I helgen är det dags för tävling igen. Electra skall gå LC,LB och Gismo skall gå LB,LB+❣️De känns superfina just nu så det skall bli roligt att tävla.

Idag har jag ridit Zally. Hon var superfin och vi gjorde superfina övergångar 🙏🏼 Super-Zally❣️

Imorgon är det redan torsdag och hopplektion. Min spanskalektion blev även inställd imorgon, så mer sovmorgon för mig💪🏼 Kan en torsdag bli bättre?

Sedan på fredag skall allting fixas. Allt det vanliga som görs inför tävling. Putsande av utrustning samt fix med hästarna så att de blir så snygga som möjligt. Tagga!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Detta är någonting jag verkligen kommer göra när jag fyller 18 ❤️ Lever för sporten och jag känner att den skulle ha en mening. Helst skulle jag vilja göra den nu. Men med föräldrar som mina får jag nog vänta tills min 18 årsdag. ;)

Likes

Comments

Jag gillar att skrolla runt på youtube och se en massa skönhetsgurus göra sin grej. Jag gillar smink och är nyfiken på en massa olika produkter. Jag gillar även att spendera pengar på onödiga skönhetsprodukter bara för att jag vill prova. Så jag har sett att många använder sig av maybelline fit me matte + poreless foundation. Så jag köpte den för att se om den är så bra som alla säger. Och jag tänkte dela med mig av mina tankar om den här :)

Jag tyckte om den! Det är en lätt foundation som är lätt att applicera. Jag gillar också hur den känns på huden. Inte kladdig eller kakig. Jag byggde inte upp så mycket täckning eftersom att jag var rädd för att den skulle bli just kakig och lämnade min egen hud lite synligare.
Den foundation som jag använder mest just nu är smashbox 15 hour foundation. Men de två foundationen (om detta ens är ett ord haha) är mycket lika varandra. Båda ger ett matt och fint resultat. Jag tycker dock att den från smashbox har lite mera täckning och en liten tjockare koncistens men nackdelen med det är att det känns lite tjockare på huden.

Allt som allt tycker jag att maybelline fit me matte + poreless är prisvärd foundation som jag definitivt kommer fortsätta att använda frammöver.

Detta blev ett lite annorlunda inlägg idag. Men jag kände för att skriva om någonting annat som omväxling. Det kommer såklart mera häst snart. Jag lovar.

Likes

Comments

Detta är inte sponsrat på något sätt. Det har jag en alldeles för liten blogg för ;) Men jag har i alla fall börjat använda bookbeat. Lyssnade på Therese Lindgrens bok när jag sminkade mig idag. Och det är så himla skönt att bara lyssna på bok. Jag är nämligen en sån som börjar att läsa en massa böcker, men läser ut hemskt få. Så nu kan jag lyssna på bok. När jag skall sova, sminka mig eller bara går i stallet och mockar. Så underbart!

Likes

Comments

De förgyller verkligen mina dagar de där ponnysarna. Idag har de hoppat fantastiskt och jag är verkligen nöjd med båda två. Känns så underbart när hästarna och jag själv är på topp 🙏🏼

Likes

Comments

Idag har det verkligen varit en helt vanlig dag. Skola och sedan stallet. Inte så mycket mer som har hänt idag... Men imorgon är det torsdag och hoppträning. 🙏🏼 En av de två bästa dagen i veckan (den andra dagen är på tisdagar när det är dressyrlektion 😸) och helgen kommer allt närmare. Någonting som också är så otroligt härligt just nu är vädret. Riktig vår!!! Med en sol som värmer. Kan knappt vänta tills det blir sommar och varmt. När man kan hänga vid poolen och rida när man vill på dagen eftersom det är ljust så länge. Riktigt längtar! Förstår egentligen inte varför jag bor i Sverige. Är verkligen inte skapt för att leva i Nordens kalla klimat...🤔

Förlåt för ett ganska tråkigt inlägg idag. Tyvärr händer det inget mer i en students och hästägares liv. Det är bra plugg och stall som går omlott på varandra just nu. Behöver lov och åtminstone helg😼

Likes

Comments

Idag har det varit dressyrlektion på schemat med ponnysarna. Och de har varit superfina. Riktiga dressyrponnysar faktiskt :)

Med Gismo jobbade vi med många övningar som utvecklar lösgjordheten. Övergångar, öppnor och förvänd galopp. Hittade formen och lösgjordheten vilket ledde till en superkvalité i övningarna. Fick honom att var kvar hos mig i övergångarna och kunde öka samligen i öppnorna. Då får han också en riktigt fin rörelse genom hela kroppen och en riktigt snygg utstrålning. Om man skall citera tränaren så ser han ut som en ridhäst i litet format. :) Bästa ponnyn❤️

Electra var också superfin. Med henne jobbade vi också med lösgjordheten och med att hitta en längre form då hon gärna vill dra ihop sig lite i formen. Hittade ett superfint påskjut ifrån bakbenen. Hon gick skänkelvikningar, volter på 12 m i galopp och galopp längs medellinjen. Någonting som är väldigt svårt för en femåring. Men hon gjorde det super och med påskjut ifrån bakbenen och mellan hjälperna när hon inte kunde ta något stöd ifrån någon vägg. Dagens dressyrpass var nog det bästa vi har gjort tillsammans. Underbara ponny ❤️

Likes

Comments

I dag har det varit full rulle på gården. Pappa har kört 4 travhästar, jag har ridit två hästar och så allt stalljobb. Förutom stallet så har jag varit i skolan också. En helt ok dag i skolan idag. Det är det vanliga tragglande med olika verbformer och mattetal. Men det funkar. Veckan har alltså börjat med ett rafflande tempo. Dagen har gått så fort att jag knappt hunnit med att blinka. haha!

Imorgon är det tisdag och dressyrlektion med ponnysarna som gäller. Annars rullar allting på i vanlig ordning. Hopplektion på torsdag men ingen tävling i helgen. Ja, en ganska lugn dag tar sitt slut. Hoppas ni också har haft en bra måndag (även fast det är måndag lixom 😉 )
Kram

Likes

Comments

Eftersom att jag var ledig igår kunde jag rida på dan medan det var ljust👐🏼 Så skönt att kunna se längre än till öronen på hästen under ridpassen 😉
Igår red jag Gismo och Zally på åkern.

Gismo:
På Gismo red jag mycket öppnor och slutor. Han gjorde det superbra och det var bra att jag fick ställa igenom honom åt båda hållen. Så att han blir smidig till träningen i dag. Under galoppen jobbade jag mest för en avslappnad häst med en galopp som kom ifrån bakbenen samt en avslappnad överlinje. Hittade en fin galopp som jag kände att jag kunde förändra både steglängd och form i. Vilket är superbra att ha med sig till bommarbetet idag och hoppningen imorgon.

Zally:
På Zally blev det mycket skänkelvikningar och galoppfattningar. Jag kunde till och med göra skänkelvikningar i sicksack, där hon lyssnade superbra. Detta är lite stärkande övningar som gör att hon bygger upp musklerna. Hon var fin och mjuk i kroppen under hela passet. Det gjorde det lätt att jobba med henne eftersom man hade en bra grund att stå på. Idag jobbar vi vidare med bakbensaktiviteten och de stärkande övningarna. Tror att jag skall lägga in lite svaga öppnor med för att hitta lite mer hållning i henne 💪🏼

Likes

Comments

När jag var ungefär 8 år gammal började jag låna en liten B-ponny vid namn Snäckarve Lohman. Lite visste jag då att han skulle lägga grunden för hela mitt hästintresse.
Jag minns ännu den första ridturen på denna lilla guldponny. När jag hade skrittat lite med mamma bredvid mig, ruskade han på sig. Sådär som en hund gör när den är blöt i pälsen. Och eftersom jag var liten och inte hade någon balans alls så ramlade jag helt enkelt av. Mamma fick mig upp på hästen igen, men jag att jag tyckte det var lite läskigt. Som liten var jag också mycket försiktig på hästryggen. Så det tog över en termin på ridskola innan jag vågade galoppera. Inte för att min häst bockade eller ville "kasta av" mig. Utan för att jag helt enkelt inte vågade. Det känns så avlägset nu när jag har tävlat 1,20 på ponny utan att vara det minsta rädd.
Som tur var fick jag ha min lilla ponny på ridskolelektionerna. Och en dag bestämde jag mig för att jag var redo. Och jag galopperade och efter ännu en tid på ridskola började jag tävla. Små klubbtävlingar på 50 cm. Och sedan tävlade vi upp till LC. När han sedan blev gammal gick han som sällskapshäst här hemma på gården till Gismo. Och i januari 2015 somnade han in i sin box 21 år gammal❤️ Jag är så evigt tacksam för att fått haft en sådan snäll och underbar ponny. Vila i frid käraste Lohman

Likes

Comments