Team Franzén

Idag har hästarna fått en ledig dag. Alla hästarna hoppade igår och gjorde det verkligen bra alla tre. Idag får de därför en välförtjänt vilodag. Jag var uppe och mockade samt fixade allt annat på förmiddagen och senare när vi skulle ta in hästarna på kvällen borstade jag ponnysarna och tog hand om dem lite extra. Eller ja, Gismo fick ta en liten snabbdusch. Det har regnat hela förmiddagen så Gismo hade jordkakor på hela ryggen. Tvättade inte så noga eftersom han rullar sig varje morgon men man slipper i alla fall de torkade jordkakorna imorgon ;)

På eftermiddagen blev det lite famely time då hela familjen åkte in och fikade på stan. Efter fikan gick jag och mamma en sväng på stan. Jag köpte lite kläder som jag skall ha på en kräftskiva vi skall på imorgon. Jag köpte även lite smink som var slut och ett par nya skor. Jag har även nätshoppat sjukt mycket på senaste tiden. Började med att köpa ett par stigläder och marinblå paddar från skara. Jobbade mig vidare till nelly.com för att köpa lite kläder till mig själv och sedan till spooks och köpte ett par vardagsridbyxor, ett par vita och en tävlingstopp. Nu är hela lönen slut typ. Men jag behövde verkligen införskaffa lite nytt till hösten. Nu är jag mer än redo för höstterminen.

Imorgon är det skogsdag för hästarna. Electra skall vila imorgon också för att återhämta sig lite till efter tredagrs meeting samt en tuff träningsvecka. Gismo och Zally skall dock få sträcka på sig i skogen för att hålla igång kropparna och se lite annat än bara banan och åkern.

Trevlig fredag på er!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag var det hoppning som stod på schemat för Gismo. Träningen fortsatte inom temat rytm, balans och följsamhet. Gismo var superfin även idag. Jag själv måste bara hitta en bättre galopp. Inte fortare, utan med mer stuns i så att han blir ännu kvickare och med på noterna. I början av passet pratade vi även om hur man skall lägga upp sin framridning för att förbereda hästarna för att hoppa. Att rida lite öppna, sluta samt att bolla med galoppen. Lika dant som igår skulle jag kunna rida hur länge som helst. Gismo hoppade mjukt och runt. Han fick även beröm för sin hoppteknik, vilket var väldigt roligt.
När vi kom hem spolade jag av Gismos ben med lite kallt vatten innan han fick gå ut hagen. Det första han gör är såklart att rulla sig på sitt favoritställe där det är som sandigast i hela hans hage. Välförtjänt rullande idag ;)

I eftermiddag/kväll är det de andra hästarnas tur att hoppa men för min tränare Jan. Eftersom stallet redan är klart och hästarna inte skall ridas för ens i kväll fick jag plötsligt en ledig eftermiddag. Så jag passar på att ligga ute i solen när man för en gång skull har tid :)


Likes

Comments

Under hösten har jag varit delaktig i ett talangprojekt där vi har gått igenom kost, träning för ryttare samt föreläsningar om både dressyr och hoppning. Nu är vi under sista delen av projektet som är en tvådagars kurs för Hans Olof Ottosson som är A tränare i hoppning. Idag låg fokuset på dressyren. Gismo skötte sig super och jag skulle kunna rida hur länge som helst. Hans var riktigt rolig att träna för och förklarade riktigt bra varför man gör vissa övningar och vad man får ut av dem. Ikväll väntar en föreläsning med honom och imorgon är det hoppning som står på schemat!


Likes

Comments

Landade hemma lite över klockan tre i natt... Så idag har jag bara laddat batterierna! Vaknade vid 10 ungefär och bara slappade. Gick till stallet vid klockan 1 ungefär och red Zally. Det var så mysigt att få se henne igen. Vi har ju faktiskt varit borta i hela 3 dagar så mys blev det definitivt. Började med att fixa hennes man. Klippte, ryckte och flätade längst upp vid mankammen för att hålla den på plats. Medan vi har varit borta har manen verkligen bestämt sig på vilken sida den skall vara på. Vilket är vänster sida, och jag har hela tiden kammat den till höger.. Aja hoppas på att få lite koll på den nu. Liten blir stor nu. Sedan lindade jag och gjorde i ordning henne. Red ett joggingpass och avslutade med att hon fick lite mat i stallet.

På tal om liten. I helgen firade jag och Electra 1 år tillsammans. Det är alltså ett helt år sedan lilla Electra kom till mig. Då var hon alltså fyra år. Det är inte ens ett år sedan som vi debuterade LC och vi är nu klara för LA. Hon är en riktig tävlingsponny och jag är glad att vara en del av hennes utveckling.
Fina hästarna!

Likes

Comments

Sista dagen här på Grevagården. Gismo var först ut i en nationell LA. Slutade på 8 fel men känslan var riktigt bra. Det var en svår bana med trekombination och stora oxrar men han bara tog för sig och hoppade så mjukt utan att krypa nära inpå eller hoppa av alldeles för långt ifrån. Känslan väger mer än alla rosetter i världen och jag är riktigt nöjd.

Sedan var det Electras tur. Det hade börjat regna till hennes klass och såklart står det någon med ett paraply precis vid staketet... Electra fick syn på detta och blev väldigt spänd. Till första hindret ligger jag lite i undertempo och hon får inte kraften att hoppa upp. River därför första hindret och sedan kommer ett nerslag till under den första halvan av banan som också orsakades av att jag inte hade skänkeln om och därför tappade vi trycket i galoppen. Andra halvan av banan gick mycket bättre och hon var högt över många hinder. Lite besviken av våra 8 fel kommer jag ut från banan. Inte just för att det är ett speciellt dåligt resultat, utan för jag vet att vi kan så mycket mer. Desto gladare blev jag när jag fick reda på omdömena om min häst. Så som balanserad, god ridbarhet, balanserade språng, god bjudning och fin teknik. Vår totalpoäng hade tagit oss till en tredjeplats av de startande D-ponnysarna men tyvärr så föll det någon bom. Inget att deppa över. Jag uppnådde mitt mål att få rida finalen och vi tog oss dit. Nu är det bara hem och träna vidare för nya utmaningar <3

Likes

Comments

Idag har det varit ännu en dag med fina hästar. Electra var först ut även idag. Jag går in och rider en superbra runda men till sista hindret är jag lite sen med eftergiften och låser därför bakbenen så att det blir ett riv på sista hindret även idag.. Idag var det en lång bana och lite svårare. Vårt resultat tar oss i alla fall till finalen som går imorgon. Det var mitt mål! Att rida alla tre dagarna. Jag är så glad att jag och min fina tjej har tagit oss hit. Jag har nu haft henne ett år ganska exakt och jag börjar lära känna henne mer grundligt nu. Lärt känna hennes personlighet och jag har blivit kär i hennes nyfikna blick samt viljan att lära sig. Bitarna kommer att falla på plats. Hon är bara fem år. Och jag åker inte hem med en sämre häst än vad jag kom hit med. Bara för att jag har haft några pet. Jag är nyfiken på att se vart våran resa kommer att leda. Hon är i alla fall magisk!

Gismo var även han superfin idag. Han och jag fick fyra fel i grunden i våran LB idag. Också ett fel som var helt mitt fel. Jag tappade trycket i en sväng och åkte lite för mycket häst istället för att kommunicera och suporta honom. Han hoppade lika fint som gårdagen så jag är ändå supernöjd med rundan. Imorgon är det redan sista dagen på denna tävlingshelg. Jag hoppas att hästarna fortsätter att hoppa så fint som de bara kan!!

Likes

Comments

Då var tävlingsdag 1 av 3 avslutad. Electra var först ut och hon var helt magisk. Lydig och balanserad så jag red väldigt lugnt vilket resulterade i ett tidsfel samt ett pet på SISTA (!!!) hindret.. Suck, känslan var i alla fall på topp och vi tar nya tag imorgon då hon också går en LB. Sedan var det Gismos tur. Även han gick en LB där bedömningen var A:0/A:0. Där var vi felfria och också snabbast vilket resulterade i en blågul rosett. Riktigt nöjd med rundan. Jag är riktigt nöjd med Electras runda också, så det var synd att inte turen var med på våran sida. Vi hoppas på det imorgon <3

Likes

Comments

Nu har vi landat och packat upp allting. Hästarna har fått gått en jogg. Electra lite skeptisk och nyfiken på denna nya plats, och Gismo visade sig från sin bästa sida för alla nya hästar runt omkring honom! Så just nu ligger jag i husvagnen och snart är det dags för mat. Imorgon väntar först en LB med Electra och senare på dagen även en LB på Gismo.

Om ni vill se fler bilder och mer uppdatering får ni gärna följa teamfranzen på instagram!

Likes

Comments

Som vi har gått och laddat nu. Tävlingen med stort T. Årets mål! Imorgon drar vi mot ungponny-SM. Som tur var fanns det klasser för Gismo också så han får också åka med på detta äventyr. Ikväll har alltså ponnysarna blivit tvättade och fina inför imorgon. Uppladdningen har också varit superbra. Förra helgen var Electra felfri i LB och Gismo vinner LA. Det var skönt att hinna med en tävling innan vi åkte för nu vet jag lite hur de ligger till när det kommer till tävlingsbanor osv. Det är med ett pirr i magen som jag kommer gå och lägga mig i kväll!

Likes

Comments

Hejsan! Gårdagen bjöd på riktigt bra hoppning. Jag hoppade Electra och Zally igår samt Gismo idag. Nu är vi taggade till tävling i helgen.

Idag har jag även jobbat. Mycket folk i stan eftersom vädret inte var riktigt soligt idag, men varmt! På eftermiddagen kom dock regnet tyvärr :( Då är man glad att ridningen blev avklarad på morgonen. Imorgon fredag och trav samt trimning av hästisarna <3
Bild från ett regnigt Burgsvik ❤️

Likes

Comments