​Den här låten har en stor betydelse för mig. 
För mig betyder den här låten striden jag har dagligen inom mig.. 
Striden mellan mig själv och "min sjukdomar" !!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hittade en text om kritik som jag ville dela med mig av för det finns ju olika former av att ge kritik på och vet man vad skillnaden är så kan man lära sig att ge kritik på ett konstruktivt sätt och inte på ett destruktiv sätt när någon kan ta de personligt, vilket kan vara väldigt sårbart!

Har personligen verkligen tänkt på det när jag uttrycker mig för att skapa en ärlighet fast på ett positivt sätt så att man inte sårar någon. För man måste ju veta om man gjort fel men de finns olika sätt att lägga fram de på för att mottagaren ska ta till sig kritiken och inte bara låta de rinna av en eller att man känner sig attackerad.


" Kritik är ett brett begrepp som omfattar exempelvis bedömning, recension, ifrågasättande och undersökning av bland annat konst och andra kulturella företeelser och personers egenskaper, prestationer eller handlingar. Ordet används ofta i negativ mening, kritik kan även vara positiv och neutral. Neutral kritik kan ha som syfte att utveckla det sagda och berika samtalet. Kritik i denna betydelse är menat som starten på ett argumenterande samtal, inte som en bedömning. En person som mer eller mindre yrkesmässigt ger kritik kallas kritiker.

Kritik i bredare mening kan även kallas verbal, icke-verbal, fysisk och icke-fysisk.

Konstruktiv kritik brukar avse kritik som är till för att förbättra det kritiserade, till exempel genom att ge förslag till förändring. Motsatsen är destruktiv kritik (alternativt okonstruktiv kritik). "


Detta är några bilder på hur man kan tar emot kritik eller feedback och hur man hanterar dem:

Likes

Comments

Såg att jag inte uppdaterat min blogg på väldigt länge så tänkte att de vore på tiden att skriva lite nu. 😱😝

Som ni kanske har förstått så har jag börjat jobba igen. Men är för tillfället hemma och är sjuk då jag kräktes i förrgår och mår fortfarande illa! 😷

Men har varit tillbaka på jobbet nu i 3 veckor är jag inne på och det har gått helt okej med armen men det har varit en del att ta igen för mitt huvud eftersom att man missar en massa info när man är borta 6 veckor. Så de är en hel del man måste ta igen och de är lite rörigt för mitt huvud att ta in all information på en gång! 😣

På tal om något helt annat så hittade jag en jätte bra text om hur de är att leva med ADHD och jag vill gärna dela med mig av den för att skapa mer förståelse för min omgivning!

Leva med ADHD

Det finns mycket som kan underlätta för personer med ADHD och ge bra förutsättningar för att få en fungerande vardag.

  • Välstrukturerad vardag. Krav, förväntningar och miljö behöver anpassas för att undvika stress och överbelastning.
  • Psykosociala insatser. Insatserna kan vara anhörigutbildningar, anpassning i skolan och på arbetsplatsen.
  • Medicinering. För att lindra symtomen vid ADHD förskrivs ibland centralstimulerande medicin.
  • Förstående omgivning. Omgivningen spelar en avgörande roll för hur allvarlig funktionsnedsättningen blir. En förstående omgivning underlättar livet för den som har ADHD och ökar chanserna till en välfungerande vardag

Likes

Comments

Hittade en Youtube kanal som heter "Ångestskolan" och jag börjat presumerat på.
Varför jag lägger ut just dessa är för att jag känner av min social fobi otroligt mycket nu när jag varit sjukskriven i 6 veckor och IDAG är det för jävligt rent ut sagt.
Därför lägger jag ut dessa videor som en förklaring på vad de är och en hjälp att fokusera rätt för er som också har social fobi eller enbart känner igen er.

Likes

Comments

Nu är de på tiden att jag börjar ta tag i mitt liv (för kommer jag fortsätta att leva mitt liv som jag gör nu så kommer jag att blir deprimerad igen) så jag har satt upp några delmålen för att ta tag i det innan jag faller ner i de svarta hålet igen:

  •  göra en budget
  • börja träna
  • sluta röka
  • skaffa fasta rutiner


Likes

Comments