nu vart de ett rätt bra tag sen jag skrev här senast faktiskt..
mycket har hänt men samtidigt inte, min kropp har ballat ur i omgångar, legat med hjärnskakningar osv. Palle har blivit lidande utav detta såklart så har faktiskt inte vart ute på någon utav de tävlingarna som varit planerade, utan räkanhoppet nu i veckan är våran första tävling sen Vänersborg som va i början utav juni.

Palle har även haft en vila på ca.3 veckor vilket vart super för hans kropp, han är riktigt fin i kroppen nu och känns super att arbeta så det känns bra 👌

denna vecka tävlar jag-
torsdag- 115 & 120
fredag- 120
söndag- 120

Alltså på räkanhoppet i strömstad, syns vi där?😁

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

18 juni - Grästorp
110 & 115

9 juli - Uddevalla
110 & 115

20,21 & 23 juli - Strömstad
20 - 115 & 120
21 - 120
23 - 120

29 & 30 juli - Karlstad
29 - 120
30 - 120 & 125

13 augusti - Uddevalla
115 & 120

klasserna kan komma att ändras men på ett ungefär så ser denna sommaren ut såhär!

mitt mål är att få mer flyt i 120klasserna!
syns ju rätt bra enligt planeringen men ;)
det ska inte vara några konstigheter, jag ska inte va perfektionist och varje steg behöver inte vara perfekt, utan det räcker med bra.
0fel i dessa klasser borde sitta som handen i handsken för längesen, men då jag hjälper Palle för mycket och inte låter han göra sina egna misstag så åker bommar titt som tätt när jag grejar med annat då han är van med att jag alltid hjälper han. så även det är en stor punkt i vår ridning som måste förbättras. Att han måste få göra sina egna misstag och att jag inte får hjälpa han hela tiden. går ju hand i hand med min perfektionism men, haha så hårdträning på just detta!
bommar lär ju garanterat fortsätta att flyga men nu är det hans tur att lära sig och då är det helt enkelt så, kanske endast en tävling eller kanske 7 som behövs för att få han att förstå , sånt finns det inget facit på så det får ta tiden som behövs!
Jag har inte bråttom nånstans med denna häst ❤ 

i höst har jag lovat min klubb att va med i deras div.2 lag, den divisionen går i 100 & 110 hade jag för mig att de sa! 
så lite längre tävlingar blir det sålänge de inte krockar med mina inplanerade!
annars är fokus i höst/vinter på att fortsätta utveckla Palle och gå upp på 130 höjd.

Likes

Comments

godmorgon! säger jag när klockan snart är halv 4 på eftermiddagen.. ;)
Hur står det till med er? själv är det prima ballerina!  dock börjar jag bli sjukt trött på detta väder.. regn,sol,åska,regn,sol,åska... helst allt på samma dag också.. regnat och åskat hela förmiddagen då jag vaknat ett ex antal gånger utav att hela huset skakar..
men nu skiner solen igen! haha så får hoppas de håller i sig resten utav dagen!

mina planer för dagen är att strax dra ut till stallet, Palle och melmac ska ridas! de får gå ca.30-40min var i padocken med fokus på lösgjordheten. 
sen blir det hem och hoppa in i duschen för att ladda upp för lite nattjobb 21-07!
så det blir min superroliga onsdag 🙄

ska ni hitta på något skoj? :)

Likes

Comments

Vart en lugn vecka med en ännu lugnare helg! jobbar natt hela helgen så blir inte så livat alls faktiskt ;) går upp så sent jag bara kan för att hinna med hästarna innan jag går på jobbpasset på kvällen!

klockan slår snart halv 2 och idag går jag av passet vid 06.45 så är några timmar kvar att knega!

bästa är ju dessa lugna nätter då man kan sitta och kolla live hoppningar på facebook 😁

Likes

Comments

115 - denna klass va en A1 vilket betyder att man först rider en runda på ca.10 hinder och felfria går vidare till en omhoppning efter alla ryttare i omgång 1 hoppat.
kände av redan på från tidningen att Palle va väldigt trött, låg väldigt mycket på bettet och tog inte förhållningar lika bra.
men han skötte sig super ändå!
gick in och nolla första rundan, sen kunde han inte riktigt varva ner inför omhoppningen, han givk knappt o hoppa fram inför omg.2 så jag struntade i det för han bara ladda.. första 5 hindrena va jättebra, sen blev han väldigt lång och flack vilket gör att han inte tänker på sina bakben, så de 2 sista hindren rev han.
men han hoppade superfint och ändrade inställning direkt inne på banan vilket är superskönt!

efteranmälde till 120klassen på morgonen då vi inte hade ryttare för ett fullt lag.
va i valet o kvalet om jag skulle starta då han va såpass trött men gav det en chans ändå! och tur va väl de ;)

blev en riktigt fin runda av Palle, tyvärr föll sista bommen så vi slutade på 4 fel.. men en utav våra bättre rundor så jag är supernöjd!

oerhört nöjd över alla rundor denna helg faktiskt, nog för bommar åkt hit o dit men handlar samtidigt om tur då han knappt vart i nån utav de han rivit.
så nu väntas det en lugn vecka för Palle, återhämtning och väldigt lugna pass där fokus ligger på lösgjordheten!

inte riktigt säker på när nästa tävling blir.. ska planera sommarens tävlingar i veckan så får vi se hur läget ser ut då 👏

fått jäääättemånga fina bilder ifrån idag också, slänger upp de i ett separat inlägg med bjuder på några nu 😁

Likes

Comments

110 - granngården cup kval 2
- hade en riktigt bra känsla banan runt! hoppade riktigt bra och hade ett jämnt bra tempo utan att bralla på! dock föll en skitbom i omhoppningen även idag, den skulle också lika väl kunnat legat kvar men 😑 haha skitbra runda ändå så är supernöjd och jag vart skittaggad för att gå upp o debutera 125.
de ändrade sig väl väldigt fort dock, redan när jag skulle tränsa så började det krångla med att en del utav tränset va borta, Palle som är så oerhört känslig på minsta lilla milimeter kände ju självklart av detta så han gick superkonstigt och va inte alls bekväm med sig själv, fick inte ett enda bra språng på framhoppningen, de högsta jag hoppa va väl en oxer på 110 innan jag fick gå ut för han va oridbar, bara kasta sig runt och sprang o "gapa".. så de är ju inte de optimala direkt. hade det inte vart med laget hade jag valt att stryka mig men tänkte att jag ger det en chans ändå!

står emot o hoppar upp sig jättekonstigt på 1an och 2an, tar tillbaka han ordentligt efter för att svänga upp mot 3an och 4an och de 2 hoppade han bättre, men därefter valde jag att utgå, kände att det inte är värt att förstöra något vi kämpat för så länge just för att komma runt en klass.

Var helt kluven efter denna dag, Jag är ju så oerhört petig med varenda steg mina hästar tar så där och då stod jag o fundera över varför jag ens höll på med hästar haha dramaqueen deluxe.
men efter en natts sömn så är det ju bara att inse att nej, 2/3 klasser har varit skitbra, en del utav hans och min säkerhet va borta på tränset vilket noja upp oss båda 2, vi kände inte igen varandra i ridningen och jag kunde inte ens ta en normal förhållning. MEN Palle är guld och hoppar ändå trots att jag tvekar och knappt har koll på nånting, så egentligen,vad har jag och vara onöjd över? jag har en häst som skulle gå igenom allt för att göra mig nöjd, och de räcker gott och väl för mig! 

så idag är det dags för finaler och nu släpper vi på spärrarna ännu en gång!

var en utav de som gick vidare till finalen i granngården cup så den hoppar vi först vid kl15-16 nångång, 115cm går den i! sen är det en klass emellan för att sen gå på div.1 final 125cm! :)

så vi hörs väl troligen mer under dagen, hoppas ni har en skön ledig måndag 😁

Likes

Comments

nu har jag ÄNTLIGEN fått min nya telefon vilket innebär mer update och ordentliga bilder ;) låter bra va? så slipper de förhoppningsvis gå flera veckor mellan alla  updates ;)

vart lugna dagar de senaste, endast jobb och hästar på schemat i vanlig ordning!

idag har vi vart iväg och tävlat i Vänersborg. årets första meeting vilket jag har vart supertaggad på 💪
har vart lite för mycket krav och måsten på mig och Palle det senaste så denna helg ska vi bara fokusera på det viktigaste - att ha kul! glöms alldeles för lätt bort tyvärr vilket gör att man får onödiga motgångar.
så denna helg går vi inte efter att ha ett bra resultat i tdb, utan att ha en bra känsla när man går ut ifrån banan och känna att det är roligt.

och det tyckte jag vi lyckades super med idag, hoppade endast en 100cm klass, 0+4fel blev resultatet. en bom som likaväl hade kunnat legat kvar, men känslan va på topp och han hoppade superbra och det är det som räknas 💪 så det är bara att ta nya tag inför imorgon :)

imorgon går han 110 & 125 och på måndag går han 115 & 125. blir debut i 125 för oss på den höjden så det ska bli spännande o se hur de går! 

filmer och allt får jag fixa under veckans gång, ska försöka se om jag inte hinner det på tisdag senast onsdag 🙄

för det är ju faktiskt festival i Vänersborg nu dessa dagar, så såfort ridkläderna åker av åker klänning och klackar på 😉 haha

så nu ska jag hoppa in i en dusch för att sen åka ner till stan för lite förkrök och sen ner till sanden 💃 ses vi där?

Likes

Comments

Precis kommit hem ifrån stallet där hästarna fått sin kvällsmat 😊
så otroligt skönt att bara snosa runt i hagarna i solnedgången, bara mysa med hästarna samtidigt som de står och njuter.. finns nog inget bättre 😍

melmac o palle har inte alls gått som planerat dessa dagar, då jag tog lite längre tid på mig att bli frisk än väntat.. haha

men imorgon ska melmac småskuttas lite iallafall, blir inget jobbigt för han, utan sätter upp ett räcke och så får vi se hur han känns i kroppen efteråt. palle får gå i korallen, antingen med mig på eller mig på backen.. inte riktigt bestämt mig än men de ger sig imorgon!

Nu ska jag laga nån mat o slå på någon film att somna till! :) så vi hörs mer imorgon 👋

Likes

Comments