Vi har kollar runt en del om vart vi vill åka härnäst, det som vi bestämde oss för till slut var att ta något som gick smidigt att åka till för just nu vill vi bara bort från storstaden.. och vi åker till Phu quoc i en vecka! Det är en ö som ligger sydväst om Vietnam, det tar en timme med flyg och hotellet som vi har bokat ordnar med transfer från och till flygplatsen gratis! Passar oss perfekt just nu!

Nu är klockan åtta och vi har ätit lite middag, nu ska vi ner till hotellets bar som har livemusik ikväll!

Vi hörs i Phu quoc!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

God morgon på er!

Idag är vår första dag här i ho chi minh city, än så länge har staden inte imponerat på oss, det är mycket trafik och bara allmänt jobbigt. Vädret är helt ok för att vara storstad, det är molnigt och ibland lyser solen.

Idag har vi vart på turistvandring i staden, vi var på krigsmuseumet från vietnamkriget.

Det var många fina helikoptrar och flygplan kvar från kriget och det var riktigt coolt att titta på!


Nu ligger vi vid poolen på hotellet efter vi har ätit lite lunch. Klockan är 14.47.

Det är sista dagen här i ho chi minh och imorgon ska vi åka vidare men vart vet vi inte än..

Ses!

Likes

Comments

Nu är vi äntligen framme i ho chi minh city, vi har checkat in på hotellet och gick ner till första resturang för att äta lite middag. Hittills har staden bjudit på en sjuhelvetes massa mopeder och regn.. just nu är klockan strax efter 21 och vi tänkte faktiskt lägga oss i sängen på hotellet och snart sova!

Hörs imorgon!!

Likes

Comments

Nu drar vi mot varmare (och för tillfället lite blötare) breddgrader.. vi höra när vi landar i ho chi minh city! (Ca 19.00 lokal tid) HEJDÅÅÅÅÅ!!

Likes

Comments

Godkväll på er!

Hoppas ni inte har någon söndagsångest idag, det har iallafall inte jag för imorgon ska jag inte till jobbet. I fredags var min sista dag och nu är det tre dagar kvar tills vi ska åka. Idag har jag bakat lussekatter som vi ska ha på tisdag då vi har lite minijul innan vi åker.

Igår hade vi avskedsfest med några vänner med bastu och tunna, känns lite konstigt att säga hejdå för det känns inte riktigt som att vi ska åka riktigt än. Men det var riktigt roligt att bara umgås.

Som ni ser på bilden har vi vart och växlat pengar, vi har med oss en liten summa i varje valuta så vi har en liten summa direkt när man kommer. Alla inköp är klara och vi har börjat packa lite, hela vardagsrummet är fullt med saker som ni kan se.

Problemet är nu bara att få plats med allt i väskan, undra hur detta ska gå...

Nu blir det vila inför dem sista dagarna som kommer bestå av packning för det mesta. Imorgon ska åka till Adams mormor och morfar för att äta lite mat och umgås.

Vi hörs!
Nathalie

Likes

Comments

Med 9 dagar kvar tills vi åker så kan vi äntligen säga att vi har dykarcertifikat. Igår var i Lysekil hela dagen och gjorde vårt uppdyk. Detta bestod av två stycken dyk till 20m och 12 m. 15 grader i vattnet och 6 grader på land, så det var väldigt skönt att dyka men när man kommer upp var det mindre skönt.

Vi har fått lite frågor om att skriva ut mer exakt om vår avresa med tider och flightnummer. Så här kommer det.

Vi reser från Landvetter flygplats 19.25 på onsdagen den 19 oktober.

Flygbolag: Etihad Airways

19/10 Landvetter 19.25 - 19/10 Berlin (tegel) 20.35, Flight EY1419 Flygtid 1h10 min

19/10 Berlin (tegel) 21.50 - 20/10 Abu Dhabi International 06.00, Flight Ey1402 Flygtid 6h10min

20/10 Abu Dhabi International 08.10 - 20/10 Vietnam (Tan son nhat) 19.00, Flight EY441 Flygtid 7h50min


Vi har en rätt bekväm flygtid måste jag säga. Det är inte långa mellanlandningar och inte allt för långa flygresor. Som jag skrev så är det bara 9 dagars kvar tills vi åker så att denna veckan kommer vara rätt hektisk. Det är mycket som ska hinnas med att göra, allt det där sista. Vi har inte ens tagit fram våra resväskor och börjar se om sakerna får plats. Men idag ska jag börja med det, jag ska först skriva en packlista så att jag vet vad som behövs. 

Men först blir det jobb (sista veckan). 


Vi hörs! 

Likes

Comments

God kväll allesammans!

Det har inte vart mycket uppdaterande här inte, men just nu händer det inte så mycket. Vi går och väntar på att dagarna ska gå så att vi kan åka!!

Det vi har gjort är att boka hotell de två första dagarna i ho chi minh så att vi har någonstans att bo när vi kommer fram. Sedan har vi köpt lite nödvändigheter från Apoteket bland annat.

Det som är kvar nu är att packa och förbereda alla papper. Ett inlägg om vår packning och våra ryggsäckar som vi ska använda oss utav kommer självklart upp innan vi åker, samt lite tips som vi har fått med oss gällande packning och annat.

Sen har vi båda fyllt år och så fick vi väldigt många fina saker, Adam fick bland annat en fin kompakt/systemkamera som heter Lumix GM, den är liten men otroligt bra! Så den kommer vi används oss flitigt utav under resan så vi kan visa er vart vi är och vad vi gör, sedan kommer vi även att ha med oss en GoPro kamera så att vi kan filma när vi gör roliga saker!

Tills vidare mina vänner, simma lugnt.

Likes

Comments

​Vi har funderat mycket på vilka länder vi vill besöka när vi är i Asien, när vi bestämde vilka platser det blev skulle vi komma på den bästa, billigaste och kortaste resvägen. Dels för att slippa åka fram och tillbaka och spendera onödig tid på att transporteras (speciellt för min del som blir lätt åksjuk). 

Som vi har skrivit tidigare kommer vi starta i Vietnam, efter det kommer vi flyga över till Filippinerna, sen flyger vi vidare ner till Indonesien där vi troligtvis kommer att spendera julafton på Bali. På nyår så har jag som önskemål att fira i en storstad för jag tror att det kommer vara coolt så därför kommer vi flyga vidare till Singapore och fira nyår där. Efter det så åker vi vidare till Malaysia och till sist Thailand. Efter Thailand så ser vi om vi har tid och pengar kvar annars kommer vi åka hem därifrån eller så tar vi en sväng till Hong Kong för att se den staden. Vi  kommer spendera så lång tid vi får i de flesta länderna utan visum för vi orkar inte lägga tid på att skaffa visum då vi inte vet exakt när, var och hur. Vi kommer ta dagarna som de kommer, så i slutändan kanske rutten inte ser ut såhär ändå. 

I skrivande stund har vi flyttat ifrån vår lägenhet i stan och hem till Adams föräldrar för att bo där tills vi åker, vi ville spara pengar nu i slutet och lägga pengarna på vårt sparkonto istället så att vi kan hitta på massa roliga saker när vi är iväg. Just nu känns det lite som ett kaos (Adams föräldrar, ni vill nog inte komma hem än! haha) för det är saker överallt och det känns som man går och plockar och packar upp men att det aldrig tar slut. 

Ha det bra! 

Nathalie 

Likes

Comments

Ho Chi Minh City 

Ho Chi Minh City. Den 20 Oktober landar vi i Vietnamns huvudstad Ho Chi Minh City.

Vi flyger med Etihad Airways, den 19 oktober klockan19.25 lyfter planet från svensk mark. Innan vi är framme har vi två mellanlandningar, det är i Berlin och Abu Dhabi. Som tur är, är det inte långa väntetider, den längsta är på 2 h 10 min. Klockan 8.10 är vi framme i Vietnamn och då börjar vi vår resa.

Vi kommer nog inte stanna så länge i HCMC då vi helst vill ut till stränderna när vi kommer fram för att ta det lugnt och låta allt sjunka in, det är ju trotts allt där vi ska leva de kommande fem månaderna. 

När vi har vart i Asien innan har vi bara besökt Thailand så det ska bli väldigt spännande och se om det skiljer sig mycket än vad man tror att det ska vara. Innan vi åker så kommer vi att lägga ut vår resrutt som vi tror idag att den kommer bli, man vet aldrig om det blir en avstickare någonstans. Vi kommer inte ha bokat något förutom det nödvändigaste innan vi åker, det är för att vi vill kunna välja lite och inte vara så bundna. 

Det vi måste ha bokat innan vi åker är hotell för de första nätterna och sedan en utresa ur landet, det är för att annars får man inte komma in i landet. Asien har väldigt speciella regler, när man sitter på flygplanet måste man även fylla i lapp om sin inkomst, vad man jobbar med och vad man har för avsikter att göra i landet mm. Det är väl för att dem inte vill ha fel personer. 

Ha en bra dag! 


Likes

Comments

..Till vår reseblogg. Här kommer vi skriva om våra dagar som vi kommer att spendera i Asien under vintern 16/17. Vi kommer att spendera 5 månader i Asiens olika länder och varje dag (om vi har internet) kommer vi att skriva om våra dagar och vi gör.


Vi som skriver är Adam och Nathalie, vi är 22 år och bor i i en lägenhet i Borås. Vi har jobbat sedan vi tog studenten 2013 och har nu bestämt oss för att åka till Asien ett tag. Vi har sagt upp vår lägenhet för att flytta till Adams föräldrar nu under sommaren så att vi kan spara lite pengar till resan.


Redan går av stapel den 19 Oktober, mer om det kommer.


Enjoy!

Likes

Comments