Var i lägenheten innan, helt tomt, det ekade och den lukten som fanns i lägenheten när jag flyttade in var där igen, den försvann när vi bodde där, konstigt. Åh vad jag kommer sakna den lägenheten! Trivdes så himla bra där, men vi har vårt hus nu. En dröm som är uppfylld, helt underbar känsla!

Det är så mycket känslor inblandade när man flyttar, det är jobbigt. Det tar sin tid till man har bott in sig i det nya och har sina rutiner som man lever med där. En ny plats som ska bli ens hem.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Att vara den perfekta föräldern är att inte vara just det, perfekt. Att man får lov att misslyckas, göra fel och att saker och ting inte alltid blir som man egentligen skulle velat. Men att man sedan försöker ordna upp det som gick snett.
Det viktiga är att man har en relation till sitt barn, för i alla relationer blir det lite knasigt ibland. Att man kan se ur barnens perspektiv men ändå styra det utifrån ett vuxet. Att kunna förstå och känna igen sig i hur man själv kände när man var barn.
Att delta i barnens liv och vara engagerad i småsaker, det är viktigt.
Ibland blir jag rädd att jag inte är tillräckligt bra men då försöker jag tänka positivt och tänka att det är jag faktiskt visst.

Jag kommer ihåg känslan när jag var liten då min pappa tittade på min dansuppvisning i vardagsrummet och det betydde hela världen, att han tittade på.

Barn behöver kärlek och ömhet, att man bestämmer över barnet men försöker göra detta på ett gott sätt.
Det finns så många barn som far illa, barn som blir retade i skolan men föräldrarna engagerar inte sig, barn som mår psykiskt dåligt men ingen att prata med, barn som är fysiskt sjuka och inte förstår varför, handikappade barn som är begränsade.
Alla är de oskyldiga och ovetande varför.
Hemskt, hur viktigt det är att bara finnas till för ett barn kan göra så mycket i deras värld.

Likes

Comments

Framtiden, tekniskt, tekniskt. Ebba kommer att växa upp i en värld full av tekniska prylar. Kommer den kommande generationen klara sig utan ström, kommer de veta hur man gör? Hur samhället blir totalt kaos av ett litet snöoväder.

När jag går och handlar på Maxi ser jag hur företag plockar ihopa matkassar till folk. Det är lätt för mig att uttala mig som är mammaledig och har all tid i världen men hur stressade är inte folk?! De är så upptagna att de inte kan handla sin egen mat längre utan detta sker bakom en skärm.
Jag beställer själv hem saker bakom en skärm ibland så jag dömmer ingen egentligen utan jag bara reflekterar över hur samhället ser ut för många idag. Folk är så stressade, tar på sig mer än man mäktar med, man mår dåligt psykiskt och folk går in i den där väggen. Ajdå, vad håller vi på med. Stanna upp och sluta stressa. Livet är inte till för att tjäna så mycket pengar som möjligt för att ha en bra status, eller?
Kärleken, tiden och närvaron är det viktiga. Jag ska försöka att begränsa det tekniska och leva på riktigt, för gör man det i en IT värld?
Visst är det underbart med tekniska prylar men vad har hänt med naturen, böcker, skriva för hand, hantverk och gemenskapen.
Tycker man ska kämpa för det och låta IT världen vara en tillgång, inget vi inte klarar oss utan.

Likes

Comments

Visst är det alltid lika härlig känsla när det börjar bli ljusare och ljusare om kvällarna, när de första snödropparna har visat sig och påskliljorna börjar slå ut. Jag får så mycket mer energi och blir sprallig i kroppen och när vitsipporna kommer vill jag bara göra som Ronja Rövaredotter, skrika ett vårskrik haha.

Snart är det påsk, ska bli kul med Ebbas första påsk. Vi ska klä ut oss till påskakärringar och vi kommer bli så snygga!

Ikväll började jag och Max på nybörjarkurs på Agility. Har velat träna det med honom sedan länge så detta är verkligen jättekul. Vi hade jättemycket nytta av förra kursen vi gick på och det är så roligt att upptäcka det. Max älskar verkligen det och jag lika mycket. Tror vi båda två är lika roade.

Likes

Comments

Denna känslan. Vet inte om det är ammningshormonerna som åker karusell men jag känner ett stort rus av lycka! Denna kärleken till mitt barn, min dotter. Den är så stor så den bara sprutar ut och vart ska jag göra av allt?!
Ibland när jag tittar på Ebba känner jag att jag skulle kunna ha 10 barn. MEN det är nog för bra haha, jag har alltid drömt om många barn och en stor kärleksfull familj. Vi får väl se hur mycket vi klarar av och mäktar med. Just nu ska jag leva i nuet och njuta av mitt första barn, att vara mammaledig och hitta på olika saker om dagarna, det är lyx det!

Likes

Comments

Jag tycker denna text är fin. Handlar verkligen om hur det är att vara barn och sedan hur fantasin och den världen försvinner. Lika viktigt som det är att få lov att vara barn är det viktigt att behålla det där sinnet trots att man är en ansvarstagande vuxen.

Likes

Comments

Ikväll är jag trött och ledsen och tycker en smula synd om mig själv, ibland är det bara så skönt att släppa sitt starka glada jag och få lov att vara ledsen.

Jag är förkyld, Ebba har varit gnällig nästan hela dagen och jag orkar inte riktigt vara någon supermamma.. just nu är hon hos Olle och skriker, koliken är i full gång här hemma, som alla andra kvällar. Vissa kvällar är lite lugnare än andra, tack och lov!

Sen december har jag genomgått ett kejsarsnitt och haft en stor infektion i kroppen. Blivit mamma (det bästa som har hänt mig), min dotter har haft en infektion. Jag har fått 2 stycken gallstensattacker, haft maginfluensa och nu är jag förkyld, samt kolikskrik varje kväll på detta. Under förlossningen sa jag att jag aldrig mer skulle klaga på en förkylning men jag känner att det räcker nu! Pallar inte mer, jag är jävligt negativ just nu och nästan lite arg inombords.. och ja jag får helt enkelt bara låta känslorna komma.

Har skrivit till aktiva tassar då jag vill börja träna agility med Max på Alvar, men jag tror att det var fullt nu. Hoppas jag kan få en plats till nästa kurs iaf!


Får ta en paus med träningen denna veckan eftersom jag är förkyld, längtar tills jag har fått upp min kondis. Det bästa med att träna är ju faktiskt att det bara blir enklare och enklare, och det är ju bra iaf, haha.

Ska lägga mig och försöka samla lite positiv energi, var är den någonstans ikväll?!

Likes

Comments

Sitter och ammar just nu.
Har börjat träna igen. Det är så himla härligt att kunna röra sig igen efter graviditeten. Längtade efter att kunna springa i slutet av graviditeten. Jag var så fruktansvärt trött under hela graviditeten och efter 9 månader var jag rätt van vid att bara ligga i sängen och vila. Så nu jäklar ska jag träna! Motionerar bara för tillfället, oftast 1 lång runda på dagen och så avslutar jag dagen med en powerwalk med Max. Både han och jag behöver paus ifrån koliken. När skriket är som värst så ylar Max, stackaren det skär i hans öron. Annars tar han det bra.
Till våren ska jag förhoppningsvis vara i god form till att börja löpträna, ska bli kul detta!
Utmanar mig själv och ska bli så kul med resultat om några månader. Tänker fortsätta äta onyttiga saker då mat är underbart...men dock minska lite på det.
Fick ju min graviditetsdiabetes, sockret ligger bra idag men jag behöver träna ändå för hälsans skull. Och så är det såklart superkul att komma i sina gamla kläder igen och även nya! Den där känslan när man har rensat ut gamla kläder som man ändå aldrig använder och köpt in lite nytt.

Lite oviktiga tankar som ändå är kul att skriva.

Likes

Comments

Ja. Såhär ser den ut min lilla mage. Den är ju rätt liten nu om man jämför med för 2 månader sen! Om det inte vore för att Ebba har blivit till där inne, växt och kommit ut ur den hade jag tyckt att det såg hemskt ut. Det är inte jättevackert men för mig så blir det annorlunda på något sätt, bristningarna kommer förhoppningsvis blekna lite, och ärret ifrån kejsarsnittet är ju ändå fint gjort.

I slutet att graviditeten vägde jag hela 90+ kg men idag stod vågen på 77 kg. Ja, jag gick upp rätt mkt under graviditeten och eftersom jag mådde dåligt blev det mest soff eller sängslapp. Jag kan faktiskt få på mig mina vanliga byxor igen och bara det gör ju en lycklig! Härligt att kunna ha på sig vanliga kläder igen och vara någorlunda smidig igen.

Jag har inte varit såhär taggad på att gå ner i vikt någonsin. Jag känner att jag vill motionera mycket. Till att börja med får det bli promenader. Har ju en hund som behöver motioneras så det är bara till att ge sig ut. Men jag vill inte stressa, varken med träningen eller något annat utan jag tar det i mitt tempo. Just nu vill jag bara motionera och då gör jag bara det. Jag får ändå inte träna hårdare pga kejsarsnittet och jag känner att detta är vad min kropp orkar med efter det.

Likes

Comments

Ett nytt försök med blogg. Har så mycket jag vill skriva om så då är en blogg ett bra alternativ.

Likes

Comments