Header


Jag fick en förfrågan om jag kunde skriva och berätta lite mer om cheerleadingen som jag håller på med här borta så tänkte försöka göra det. På bilden ovan ser ni en bild av cheergymmet där jag spenderar flera timmar varje vecka. Jag håller alltså på med allstar cheer(tävling) och inte varsity cheer(via skolan). Mitt lags namn är Fame och det är ett senior coed level 4 lag vilket innebär att det är både killar och tjejer. Alla är verkligen jätteduktiga och känner hela tiden press att jag måste sätta ny svårare gymnastik. För att komma med i ett level 4 lag kräver det att man kan utföra ganska avancerad gymnastik. Jag gör rondat flickis stärckt salto just nu som svåraste running tumbling och flickis flickis salto som svåraste standing tumbling (om du inte förstår alla cheertermer ignorera dem bara hehe).

Ni kanske undrar hur jag kom med i det här laget då det inte är via skolan. Jo, det är så att min värdsyster som är 3 håller på med cheer på samma gym, vilket gjorde att min värdmamma hade kontakter här sedan innan. Det var hon som hjälpte mig få kontakt med tränare, pratade med ägare om lägre avgifter osv. Tränaren la till mig på Facebook och frågade vad jag kunde innan han bad mig göra en tryout video. När jag hade skickat in den fick jag veta ganska på en gång att jag hade kommit med i ett coed level 4 lag.

Träningarna skiljer sig väldigt mycket från vad jag är van vid hemma i Sverige. De är hårdare och mer effektiva. Dessutom skiljer sig det allmänt bara. Ta tävlingar som exempel, hemma i Sverige har vi garanterat en per år och två om vi kvalificerar oss till RM medan mitt lag här har garanterat 12 tävlingar och 13 om vi kvalificerar oss till Summit.

Här nedan kan ni se hela min tävlingsdräkt. Har ni några fler frågor så är det bara att slänga iväg en kommentar :)


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments


​I fredags var jag på min första football game och oj så kul det var! Ganska direkt efter att jag kommit hem från skolan  smsade Rina, som är utbytesstudent från Norge, att de var på väg till mitt hus för att plocka upp mig. Vi åkte hem till henne och jag fick träffa hennes värdsyskon innan det bar av mot Mennchie's som har den godaste frozen yoghurt jag ätit samt massor med olika toppings. Hennes värdmamma skjutsade oss sedan till en kompis från hennes gamla skola här i USA och därifrån for vi sedan till där hennes kompis går skola för att se på skollagets football game. Stämningen var så härlig, kändes som att hela skolan var där för att heja och jag älskar det! Är verkligen precis som på film. Tyvärr har inte min skola ett eget football team så det blir ju inte riktigt samma sak som om jag hade gått på skolan själv. Så även fast kvällen var riktigt kul och något jag definitivt vill göra om fick den mig även att tänka på allt jag missar när jag inte får gå på en vanlig high school. 

Bloggen har varit ganska död på senaste tiden och jag har ingen riktig ursäkt till varför, har haft hemlängtan och helt enkelt inte orkat sätta mig ner och skriva. Ska verkligen försöka skärpa mig när det kommer till bloggandet och förhoppningsvis kommer det upp fler inlägg med lite mindre mellanrum här framöver.

Likes

Comments

Mina skolböcker / Min skoluniform

(Detta inlägg skulle alltså publicerats i måndags) Första dagen på min nya skola är nu avklarad och skolan har officiellt börjat igen. Allt gick bra och alla är väldigt trevliga. Efter skolans slut så for jag med min värdmamma för att köpa alla nödvändiga saker till skolan. Jag fick listor av mina lärare av vad jag behövde till de olika kurserna så det var bara att åka och handla. Vi kan säga att min väska väger typ ett ton då jag behöver släpa med mig båda pärmarna varje dag.

Likes

Comments


Under helgen som gått har min värdmamma varit barnvakt till hennes brors barn så det har varit full rulle hela tiden. Idag åkte vi till Upland som ligger ungefär en timme ifrån där jag bor för att se på min värdbror som spelade en amerikansk fotbollsmatch. Har inte riktigt förstått mig på alla regler och sånt ännu men det kommer väl så småningom. Imorgon är det första dagen på min nya skola och jag känner mig både förväntansfull och nervös. Wish me luck :)

Likes

Comments


Igår hade en av tjejerna i mitt cheerlag ett team bonding party för alla i Senior 4. Vi saknade några tjejer och de två andra killarna men de flesta var där. Tror den här cheersäsongen kommer bli riktigt bra. Eftermiddagen/kvällen bestod av mat, massa annat gott och bad.

Likes

Comments


Sååå, här har ni lite bilder av mitt rum här på andra sidan Atlanten. Eller det är egentligen min värdsysters rum vilket kanske märks på de rosa detaljerna. Men då hon inte sover där själv så kommer det att vara mitt rum under de kommande 10 månaderna. Som ni kan se har jag även ett eget badrum vilket är väldigt skönt.

Likes

Comments

Nu på morgonen har vi varit och skrivit in mig på min nya skola men jag får dock inte välja ämnen förrän på måndag. När det var avklarat åkte vi sedan hem och hämtade min värdsyster för att bege oss till Starbucks innan vi for vidare till en nagelsalong för lite girl time. Min värdmamma vart verkligen så chockad när jag sa att jag aldrig varit till en nagelsalong för att göra pedikyr tidigare och tyckte verkligen det var på tiden att jag testade det. Efteråt var det dax för lunch som bestod av Teriyaki Kyckling för min del. Vi var på en sushirestaurang då min värdpappa älskar sushi. Han hade hoppats på att jag skulle bli hans nya "sushi buddy" men icke det haha. Kan inte påstå att rå fisk är något för mig. Lite senare idag ska min lokala kontaktperson komma hit, vilket jag hoppas inte tar allt för länge. Hade nämligen tänkt fara till cheergymmet ikväll då de har Open Gym på fredagar.

Likes

Comments


Som ni kanske märkt var det ett tag sedan jag uppdaterade bloggen. Anledningen till det är att jag har varit lite allmänt nedstämd pga att jag inte trivdes så bra på skolan som jag gick på här borta. Egentligen är det inget fel på skolan i sig.  Det är dock en så kallad "art school" som innebär att den inte hade några sportlag utan bara aktiviteter åt kulturhållet, vilket inte passar mig överhuvudtaget. Hade det varit mitt intresseområde så hade jag säkert trivts bättre där.

Detta var inte enda anledningen till att jag kände att jag inte ville spendera mitt utbytesår på den skolan dock. Skolan var inte särskilt stor men trots det så hade den hur många utbytesstudenter som helst (detta år var det 29 st). Missförstå mig inte nu, alla de utbytesstudenter jag har träffat och pratat med har varit jättetrevliga. Men när det finns så många utbytesstudenter på samma skola varje år blir det som inget speciellt för de andra eleverna på skolan då de är så vana vid det. När man sedan har minst en annan utbytesstudent i nästan varje klass blir det omedvetet att man dras mer till dem eftersom det på något sätt känns tryggare om ni förstår vad jag menar? Jag säger inte att jag inte vill umgås med utbytesstudenter men jag vill skaffa mig egna amerikanska vänner också. En av de viktigaste sakerna för mig under mitt utbytesår är just att få "prova mina egna vingar" och klara mig mer på egen hand helt enkelt, vilket jag inte känner att jag skulle få möjligheten att göra på min gamla skola.

Nu till min nya skola. På måndag börjar jag på Cobalt Institute of Math & Science. Även denna skola är en Charter School som min förra var men skillnaden är inriktningen på ämnena och aktiviteterna som skolan erbjuder. Min nya skola har sportlag och samarbetar även med en annan stor High School i närheten när det kommer till sporterna football och cheerleading. Jag kommer alltså att få gå på en mer traditionell amerikansk High School. Min värdmamma kom och hämtade upp mig på min gamla skola för att skjutsa mig till min nya där jag fick köpa skoluniform. Japp du läste rätt, på min nya skola kommer jag behöva ha skoluniform. Men jag tror verkligen att den här skolan kommer att passa mig mycket bättre så det faktum att jag kommer behöva ha skoluniform stör mig faktiskt inte alls. Samma sak gäller ju för alla elever på skolan.

Varför byter jag inte till en vanlig public High School undrar ni säkert. Jo ni förstår att tydligen så tar ingen av de vanliga skolorna i närheten emot utbytesstudenter som är över 18 år, vilket jag är sedan i juni. All eloge går till min värdmamma dock som har slitit som ett djur för att jag skulle få byta till en ny skola. Det är hon som skött allting och utan henne hade jag varit kvar på Encore under resten av året. Det såg ganska mörkt ut ett tag men nu är allting löst och jag kunde inte vara mer nöjd. Imorgon åker vi till min nya skola för att skriva in mig där och sen är allting klart. Kände att det behövdes en liten update om vad som pågått de senaste dagarna. Godnatt allihopa!

Likes

Comments

Min tävlingsdräkt, bara överdelen (ursäkta kvalitén som är urkass på denna bild)


Så jag skulle ju egentligen börjat skolan igår, men blev det så? Där är svaret nej. Vi åkte till skolan så att vi var där vid sju ungefär(skolan börjar 7.20). Tror vi väntade där i ca. 4 timmar innan min värdmamma gick till rektorn på skolan som sa att vi kunde åka hem och att han skulle höra av sig om våra scheman var klara tills idag. Det hade blivit något fel med datasystemet på skolan så en hel del elever hade inte blivit inskrivna inklusive alla utbytesstudenter. Så i morse när vi fick veta att det var fixat åkte vi till skolan för att hämta ut mitt nya schema.Så här ser mitt schema ut. Vi har A dagar och B dagar så hälften av kurserna läser jag på A dagar och hälften på B dagar. Första skoldagen var helt okej, kan inte riktigt påstå att alla kurser passar mig men finns inte så mycket mer att välja på då skolan är en så kallad "art school". Jag har även haft cheerleadingträning både igår och idag på kvällen. Första veckan här och jag har redan spenderat 4 kvällar på cheergymmet hah

Likes

Comments

Min rosett, ryggsäck, vattenflaska & filt

Så idag var sista lediga dagen innan skolan börjar i morgon. Jag har faktiskt inte gjort så mycket under dagen men men på kvällen åkte vi in till cheergymmet för att prova dräkten ytterligare en gång. Så nu har jag min cheerdräkt, eller överdelen i alla fall. Kommer upp en bild på den så småningom när jag har båda delarna. Efter att jag provat dräkten så stannade jag på gymmet i ungefär en timme för en extra tumbling class. Nu är min salto (en grupperad bakåtvolt)inte långt borta alls. Sååå nära på att sätta den själv. Har ont i hela kroppen pga träningsvärk men har bara en träning i morgon kvar innan jag får vila upp mig i några dagar.

Imorgon börjar alltså skolan och jag känner mig ganska så nervös. Vart ska man sitta på lunchen? Vad kommer hända? Vet dem om att jag är utbytesstudent? Detta är bara några av de frågor som snurrar runt i mitt huvud just nu. Godnatt allihopa!

Likes

Comments