Vart en lugn torsdag, nästan alldeles för lugn.. haha
ringt några samtal och bokat möten om nya jobbet, umgåtts med vänner och vart i stallet!

palle fick vila idag också pga vaccinationen, han får nog gå på en liten längre promenad imorgon, på linan på lördag och sen kan jag rida igen på söndag :)

melmac fick sig en liten tur idag på rakbanan, slängde på ett träns med tredelat och ingen sadel så de va väll ett vågat drag på honom på just rakbanan då han mer än gärna inte lyssnar och bara vill springa o busa av sig 😅 haha men han gick oerhört bra! väldigt sällan den hästen går dåligt faktiskt, så himla välriden och vill alltid göra rätt!
trava endast fram och tillbaka, gjorde lite skänkelvikningar, öppna/slutna och värmde lite allmänt genom hela kroppen. gjorde allt klockrent 🔝
imorgon får han gå i padocken en sväng med lite bommar hade jag tänkt, då ska vi även lägga in lite galopp, och på söndag blir det en långskritt i skogen :)

så sådär ser resten utan veckan ut för hästarna!
väldigt lugnt på tävlingsfronten också, nästa tävling är den 30 april! så är några veckor kvar som kommer bli fyllda med trimning 👌

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag kom veterinären ut till stallet för att göra en årlig check på hästarna!
misstänkt ett tag att palle inte sett så bra ut i munnen då han fortfarande inte lägger sig helt på bettet och spänner sig väldigt i nacken.. och mycket rätt hade jag!
slipa ner lite vassa tänder som eeeegentligen inte va jättedåliga, men som ändå va lika bra att ta innan det blev illa! gäller att ta hand om problemen innan de uppstår ;)
de andra hästarna såg ju inte allt för vackra ut, men de hästarna står ju inte under mitt ansvar så de lätta väll lite på känslan trots att sånt alltid är jobbigt att se.
vaccinationer är gjorda och blodprov är tagna på vissa utav hästarna också. Våra 3 hundar fick även de sina årliga vaccinationer. så det va en allt-i-ett dag ;)

Likes

Comments

115:
hade en väldigt bra känsla i denna klass, flöt på riktigt bra fram tills en linje mellan en kombination - 6 framåt/7korta på ytterspår - en maxad oxer på sne. hoppar väl i kombination, sen dör jag, vet inte vad jag syssla med men jag släppte allt och slutade rida vilket ledde till att jag kom på 6 1/2 galoppsprång.. då väljer palle att stanna då han hade fått tatt världens hopp annars vilket han inte ens hade räckt över, och hade han trampat om och tagit 7 språng hade han inte haft en chans att komma upp med benen i tid. Så det va ett bra val utav honom!! jag fick dock tillbaka karma på det direkt, haha samtidigt som han stannade så nockade han mig rätt rejält.. hjärnskakning, fläskläpp och nått fruktansvärt ont i käken.. har inte kunnat gapa ordentligt på flera dagar efter och huvudvärken sitter kvar nu trots att det är snart 2 veckor sen..
sen envis som jag är så är enda alternativet att fortsätta!
hoppa klart resten utav banan som han hoppade super!

120: hade en väldigt bra känsla i denna klass också, kom i obalans hinder 3,4 och 5 så rev alla de i rad, va bara slarvpet där palle inte hoppade ordentligt då jag inte va klar i tid. Sen skärpte vi båda till oss och hoppade klart resten utav banan felfritt utan att va i en bom! :)

så lite missvisande resultat skulle jag vilja säga då känslan verkligen va jättebra!
vi båda har fått en helt ny inställning inne på banan så nu får jag lära mig att rida "på nytt" eftersom palle ändrats så otroligt mycket det senaste haha, finns minst 5 olika hästar i den killen ;) så bara att fortsätta att plocka fram det bästa i han samtidigt som jag ska hinna med att utveckla mig själv! något som inte alltid går ihop just därför bommar faller titt som tätt! men snart får vi allt ordning på det också 😎 så bara att blicka framåt!

Likes

Comments

Precis kommit hem ifrån stallet där lite lunch stod på schemat! blir en lugn dag för alla hästar idag, fick även ställa 2st i padocken då ena hade fått ett sår och den andra hade tappskor.

att bara mysa runt mellan hagarna medans man lunchfodrar på sin lediga dag.. alltså finns det något bättre? skulle inte tro det.

Likes

Comments

melmac och palle har alltid vart bästisar "över hagarna" haha, aldrig gått ihop men ska alltid pussas och ropar efter varandra..
så idag släppte jag ihop dom då de kommer gå tillsammans framöver och GISSA om dom blev lyckliga?! haha helt sinnes vad dom busa runt!
inte minsta lilla tjafs ens som de brukar vara i början om rangordning osv utan när palle såg att jag va påväg in med mackan i hans hage kom han travades mot oss med öronen framåt, pussade på mackan och sen va de full fart!
bara stod o vänta på att någon skulle snubbla för herregud va de rejsa!!
och melmac som har(HADE?!) så stela leder trodde jag att jag nästan skulle få ta bort på plats där ett tag haha mammahjärtat gick i 300 när dom rusade runt...

men gissa vem som va mest andfådd?
palle tävlingshästen eller mackan som är pensionär? haha jo palle.. så mackan håller sig allt i skick trots att han inte gjort något större alls det senaste 😂 visa inte minsta tecken på hälta eller något heller vilket faktiskt va chokerade, då han är väldigt känslig mot sånt när man tex inte värmer upp lederna ordentlig när man börjar rida.
men eftersom han inte markera minsta lilla(och inte gjort det sen i somras) och andningen va normal så blev jag överlycklig!!! äntligen är han som innan, blev helt tårögd och varm i hela kroppen

så jag har faktiskt tänkt att sätta igång han lite mer nu, han har ju gått väldigt lugnt senaste åren i perioder, men nu när han blivit såpass bra i både leder och i sin andning så känner jag att det faktiskt inte finns någon anledning för honom att inte gå mer när han tycker de är så otroligt kul! :)

så ska bli spännande att se vad mim lilla räserboll har att bjuda på denna gång ;) kanske va ett litet halvt pensionärliv han behövde för att steppa upp sig game igen och verkligen bli frisk till 100% ;) haha det återstår att se!
först o främst måste jag klippa han då han för tillfället ser ut som en fet liten shettis 😂

bästisar måste ju heeelst äta utav samma grässtrå och rulla ihop, är man ens bästisar annars?! ;)

Likes

Comments

Låter bilden tala för sig själv... haha
resultat, filmer och allt därimellan kommer upp imorgon, då jag måste vila just nu..

är helt snurrig i huvudet, det dunkar något fruktansvärt och illamående på det.. skrapat upp halva ansiktet och fläskläpp på det, underbart. 

haha tackar ju gudarna att det finns smink 😇
slänger upp några bilder på min snygging sålänge så hörs vi imorgon ✌

Likes

Comments

Helgen har vart underbart rolig med människor som är GULD!
så nu slänger vi partyklackarna på hyllan och fram med ridstövlarna och taggar upp för tävling imorgon 💪

ses vi i åmål? 😁

Likes

Comments

inatt är det sändningar ifrån världscupen på svt, så jag som den nattuggla jag är kommer sitta spikad framför tvn!
den börjar om ca 10 min, alltså 02.05!

ligger ni redan och sover är det sammandrag imorgon vid 14 på samma kanal!

Likes

Comments

Va ju meningen att jag skulle tävlat i helgen, dock har de blivit lite ändringar i tävlingsplaneringen igen haha suck
men nu är den spikad o klar!

så denna helg blir det istället iväg till åmål där palle går 115 & 120! så de taggar vi upp för :)

vart en lugn ledig vecka, palle har gått väldigt lugnt det senaste, så blir lite hårdare jobb nu innan tävlingen.
annars har det inte hänt mycket alls, på fredag taggar vi utgång med goa vänner iallafall, lördag blir lugn då det kommer gå flyttlass aaaaall day sen tävling på söndag!
så nu avslutar vi denna vecka på topp 😁

även vart riktigt härligt väder de senaste dagarna så hästarna har fått gå nakna lite, vart väldigt uppskattat vill jag lova 😍

Likes

Comments

Bara myst runt i affärer hela dagen, ätit gott och solat & snackat skit i timmar
en riktigt girl day med andra ord, så behövligt vissa dagar!

Likes

Comments