God lördag på er alle sammens!

Idag har jag varit och kollat på när pappa har kört travlopp med Silver. Han gjorde ett superlopp och blev 4:a i mål. Det är en mycket känslig häst som blir rädd för allt ifrån de andra hästarna som är med i loppet till banfunktionärer som rör sig på innerplan. Därför är det ett stort steg fram för Silver. Nu hoppas vi på en bra säsong på den fronten.

Efter travet slappade jag bara hemma innan jag gick upp i stallet. Jag red Gismo och han var pigg men fin❤️


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Fredagsmys var det här! Eftersom det var hopplektion igår så vilade hästarna idag. Så nr jag hade mockat borstade jag ponnysarna och så fick de beta lite i solen. Det har i princip varit hela min dag. Pluggat en massa. Det var så skönt att komma ikapp lite med plugg som låg lite efter. Men nu skall jag hålla fredag, och det hoppas jag att ni också gör ;) Kram! Blev en liten TB bild på mig och min ponny Cavarro som jag hade i två år och tränade och tävlade ❤️

Likes

Comments

Idag har det varit full fart på träningsfronten! Började med att hoppa Zally. Detta var våran första hoppträning tillsammans och det gick bra tycker jag. Det finns såklart en mängd saker att förbättra, men bra för att vara första träningen ;) Mycket lydnad och styrka. Någonting som vi verkligen behöver träna på 💪🏼 Och när vi har lärt känna varandra lite mer samt att det kommer lite mer muskler på plats, kommer detta bli super✨
Sedan hoppade jag Electra. Hon var ganska stark och drog lite till en början. Men efter lite tragglande med lydnaden blev hon superfin och lydig. Ett stort plus att jag fick igenom det jag ville genom övningarna. ❤️ Älskade 5 åring ❤️
Sedan var det Gismos tur. Han var bara helt magisk! Spänstig, lydig och glad. Finns inget att klaga på faktisk. Min superponny❣️ Filmer finns på min instagram @teamfranzen

Likes

Comments

Ännu en dag har passerat. Skoltimmarna flöt förbi relativt fort, men det har inte hänt någonting speciellt på den fronten. När jag kom hem ifrån skolan gick jag ganska omgående upp till stallet. Mockade först tre boxar, fixade hö och kraft. Sedan tog jag in Gismo för att rida ett lösgörande pass. Eftersom jag bara skulle rida honom idag så tog jag mig tid till att mysa lite extra. Under passet red jag öppnor, jag flyttade honom lite sidvärtes och så jobbade jag med lite galoppökningar och byten på diagonalen. Jag kombinerade att rida ökning ibland och byta galopp ibland. Han var riktigt lydig och lyssnade på mina signaler. Så det fans inga tendenser till att han skulle byta galopp när jag red för en ökning. Och sedan inga problem när jag samlade lite och gjorde ett byte på mina hjälper. Underbara ponny! Efter 5 år tillsammans får jag fortfarande nypa min själv i armen ibland, för att kolla om det hela är en dröm ❤️

Hoppas att ni också har haft en bra onsdag, så ses vi i nästa inlägg. Kram!

Likes

Comments

Då var påsklovet över och det är skola som gäller igen. Tillbakaslugad till verkligheten och de vanliga rutinerna. Samtidigt som människan är ett vanedjur som älskar sina rutiner, skulle jag gärna velat haft kvar mina sovmornar ;)
Efter skolan åkte jag och pappa på dressyrträning med Electra och Zally. Det var riktigt roligt då hästarna var fina. Zally, som inte har varit med på dressyrlektion på två veckor var extra rolig att träna då det redan har gått så mycket framåt. Min ridning på henne är nu tydlig men inte hårt och jag ger henne rätt signaler. Det var vår andra dressyrlektion tillsammans hittills och det skall verkligen bli roligt att utvecklas tillsammans med henne. Electra var såklart också fin, och jag hittade en superfin kraft i henne idag. Övergångarna som vi har tragglat med ett tag satt också på sin plats! Hon och jag blir mer och mer samspelta, och resultatet av vår träning blir också bättre och bättre.
Fantastiska sport. Lika mycket som jag kan hata dig, älskar jag dig. Och om inte mer!

Imorgon, Onsdag. Är det en helt vanlig dag tror jag. Electra skall vila imorgon och sedan vet jag inte riktigt vilka som skall joggas inför hoppträning på torsdag. Då skall jag ha med mig Zally, Electra och Gismo. Så det blir en helkväll med bara en massa hoppträningar. Precis som jag vill ha det. Sedan är det redan fredag och veckan har tagit sitt slut. Och det vanliga schemat har börjat rulla igen! Men tills dess önskar jag ett gott avslut på påsken ❤️

Likes

Comments

Tyvärr inte en så bra tävlingshelg som jag hade hoppats på. Hästarna hoppade fantastiskt i helgen, men det var helt enkelt någonting som inte klaffade helt. Aja, nya tag och mer träning.
En sak som jag tror många glömmer bort är att våran sport går mycket upp och ner. Just nu går det neråt, men jag hoppas på att det vänder snart. Bara att träna mera, hitta mera självförtroende och på det igen!

Likes

Comments

God förmiddag på er!

Idag skall hästarna fixas. Allt skall putsas, hästarna skall tvättas och sedan skall jag välja schabrak också. Zally har blivit longerad nu på förmiddagen, så hon är färdig för dagen. Annars är det ännu en lovdag som rullar förbi.
När jag vaknade denna morgon så snöade det! Riktigt aprilväder. Men det hänger lite i luften och så blåser det lite så att det är ganska kallt. Eftersom jag inte har något ridhus och inte har haft det under de åren jag har haft häst, är jag ganska härdad. Bara det inte regnar ;)

Så, planen för idag är att:
- rida
- putsa
- tvätta hästar
- välja schabrak + pannband
Sedan är det ju allt det vanliga fixet också. Göra rent, göra iordning hö och kraft, ta in osv. Men det andra skall fixas inför tävling 💪🏼 mer på instagram 👉🏼@teamfranzen

Likes

Comments

Idag har det varit ännu en hästig dag. Varit och hopptränat med båda ponnysarna på dagen och nu på eftermiddagen kom min syster och hennes familj med båten. Men en sak i taget. Hoppträningarna först. Båda ponnysarna gjorde bra träningar, även fast det finns saker att förbättra såklart, hittade jag ett superfint flyt och rytm. Hästarna hoppade även fantastiskt. så på dem finns det inget att klaga på. Det känns roligt att tävla på lördag och jag kommer satsa för att få en bra känsla.

Min syster, hennes fyra barn och hennes man Erik är även nere över påsk. Det är sååååå mysigt att få träffa dem igen och barnen växer så att det knakar. Idag har de fått lite påskägg och så har vi lekt lite granna på nu på eftermiddagen.
Klockan börjar nu närma sig 18 och det börjar bli dags att gå upp och fixa hästarna inför natten, ta in och fodra. Dagar som dessa skulle jag kunna ha varje dag. Bara vara i stallet, rida och fixa. Det hade vart nåt det!

Likes

Comments

Idag har det verkligen regnat hela förmiddagen. Och eftersom min kompis Alva hängde med mig på dressyrträning igår och sedan sov över, så blev det både sovmorgon och slappardag idag.

Igår var det som sagt dressyrträning och hästarna var riktigt fina! Fick även lite på film som ni kan se på instagram (teamfranzen). Med Gismo jobbade vi med lösgjordheten och kraften i förvänd galopp, samt öppnor och volter. Och med Electra var det mycket övergångar, 15m volter och även någon 10m volt.

Det var bra genomkörare till helgens tävling. Där Gismo skall gå LB och LA, och Electra skall gå LC och LB. Jag satsar på att hitta ett lite bättre flyt i banorna i helgen än förra tävlingen så kommer resten att sitta.

Imorgon är det redan torsdag och halva lovet är redan slut. Längtar verkligen inte tillbaka till skolan och stressen. Jag skulle hellre vilja vara hemma och rida liksom. Men det är bara att kämpa på! Trevlig onsdag på er ❤️

Likes

Comments

Som omväxling ifrån gårdagens totala slappardag så har jag nu redan vid lunch mockat åt mina hästar och ridit två av de tre som skall trimmas idag. Med Electra jobbade jag med att få ut nosen och jobba i en lägre form. Hon var så avslappnad och fin! Travade in på en mindre volt och jobbade med kraften ifrån bakbenen samt att hon skulle följa min vikt och ledande tygel. Det fixade hon galant!

Med Gismo jobbade jag lite mer explosivitet genom att rida övergångar, galopp till skritt till galopp. Innan dess jobbade jag lite öppnor för att få honom mjuk i bägge sidorna. Han var också superfin. Lite laddad när jag hade saktat av till skritt och då ville han hoppa iväg lite på eget bevåg. Men ju mer jag jobbade med det, desto mer väntade han på mina signaler.

Nu blir det lunch och den första grillningen för denna säsong. Efter lunch kan jag slappa lite och så är det Zallys tur att trimmas i eftermiddag. ❤️ Glömm inte att följa min häst-instagram @teamfranzen för mer uppdaterig 

Likes

Comments