View tracker

Idag har jag haft en jätte mysig dag. Imorse red jag 2 travhästar på långa turer, hur härligt som helst. Jag känner äntligen att jag börjar få tillbaka motivationen till ridningen iallafall vilket är jätte bra eftersom jag alltid mår så himla bra med hästarna. Efter det åkte jag till min gudmor och bakade pepparkakor med min kära lillasyster. Det är en tradition vi haft ända sedan vi var små, en tradition jag aldrig vill bryta.
Jag känner att jag verkligen måste fokusera på de saker som får mig att må bra och bli motiverad. Jag tror jag tappat motivationen och glädjen lite på senaste tiden eftersom jag fokuserat mycket på de dåligare sakerna. Men för att orka med skolan och alla andra saker som är jobbiga så måste jag verkligen göra allt för att orka med det. Det går tungt med skolan nu och jag har 0 motivation, jag vill bara skita i det. Men betygen sätts snart och jag måste jobba hårt nu för att få godkänt i alla ämnen.
Jag kan klara det bara jag vill, det kan du också. Jag tror på dig om du tror på mig.

Världens bästa häst

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej, hoppas ni alla mår jätte bra. I helgen var jag på julmarknaden här i Hudiksvall, det var jätte mysigt men så himla kallt.
Jag vet inte vad det är med mig, jag vet inte heller vad det beror på. Men på sista tiden så har jag tappat motivationen till allt helt. Jag har inte lust eller ork till att göra något alls. Jag har inte ens motivation till att gå till stallet. Det brukar vara det bästa jag vet, jag brukar alltid må jätte bra i stallet. Jag älskar att rida, och jag älskar hästarna, men jag orkar bara inte. Och motivationen till skolan existerar inte ens. Jag skjuter upp allt hela tiden, jag tänker att jag ska göra det sen, men jag orkar aldrig. Jag orkar knappt vara med mina vänner längre, och jag brukar alltid annars älska att vara med mina vänner. Men nu har jag ingen lust längre. Jag har inte lust att göra nånting. Jag vill bara ligga i sängen under mitt varma täcke hela dagarna och aldrig mer behöva kliva upp. Jag vill bara fly från verkligheten och alla problem.
Allt detta kanske beror på att det är så mörkt och kallt ute, vilket jag hatar. Det kanske beror på att jag är stressad eller mår dåligt? Jag vet inte. Det enda jag vet ät att det är jätte jobbigt att vara helt slut i kroppen hela tiden. Jag känner mig som ett vandrande lik, helt död utan känslor. Eller kanske för mycket känslor? Jag har ingen aning.
Är det bara jag eller är det fler som känner såhär? Har någon nått tips på vad som kan hjälpa mig?

  • 303 readers

Likes

Comments

View tracker

Jag tycker det är hemskt hur samhället har blivit. Jag tycker det är hemskt att man inte ska få se ut som man vill eller vara som man vill utan att bli utpekad på ett eller annat sätt. Jag tycker det är hemskt att det ens finns ideal för hur samhället tycker att man ska se ut. Varje dag ser vi 100-tals bilder på hur man "ska se ut", vi ser det på sociala medier, på tv och massa andra ställen. På de allra flesta bilderna är tjejerna och killarna smala och vältränade. De har inget fett på kroppen, inte en enda finne, de har ofta inga imperfektioner alls. Vi blir lurade till att tro att det är normalt, att man ska se ut sådär annars så duger man inte. Man börjar jämföra sig med personerna, man hittar saker på sig själv man vill ändra för att se mer ut som alla på bilderna. För så ska man ju se ut. Eller? Vad är egentligen normalt?
Ätstörningar bland unga har ökat de senaste årtiondet. På grund av alla bilder vi ser varje dag som ger oss en helt fel bild av hur man "ska se ut". Det skrämmer mig att allt fler människor är missnöjda med sin kropp och väljer att svälta sig själv för att man vill se ut som de på alla bilder vi ser.
Ibland sägs det att personligheten som räknas och att skönheten kommer inifrån, samtidigt som vi får höra vad man ska köpa och göra för att ändra utseendet på ett eller annat sätt. Det finns information om hur man ska äta för att få plattare mage, vad man ska göra för att undvika finnar, hur man ska träna för att få en stor rumpa, m.m.
Den enda som egentligen tjänar på att du är missnöjd med din kropp är dem som gör reklam för de saker som påstås göra dig "snyggare".
Men du föddes i den där kroppen och du kommer dö i den, så varför slösa din tid på att gå runt och vara missnöjd med den? Alla bilder och information vi får om hur man ska se ut, skit i dom.
Bara skit i vad folk tycker om dig. Du är så jävla fin precis som du är. Det finns inte en enda människa på denna jord som som är helt perfekt. Det finns inget "perfekt". Din kropp är helt fantastisk och unik, och du behöver inte ändra på något alls. Det finns så mycket annat bättre och viktigare saker du kan ägna dig åt än att vara missnöjd och vilja ändra saker med ditt utseende när du duger precis som du är. Acceptera dig själv, acceptera att du ser ut som du gör.

Glöm aldrig att du är du. Och du är så jävla fin.

Likes

Comments