​Precis som Håkan som säger så kommer din tid. Den kommer och går, stannar ett tag och kanske tar slut också. Men vad jag vill poängtera är att den kommer inte om du inte jobbar för den. Min tid har sakta men säkert kommit nu, och det har inte varit enkelt att komma hit. Det har inte varit frid och fröjd, det har varit ilska,smärta och en jävla massa kämparglöd.

För ett år sen var jag så ledsen över att jag inte kunde prestera bättre än mitt bästa, för att mitt bästa inte räckte till. Nu räckte mitt bästa till, men resan med extra träning slutar inte här. Nu gäller det att träna ännu mer och hårdare för att bli ännu bättre, och utvecklas ännu mer. Fan så taggad jag är på att ​dansa.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vill bara påminna er, som jag gjorde förra året att imorgon 4/4 kl 12.00 släpps biljetterna till Luleå Rytmik & Balettförenings årliga vårföreställning, som jag då självklart medverkar i. Den spelar sig på Alice i underlandet men går under namnet "Allis". Det känns extra kul med föreställning i år eftersom jag kommer medverka i lite mer än 4 nummer, det vill säga 3 mer än förra året! Så sjukt taggad och spänd på detta, vi håller för fullt på med koreografierna, diskuterar scenkläder,smink och allt sånt skoj. Såsom det står på bilden nedanför finns biljetterna att köpa på ticnet.se samt norbottensteaterns biljettkassa.

Likes

Comments

Att vara singel innebär olika, för olika personer. Men ur ett perspektiv från en tonåring som jag så tycker jag att det innebär att vara själv, och jag älskar att vara själv. Känslan att vara ensam är skrämmande, men jag är inte ensam jag är bara själv. Det går inte att sticka under stolen att det är mysigt, fint, roligt och tryggt att ha ett förhållande, men just nu känner jag att jag inte kan lägga min trygghet hos någon annan. Jag vill vara min egna största trygghet innan jag känner mig trygg i någon annan. För oavsett händelse så kan man en dag stå där själv utan sin partner, och utan sin trygghet.

Jag tycker det är svårt att få ner i ord det jag känner, eftersom jag känner tusen känslor samtidigt. Därför kan jag också erkänna att jag känner mig svag ibland, att jag inte orkar bygga upp någon egen styrka och bara vill ha någon där, att åka till och bli älskad av. Och det är okej. Vet ni vad mer som är okej? att gråta, sakna och bry sig om någon. Spelar ingen roll om ni var vänner för 5 år sen, eller sa upp vänskapen igår. Eller om ni gjorde slut för 4 år sen, eller en månad sen. Det är okej! Jag vägrar skämmas över att jag kan känna så. Jag kan bli arg på mig själv när jag sitter på sängkanten och tänker på någon som inte är värd det. Men det är också okej. Just nu saknar jag någon som inte är värd det. är det okej?

Likes

Comments

​Idag är en sån dag då allt känns så tomt. Jag vaknade tidigt idag, höll på med telefonen i en timme och städade sen mitt rum. Nu sitter jag här på sängen och kollar ut genom fönstret och ser en trist grå himmel. Antingen så speglar vädret mitt humör, eller så påverkar det mitt humör. Men oavsett vad så känner jag cirka 1% livsglöd idag. Jag pendlar mellan att längta till sportlovet, samtidigt som jag tvekar lite på den längtan. Det ska ju bli skönt att slippa vakna tidigt, åka till skolan och lyssna på tråkiga genomgångar. Men samtidigt, tänk om varje dag känns så här? Kanske jag behöver omge mig själv med människor, men vilka? Vad ska jag göra? Eller är det bara en helt vanlig söndagsångest? 

Jag som är en känslig person, fastnar lätt vid människor och stunder i livet. Hela dagarna saknar jag alltid något eller någon. Just nu saknar jag lyckan och välmåendet jag hade i kroppen under jullovet. Speciellt tiden runt nyår, då jag åkte till Piteå nästan varje dag, dansade och repade, och sen åkte hem och skrattade åt modern family tills jag somnade. Saknar till och med att sitta på bussen i 50 minuter, bara för att jag visste att antingen kommer jag ha kul- eller så har jag precis haft kul. 

Jag känner mig också ensam, väldigt ensam. Kanske ganska självklart eftersom jag haft ett förhållande i över ett år och inte har det längre, tar väl ett tag innan man vänjer sig. Eller så är det så här resten av livet tills man träffar någon ny.

Vad ska man göra när livet står stilla? 

Likes

Comments

Ni vet när man träffar någon eller flera första gången, första intrycket och första magkänslan. Jag försöker alltid se det bästa i människor jag möter, ibland måste jag anstränga mig för att se det, och ibland så ser jag det direkt. När jag vet om att jag kommer träffa nya människor så är jag alltid nervös, men efter första träffen med revytjejerna så satte jag mig i bilden och andades ut, och tänkte att detta kommer bli så himla bra, och det blev det. Mer än bra, faktiskt bäst.

Vi har alla fyra diskuterat detta och är alla enade om att detta blev så mycket bättre än förväntat, såklart hade man inställningen att vi skulle ha kul tillsammans på scen, och förmodligen bakom scenen också, för att lixom ja vi dansar ju tillsammans. Men vi har skapat en mycket bredare, större och djupare relation och jag känner verkligen att vi är mer än bara en liten danskvartett, och det känns så sjukt bra. Jag tycker verkligen om dessa tjejer från djupet av mitt hjärta, och det bästa av allt är hur bra vi alla klickar och går ihop med varandra. Vi sitter uppe nätterna långa och kan inte sluta prata, skratta och även tårar har tillkommit.

Jag har inga större problem med att vara mig själv, men det är ändå inte alltid jag känner mig bekväm. Men helt ärligt så kan jag verkligen slappna av med dessa tjejer, och bara vara mig. När jag är med dem så känner jag verkligen- fyfan vad jag trivs med dessa människor. Vi har känt varandra i 2 månader, och visst vi har umgåtts väldigt intensivt men trodde aldrig att vi skulle komma varandra såhär nära. ​Bästa känslan att klicka så bra med någon(eller några som i dessa fall) direkt, och man bara undrar var har ni varit hela mitt liv?? 

Resten vet ni om tjejer, tack för att ni finns i mitt liv


Likes

Comments

Sluta sitt hemma och sura ihop medans du ser någon lyckas och önskar att det var du. Gör något åt det! Gör dig synlig, visa vad du går för och träna på det du är ute efter. Jag är ett praktexempel på att om man kämpar får man det man önskar om. Jag stannade inte kvar sent efter mina träningar bara för att det var kul, jag hade ett mål. Jag ville utvecklas, bli något, bli bra. Jag har långt ifrån nått mitt största mål ännu, så därför fortsätter jag kämpa, och sätter mindre mål på vägen.

Jag har suttit framför spegeln i danssalen och gråtit, undrat varför inte jag kan så bra som dom. Varför jag började så sent och varför jag lät det rinna ur sanden när jag var yngre. Men det var inte försent och det är inte försent, man måste våga tro på träning och tid. Det är så jävla skönt att lyckas med något och känna att fan det här har jag kämpat för.

Det bästa jag vet är att stå på scen, när strålkastarna lyser på en och man ser en publik framför sig. När man får leverera, visa vad man går för men framförallt visa vad man kämpat för. Vilket gör att jag är oerhört tacksam över att lilla jag får vara med som dansare i piterevyn. Ingen direkt broadway nivå men en sån underbart både rolig och fin bit på vägen. Jag är så sjukt sjukt stolt över mig själv och så innerligt glad att jag hittat något som jag lägger ner hela min själ i och brinner för. Inte bara att jag får showa på scen, har även fått nya vänner som jag tycker om så otroligt mycket. Är så glad att vi 4 gör detta tillsammans. Tack så oerhört mycket.

Likes

Comments

Inatt låg jag vaken alldeles för länge, alldeles för länge än vad jag borde och planerat. Men jag kunde inte sluta tänka, och jag var så förvånad över vad jag kände. Det var som att jag andades en lättare luft. Det var något slags lyckorus som sken genom min kropp och jag kände: jag är lycklig. Inte något slags bra humör, utan jag kände att jag verkligen är lycklig. 

Jag har koll på mig själv, vad och vem jag är och vad jag vill bli. Jag har ett stadigt självförtroende och jag är bara så jävla stark i mig själv just nu. Visst kan jag känna att det finns snyggare tjejer än mig, att jag inte riktigt skulle duga för honom egentligen men varför ska något sånt påverka mitt mående så mycket att jag ser ner på mig själv. Det är så sjukt enkelt att vara hård mot sig själv, för man får inte dåligt samvete. 

Jag har i många år, som de flesta andra här känt att jag vill bort från den här staden. Vissa vill det på grund utav människor, att staden är för liten, att man är less eller att ens drömmar är för stora. Skulle väl säga allt det passar in i mitt tycke men varför då sitta här och må piss av den tiden som är kvar. Ta vara på den!! Bygg dina drömmar här så bra det går, va med dom människorna som får dig att må bra, skapa nya uppfattningar om människor du hört det dåliga av. Jag är tacksam för varje ny människa jag lär känna, för av var och en kan man lära sig något nytt. 

Likes

Comments

​Såhär ser mina närmaste dagar ut, kan inte fatta att det är premiär om bara några dagar!! 

Likes

Comments

Har suttit nu ett tag och funderat hur jag ska summera det gångna året, som varit fyllt av svek men också så mycket glädje och fina minnen. Men jag har valt att inte gå igenom månad för månad, utan bara året i sig.

Jag trodde att jag var hyfsat säker i mig själv, men idag vet jag säkert att jag absolut inte var det. Av olika anledningar. Jag har lärt mig att göra slut på det som trycker ner mig och får mig att känna sig som en mindre person än vad jag är. Jag har vuxit enormt mycket som människa och är så stolt över hur stark jag är just idag, på grund utav alla motgångar som mött mig detta år. Men missförstå mig inte! Det har inte bara varit motgångar, har haft en hel del medvind också vill jag lova. Har skapat otroligt fina minnen detta år och lärt känna fantastiska människor som jag aldrig trodde jag skulle komma så nära som jag faktiskt gjort! Spelat huvudroller i dansuppvisningar, och till och med hunnit med två utomlandsresor med ett gäng vänner, samt en semestersväng med bästis, morbror, kusin och hans vän. För att inte tala om den sista veckan på sommarlovet då vädret var perfekt varje dag, alla var både glada och samlade som förr.

Sen kom hösten och jag började i tvåan på gymnasiet, och jag bara känner hur mycket bättre det känns att gå i tvåan. Javisst, ettan var ett riktigt roligt år men samtidigt väldigt jobbigt. Allt blev som bättre i huvudet när vi började tvåan. Har även börjat i två nya danser, jazz och modernt. Vilket jag verkligen inte ångrar, bara på en termin har jag utvecklats och kommit över rädslor och öppnat upp mina vingar. Och på tal om dansen så kommer jag kicka igång 2016 med 9 stycken föreställningar tillsammans med Piterevyn, Hur otroligt är det inte att ha ett jobb där man får göra det man älskar som mest. Är så lyckligt lottad.

​och där stannar jag med bilderna. december har varit en väldigt speciell månad, mycket har hänt men jag hoppas att jag kan kolla tillbaka på det och skratta, vilket jag gör lite grann nu

Likes

Comments

Jag har gett upp den här grejen om att skriva om sin vardag för att det är kul att läsa när man blir äldre. När jag läser igenom mina gamla bloggar skäms jag bara så känner att nej. Inge mer sånt! Det jag vill skriva om istället är saker som kommer inifrån, vardagen i min kropp och i min hjärna. Saker jag känner, värderar och tänker på. Det känns på något sätt "roligare" att läsa om några år, att få se hur mina värderingar och tankar har utvecklas eller hur jag helt och hållet utvecklats som människa. 


Ibland kan jag känna att jag aldrig vill växa upp, jag vill ha tryggheten att veta att imorgon har jag nånstans att gå för jag ska till skolan, där jag träffar mina vänner och har något vettigt att spendera min tid på. Men samtidigt vill jag bara att skoltiden ska ta slut, jag vill växa upp och bli vuxen, flytta härifrån och börja ett nytt liv som en bättre och friskare människa. Samtidigt som jag känner ångesten att behöva börja mitt liv, så känner jag längtan att äntligen få göra det. 

Oavsett var jag kommer bosätta mig i framtiden så kommer Luleå alltid vara mitt hem. Trots att jag hatar hur fort rykten sprids, eller att man aldrig får göra saker ifred, tycka om någon ifred eller på något sätt väcka en större uppmärksamhet så tror jag helt ärligt att jag kommer sakna Luleå. Det är ju inte staden i sig som det är fel på, det är vi vilsna ungdomar som bryr sig för mycket om allt runt om kring oss, även jag gör det. Det är väl säkert likadant i alla småstäder, så därför kommer jag aldrig bosätta mig i en liten stad igen. Men det är ju trots allt här jag skapat alla minnen, lärt känna alla både roliga och mindre roliga människor, och av det har jag alltid lärt mig något, litet eller stort. Det enda som skulle kunna få mig att komma tillbaka efter att jag en gång farit härifrån, är kära luleå rytmik och balett.  En stolthet jag alltid kommer bära med mig var än jag placerar mina resväskor!  

​Jag hoppas bara att vi i framtiden kan skratta åt våra ungdomsår i den här staden när vi sitter på balkongen med ett vinglas i en storstad ;)

Likes

Comments