Hejsvejs!

Igår var vi på en tur runt Marocko från halv nio på morgon till halv fem på kvällen. Det var intressant och man sätter saker i perspektiv när man ser hur folk har det på andra delar i världen. Det känns som att man går tillbaks i tiden.

Tar mer om de i ett annat inlägg :)

Gårdagen bjöd iallafall på en tur i olika städer, orter och byar i Marocko. Eftersom det inte är säsong här i Marocko nu så är det inte alls mycket turister men helt perfekt väder i min smak. Vi var alltså tre stycken turister i en buss för nio så vi fick verkligen ta in allt av vad resan hade att erbjuda.

Det var en väldigt informativ resa samtidigt som vi fick se och göra en massa. Se på ett naturreservat, kolla in en av de 130 vattenreservoaren de har i landet eftersom det aldrig regnar, knalla på minisahara, dricka tr hos en liten farbror med sina tama fåglar uppe på ett berg, äta i ett hus i en liten by och stå på en topp och lyssna på Böneutropet. Det var faktiskt en riktigt mysig dag som vi avslutade med att äta mat i solnedgången på stranden.

Kram Natta 💚

Likes

Comments

Nu är det morgon här i Agadir och vi vaknar till moln för första gången. Det har inte regnat här sedan 2014 så jag antar att det kommer spricka upp när solen värmer på under dagen. :)

Vi sitter och väntar på bussen som ska ta oss till Saharaöknen! Vi har hunnit med så mycket dessa dagar. Vi har fiskat med BBQ på båten med fisken vi fångat. Gått på marknad och spenderat en massa mer pengar på mat!

Det blir lite bakvänt för oss dethär med att pruta på mat. Vid stranden, turiststråket, har de fasta priser vilket ligger ungefär 40kr under Sveriges priser. Där vill vi pruta men de går inte. Men sen ska man dricksa också, å de vill man ju inte va snål med!

Det är vid sidan av turistgatorna där folk är mer fattig som man kan pruta på mat. Men där vill vi ju inte pruta för att de behöver pengarna så himla mycket så vi prutar helt enkelt inte. Men de förtjänar vartenda öre för de är så snälla och roliga. Förmodligen för att de får massa pengar men skitsamma!

Hade på bade 🌵

Likes

Comments

Det är så fantastiskt här i Marocko. Vi har hittills bara ätit så dundrands god mat. Vädret har varit helt perfekt och människorna är så vänliga.

Dock har vi bränt mycket mer pengar än vad man ska behöva göra här. Ett par turistfällor men utöver det så är de så otroligt serviceinriktade och trevliga så vi slänger pengar omkring oss! Men på nått sätt känns det som att de förtjänar det eftersom de är så extremt trevliga och extremt uppassande.

Skriver snart igen 🌷

Likes

Comments

Godmorgon 💜

Vaknar av fågelkvitter. Jag är i Marocko! Det känns helt fantastiskt och de jag har träffat hittills är så vänliga. Idag ska vi utforska och se vad mer än god mat, Agadir har att erbjuda.

Likes

Comments

Nu känner jag mig så efter i skrivandet. Har så mycket jag vill skriva av mig om! Men vi kan börja dagen då jag fyllde 22, den 26 februari.

Fredagen trodde jag skulle bli en härlig dag. Det är så mysigt när man får massa grattishälsningar av vänner man har runt halva jordklotet. Men den blev inte alls bra faktiskt.

Förlåt för att det mesta handlar om mitt jobb just nu! Jag kommer till jobbet, glad, och jag har samling med min förberedelseklass som jag arbetar i och kör på som vanligt. Jag upptäcker att en av eleverna inte verkar med i game'et som hon alltid är. Efter lektionen satte jag mig bredvid henne och frågade om det var bra. Då brast tårarna totalt.

Det var inte bra. Kvällen innan hade hon fått besked om utvisning. Hon och hennes familj hade satsat allt för att komma till Sverige och här har hon vart i fem månader och satsat stenhårt. Börjat lära sig språket och massa andra saker, för hon skulle allt bli advokat.

Det där var alltså sista dagen jag skulle få se henne. På söndag skulle flyget lyfta henne bort från Sverige. Jag har aldrig fattat att det kan gå så fort när de väl fått besked. Och varför ska det ta så lång tid att få besked? Allt detta är en ny värld för mig och jag gillar det inte.

Sista lektionen grät och grät hon och det sista hon sa innan hon släppte mig var att hon älskar mig. Jag är bara hennes lärarinna men jag har tydligen betytt väldigt mycket för henne och detta är en upplevelse som har gjort ett större avtryck i mig.

🌛

Likes

Comments

Jag älskar verkligen att jobba med mina elever! De är så kärleksfulla, glada och artiga. Idag var det som sagt friluftsdag och det var första gången som ungdomarna lekte i snön. De race'ade i pulkabacken och skrattade och hade superkul och jag fick med mig tre tappra krigare på skidor.

Första gången de åkte skidor och vi har betat av minst 6km! Jag blir så stolt att jag nästan blir gråtfärdig.

Jag kan visa en liten film hur det såg ut när vi kom till första uppförsbacken men jag kan ju säga att deras utvecklingskurva gick spikrakt uppåt efter det! De sa att det var okej att jag la upp så ni vet :)

Likes

Comments

God morgon! 🌄

Jag vaknar två timmar innan larmet och känner att jag har feber. Men idag är ingen vanlig dag, för idag är det en friluftsdag, så jag tänker inte svika mina elever! Min kollega stannar hemma pga någon slags kräksjuka så mina elever behöver mig. En eller två tabletter Ipren så ska detta gå vägen och jag har sett fram emot detta så mycket!

Jag har nämligen nyanlända i min klass, åk 7-9, och de har aldrig lekt i snö förr. Vi ska leka snölekar, åka pulka och längdskidor! Förstår ni vilken underbar dag?

Nu sitter jag här i mörkret i min nystädade lägenhet och äter frukost och fixar lite matsäck.

Ha en underbar dag!
💜
Likes

Comments

Jag är verkligen en trogen P3 podradiolyssnare. Allra bäst gillar jag verkligheten och P3 dokumentär. Mitt sömnpiller. Ni kan notera tiden för screenshoten på en lördag.

Jag har rabblat tillbak några månader och hittat en pod om den här killen som rymmer från ensamkommande-barnboendet i Sorsele när han fick avslag från sin asylansökan.

För det första så jobbar jag som lärare i en förberedelseklass där jag har cirka fem ensamkommande barn så sånt här intresserar mig mycket just på grund av det.

För det andra ligger Sorsele inte alls långt härifrån Lycksele. 14 mil, vilket är ingenting här i Norrland! Så jag blev verkligen berörd av det programmet.

Hur som helst så har jag två vänner som är systrar och deras mamma jobbade på detta boende så jag tänkte att hon förmodligen redan hade hört den poden men skickade iväg den ändå för säkerhetsskäl. Men hon hade inte hört den. Hon blev överlycklig eftersom den här pojken var en av dom som hon hade kommit lite närmare och en dag var han bara borta utan att någon visste vad som hade hänt. Tänk själv vilka tankar man kan få.

Nog om det.. Nu ska jag försöka sätta in mig i studierna. Det är inte helt lätt att jobba 45h/veckan och plugga 30h/veckan men man lev ba en gång så vila gör jag i graven.

🌛

Lyssna här på podden.

Likes

Comments

Hej!

Det hände en sån annorlunda grej idag! Jag va ute och körde skoter och skotern framför blåste på rätt bra. Helt plötsligt flög mellan 10-12 orrar upp där han körde och jag ser ju att en av dem blev skadad för han lyckades inte flyga. Men den flaxade rätt fort iväg. Fåglarna syns inte heller när de ligg å burr ned sig i snön. Skotern framför märkte ingenting så han fortsatte utan att titta bak. Så jag kör efter fågeln, slänger mig av skotern å spring ikapp hon å bryt nacken av fågeln.

De låter väll brutalt antar jag men jag ville ju inte att fågeln skulle lida! Det kom helt instinktivt och jag blev som skärrad efteråt.

Lika bra att ta reda på fågeln så jag fick lära mig rensa den och imorrn ska jag ta reda på köttet.

Livet i norr!

Likes

Comments