Header

"Om alla kvinnor som har blivit sexuellt trakasserade skriver 'jag också' som status,
kanske människor kan förstå omfattningen av problemet"
- Alyssa Milano, Twitter 15 oktober.

Just nu sprids #metoo hashtagen som en storm på sociala medier och jag har själv delat den men inte skrivit min historia. Jag och en vän blev sexuellt ofredade i väldigt ung ålder. Jag minns inte helt hur gammal jag var men i tidiga tonår måste det ha varit. Jag skulle hem från en kompis och hon skulle följa mig en bit. Bara några meter från hennes hus mötte vi två killar på en fotbollsplan som var betydligt äldre än oss. Dom började direkt prata med oss och hindrade oss från att gå vidare. Jag vill minnas att en utav killarna tog tag i min kompis och jag såg hur rädd hon var. Dom sa att dom hade pengar i ett kuvert och skulle betala oss. Det mesta är väldigt suddigt då det var så längesen.

Innan något hann hända så dök en man upp som var ute och gick med sin hund. Han jagade bort killarna som kastade kuverten i luften och vi kunde se att det bara var vita buntar med papper som dom lagt i det. Mannen följde oss tillbaka hem till min kompis där vi berättade för hennes storasyster vad som hade hänt och hon följde med oss så jag kunde komma hem säkert och att min kompis slapp ta sig hem ensam. Jag är fortfarande idag väldigt tacksam för att denne mannen dök upp för vem vet vad som hade kunnat hända.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag har länge nu kikat på dessa lampor gjorda utav selenit och har hittat en sida nu som säljer den stora modellen ganska billigt jämfört med dessa som är från Etsy (som inte skickar till Sverige), men just nu verkar den största modellen vara slutsåld. Selenit är en kristall som ger en ökad intuition och skapar klarhet. Den ger även lugn och kan dämpa spänningshuvudvärk, ångest och stress samt tar bort blockeringar och negativa energier. Därav skulle denna passa perfekt hemma hos mig som lider av ´ångest och ofta har huvudvärk pga det.

Likes

Comments

Söndag och söndagar känns som en perfekt dag att städa på och göra andra sysslor. Som att rengöra alla sminkborstar. Försöker göra det en gång i veckan. Men man får erkänna att ibland går det betydligt längre tid då men det är jag väl inte ensam om. Disken är även avklarad och under tiden har jag lyssnat på Outlanderserien av Diana Gabaldon på Storytel. Jag följer serien Outlander och har nu börjat läsa böckerna. Så just nu lyssnar jag på den första boken som heter Främlingen. Kan verkligen rekommendera serien och böckerna. Nu får det bli en liten paus innan dammsugaren åker fram. Ha en fin söndag! 

Likes

Comments

Jag hatar dagar som dessa då man inte har någon inspiration alls. Jag har en helt underbar ny palett från Morphe och Jaclyn Hill som jag så gärna vill leka med men jag finner bara inte orken. Antar att det beror på min ångest men det är väldigt jobbigt. Jag har även en form utav bloggtorka, jag vet inte vad jag ska skriva om och vet heller inte vad ni besökare vill se riktigt då min blogg ganska nyligen börjat växa lite mer. Jag älskar att blogga och vill inte bara verka ytlig med nya produkter osv. Jag vill heller inte dölja att jag lider utav psykisk ohälsa. Jag borde kanske skriva ett inlägg om det framöver.

Annars har jag mest kollat på Netflix såhär på kvällen. Påbörjade en ny serie som heter Designated Survivor med Kiefer Sutherland som hittills verkar riktigt bra. Min lillasyster överraskade mig även med ett besök och det gjorde mig riktigt glad så jag inte träffar henne så ofta som man önskar. Familjen är otrolig viktig för mig men även där sätter min ångest käppar i hjulet och jag hör inte av mig lika ofta som jag egentligen borde göra. Det är något jag måste jobba på samt mycket annat.

Likes

Comments

Min morgon börjar alltid med en kopp kaffe och Youtube. Hur börjar du din morgon? :)

Likes

Comments