Header

In Paris

Bilder från vår mysiga brunch i söndags❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

In Paris

I söndags tog vi en del av vår dag till att promenera i Montmartre, det va soligt och man kände vår. Lycka.

Likes

Comments

In Paris

I fredags bestämde vi oss för att besöka Kong. En jättefin restaurang med glastak och utsikt över Seine. Restaurangen är bland annat med i Sex and the City serien, så med varsin cosmopolitan satt vi och njöt av atmosfären.

Likes

Comments

In Paris

På söndagen tog vi en längre sovmorgon och åkte runt kl.13 in mot stan och Le Marais, där vi skulle äta brunch på en restaurang som heter Clint. Jättegod mat verkligen, vi beställde alla in hamburgare och delade två och två på pannkakor.

Vi fortsatte sedan gå längre in i Le Marais och passerade då Le République. Det var dit folk gick efter terrorattacken i slutet av förra året så statyn i mitten är dekorerad med olika teckningar, planscher, bilder på de som omkom, blommor, ljus m.m. På affischerna står det skrivet hur de hellre står upp stolta och dör än lever på knä, alltså väcktes väldigt mycket känslor till liv. Väl nere vid Hôtel de Ville och Saint Paul var butiker stängda, som i resten av Paris på söndagar. Vi gick in i några butiker innan vi åkte hem.

Sista riktiga kvällen tillsammans spenderade vi med en middag uppe vid Sacre - Coeur, alltså uppe i Montmartre. Vi gick även runt och tittade lite för utsikten är helt fantastisk där uppe med utsikt över hela Paris.

Likes

Comments

In Paris

Eftersom att besöket till Louvren inte blev av beslöt vi oss för att ta metro 1 till Champs Élysées för en fika på Laduree. Laduree är ett av de finare caféen som finns i Paris och är ofta en punkt på turisters check lista. Här finner du nämligen de mest omtalade macarons i antagligen hela Paris.

Efter denna pratstund skulle Jenny träffa sin gamla värdfamilj så Alice och jag tog en promenad mot Eiffeltornet. Vi hade tajmat in det för att få se det glittra, vilket vi fick och det var så fint.

Jag och Alice fortsatte promenera lite innan vi åkte hem och börja fixa oss, dit Jenny och Isabel sedan kom när de var klara. Vi åkte sedan in mot stan igen och satte oss på en restaurang som hette RUC innan vi gick till V.I.P. ROOM där vi spenderade större delen av natten.

Likes

Comments

In Paris

Jag inledde min fredag med praktik kl.10 till 17. Kvällen spenderas med Isabel och Pretty Little Liars i väntan på våra gästar. Jenny och Alice anlände hos oss ca 01.30 och vi gick då och la oss. Vi vaknade vid kl.10-11 på lördagen och begav oss mot stan.


Något som verkligen är så mysigt med Paris är att det finns små mysiga caféer överallt, så innan Isabel skulle börja sin praktik åt vi en liten lunch. Jenny, Alice och jag begav oss sedan mot Louvren i hopp om att se Mona-Lisa. Tyvärr blev det något elfel och vi kom inte längre än till korridoren mot glaskuben.


Likes

Comments

In Paris

Anledningen till ingen uppdatering har varit ett fullt schema hela helgen. Louvren, Laduree, Eiffeltorn, klubb, brunch, Marais... Varit jättetrevligt att ha Lyon-besök, Jenny och Alice. Intensiva dagar som iallafall gör att vila just nu prioriteras.

Likes

Comments

In Paris

Ordet som man finner i varje hörn av Paris. Soldes

Rean i Paris är som nämnt innan väldigt stor, och igår gick H&M in i sin fjärde period av fem. Priserna sänks ännu ett snäpp och du hittar tex alla stickade tröjor för 3€ och alla byxor för 5€ just nu. Det finns därför ingen balans heller i hur många kunder man har. Igår var det så fullt att värmen blev för hög och man fick begränsa intaget av folk. Min dag bestod av att gå runt och märka om allt på DIVIDED. Blir intressant att se hur den femte och sista omgången utspelar sig.

Likes

Comments

In Paris

Det va ett Paris i regn man vaknade upp till idag. Men nu börjar några strålar skina igenom. Ungefär hälften av tiden har nu gått, och känslan av vardag i en världsmetropol är galen. Men jag vill se så mycket mer. I helgen får vi besök så då blir det sevärdheter och mat, vilket verkligen kommer tas vara på. Paris fashion week bjuder just nu på kändistäta gator och restauranger, så det är inget annat än fullfart som gäller då detta självklart påverkar turistmängden. Men jag njuter. Jag får vara en del av det.

Till alla där hemma, inte långt kvar nu. Ta hand om er så länge.

Likes

Comments

In Paris

I söndags besökte vi Buddha bar. Det var väldigt skönt med en time-out från allt plugg med att gå ut och äta. Det var även näst sista kvällen för Isabels mamma och syster så det var trevligt att de var med också.

Buddha bar är även den, som många andra, en väldigt nischad restaurang. Den är lågt belyst med lugn musik från Thailand/Burma, vilket bidrog till ett väldigt lugn. Stora takkronor och en stor Buddha i restaurangen bidrar även med en utomlands känslan. Vi åt alla sushi, något jag verkligen kan rekommendera. Väldigt kul också att man i framskridet har så många andra typer av sushi än de vanliga i Sverige.

Likes

Comments