Precis kommit hem ifrån stallet där hästarna fått sin kvällsmat 😊
så otroligt skönt att bara snosa runt i hagarna i solnedgången, bara mysa med hästarna samtidigt som de står och njuter.. finns nog inget bättre 😍

melmac o palle har inte alls gått som planerat dessa dagar, då jag tog lite längre tid på mig att bli frisk än väntat.. haha

men imorgon ska melmac småskuttas lite iallafall, blir inget jobbigt för han, utan sätter upp ett räcke och så får vi se hur han känns i kroppen efteråt. palle får gå i korallen, antingen med mig på eller mig på backen.. inte riktigt bestämt mig än men de ger sig imorgon!

Nu ska jag laga nån mat o slå på någon film att somna till! :) så vi hörs mer imorgon 👋

Likes

Comments

vår lilla charmknutte gjorde ju debut i början utav veckan också!
kändes så konstigt att se vår lilla fjant springa runt på den stora banan 😅 haha började väl lite ostadigt under uppvärmningen då han har väldigt mycket nerv i sig, palle som har smittat av sig tro 🙆 haha
men efter lite peptalk skärpte han sig ;) haha kvalloppet gick super iallafall och de är ju de som räknas, han hade en bra tid och blev godkänd 👊👏👏 så nu väntas lite sommarvila för han innan han tränas upp för kommande kval :)

lite komiskt att de är såpass lika, palle går ju knappt att hoppa fram vissa dagar på tävlingar men skärper(oftast) till sig direkt inne på banan när de väl gäller... dom sprider planer i hagarna dessa två tror jag bestämt 😈 haha

fick endel fina kort iallafall, han ser riktigt maffig ut vår lilla kille 🙌

Likes

Comments

phu! äntligen söndag, första lediga dagen sen förra helgen vilket är mer än behövligt!
jobbat alldeles för mycket de senaste, fått gå in o jobbat 7-12 för att sen åka hem o sova, för att sen åka tillbaka till jobbet för att jobba 21-07... så ja, har bara vart sova-jobb-sova-jobb hela veckan känns det som..

palle hade ju hoppträning i början utav veckan, helt okej träning med tanke på förutsättningarna. sen har jag faktiskt inte hunnit med att rida ordentligt, så han har fått gå i skrittmaskinen och på linan även denna vecka..

kommande vecka jobbar jag bara 5 dagar så nu saktar vi ner livet lite vilket även gör att jag hinner med hästarna bättre ;)

även dragit på mig världens influensa attack.. är nått oerhört sjuk, längesen jag var såhär dålig.. men de börjar bättra sig lite iallafall.
Så denna söndag blir bara lugn, blir ju ut till stallet i vanlig ordning, tänkte att palle skulle få gå i korallen så han får jobba lite extra idag! mackan ska få gå på en liten promenad om jag orkar!

annars händer det inte mycket mer alls faktiskt!

nästa veckas planer -

måndag - ledig! palle ska intervalltränas + kondition. melmac rids ut i skogen

tisdag - jobb 11.30-17.00. palle & mackan går i padocken, lösgörande arbete.

onsdag - ledig. palle & mackan småskuttas i padocken.

torsdag - jobb 15.30-20.30. palle & mackan går något intensivare pass i padocken. mycket bommar & dressyr.

fredag - jobb 7.00-12.00 + 16.15-21.15. palle & melmac går på linan.

lördag - jobb 7.00-13.00 + 17.00-21.00. lösgörande arbete för båda hästarna på gräsbanan.

söndag - jobb 06.45-16.00. hästarna går i skrittmaskinen (vilodag)

så det blir fullt upp även nästa vecka! lite hårdare arbete i början utav veckan för att ta lite lugnare arbete i slutet utav veckan. passar bra som uppladdning inför 2 helger då det blir meeting i Vänersborg 👊

Likes

Comments

Tog svängen förbi min syster igår och bokstavligen dööök ner i hennes pysselhörna 😍
hon har ju skaffat ett litet smyckesföretag som jag tycker att ni alla ska kolla in!
sjukt fina änglar och nyckelringar som du kan designa precis hur du vill!

dessa fick jag med mig hem!
en stilren nyckelring samt en ängel som får smycka palles träns 😍

Det jag tycker är extra bra är ju att man kan välja storlek på lås! jag som har ett micklem träns till palle har ju lite större hakar på tränset än "vanliga" träns. Så va bara att sätta på ett lite större lås så passar den perfekt 👌

snor lite bilder ifrån hennes instagram, men hur fina är dom inte?!

Likes

Comments

senaste veckan har vart oerhört lugn, har endast jobbat och vart i stallet.
Både palle o mackan har tagit det lugnt, mest gått utan ryttare på ryggen vilket är skönt för de också.

Har precis vart ute i stallet och fixat lite, palle hade ingen anledning alls till att komma och bli riden idag tyckte han 😅 haha och jag hade inte tid till att jaga runt efter han i hagen så mamma får motionera honom sen i korallen 👍

jag har precis landat i soffan och ska slänga i mig lite mat innan det är dags för kvällsjobb.
Jobbar 14.45-22.00 idag, så blir väll bara hem och rätt in i duschen för att sen sova efter det!
fullt upp imorgon med, då vi börjar med jobb 7-14, sen upp till åmål för lilleman ska göra sin första start vid 15.19, sen tillbaka för hoppträning på kvällen.. haha phu och på onsdag blir det full fart även då så lär va helt slut efter dessa dagar 😅 menmen, bara att keep it going 💪

bjuder på lite bilder ifrån de senaste så vi fyller ut denna sega blogg med något skoj 😛

Likes

Comments

Va ju iväg till åby förra helgen och tävla, och jag har lite blandade känslor för det resultatet som blev.

hoppade en 120 förklass inför lagklassen.
fick sammanlagt 9fel, 1 stopp där jag slutade rida och inte visade han hindret ordentligt plus 5st tidsfel då jag red överdrivet sakta för det va full fart på framhoppningen där han bara studsa runt och vi inte fick ett endaste bra språng..
så försökte bara hålla han cool och lugn och de tog han bra på banan men va fortfarande väldigt stressad efter framhoppningen och kunde inte slappna av trots att jag gav han 15-20 min mellan framhoppningen och banan just för att få han fokuserad igen..

så valde att avstå ifrån lagklassen också, då jag inte ville utsätta han för den stressen igen. är inte värt att förstöra det arbetet jag lagt ner på honom när vi ändå hade andra ryttare på plats som ville hoppa!

men just åby anläggningen, har faktiskt bara hört bra saker om den men jag tyckte att den va riktigt dålig faktiskt....

fanns ingen ordentlig framridning utan man fick rida fram på travbanan (?!) vilket verkligen inte är optimalt på palle då han ballar ur på raksträckor med hästar högt och lågt.
på framhoppningen hade dom ingen jävla koll alls, utan där fick alla sköta sig själva. va sammanlagt 15 (!!!!) ryttare inne på framhoppningen samtidigt som mig, helt sjukt om ni frågar mig..
va hästar bokstavligen överallt!
folk red in i varandra, hästar sparkades, kasta sig in i andra och de va bara ett jävla liv där inne... vilket även detta gjorde palle oerhört stressad när folk rider förbi i fullt sken 2 milimeter ifrån en...

ne helt sjukt, riktigt dåligt upplägg så dit kommer jag inte åka och tävla igen. Det är dock riktigt synd då deras bana va superbra och anläggningen i sig är fin.. men resten får och hoppas jag verkligen att dom tänker på till kommande tävlingar, för det va riktigt dåligt.
Och jag är ändå en person som nästan aldrig har klagat på en tävlingsplats innan utan jag finner mig i de mesta. Men detta va under all kritik. 

palle skötte sig ändå bra inne på banan och lyssnade på mig, fick några fina språng trots alla anledningar han hade till att bara stänga mig ute, så det är ju en positiv utveckling utav han ändå!
men somsagt, blandade känslor ändå då det blev så mycket intryck utav allt annat.

lite fina bilder fick vi iallafall så vi får va glada för de lilla 😆

Likes

Comments

Vart fullt med jobb de senaste dagarna.
Idag är enda dagen jag är ledig denna vecka vilket vart otroligt skönt!

palle hade hoppträning i tisdags, tog det rätt lugnt med tanke på att jag tävlade i söndags och ska tävla nu till helgen också.
hoppade en liten bana på 110-120 just för att hitta lite feeling och att det bara ska flyta på utan problem.
palle skötte sig superbra och fick en jättefin sista runda vilket är ett bra självförtroende att ha med sig inför helgens tävling :)

annars har det vart rätt lugnt då jag jobbat såpass mycket att jag knappt hunnit med livet själv haha..

Idag fick palle sig en längre tur i skogen. 7km blev det, blandat med intervaller och lösgjordhet. så fick han ett litet bad efter det vilket han tyckte om 👌
så imorgon blir det fokus på lösgjordheten framförallt, ska slänga in lite bommar också och göra nån rolig övning!
melmac ska få sig en tur i skogen är det tänkt :)

annars är det inte så mycket mer att säga, ska börja på mitt nya jobb imorgon också!
Det ska bli spännande att se om man trivs där :) men det blir säkert bra!

bjuder på lite bilder ifrån senaste dagarna 👋

Likes

Comments

110: han va väldigt på under framridningen och framhoppningen men lugnade sig direkt inne på banan vilket var skönt!
några småmissar blev det, valde att ta ut lite större vägar för att jag ville att han skulle hålla sig i skinnet och inte falla tillbaka i humöret han hade på framhoppningen.
blev en dubbelnolla iallafall och en 13e placering!

120: här va känslan bättre överlag, ett mycket bättre grundtempo och bättre flyt överlag! ett litet skitpet på nog de enklaste hindret på banan haha, men en till förhållning ifrån min sida eller att palle skulle lyfta lite mer på ena frambenet så hade vi inte rivit det hindret. så blev 4 fel i den klassen!

är trots allt första utomhustävlingen för iår så är jättenöjd med palle! :)

nästa helg är det tävling i åby med div.1 laget så hoppas på lika bra form där 💪

Likes

Comments

Nu rullar bilen ner emot lilla edet!
önska oss lycka till 😍👋

hoppar 110 & 120, även första utomhustävlingen för iår!
så ska bli spännande att se hur de går 😎

Likes

Comments