Hej!
Äntligen är det höst vilket betyder att det snart är jul! Vi har haft mycket höstmys hemma vid oss, jag har bakat vanilj-vitchoklad bullar och idag var vi ute och kände på löven och vilhelm fick ett litet utbrott då han inte fick äta dem så det var att plocka upp minimonstret och gå inn. Blir alltid lite förvånad över hur mycket ljud som faktiskt kommer ur honom då han sätter igång.

I helgen var vi på 30års fest vilket visade sig att vara ett överrasknings bröllop vi blev så glada att vi fick dela den dagen med er.
Det är även sista månaden jag är mammaledig på "heltid" som ger lite blandade kännslor, eller för det första så är det ett skämt att vara mammaledig och företagare på samma gång men på samma gång ska det bli jätteskönt att komma tillbaka och få känna att man får kontroll över saker och ting igen, som tur så har vilhelm bästa mommo och moffa som ställer upp och sköter när jag far tillbaka på jobb på deltid.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!
Äntligen har jag plockat bär färdigt för i år från gården, det blev ca. 30L allt som allt och jag har lagat svartvinbärsgele vilket blev mer som väldigt tjock saft, rödvinbärssaft och idag blev det krusbärssylt vilket jag faktiskt ble så nöjd med!
Någånting nytt är att vi har börja bebis sim vid folkhelsan och vilhelm tycker verkligen om det, ungefär så mycket så att han plaskar så andra föräldrar sakt men säkert flyttar sig längre bårt från oss, så roligt att se hur han tycker om att vara i vattnet, vilket  också har resulterat i att när det är baddags på fredagarna så lägger mamma och pappa på badrockarna för att slippa bli genom blöta.
Här är krusbärssylt receptet:
1L krusbär
3dl vatten
5dl syltsocker
1 tsk kardemumma eller kanel ifall man vill

Tvätta och rensa krusbären
lägg vatten+krusbär i en kastrull och koka i ca. 10min
blanda sen i syltsocker och kardemumma och låt koka 5min till
Häll upp i burkar och låt svalna.

njut med plättar eller pankaka, supergott! 😊

Likes

Comments

Hej!
Nu är vi på vår första längre semester med familjen. igår inledde vi vår 8 dagars semester med att fara över till umeå med wasaline och därifrån körde vi ner längs högakusten till sundsvall nu skall vi vara här till tisdag och då fortsätter resan neråt mot stockholms trakterna och sedan över till åland. Idag spenderade vi vår dag med en längre vagnpromenad, sitta å känna på sanden, fara och handla och såklart grilla.
Under veckan har vilhelm blivit 5mån och jag 23år gammal (eller ung?!) så tacksam för alla nära å kära som har gratulerat 😊
Nu skall vi fortsätta njuta av vår semester😊.

Likes

Comments

Hej!
Idag har vi varit på min farmors begravining. Det var en väldig tyngd som lyftes från mina axlar när vi fick lägga ner blommorna vid hennes kista och krama om min syster. Jag tänker välja att komma ihåg henne som den kvinna som har varit min förebild när ja var liten och inte som den hon var när hon var sjuk de sista åren.
En förebild som har lärt mej en massa fast hon engång frågade om jag var fammos flicka och jag konstaterade att jag igentligen också skulle vilja vara med farfar som min syster men då skulle ju hon bli ensam (fast det var nog inte så sant).
Det var hon som lärde mig om bakning, dukning och dessutom fick mej att tycka att det var roligt att mangla och vika lakan, vilken otrolig kvinna.
I sorgen finns någonting som är starkare och det glädjen , glädjen att minnas ❤

Likes

Comments

Hej!
Denna vecka har det hänt så otroligt mycket, vilhelm blev 4 månader på måndagen.
På tisdagen så prövade vi på potatis för första gången vilket inte var så övertygande men nu smakar det nog bättre.
på torsdagen så vände han sig från rygg till mage för första gången
på lördag så så var vi på förlovningsfest till Ida och Alex, det var jätteroligt och efter det blev det att fara vidare och fira jennas födelsedag 😊

Likes

Comments

hej!
Vi har fått våra dopbilder som vi har framkallat och blev nog så nöjd, var vell lite trött då jag beställde dem för hadd extremt mycket kopior av vissa foton, men nu får vi iallafall fortsätta på vårt famlje album.
Veckan har i säg varit händelserik vi har  bl.a. varit och beställt några saker till cafe så vi skall renovera såfort allt har kommit och så var jag och sambon på lunch till svenska klubben och det var så mysigt, gillade atmosfären och maten var också helt bra.
Nu sover en ny badad bebis och vi sitter och ser på friends och funderar om vi kanske ska årkar gå ut och spela lite badminton före det är sovdags för oss också 😊

Likes

Comments

hej!
Det har varit 3 händelserika dagar, på lördag så blev vilhelm 3 hela månader.
I södags så blev det dop allting gick relativt smidigt, en mat paus hamna vi att ha under dopet och så passa det nog bäst att vara i mammas famn, presten var riktigt trevlig och bättre gudföräldrar får man verkligen söka efter. Hela hans namn blev Vilhelm Kennet Gabriel Österblad så vackert till en superfin pojke. Vi får även tacka släkt och vänner för alla fina dop gåvor han fick.
Idag så var vi till rådgivningen på 3 månader kontroll och för att få vaccinationerna vilket absolut inte var roligt, och så fick vi veta att det eventuellt var en tand påväg (såå spännande) och annars är man nog en nöjd och glad bebis.

Tyvärr har jag ännu inte fått bilderna från dopet men de kommer vell no snart upp mera av dem 😄

Likes

Comments

hej!
idag blir vilhelm 2 hela månader! helt otroligt vad tiden går snabbt. Saker som har hänt under två månader är väldigt mycket bl.a. kommer det mycket olika ljud och fina leenden så under morgon myset brukar vi fundera vad vi skall göra under dagen och vad framtiden har att ge och visst får man svar i någon form iallafall, han e stark i nacken men det skulle nog gå bättre om man inte skulle hata magtid om man då förståss inte passar på att sova lite och så är ju pappa ännu mycket roligare än mamma så de får vi no jobba på ännu. Under denhär veckan så har han sovit två hela nätter vilket verkligen uppskattas så förhoppningsvis så fortsätter det också.
Det har varit morsdag och de firade vi med god mat och så fick jag ett presentkort av min sambo, och den dagen passade vi också på att bygga på terassen och kratta löv (antaglien enda gången man inser att vi har alldeles för stor gård).
Underbart väder hade vi igår och då passade jag på att ha lite terass häng och kvalitets tid med taxarna, vilket dom uppskattade och som tack så spydde mango på den största mattan på kvällen så det blev att tvätta den också.

Likes

Comments

Hej!
Igår blev de äntligen dags för att åka iväg till helsingfors med Jenna på barista kurs. Vi åkte iväg 5 på morgonen och kursen började 10, kursen var jättelyckad och båda är nog supernöjda med kursen. På schemat var det bl.a. lära om olika kaffe sorter och latte art såklart.
Med mitt lokalsinne och jenna som inte heller har varit där så mycket så lyckades vi bara ta fel buss 1 gång vilket ledde till en timmes sightseeing och byte av buss innan vi var tillbaks till stan, och en del svårigheter att hitta till legenheten första gången men annars gick allt över förväntan.
Nu sitter vi på tåget tillbaka hem till vasa, fast jag verkligen njöt av att få sova en hel natt så ska det bli bäst att få komma hem till vilhelm och min sambo ❤

Likes

Comments

hej!
Lyssnade på radio x3m där en av dem håller på att lagar en lista på vad som ger en glädje i vardagen och jag tycker verkligen om den här iden att man också kan se glädjen fast omvärlden ibland kan verka så upp och ner, så jag tänker också laga en egen lista och lägga till en ny sak för varje dag i 1års tid.
Första saken som skall läggas på listan är ju såklart MORGONMYS eller mys över huvudtaget. Det är nog en grej som förgyller ens vardag och ett av det bästa så det är nog värdig en första plats. Får se vad som kommer på listan i morogon.
Annars så har vi hållit på med mjöd lagning till vappen som närmar sig alldeles för snabbt. Idag har vi även varit på mamma barn träff från korsholm så det var riktigt kul att träffa andra som just har fått sitt första barn och är i samma sits som en själv.

Likes

Comments