Tjena tjena! Det är onsdag och idag har jag och mamma haft lite lyx mitt i veckan. Eftersom jag slutade skolan innan lunch idag, passade vi på att ta en lunch på stan. Efter lunchen gick vi en sväng på stan och kolla på lite kläder.

I eftermiddags höll jag produktiviteten igång och rensade min garderob. Och sedan bar det av mot stallet. Zally fick gå en sväng ut i skogen. Hon gjorde ett bra jobb och blev fin. Särskilt när vi travade på snirkliga stigar. Då fick jag henne mer mellan hand och skänkel.
Imorgon är det hoppträning för alla hästarna och sedan tävling för alla i helgen. Gismo skall hoppa Gotlandsmästerskapet (lag) som går i LB och sedan skall han hoppa LB+. Electra skall bara gå en LC då det inte fanns någon "vanlig" LB utan bara laget. Och Zally skall hoppa en 90 klass och en 1 m klass. Det blir första tävlingen inomhus för säsongen och Zallys inomhusdebut. Taggad! Det hade varit så roligt att testa på att vlogga under en tävlingsdag. Jag blir såå inspirerad av tillexempel Jennifer Bratt och anda youtube-profiler som gör sin grej! Men vi får se🙈

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan på er! Nu har det varit tyst här på bloggen i några dagar då det har varit ganska fullt upp. Just nu är jag i alla fall hemma efter barndop. Där jag har blivit fadder till min kusin Siri. En mysig eftermiddag/kväll med mat och fika.
Igår var jag och några kompisar på bio. Och det är alltid skönt att hänga med dem. Skratten blir så många och man kan helt var sig själv. Riktiga vänner är någonting man får hålla hårt i!

Hästarna, hoppade i torsdags alla tre och gjorde fantastiska träningar. Hindren stod i svåra anridningar där man var tvungen att utnyttja hela ridhuset. Inget slarv med vägarna här inte ;) Jag själv kände mig även på topp och jag kom till ridning på alla tre hästarna på en gång. Sedan har de fått vila lite och de skall joggas imorgon.

Sådär! Det var en liten update på vad som har pågått de senaste dagarna. Jag hoppas att ni också har en bra helg hitintills och att ni kikar in här igen snart <3 kram!

Likes

Comments

Ännu en dag har flugit förbi. Och tack vare att jag slutade tidigt så hann jag rida alla tre hästarna medan det var ljust!! Zally fick ett joggingpass ut i skogen. Tränade på övergångar där fokuset låg på att behålla ryggverksamheten hela tiden. Det blev bättre och bättre ju fler övergångar vi gjorde och det krävs lite mera kroppskontroll för att hålla kvar alla bitarna samtidigt ;)
Gismo fick sedan ett pass på åkern där vi red öppnor, slutor samt förvänd galopp. Han var fin och han gjorde även väldigt fina byten idag.
Sist men inte minst var det Electra som gick ett lösgörande pass. Mycket övergångar även på henne. Fokuserade på att jag själv inte skulle småspänna mig i sadeln samt vara kvick och tydlig i mina hjälper. Och med tydlig menar jag inte hårt utan att jag inte ger för mycket olika signaler på en gång. Kvick och tydlig med vad jag menar när jag ger en signal. Träningen gav utdelning och skapade en fin positiv känsla. Det blev även många frust vilket är ett härligt bevis på en avslappnad häst.

Imorgon är det hoppträning med alla tre hästarna och det skall bli superroligt! Hörs imorgon <3

Likes

Comments

Då var tisdagen avklarad för denna vecka.
Idag var det Zally och Gismo som var med och trimmades. Båda hästarna jobbades lösgörande och de satte bra pass bägge två🌟 Gismo har jag ju haft i 5 år och vi har tränat dressyr en dag i veckan under hela vår resa. Tack vare den träningen har både han och jag utvecklats och i sin tur har hoppningen även förbättrats. Med balans, lösgjordhet och styrka kan vi svänga snävt i omhoppningar samt att det är lätt att få in rätt antal galoppsprång på linjer. Både när vi hoppar in stort och när vi kommer lite nära.
Zally som jag bara har tränat i lite mer än ett halvår känner jag också stor skillnad på. Men det är mycket kvar innan vi når den nivån som Gismo och jag är på. Men små små bitar faller på plats. Och en dag så ;)

Inte så mycket mer har hänt idag. Vardagen rullar på. Imorgon är det ännu en dag 💪🏼 Kämpa kämpa!

Likes

Comments

Puuuh vilken dag. Började dagen med prov i privatjuridik som inte kändes bra... så svårt med ett ämne man inte har haft förut. Men lite mera träning så ;)
Efter skolan han jag rida en häst innan spöregnet visade sig igen.. Det var Zally som jag han trimma idag. Hon var först väldigt pigg och hade sina ben lite över allt, men det är roligt att hon är pigg och vill arbeta! Jobbade först med skänkelvikningar för att känna in lite hur mycket hjälper som behövdes samt att lösgöra henne. I galoppen gjorde jag sedan tre serpentinbågar. Vilket gör att mittenbågen blir förvänd. Och hon gör det sååå fint! Jag fick ner henne i en djupare och rundare form så att hon använde sig mer av ryggen och jag kunde känna hur hon började arbeta från sina bakben och framåt. Ibland rör den hästen mig till lyckotårar alltså!
Imorgon blir det trim på dressyrlektion för Zally och så tar jag även med mig Gismo för lite jobb. Men innan dess är det såklart en skoldag också ;)

Likes

Comments

Idag har det regnat och blåst konstant! Jag har hållit mig inomhus och ponnysarna har fått vila idag. Zally och hennes ägare var ute en sväng i skogen imorse så det är bra att hon fick jogga lite. Jag hoppas att det blir bättre väder imorgon så att jag kan trimma hästarna lite utan att blåsa bort ;)
Så istället för att vara i stallet hela dagen har jag slappat hemma och pluggat lite. Jag, mamma och pappa gick inte upp till stallet förens senare på eftermiddagen och fixade det vanliga stalljobbet innan hästarna fick komma in och få mat. Vi har även kört in en halmbal till lösdriften och givit åringarna kraftfoder. Än så länge är det bara Cher, travarstoet Lovan och ett annat 1 åringssto som har fått komma in på lösdriften. Capri Sun är nämligen fortfarande hingst och går vid en annan lösdrift tillsammans med en 1 årig hingstkompis, men skall få komma hem när han har blivit kastrerad (som är snart) Så mysigt att få ha dem hemma igen efter sommarbetet. De växer så fort. Bara ett år kvar tills de skall ridas in!!

Likes

Comments

Då var det fredag. Det som alla kämpar för under veckans gång. Idag har jag skrivit mitt kommunikationsprov, fikat med en favorit på stan och ridit Gismo.

Provet tror jag gick bra. Ofta så kan man känna på sig om ett prov ar gått bra eller inte. Men det är lite svårt eftersom jag aldrig har haft just kommunikation förut. Då blir det lite svårt att veta vad det är lärarna vill att man skall ta fram i sina svar. Men som sagt tror jag att det gick bra :) Efter skolan drog jag och en kompis till stan. Vi fikade lite och sedan kollade in lite höstkläder. När jag kom hem var det stallet som väntade. Idag red jag Gismo och han var superfin idag. Jag jobbade lösgörande och på slutet av passet så samlade jag även lite för att få upp honom på bakbenen.

Imorgon är det lördag. En ledig lördag... Lite ovant då helgerna har varit fullspäckade ett tag. Jag och mamma hade tänkt att kanske åka in till stan imorgon och umgås lite. Men vi får se, ingenting är bestämt ännu. Sedan skall hästarna ridas, boxarna skall mockas och, ja allt det där vanliga jobbet. Det kommer att finnas att göra. Även fast det är en ledig dag ;)

Likes

Comments

Hejsan hejsan allihopa! Idag har det verkligen varit en seg dag. Jag har känt mig frusen och lite krasslig. Säkert hösten som tränger sig på ;) Hästarna har fått vila idag och jag har pluggat inför morgondagens prov i kommunikation. Så jag har inte ens satt min fot i stallet idag. (Det jag menade med att ta ledigt idag) Inte så mycket mer har varit på g idag...
Jo, mina schabrak som jag beställde ifrån Stockholm equestrian har kommit så jag skall hämta dem imorgon! Så taggad på att använda dem! Fullkomligt älskar Stockholm equestrians grejer. De är så sjukt snygga! Hoppschabraket skall jag spara lite på och inte använda förens på nästa tävling. Men dressyrschabraket skall invigas här om några dagar!! Köpte ju även grå lindor till så det skall bli kul att verkligen matcha 🙌🏼

Imorgon är det också FREDAG!! Och stressen kan äntligen lägga sig lite. Känns som om alla lärare skyndar sig och lägger en massa prov innan loven. Inte smart av dem 🤔

Likes

Comments

Idag är det tisdag och vilken dag det har vart! Slitsam och lång skoldag, men hästarna räddade dagen. Som varje tisdag så har det varit dressyrträning med två av hästarna. Idag var det Electra och Gismo som fick åka med och trimmas lite.
Med Electra tragglade vi på med den förvända galoppen och träningen gav sjukt bra resultat. Nu börjar vi koppla ihop kroppen med signalerna ;) Hittade en mjuk och fin kommunikation och jag kunde hjälpa henne igenom övningen. Utöver det var hon väldigt jämn i sin kraft och sköt på lika mycket med båda bakbenen, vilket resulterade i att även formen satt på sin plats.
Efter det var det Gismos tur. Vi började med att träna lite på dressyrprogram och sedan red vi öppnor, slutor och skänkelvikningar. Detta för att gympa honom lite efter helgens tävling. Han gjorde det på ett superbra sätt där han var stadig och mjuk. Så roligt att trimma och finputsa på olika rörelser!

Imorgon är det äntligen onsdag som innebär sovmorgon för mig och jag slutar tidigt!!! Mina planer med hästarna imorgon blir att skritta Electra en sväng så hon får röra på kroppen. Hon har gått två ganska hårda pass de senaste två dagarna så hon skall få ta det lite lugnt. Gismo skall joggas och Zally skall gå ett lösgörande pass för att få igång kroppen lite då hon vilade idag. Så det kommer finnas saker att göra imorgon, det finns det alltid när man har häst ;) Men det är alltid lika roligt.

Fortsätt kämpa kära läsare vi är halvvägs till helg <3


Likes

Comments

Idag har det verkligen varit en grå måndag. Regn och blåst, någonting som inte uppskattas när man inte har något ridhus... Därför var det bara Electra som fick gå idag, medan Gismo och Zally vilade. Det blev ett konditionspass för Electra för att få ut lite överskottsenergi. Och även fast regnet blev värre och värre under passets gång, så jobbade hon med hela kroppen där hon sköt på med bakbenen. När vi kom in i stallet igen efter passet fick hon ett varmt bad och ett skönt fleecetäcke med hals så hon blev torr.

För mig var det också torra kläder som väntade på mig i stallet tack vare mamma som tog med sig dem upp. Jag behöver ett ridhus och det är nu. Tänk att kunna rida obehindrat hur många hästar man vill med både tak över huvudet och lyse. Vilken dröm! Om någon vill sponsra så är det bara att höra av sig ;)

Förutom livet med hästarna försöker jag balansera skolarbetet också. Idag har det varit en lång skoldag och jag har mer arbete som måste göras för att hänga med i kurserna. Men det är bara att ta i lite till när det är jobbigt. Det är just på det planet som hästarna är en så stor inspiration. När det är jobbigt för dem under ett pass, tar de i lite till och det är vad vi ryttare och människor i allmänhet också skall göra :)

Trevlig måndag på er och jag önskar er all styrka inför resterande del av veckan!

ps: saknar denna sommarsol som bilden visar här nedan

Likes

Comments