kvällens hoppträning gick riktigt bra faktiskt. Jag fick lite välbehövlig hjärngympa och palle gick klockrent 🌟
börjar få ordning på vår grundgalopp nu, inget som funnits innan då han vart som han vart.
han börjar få en helt ny inställning och personlighet vilket är otroligt kul 👌
absolut ingenting att klaga på idag och vi är såå taggade inför tävlingen till helgen 💪

i veckan blir det lugnt för honom, imorgon får han joggas ute för att sträcka på sig ordentligt och böja igenom kroppen.
sen rullar dagarna på med markarbete och kondition, rätt snälla pass då han gick rätt hårt förra veckan.

filmade i vanlig ordning men helt sjukt så dålig kvalitén blir.. måste verkligen komma iväg och köpa en ny telefon nu, får se om jag hinner det till veckan!
då lär det även bli mer uppdatering då det inte är så roligt att uppdatera med suddiga bilder och en mobil som hänger sig konstant...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Sitter äntligen i bilen på g hem!
haha är ju underbart att man har ca. 2h hem, kommer va klar med allt inatt, lagom roligt att man börjar jobba 7 till morgonen också, haha lär va helt slut!

wellwell, lite resultat på det hela!
i förklassen 120 va han väldigt off, tittade väldigt mycket på de flesta hinder vilket är riktigt konstigt då han verkligen inte är en tittig häst och han typ "backade av" innan hindren vilket gjorde att han fick häva sig över och då fick han med sig en bom för han inte fick en riktig språngkurva.
så fick ett ner i denna klass. annars hoppade han väldigt fint och lyssnade bra  men hade ändå en knepig känsla över de hela.

I lagklassen som också va 120 hoppade han så sjukt bra på framhoppningen, satte alla språng perfekt och lyfta utav bara fan 😅 haha så där fick jag hålla i mig!

Så gick in på banan med en riktigt bra känsla, men den dog tyvärr ut lika fort.
2 ner i denna klass, ett utav hindrena va även det vi rev i klassen innan.. gjorde PRECIS samma sak på alla hinder han rev idag, så antar att han har ont utav pälsfällningen som pågår nu då han tappat väldigt mycket päls på kort tid. Men han lyssnade riktigt bra och resten utav rundan får ett helt klart godkänt resultat 👌

så lite halvdan känsla efter dagens klasser,  men det är bara att bryta ihop och komma igen!
han är ju dock oerhört snäll som hoppar trotts att han har ont utav det, skulle lika väl kunnat bara stanna på allt och vägra totalt.. min lilla guldhäst ❤

nästa helg går han 2st 120 klasser även då, så då hoppas vi att han har återhämtat sig lite bättre ;)

även fått lite bilder skickat till mig vilket är lika uppskattat som vanligt!
va ni också på falbygden och tävla idag? kontakta då 👉 rebeckasfotografier 👈 och se om hon har bilder på just dig 👌

OCH HUR SEGT ÄR INTE DETTA??
Vi kom precis utanför placering med laget, slagna med 10 HUNDRADELAR!!!
haha helt sjukt att man lyckas pricka in 4 ryttare ifrån 2lag som rider på exakt samma sekunder 😅 menmen,  nya tag tills nästa omgång 💪

Likes

Comments

slängde på han ett vanligt 3 delat äpplebett idag med en viss tveksamhet då han tycker de är så sjukt kul att rida ut och springa, hoppa, studsa runt och bara leka av sig 😂 haha så va lite vågat utav mig ;)
är dock riktigt förvånad över hur lugn han va!

han va dock helt loco på galoppbanan så där travade jag faktiskt bara runt för att få tillbaka han och focuset på mig.
sen trava vi runt på vägarna, runt stallet,  ut mot travbanan,ja lite överallt fram och tillbaka bara för att få han att slappna av trots omgivningarna. lite miljöträning är alltid nyttigt ;)
och han gjorde det så bra! trots blåsiga pressningar, traktorer, andra hästar i hagarna som busar osv.
focuset va helt på mig och han va avsläppnad utan att spänna sig minsta lilla vilket va oerhört kul!

avslutade som planerat i padocken där han gick klockrent. verkligen 10/10!!! så otroligt ambitiös är denna häst, ska bli så sjukt kul att se hur långt han kan nå ❤ min lilla prins

så nu hoppas vi att denna känsla sitter kvar på tävlingen imorgon 💪

Likes

Comments

okej, IM IN LOVE!
en miss shield hjälm och cavalleria toscana ridbyxor fick flytta med mig hem igår, och jag är totalt kär! båda sitter sååå bra och är otroligt snygga!!

frågan är ju bara vilken kavaj jag ska komplettera detta med? kikade en del på toscanas kavajer och jag tycker att de är sååå snygga! rätt sugen på den beige/bruna faktiskt... tycker även den klarblåa är snygg...
även animos nya kavaj är to die for... haha beslutsångest deluxe!!!

Vad tycker ni? hiss/diss? 😍

Likes

Comments

Det är lördag, solen skiner och jag har precis gått av ett jobbpass vilket innebär att jag är ledig resten utav dagen! sååå skönt

ska strax bege mig ut till stallet där palle ska få gå lite på galoppbanan tänkte jag, några varv i galopp så mjölksyran sätter sig. kommer sedan att avsluta i padocken där han ska va lösgjord, lätt för hjälper osv! med andra ord så ska han kännas fräsch och redo inför morgondagens tävling! :)

hopptränade i torsdags vilket gick riktigt bra, nu har det hänt väldigt mycket på kort tid.
Han har blivit väldigt lugn i ridningen och han vågar äntligen slappna av vilket gör att jag äntligen kan börja rida och inte bara behöver sitta och hålla koll på alla 50ben han kan ha och få han att inte balla ur totalt. tagit 2 1/2 ÅR för att få han hit, har tagit oerhört lång tid men jag tror på att  "skynda långsamt". riktigt bra tankesätt vilket funkat riktigt bra på honom då det lönat sig jätte bra, så det är riktigt roligt!

skulle lätt kunnat dra ut och tävlat sönder honom och klättrat upp i klasserna fort bara för att kapaciteten finns där, men jag vet att det inte håller i längden. såna hästar går bara sönder tillslut vilket man tyvärr ser alltför ofta.
Så vill man ha en hållbar fin häst så måste det ta tid, hjälper absolut ingenting att skynda på allt bara för att det går. nej, sånt tycker jag faktiskt inte om.

Detta året kommer jag välja att satsa mycket mer på tävling med palle än vad jag gjort tidigare.
våren ut satsar vi på att plocka nollor i 120-125 klasser, få fina stabila rundor och träna efter de mål jag satt för oss.
Under sommaren kommer jag gå upp på 130 höjder sen får vi se vart hösten tar oss!
har kikat på lite olika tävlingar som hade vart roligt att försöka kvala sig in på, dock inget som är spikat ännu så återstår helt enkelt att se :)

nu får jag dock ta och slita mig ifrån datorn, ut till stallet och trimma ett gäng hästar medans solen är framme 😁 vi hörs senare, hoppas ni får en fin lördag 🌸

Likes

Comments

Likes

Comments

Sitter i bilen påväg ner mot Göteborg och en utav de bättre veckorna på året, nämligen göteborg horse show!

blir en heldag med min syster här idag. kollar shower, shoppar lite och bara andas häst helt enkelt 👌

kommer troligen åka ner nån dag under helgen också men vilken dag det blir är ännu oklart :)

största frågan är, ses vi idag?😁

Likes

Comments

Alltså denna häst....
han slutar aldrig förvåna, gång på gång visar han för vad han går för och de verkar aldrig ta slut?

helt ordlös över kvällens hoppträning, verkligen 10/10.
gick perfekt ifrån början till slut, hoppade så väl, lyssnade på minsta lilla vink och tog den direkt och va så himla lugn o fin..
världens bästa palleplutt ❤

film ligger uppe på instagram

Likes

Comments

årets första tävling stod ju på schemat igår!
palle va jättefin igenom hela dagen, dock va de en liten incident på ftamhoppningen till första klassen som gjorde att vi kom lite urspår...
människor som inte kan hålla sig undan är nog de värsta jag vet, när man skriker "hoppning räcke" för TREDJE gången så det ekar i hela ridhuset och folk ändå inte aktar på sig utan ska prompt skita i alla andra och börja sänka?  spyr på såna människor. ursh
detta gjorde iallafall palle väldigt uppspelt totalt för han fatta inte vad jag skrek på och varför jag fick tvärnita framför hindret för de inte akta på sig... stackarn trodde väl att jag va arg på han ❤

så där va ju den framhoppningen förstörd, han börja stressa upp sig och börja studsa. så hoppade bara oxer en gång och gick ut för de är ingen idé att lugna han där inne när han redan är uppe i varv.
så hade varken hoppat fram så mycket som jag ville och hade en häst som va stressad, så hade väl inte de bästa förutsättningarna.
starta först i klassen så hade god tid på mig inne på banan vilket va skönt, hade jag bra tid för att rida runt och få han att komma ner på jorden igen.

0+4 fel blev resultatet, han va inte alls lika på när jag började hoppa vilket var skönt.
dock va han i en bom som likaväl kunde legat kvar i omhoppningen. men annars en lugn och fin runda, nästan lite för lugn haha.

I andra klassen hade vi betydligt bättre flyt, han gick bra på framridning o framhoppningen.
hade ett bra flyt inne på banan med ett bättre grundtempo och han hoppade väl.
så här blev vi 0+0fel, så va skönt att sluta med en dubbelnolla iallafall :)

satsa inte på någon prispall denna gång utan första tävlingarna vill jag alltid ha koll på grejerna då jag vet att mina hästar älskar att va ute och visa upp sig,  speciellt nu när palle inte vart ute på ca.3-4 månader ;) haha men han skötte sig över förväntan och jag är så nöjd ❤
film ska jag försöka fixa under veckan 👌

Såg att det va några där och fotade under dagen, ingen som lyckats fått med mig på kort?😀

Likes

Comments

som rubriken lyder - min telefon är totalt stendöd, överlevt 4-5 gånger innan när den vart badsugen men nu verkar det som sista doppet är gjort... haha så sitter med min gamla telefon nu som knappt funkar in eller ut, därför jag inte uppdaterat på några dagar!

en liten snabbupdate kan vi köra iallafall, blev ingen tävling denna helg då vi valde att planera om lite i sista sekund! debuten för iår blir istället nästa helg då det flyter på bättre med kommande tävlingar 👌

ska försöka fixa igång min dator ordentligt också så kanske jag får blogga lite ifrån den istället så det inte blir helt tomt här framöver. återstår att se om ens detta inlägg kommer upp?

annars får ni följa mig på snap/ instagram sålänge!
ska även försöka att fixa en ny telefon under veckan så då blir allt som vanligt igen 👏 så ni får ha det så jättebra sålänge så c får vi se om vi hörs om en dag eller fem 😘

Likes

Comments