denna hösten började väll lite på botten men nu börjar den klarna upp igen!
skaffat mig ett till jobb, godkänd ansökan till skolan så blir även plugg och nu går hästarna bättre än nånsin!!

vart i en längre dipp med Palle nu, inte känt att något stämt och de har bara vart jobbigt o åka ut o rida. de 2 första hoppträningarna har varit otroligt dåliga, Palle gör så gott han kan men det funkar inte riktigt när jag inte rider som jag brukar och jag har gett upp innan jag ens försökt iprincip. han har även haft en sträckning i ett knä vilket har gått över nu iallafall efter en behandling utav bästa Morten!
så det har varit en riktigt tråkig period, men nu börjar de gå åt rätt håll!

jag har testat en ny sadel som palle trivs med superbra och provat lite nya bett som fungerar super även dom!
han är som en helt annan häst att rida och går klockrent utan att spänna sig och stressa upp sig.

melmac börjar också komma igång ordentligt nu, bara tjockismagen som ska bantas bort ;) haha

provade även att hoppa melmac idag och ja.. Haha har inga ord ens.. han va helt skogstokig!!! tyckte de va såååå kul! 😂 haha vad jag sa och tyckte spelade minsann ingen roll för mackan han kunde själv ;)
testade även att höja upp lite för att se hur han reagera på det och han klippte hinder på 110-120 som han aldrig haft någon "hoppvila" eller vad man nu ska kalla det..
tänkte att de är ju här bakslaget kommer isåfall med han men icke, gick så fint så 👏 så nu hoppas vi att samma fina friska form håller i sig för han så kanske han får göra en comeback på tävlingsbanorna 😍🤞

hade tyvärr ingen som filma/tog kort idag vilket va supersynd nu när de va så fräscha.
men kan hoppas att vi kan klicka några bilder till helgen istället ifall vädret tillåter 👌

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

är det bara jag eller hur kallt börjar det inte bli ute nu? ursh känns verkligen att hösten är på g...

min kropp har ballat ur de sista igen och ingen hittar felet som vanligt... vart inne på sjukan och tagit prover men de visar inget fel.. så trött på detta nu...

lyckades jobba igår natt iallafall trots att det nästan tog kål på mig.. idag sjukanmälde jag mig faktiskt då jag har sån sjuk migrän att jag bara vill kapa av mig huvudet.., har ju även oerhört ont i kroppen men lyckades dra mig upp på Palle förut iallafall, blev ett väldigt kort pass i padocken, tror inte jag red i mer än 20min då orken tog slut...

så hoppas att detta kan gå över nån jäkla gång så jag kan komma igång med ridningen på riktigt nu!

träningarna drar igång redan nästa vecka och tävlingssäsongen är i full planering så tidspressen ligger ju änna på mig nu, haha värsta är ju bara att det blir bakslag för mig om jag väljer o tänka bort smärtan o rider ändå... menmen, sånt är livet! får hoppas på att det går över fort.

annars händer det inte mer än vanligt, livet rullar på med hästar och jobb!

nu ska jag sätta på nån serie och försöka somna i tid, säger jag när klockan är halv 2 på natten o de flesta redan sover.. Haha det blir lätt så när man jobbar natt, då är man glad om man somnar innan 8-9 på morgonen när man inte jobbar 😅 haha

imorgon måste Palle ridas iallafall, så hoppas vi att kroppen är med mig så även melmac blir riden! har ju även en 3åring och 4åring hemma för inridning nu med, så kanske lyckas greja lite med dom också ifall orken är på min sida 👌 men det återstår och se!

tandläkaren va här i måndags och gjorde en koll på alla hästar, har även fått hem en liten kattbebis & vart iväg i på frykdalsdansen 👌
bjuder på lite bilder ifrån det också så hörs vi imorgon 😊

Likes

Comments

som rubriken säger så är det lite blandade känslor över allt just nu.

jättenöjd över Palle under räkanhoppet, dubbelnolla i 110 och en 3e placering blev det, i 120 klassen fick vi med oss 2 riktiga skitpet efter varandra då vi kom i lite obalans men annars en riktigt fin runda!

på fredagen skulle vi bara hoppa en 120klass. Palle vägra äta mat på morgonen, varken hö eller kraftfoder gick ner... så va lite halvdan över att rida, hoppa upp ändå och han kändes trött men inget extremt så. hoppa fram och han hoppa luftigt och fint. inne på banan dog han bara ut, ville knappt gå fram, stanna på 2an och 3an och därefter utesluten. han kolla inte på hindren eller något utan va som att bensinen bara tog slut.. strök mig på söndagen och sen dess har han fått stå.
strök mig även under denna helgen då vi skulle tävla i Karlstad.
longerat han han och kollat igenom han ifrån topp till tå så inget fel på honom, dock har vi bytt hö så kan va de som har påverkat han då han har en känslig mage.

så denna vecka ska jag börja sätta igång han lite försiktigt igen, och hoppas på att det flyter på bra igen!

annars händer det inte mycket just nu, jobb och hästar tar upp den största tiden utav dygnet.

jobbar natt idag och imorgon iallafall sen är jag ledig tills söndag vilket ska bli superskönt 👌 kan vi hoppas på lite fint väder också och att allt detta regn någon gång kan försvinna-.-

Likes

Comments

nu vart de ett rätt bra tag sen jag skrev här senast faktiskt..
mycket har hänt men samtidigt inte, min kropp har ballat ur i omgångar, legat med hjärnskakningar osv. Palle har blivit lidande utav detta såklart så har faktiskt inte vart ute på någon utav de tävlingarna som varit planerade, utan räkanhoppet nu i veckan är våran första tävling sen Vänersborg som va i början utav juni.

Palle har även haft en vila på ca.3 veckor vilket vart super för hans kropp, han är riktigt fin i kroppen nu och känns super att arbeta så det känns bra 👌

denna vecka tävlar jag-
torsdag- 115 & 120
fredag- 120
söndag- 120

Alltså på räkanhoppet i strömstad, syns vi där?😁

Likes

Comments

18 juni - Grästorp
110 & 115

9 juli - Uddevalla
110 & 115

20,21 & 23 juli - Strömstad
20 - 115 & 120
21 - 120
23 - 120

29 & 30 juli - Karlstad
29 - 120
30 - 120 & 125

13 augusti - Uddevalla
115 & 120

klasserna kan komma att ändras men på ett ungefär så ser denna sommaren ut såhär!

mitt mål är att få mer flyt i 120klasserna!
syns ju rätt bra enligt planeringen men ;)
det ska inte vara några konstigheter, jag ska inte va perfektionist och varje steg behöver inte vara perfekt, utan det räcker med bra.
0fel i dessa klasser borde sitta som handen i handsken för längesen, men då jag hjälper Palle för mycket och inte låter han göra sina egna misstag så åker bommar titt som tätt när jag grejar med annat då han är van med att jag alltid hjälper han. så även det är en stor punkt i vår ridning som måste förbättras. Att han måste få göra sina egna misstag och att jag inte får hjälpa han hela tiden. går ju hand i hand med min perfektionism men, haha så hårdträning på just detta!
bommar lär ju garanterat fortsätta att flyga men nu är det hans tur att lära sig och då är det helt enkelt så, kanske endast en tävling eller kanske 7 som behövs för att få han att förstå , sånt finns det inget facit på så det får ta tiden som behövs!
Jag har inte bråttom nånstans med denna häst ❤ 

i höst har jag lovat min klubb att va med i deras div.2 lag, den divisionen går i 100 & 110 hade jag för mig att de sa! 
så lite längre tävlingar blir det sålänge de inte krockar med mina inplanerade!
annars är fokus i höst/vinter på att fortsätta utveckla Palle och gå upp på 130 höjd.

Likes

Comments

godmorgon! säger jag när klockan snart är halv 4 på eftermiddagen.. ;)
Hur står det till med er? själv är det prima ballerina!  dock börjar jag bli sjukt trött på detta väder.. regn,sol,åska,regn,sol,åska... helst allt på samma dag också.. regnat och åskat hela förmiddagen då jag vaknat ett ex antal gånger utav att hela huset skakar..
men nu skiner solen igen! haha så får hoppas de håller i sig resten utav dagen!

mina planer för dagen är att strax dra ut till stallet, Palle och melmac ska ridas! de får gå ca.30-40min var i padocken med fokus på lösgjordheten. 
sen blir det hem och hoppa in i duschen för att ladda upp för lite nattjobb 21-07!
så det blir min superroliga onsdag 🙄

ska ni hitta på något skoj? :)

Likes

Comments

Vart en lugn vecka med en ännu lugnare helg! jobbar natt hela helgen så blir inte så livat alls faktiskt ;) går upp så sent jag bara kan för att hinna med hästarna innan jag går på jobbpasset på kvällen!

klockan slår snart halv 2 och idag går jag av passet vid 06.45 så är några timmar kvar att knega!

bästa är ju dessa lugna nätter då man kan sitta och kolla live hoppningar på facebook 😁

Likes

Comments

115 - denna klass va en A1 vilket betyder att man först rider en runda på ca.10 hinder och felfria går vidare till en omhoppning efter alla ryttare i omgång 1 hoppat.
kände av redan på från tidningen att Palle va väldigt trött, låg väldigt mycket på bettet och tog inte förhållningar lika bra.
men han skötte sig super ändå!
gick in och nolla första rundan, sen kunde han inte riktigt varva ner inför omhoppningen, han givk knappt o hoppa fram inför omg.2 så jag struntade i det för han bara ladda.. första 5 hindrena va jättebra, sen blev han väldigt lång och flack vilket gör att han inte tänker på sina bakben, så de 2 sista hindren rev han.
men han hoppade superfint och ändrade inställning direkt inne på banan vilket är superskönt!

efteranmälde till 120klassen på morgonen då vi inte hade ryttare för ett fullt lag.
va i valet o kvalet om jag skulle starta då han va såpass trött men gav det en chans ändå! och tur va väl de ;)

blev en riktigt fin runda av Palle, tyvärr föll sista bommen så vi slutade på 4 fel.. men en utav våra bättre rundor så jag är supernöjd!

oerhört nöjd över alla rundor denna helg faktiskt, nog för bommar åkt hit o dit men handlar samtidigt om tur då han knappt vart i nån utav de han rivit.
så nu väntas det en lugn vecka för Palle, återhämtning och väldigt lugna pass där fokus ligger på lösgjordheten!

inte riktigt säker på när nästa tävling blir.. ska planera sommarens tävlingar i veckan så får vi se hur läget ser ut då 👏

fått jäääättemånga fina bilder ifrån idag också, slänger upp de i ett separat inlägg med bjuder på några nu 😁

Likes

Comments

110 - granngården cup kval 2
- hade en riktigt bra känsla banan runt! hoppade riktigt bra och hade ett jämnt bra tempo utan att bralla på! dock föll en skitbom i omhoppningen även idag, den skulle också lika väl kunnat legat kvar men 😑 haha skitbra runda ändå så är supernöjd och jag vart skittaggad för att gå upp o debutera 125.
de ändrade sig väl väldigt fort dock, redan när jag skulle tränsa så började det krångla med att en del utav tränset va borta, Palle som är så oerhört känslig på minsta lilla milimeter kände ju självklart av detta så han gick superkonstigt och va inte alls bekväm med sig själv, fick inte ett enda bra språng på framhoppningen, de högsta jag hoppa va väl en oxer på 110 innan jag fick gå ut för han va oridbar, bara kasta sig runt och sprang o "gapa".. så de är ju inte de optimala direkt. hade det inte vart med laget hade jag valt att stryka mig men tänkte att jag ger det en chans ändå!

står emot o hoppar upp sig jättekonstigt på 1an och 2an, tar tillbaka han ordentligt efter för att svänga upp mot 3an och 4an och de 2 hoppade han bättre, men därefter valde jag att utgå, kände att det inte är värt att förstöra något vi kämpat för så länge just för att komma runt en klass.

Var helt kluven efter denna dag, Jag är ju så oerhört petig med varenda steg mina hästar tar så där och då stod jag o fundera över varför jag ens höll på med hästar haha dramaqueen deluxe.
men efter en natts sömn så är det ju bara att inse att nej, 2/3 klasser har varit skitbra, en del utav hans och min säkerhet va borta på tränset vilket noja upp oss båda 2, vi kände inte igen varandra i ridningen och jag kunde inte ens ta en normal förhållning. MEN Palle är guld och hoppar ändå trots att jag tvekar och knappt har koll på nånting, så egentligen,vad har jag och vara onöjd över? jag har en häst som skulle gå igenom allt för att göra mig nöjd, och de räcker gott och väl för mig! 

så idag är det dags för finaler och nu släpper vi på spärrarna ännu en gång!

var en utav de som gick vidare till finalen i granngården cup så den hoppar vi först vid kl15-16 nångång, 115cm går den i! sen är det en klass emellan för att sen gå på div.1 final 125cm! :)

så vi hörs väl troligen mer under dagen, hoppas ni har en skön ledig måndag 😁

Likes

Comments