6/9

Mer info om honom kommer, men även detta kommer bli super 😁😁

Likes

Comments

Som jag lovat ska jag börja med att berätta lite om det ni kommer få se mest av här på bloggen, en av hästarna jag rider, Barichta Van De Zelm..... (Även kallad Zelma).
Hon är ett sto på 14 år
U: Ulrike Van De Zelm
E: Grandeur

Hon är ett föredetta hoppsto som kom till ridskolan några år sedan.
Jag hade inga höga tankar om henne när hon kom, eller åren som gick, hon va bara "galna Zelma" som va helt crazy att hoppa..
Våran resa började när jag började tävlingsgruppen och Cherida, hästen jag startade mina första "riktiga" starter med, såldes, och jag nu behövde någon att rida på.
Jag tänkte, varför inte, hon är ju trots allt ganska fin..

Våra första månader var en plåga, vi stannade ut oss på pay n jumper där hinderna låg på 60 cm, och dressyren ska vi inte ens tala om..
Men veckorna gick och vi kämpade på, själv kände jag egentligen inget flyt, jag hade ingen bra känsla , även fast vi nu bara var vid max 4 stopp per start.. Vilket var en enorm succé för mig endå, och då hoppade vi kanske 80-90 cm..

Det gick väl sådär något halvår, tills något hände och det funkade inte alls, jag kände att jag verkligen inte kunde rida henne, utan att det mest kändes som att vi istället för att rida, kämpade mot varandra..

Det slutade med att jag blev rädd, rädd för att hoppa allt som var högre än 50 cm på henne, om inte ens det,
Det var själva inställningen till lektionen som gjorde mig osäker, jag slutade helt att lita på henne, och hon slutade lita på mig..

Tankar kring att sluta rida kom upp, jag ville prova nån ny häst, men på ridskolan fanns ingen jag verkligen kände att det skulle funka..
Det var Zelma eller ingen..

Så då tänkte jag att jag skulle kolla någon privathäst och kanske börja rida och hoppa, och få tillbaka självförtroendet.
Så sökandet började och det gick bara några dagar innan jag fick svar att jag kunde komma och provrida en häst, Coby, som jag nu fortfarande rider på.

Efter ett tag, började det även klicka med Zelma igen, det kändes som att det behövdes en häst till för att jag inte skulle haka upp mig på samma häst och på samma problem..
Det jag löste på Coby, var kanske lösningen på Zelma, och efter några veckor satt allt på plats igen,
På hopplektionerna gick hon som en klocka, hinder på 1 m försvann under oss och jag vågade falskt rida ordentligt, släppa henne lite och våga slappna av, våga tycka det var kul.

Så idén att sluta rida togs upp och den är inte aktuell för tillfället, vi är bättre än någonsin,
Vilket bevisar bästa hittills dressyrlektionen som vi hade idag, efter 3 veckors sommarbete och inget arbete alls..

Det här kommer bli helgrymt!

Likes

Comments