Header

Det är en fråga jag får allt för ofta, och 8 av 10 fall är det ingenting de verkligen undrar, snarare som en dumförklarning.

Först och främst så ja, delvis iallafall. Du kanske inte lägger dig i sängen och kramar den tills du somnar. Men att plocka upp den, sätta på axeln och klappa, är hur du ’myser’ med en ödla.

Och så till nästa fråga jag brukar få... ”Varför köper du inte en katt istället? Ödlorna sitter väll bara där?”
1. Nej, jag känner inget behov utav en katt då jag inte är en kattperson.
2. Ja, det har du rätt i. Ödlor gör inte speciellt mycket om dagarna, de lever livet under värmelampan.
Och 3, varför skaffar du inte en ödla istället för et katt? Just exakt för du förmodligen tycker om katter mer. Och för mig är det tvärtom.

Och sista frågan jag brukar få ”varför just en ödla? Du är ju värsta ödlekvinnan!”
Haha ja, det stämmer. I’m the crazy lizard woman som mina vänner brukar säga.
Jag har alltid älskat reptiler. De påminner mycket om drakar (som jag avgudat sedan jag var en liten flicka) och dinosaurier.
Deras beteende, färger, mat, klimat o.s.v. intresserar mig. Det är min hobby som jag lägger massor av pengar och tid på. I dina ögon kanske det bara är en ödla, men för mig är det min familj och sysselsättning (framförallt nu när jag gått hemma i 6 månader...).

Så, kan vi nu få detta överstökat? Detta är min hobby, likaväl som vissa har bilar, hundar, fotografering, katt, häst, rita, pyssla o.s.v. som hobby. Gilla läget, jag älskar mina djur och allt runt omkring, trots att det är en dyr hobby.

Acceptera andras val istället för att försöka dumförklara dem kära vänner.
STAY STRONG!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sålt Junior, skiljsmässa, Hunter avlivades och nu detta...

Är så jävla trött på detta år. Vet inte vart jag ska ta vägen snart. Inte nog med det som redan varit så hittar jag Charlie död i sitt terrarium idag. Förstår inte vad jag gjorde för fel... hon åt och bajsa som hon skulle, hade den rätta temperatur och fuktighet.

Vi har visserligen ingen aning om hur gammal hon var, men enligt försäljaren på mässan var hon född i år. Kan ha varit en lögn... jag vet inte.

Kan ju likaväl vara så att hon föddes med något fel, men vid 13-tiden idag var hon hur pigg som helst, och när jag kom hem vid 18 var hon död. Måste ha varit en plötslig död då hon satt och bet på ett plastlöv när jag hittade henne. Jag fattar verkligen inte hur det gick till. Usch... min lilla vän är borta nu.

Visst, för dig kanske detta bara var en ödla, men för mig var hon en familjemedlem som jag på denna månad lärt känna. Hon hade en personlighet. Hon må ha varit 5cm och ohanterbar, men oj vad många skratt hon gett mig på denna korta tid.

Varför ska allt detta jämt hända mig? Detta år kan rentusagt dra åt helvete. Jag har fått nog.

Godnatt Charlie, tack för alla skratt du gett mig lilla du. Du må ha varit ett impulsköp, men det var ett bra impulsköp.
STAY STRONG.

Likes

Comments

Du var min bästavän, men du var bara en ängel jag fick låna för en stund. Tusen tankar om natten, tusen tårar som runnit sedan du försvann. Men tack, utan dig vore jag inte här idag.

Fyfan vad jag saknar dig. Det är så tomt. Jag tror ingen som gått igenom detta kan förstå vilket hål du lämnat i mitt hjärta.
Jag kunde dra min hand genom din varma päls, hoppa upp och dra iväg, långt bort från alla jobbiga tankar. Du kunde inte prata, men du kommunicerade med mig på ett sätt någon aldrig gjort.

Du var min. Min ädelsten, mitt hopp, min terapi och min bästavän. På fyra ben bar du runt på mig trots att dina knän inte orkade. Du kämpade, du försökte vara stark, men tillslut gav din kropp upp. Nu sitter ditt namn bredvid mitt hjärta. Jag genomled smärtan för att alltid få ha med dig, och det ångrar jag inte en enda sekund.

Om jag ändå kunde få sitta på din rygg igen, gallopera genom ett fält som att det inte fanns en morgondag och dra min hand genom din varma, lena fux-päls...

För dig, bara för dig, ska jag kämpa.
Lite över två månader har gått, men varje dag är lika smärtsam. Att veta att jag aldrig kommer få träffa dig i detta liv igen, eller berätta hur mycket du gjort för mig, det är en jobbig tanke.
Nu sitter du på en tavla över min säng, din sista hästsko på sängkarmen och en bit av din svans bredvid tavlan. Det är det sista verkliga jag har kvar utav dig. Men du ska veta Hunter, allt du gav och alla minnen finns kvar.

Jag hoppas du kan titta ner på mig en vacker dag och se vad jag har kämpat och att jag klarade det, bara tackvare dig.
Älskade Hunter, tack. Tack för allt. Vi ses en vacker dag. Och då lovar jag att du ska få massor av pepparkakor som du älskade.
15/9-17, ett datum jag alltid kommer minnas

Likes

Comments

Idag kom körtkortstillståndet, och nästa vecka ska jag besöka ett gymnasium här i Norrköping!

Nu får ni passa er på vägarna, för snart är rally-Natta ute på vägarna och gör stan osäker. Hehe!
Skulle ringt transportstyrelsen imorgon och fråga om tillståndet var på g, men det kom faktiskt idag. Gode gud att jag inte kör ihjäl någon haha!

Många närstående vet att jag funderat på att hoppa på ett gymnasium igen då dagarna inte har någon rutin och allt jag gör är att sova. Det får mig inte direkt att må bättre. Så nu äntligen ska jag besöka ett gymnasium i stan som kan vara aktuellt. Jag får återkomma och berätta hur det gick.

Skäggisarna växer som sjutton (kolla bild nedan) och dom tycks må bra. Lilla Charlie tycks med trivas, men optimalast vore ju ett 15x15x15 terrarium... men det får bli framöver. Freya och Nala är lika tråkiga som vanligt under dagtid, men på natten har dom sina små-race i terrariumet haha.

Har även tänkt på en sak. Ni vet ju att jag har psykisk ohälsa, och jag kan knappt vänta tills den dagen jag ska skriva en bok om min resa.
Men skulle börja redan nu på någon slags media.... typ en podd eller på youtube (även om jag är sjukt obekväm framför en kamera). Liksom att prata om hur det är att vara tonåring, psykisk ohälsa, kärlek och allt däremellan, och då framförallt inrikta mig på att hjälp andra ungdomar. Någon som har något förslag eller är sugen på att göra något ihop? Hör av er! Är öppen för allt.

Ha en jättefin vecka nu, och...
STAY STRONG!

Likes

Comments

Oj, det var inte igår jag skrev något här hehe... tur jag har lite intressant att berätta då.

Jo, först och främst ska jag ta tag i min utbildning. D.v.s. att jag ska prata med en SYV och förhoppningsvis kan jag hoppa på något redan efter jul.
Måste erkänna att det börjar riktigt långtråkigt att gå hemma om dagarna... samma rutiner liksom. Så att ta tag i detta och få en mjukstart redan nu, eftersom jag inte får plugga de ämnen jag redan gjort, känns som en bra idé!

Igår jobbade jag på Alba Expon som var här i Norrköping. Eftersom jag länge tänkt bli medlem i förening så tog jag tag i detta för en vecka sen och hoppade direkt in i businessen.
Jag skulle absolut inte köpa något, jag skulle inte gå runt och kolla heller då jag är rätt impulsiv. Men så dum som jag är gjorde jag det ändå... slutade upp med en liten Jungfrugecko (som att inte två skäggisar, en Madagaskar ground gecko och en fan fingered gecko inte räckte...)
Så välkommen hem Charlie!

Utöver det har det väll inte hänt så mycket mer, inget jag kommer på rakt upp o ner iallafall.
Så har ni några tips vad en uttråkad tonåring kan göra om dagarna utöver all skötsel till ödlorna, hojta till! Funderar på att söka deltidsjobb, men vi får se.
STAY STRONG!

”Detta är en speciell liten gecko som det endast finns honor utav eftersom de är partenogena och förökar sig genom jungfrufödsel. (Enligt vissa så kan det hända att det kläcks fram en hane men detta skall vara väldigt sällsynt). Man tror att detta är ett genetiskt fel som uppstod när två skilda arter parade sig.” - terrariedjur.se
Detta innebär att dom parar sig med sig själva. Så här kommer det finnas bebisar framöver om någon skulle känna sig sugen haha.

Slänger ut bilder på de andra eftersom jag tydligen inte hade gjort det...

Vänster: Fan Fingerd Geckon Freya.

Häger: Madagaskar Ground geckon Nala.

Vänster: skäggagamen Eragon.

Mitten: Atlas, jag och Eragon.

Höger: skäggagamen Atlas

Eragon la sig och chillade på brorsan Atlas häromdagen. Tyckte den var värd att visas hihi.

Visst är det en stor storleksskillnad? Dessa två är från samma kull tro det eller ej...

Likes

Comments

Är otroligt dålig på att skriva här har jag insett. Sagt flera gånger till mig själv att jag ska skriva ett inlägg ikväll men jag skjuter upp det hela tiden (= det blir aldrig av).

Det som hänt på senaste tiden är att jag skaffat ödlor, varit på Cypern med mamma, bokat tid för att fixa mitt hår (en heldag) och nu sitter jag i polen och väntar på att åka iväg till speedway GP:et. Mycket som hänt de två senaste veckorna!

Cypern var underbar!! Härlig personal, sjukt lyxig svit, god mat, varma stränder och turkost vatten! Vill redan tillbaka dit! Mådde bättre än bäst där. Glömde liksom alla problem och verkligheten hemma i Sverige. Det var rena terapin för själen!

Hann bara packa upp för att packa ner nya grejer för resan till Polen. Hade inte hunnit landa riktigt efter resan till Cypern. Men det är dumt att klaga. Jag menar, vem vill inte ut o resa när man har möjlighet? Hehe.

Orkar inte skriva mer nu, så slänger ut massa bilder ifrån Cypern.
STAY STRONG!

Likes

Comments

Jag kan knappt tro det själv! Det har gått nästan fyra år, och nu händer det!!

Jag älskar drakar som de flesta vet. En skäggagam har jag jämfört väldigt mycket med drakar, och för mig är det en drake. Jag har läst på i 4 år, pluggat om skötsel, foder, temperaturer, luftfuktighet m.m, och allt slit är nu värt det!

VI SKA KÖPA EN SKÄGGAGAM!
Jag är överlycklig! Ett djur som jag får ta hand om helt själv, ett djur jag kan ha många fina minnen ihop, och någon att faktiskt kan ta hand om. Jag kan inte fatta själv att det är sant, men det är det.

Jag var hos en uppfödare jag hittade bara några kvarter ifrån där jag bor, och jag föll pladask för denna lilla filur. En liiiiten bit av svansen är av, men det är inget som syns. I mina ögon är han/hon (man ser inte vilket kön det är fören de är 6-7 månader) otroligt vacker oavsett om en liten bit av tippen på svansen är borta.

Denna lycka är nog svår att förstå, men försök föreställ er att ni lagt massor av tid att läsa information av ett djur, du har velat haft den så länge (fyra år) och ÄNTLIGEN går den drömmen i uppfyllelse. Jag är så himla glad!

Så, har ni några könsneutrala namn som sticker ut (gärna fantasy-stuk) hör av er haha!
STAY STRONG!

(Min blivande skäggagam som är i mitten)

(Hans/hennes pappa på mitt huvud)

Likes

Comments

I lördags kom min kusins katts bebisar! Som vi hade väntat.

Jag tyckte Idun (katten) betedde sig väldigt annorlunda. Hon gick runt och skrek och ville vara nära en hela tiden. Jag hade på känn att det var dags, men ville inte ge Anna eventuellt falska förhoppningar om det inte skulle bli så. Men det var som jag trodde, hon skulle föda den dagen.

Hon började vid omkring kl.18.00, och omkring 03.30 hade hon tryckt ut alla sina 6 bebisar.
Otroligt söta bebisar!!

Resterande dagar har jag tagit det lugnt. Endast om nätterna som jag hållet igång... livet som tonåring kanske? Hihi.

Nu är det inte heller länge kvar tills jag och mamma åker till Cypern!! Den 22/9 åker vi. Längtat galet mycket till värmen!
Men inte bara det, ska även till Polen med mormor och se sista Speedway GP:et i Europa för i år! Dit åker jag 5/10, hinner alltså bara vara hemma i Sverige i 4 dagar.
Snacka om att jag kommer vara helt slut i huvudet efter jag har kommit hem från Polen haha!

Nu ska jag sätta mig och skriva in lite saker i kalendern.
STAY STRONG.

Likes

Comments

Nu är jag ärrad för livet. Detta går inte att ta bort.

Helt plötsligt satt jag i stolen som jag längtat till så många år. Jag skulle bli stucken av nålar i över en timme.
Hjärtat slog i 120.

Första linjen drogs och först då förstår jag att faktiskt gör något jag drömt om så länge.
Det fanns ingen återvändo.
2000 nålstick i minuten med svart bläck som sakta men säkert började forma ett hjärta.

Det må vara den värsta smärtan jag gått igenom, men jag visste att det skulle vara värt det. Mammas hand började donna bort då jag kramade den så hårt.

Sen satt den där, hjärtat med låset som jag ritade upp efter mitt självmordsförsök.

Jag kunde slappna av helt plötsligt... iallafall i 10 minuter innan nästa tatuering skulle tatueras in i mitt skin haha.

Nästa som stod på tur var en hyllning och till minne av min snart avlidne häst Hunter. Han som fick mig att inse att livet är mer än att dricka och ta droger. Han som räddade mig när jag mådde som sämst.

Det gjorde ont, men varje sekund utav smärta tänkte jag på Hunter. Jag skulle kunna gå genom eld och vatten för honom.

Nu kommer han alltid vara med mig och påminna mig om att jag överlevde allt trotsallt.
Hjärtat med låset är en mor- och dotter-tatuering. Mamma har nyckeln. Den dagen hon går bort kommer en del av mig att försvinna. Och när vi en vacker dag möts i himlen kommer hon att kunna låsa upp den delen av mig igen.

Detta betyder så himla mycket för mig. Mer än bara ett namn och ett hjärta. Det har en betydelse. En påminnelse om att jag inte ska ge upp även om vägen känns tuff.

Så trots den smärtan, så sitter jag nu här idag, den 1:e september, med något otroligt betydelsefullt på min kropp. Jag är evigt tacksam både Hunter och mamma för all deras hjälp. Även andra personer runt om vars namn jag inte tänker nämna.

Det kanske känns förjävligt idag, men lita på mig, det BLIR bättre!!!
STAY STRONG!

Likes

Comments

Livet kan kännas tungt och hopplöst, speciellt som en offentlig person (kan jag tänka mig). Detta som har hänt är tragiskt, men det är verkligen inte deras fel.

Fans beter sig som idioter, de har verkligen ingen respekt. Många har under de senaste dagarna skrivit om deras breakup, framförallt innan dem berättade om allt. Även tidningar, nyheter m.m. Jag själv sa till direkt att skärpa sig till alla som skrev hat och korkade påhopp.
Jocke och Jonna bad sina fans att INTE spekulera och sa dessutom att dem skulle komma ut med en video så småningom. Hur man då som människa inte kan respektera deras privat liv eller direkt går på dem om deras äktenskap och framtida adoption förstår jag inte.

De är människor, de behöver egentid, umgås, lugn och ro, inte några snorungar som har noll respekt och kommer hem till dem och knackar på fönstret och ropar på dem, eller skriver massa hat på nätet. Hat skriver folk för dem inte har något bättre för sig. Så om DU skriver hat, dra åt helvete rentutsagt. Skapa KÄRLEK istället, framförallt till Jocke och Jonna, för dem behöver all stöttning de kan få nu.

Till Jocke och Jonna; Ni är starka tillsammans, alla har motgångar, alla behöver ibland ta en paus från allt. Låt inte hatare trycka ner er, ni har mer kärlek än hat. Ni må vara offentliga personer men det innebär inte att ni måste tystas ner och ni inte vågar uttala er om vissa saker. Våga höja rösten, våga säga ifrån, ni har lika mycket mänskliga rättigheter som jag och alla andra har. Ingen förtjänar så mycket hat som ni har fått. Försök lägga allt det dåliga bakom er och blicka framåt! Ni har all min stöttning och respekt!

Så guys, ha RESPEKT och sprid KÄRLEK. Inte bara till dem, utan alla personer. Tillsammans kan vi göra jorden ett bättre ställe utan massvis med hat.
#stoppahatet
STAY STRONG!

Likes

Comments