Nataly Wright
Snapchat
Instagram
Blogkeen
Nouw

I Tisdags hamnade jag i ett event för en show som Sverigedemokraterna höll i och fick chans att ta något och dricka efteråt med Mattias Karlsson och Richard Jomshof. Ni som har läst tidigare inlägg vet hur mycket jag ser upp till dessa två politiker. Hursomhelst, det var hur kul som helst.

Igår så blev man inbjuden på debattövningar för att finslipa argumentationstekniker. Jag har ju haft lite övning och erfarenhet med att debattera eftersom att jag alltid måste debattera hemma ;-)

Det var minst sagt intressant och jag mötte Tove som är oerhört vass. Vi fick ämnet feminism och jag debatterade för men med en realistisk syn som den särartsfeministen jag är.

Hoppas ni har haft det bra!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Den första kvällen när vi landade i Paris så åkte vi och kollade på en brasiliansk dansshow där dem även serverade god brasiliansk mat. Dem hade jättebra utbud av vegetarisk mat och allt var verkligen supergott! Platsen ligger precis vid Champ Elysee och rekommenderar stället varmt!

Likes

Comments

Idag har jag tagit mig in till NK för att handla lite julklappar. Handlade också även en ett armband från Valentino åt mig själv som jag suktat efter för endast en tusenlapp. Så nirr!

Black Friday rean har inte varit så nirr, dem enda butikerna jag tyckte hade bra rea var ju Chiquelle, Ivy Revel och Valentino. Jag hoppas att mellandagsrean är bättre.

Snart drar jag till Paris, är så taggad!

Likes

Comments

Det har rullat in så många frågor sedan sista gången jag gjorde en Q&A så jag tänkte passa på att svara på dem som har blivit mest tillfrågade.

- Hur har du bemött kritik från folk som tycker annat än du politiskt?

Det viktigaste för mig är att man visar respekt när man argumenterar och inte kör personangrepp och påhopp. Jag argumenterar inte på ett respektlöst vis, och oftast så gör inte motparten det heller. Oftast så möts man någonstans i mitten och det är ju ett steg fram i rätt riktning. Men man kan inte alltid hålla med varandra och det har jag full förståelse för.

- Är du feminist?

Absolut. Det finns ju olika grenar av feminism. Jag kallar mig själv för särarts feminist som bekänner biologiska skillnader mellan dem både könen vilket bidrar med olika kvalitéer men står vid att båda ska ha samma rättigheter i vilket yrke man väljer att intressera sig för.

- Vad är ditt drömyrke?

Jag har alltid drömt med att jobba med hundar, starta ett eget hundpensionat eftersom att jag älskar hundar.

- Har du pojkvän?

Nej. Men jag är inte singel heller riktigt. Någonstans däremellan.

- Hur hanterar du kritik?

Kritik kan vara allt möjligt, är det konstruktiv kritik på vad jag har framlagt t.ex tal osv så tar jag åt mig så jag kan bli bättre. Är det negativ kritik som är riktad mot mig '' bara för att '' så rör det mig inte i ryggen. Jag brukar inte ens läsa klart kommentaren så fort jag har på känn vad det handlar om för det ödslar bara min energi. Oftast kommer det från någon som stalkar mig konstant och det är ju tragiskt bara det liksom, så är det ju synd om människan. Känner bara sympati för sådana människor.

- Hur har det känts att gå med i Ungsvenskarna?

Det har varit jättekul. Alla har varit så välkomnande och trevliga. Jag har fått höra väldigt intellektuella människor tala och framföra sina åsikter. Oftast så har jag upplevt att andra partiers medlemmar blir nervösa när jag frågar dem viktiga frågor som jag känner måste tas upp. Dem tvekar på att svara eller inte ger mig ett rakt svar. Men med medlemmarna i Ungsvenskarna så är dem rakt på sak, väldigt bra på retorik och helt enkelt härliga människor. Hittills har jag inte något att klaga på för alla har varit så himla trevliga mot mig. Särskilt kontaktpersonerna som har bjudit in mig. Jag har liksom fått tjugotals nya vänner, samt eventuellt hittat någon jag klickar extra bra med som tänker i samma banor som jag. Känslan att gå med i Ungsvenskarna kan efterlikna känslan av att komma hem efter en lång dag.

- Hur brukar folk ställa sig till att du är Sverigedemokrat?

Först och främst blir ju folk förvånade. Dels för att många vet att min familj är vänster vriden och att jag är ur ett arabiskt ursprung och uppvuxen i ett väldigt kommunistiskt hushåll. Men många blir även väldigt ställda eftersom att jag har jobbat väldigt mycket med flyktingar och volontärarbetar en stor del av min fritid. Nuförtiden har jag vant mig att folk blir chockade, jag känner till reaktionerna så väl att jag bara låta det rinna av. Jag vet ju vad jag är för människa, och ifall dem känner mig väl så vet dem också vad jag är för människa. Vad dem tycker om SD är inte mitt ansvar riktigt, utan dem har all rätt att tycka som dem vill precis som jag gör det.

- Har du förlorat vänner sen du kom ut som Sverigedemokrat?

Absolut, men det var vänner som då inte var menade att följa med mig i min utveckling. Och det är okej. Jag har inget dåligt med någon överhuvudtaget och är inte heller intresserad av att ha dåligt blod mellan mig och någon annan överhuvudtaget. Istället har detta gett mig mellanrum och tid att kunna lära känna nya människor som är menade att vara i mitt liv och är mer konservativt riktade som jag.

- Har du kvar några vänner eller tog alla avstånd från dig?

Det är klart jag har kvar massa vänner, haha! Annars skulle det varit tragiskt. Men det är ändå vänner jag har känt i många många år, som är mogna nog att kunna respektera att jag inte delar alla deras åsikter men att vi kan mötas på mitten iallafall. Vissa reagerade inte alls när jag kom ut som Sverigedemokrat, dem bara ''' Aha, okej. Jag tycker inte som du på alla frågor men tycker att du ändå ska få ha din åsikt! '' och det är sådana människor jag vill omringa mig med.


Tack för alla frågor!! Förlåt att jag har varit så seg på att svara på era kommentarer. Jag ser en del av dem men det är bara att det är så lite tid jag har där jag faktiskt kan sätta mig i lugn och ro och hantera alla kommentarer som strömmar in! Uppskattar alla som har backat mig på sistone på sociala medier också, ni är fantastiska!!

Likes

Comments

Gårdagen bestod av att jobba från 11.30-17.45. Efteråt så blev det en sväng till Vapiano för att käka lite innan vi skulle vidare till filmen!

Vi såg Jigsaw. Tyvärr så vart det inte en hit hos mig. Jag tyckte inte den var tillräckligt läskig eller hade nog med blod och gore som jag älskar med skräckfilmer. Den vart ju småtorr som film faktiskt. Men jag trivdes bäst i sällskapet jag var i så det var ju enbart till filmens fördel, minst sagt.

Likes

Comments

Fredagen var sådär lagom nirr! Jag hade tänkt vara hemma på eftermiddagen och få i mig lite eftermiddagssömn och sedan sätta mig och kolla igenom höstbudgeten som varsitt parti har presenterat.
Hann väl komma till sida 18 innan Emelie hämtade upp mig och vi stack till en tapas restaurang och käkade med Samra. Vi hade en mysig kväll och hade ont i magen och käften för att jag hade skrattat så mycket.

Likes

Comments

I år firar jag min första jul i Sverige, hur sjukt? Jag har bott i detta underbara land såååå länge och aldrig firat jul här. Jag är så taggad.

Var förbi en sväng i Rusta igår för att köpa lite småsaker samt presenter år vovvarna. När jag kom hem till mamma så satte jag upp lite dekorationer.

I år firar jag jul ensam, men det spelar ingen roll för jag ska ändå volontärarbeta större delen av dagen både 23 & 24 samt vara ute och dela ut lite mackor den tjugofemte. Så är hur taggad som helst. 🎅🏻

Är ni redo för jul?

Likes

Comments

Halva veckan har gått. Det har varit så mycket att göra. Allt från att ha varit på skolan, jobbet till att närvara i intressanta föreläsningar samt lärt känna så många nya sköna människor man klickat med.

Att ha gått med i ungdomsförbundet har varit som att komma hem från en lång dag på jobbet. Det är skönt, avslappnade och tryggt att vara med folk som förstår en och kan tillföra debatter och dela åsikter.

Jag har tyvärr haft fördomar om så mycket men inser nu att alla dem fördomarna stämde inte, inte ens en gnutta. Och inte bara med det så har jag kunnat lära mig ett och ett annat som jag inte vetat om tidigare så det känns väldigt skönt.

Hur har eran dag varit?

Likes

Comments

Nä men tja! Jag vet att jag har varit lite off på sistone, vilket har mestadels berott på att jag har haft så mycket att göra med skolan, jobbet, politiken och bara livet i allmänhet.

Julsäsongen är upon us. Det är nu alla adventskalendrar åker ut på marknaden. Det är nu Öob, Rusta, Dollarstore och Ikea (och diverse andra företag) lägger ut julpynt. Jag har ju inte riktigt firat jul i Sverige förut men det verkar kanske bli så att jag ska fira jul här, fortfarande osäkert. Jag har redan börjat jul handla och har bara några vänner kvar att jul handla till.

Men jag har upplevt det som att det är så ekonomiskt att ha gjort av sig med vänner. Jag vet att det låter sjukt konstigt att säga det, men det finns ju en poäng i det och det är att i år är det mindre julklappar att handla till och sparar massa pengar. Jag har ju tagit avstånd från många pga av att vi inte längre går i samma riktning när det gäller livet i allmänhet men även dem små sakerna som byggde upp till att vara stora saker. Jag har inte lika stor omkrets som jag hade förut och jag har faktiskt inte upplevt det så himla jobbigt som jag trodde att det skulle vara. För mina vänner nu är verkligen vänner jag kan helhjärtat vara mig själv med och som jag vet finns där för mig hela tiden. Jag är inte mer ledsen än att jag är faktiskt förvånad över vissa men har valt att inte göra stor grej utav det hela, dels för att jag inte har orken att göra en stor grej utav det hela och har andra viktiga saker att lägga tid på, och dels för att jag inte bryr mig.

Men det kändes så skönt att rensa och veta att dem vännerna man har nu är verkligen människor man har känt sen man var ung eller vänner som står en så nära som syskon. Det är så skönt för min själ att inte ha så många omkring mig heller, känner ett slags lugn i kroppen att veta att jag inte behöver oroa mig vart jag har alla då jag har typ 5-6 stycken som jag omringar mig med, och det är OK.

Likes

Comments

Älskar dessa plagg!

Alltså, ibland så undrar jag varför jag har blivit så himla tråkig när det kommer till att klä mig. Jag lägger knappt tid på att klä mig fint längre utan slänger på jeansen, en stickad tröja och vinterjackan och sticker iväg. Det har gått så långt att jag knappt använder smink eller plattar håret. Jag bara orkar inte. Jag har all dessa fina kläder som bara ligger och väntar på att få användas men jag är så himla lat att jag varken vill eller bryr mig.

Jag menar jag använder knappt mina Marants eller mina Lanvin skor, använder knappt mitt Balenciaga armband eller min Stella McCartney väska. Jag har verkligen blivit så tråkig i hur jag klär mig för att jag känner inte att jag orkar. Förutom när jag är i möten med partiet då klär jag mig gärna upp i kostymbyxa och någon fin blus men utöver det, så orkar jag bara inte. Jag har varken tiden eller lusten att gå upp sex på morgonen för att platta håret och sminka mig för att sedan ta ett vanligt tåg och sedan pendeltåget till skolan för att åka till skolan i kallt ruskigt mörkt väder.

Hade det varit socialt acceptabelt hade jag gärna gått runt i yoga byxor hela dagen och någon slapp stickad tröja. Nej, jag har bara tappat tålamodet helt.

För övrigt så har min hy däremot blivit jättebra med tanke på hur jobbigt det blir när minsta lilla skiftning i vädret. Då kommer finnarna fram men jag har lyckats undvika det än så länge. Ska däremot inte ta ut min tur i förhand..

Likes

Comments