Hej på er! Lovade lite info om alla mina provridningar idag. Blev 7 st totalt, men en av hästarna var så brunstig att hon vägrade gå fram och var allmänt tjurig så kände inte att det va någon idé att försöka mer efter ett par minuter! Nu kommer lite info om hur varje häst var att rida, vissa vet jag mer om än andra. Bara läsa och se

Ferero! En holländsk 7årig valack. Vad ska jag säga... allt kändes så rätt. Tyckte om den hästen! Väldigt mycket, så vi får se om det blir denna. Lite mer fundering är klart att det krävs. Han va mjuk och fin i munnen och enkel på hinder. Superfin!

Häst nummer två är ett 7 årigt sto från Danmark tror jag att det va. En väldigt fin häst att se på! Hon va fin att rida och va precis så jag gillar att hästarna är, känsliga, mjuka och hoppglada. Va en bra känsla men något pigg mot hinder. Tyckte om henne med!

Häst nummer tre har jag tyvärr ingen bild på men ett brunt sto 9 år gammal. Väldigt trevlig och hoppade hur bra som helst. Dock klicka vi inte och jag tyckte att det var väldigt svårt att hoppa henne då hon hoppade mig ur sadeln varje gång med sina bakben och på så sätt blev det väldigt oharmoniskt för att säga det så. Vi klicka helt enkelt inte men det va nyttigt för mig att rida henne. Och kul!! Med rätt ryttare kommer hon att bli en toppen häst!

Även häst nummer 4 saknar jag bild på men en stooor valack på 7år. Honom hoppade jag inte då jag kände att det inte behövdes då han inte va min typ av häst. Klumpigare än de andra hästarna och inte alls lika mjuk i munnen, så nja, han va väldigt fin på marken dock. Men jag gillar de lite lättare hästarna.

Häst nummer fem var en 7årig valack imp Danmark. Han var mest dressyrriden eller så gott som bara dressyrriden så honom hoppa jag bara för skojskull, då förmedlaren tyckte att jag lika gärna kunde prova honom också när jag ändå var där. Han var superrolig!! Fin form och mjuk i munnen. Hoppade hur bra som helst med framdelen och hade en positiv inställning till hindret trots att han knappt hoppat tidigare.

Dessa 5 hästar red jag på samma ställe och jag gillade förmedlaren skarpt! Seriöst och bra! Kan rekommenderas!

Sen åkte vi till ett annat ställe och provred två hästar. Ena tjura ihop fullständigt så henne satt jag på i ca 10 min... den andra var mycket finare och jag tyckte om henne. Men under tiden jag satt på hästen kom ägaren ut och sa att hästen inprincip var såld (efter ett samtal hon fick). Jag kände bara okej men då är det ju inte jätte mycket idé att jag fortsätter rida men hoppade ändå ett par lägre språng. Tyckte att det stället var betydligt mer oseriöst, kändes väldigt konstigt.

Vi får se vad det blir för häst, inte säkert att det blir någon av dessa men har ändå två som är intressanta! Ber om ursäkt att bilderna på senaste tiden varit så dåliga, men har inte haft möjlighet att fota med systemkamera men vill ändå ha med lite bilder.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Påväg mot dagens första stopp, Vedum där jag förmodligen ska prova 4 olika hästar. Sen iväg till skara och prova två hästar. Någon måste väl ändå kännas rätt? Men vad hände med vädret? Suck! Jag som bara har sommar i huvudet. Info om hästarna kommer i EM/kväll!

Likes

Comments

Andra hästen jag provrider nu och jag tyckte att den var fin! Men nja tror inte att detta är den häst jag letar efter. Hon va trevlig på flera sätt och trevlig att rida men som sagt inte riktigt min typ av häst. Jag ska fundera lite och se om det är värt att åka en andra gång och provrida, för andra gången brukar oftast gå bättre. Imorgon ska jag åka och provrida fler hästar och info om alla kommer imorgon😊

Likes

Comments

Påväg mot Örebro för att provrida ett 10 årigt sto. Info om hur hästen är kommer efteråt!

Likes

Comments

Hej på er! Under de senaste veckorna har jag börjat fundera över det här med oliksidiga hästar. Min ponny var extremt oliksidig när han kom till mig, det är han än idag fast absolut inte lika extremt som förr och har nu bytt sida. Alla hästar har ju i någon form ett bra och ett dåligt varv, precis som att människor är höger eller vänster hänta. Men vissa hästar har värre än andra, och det går ju att träna så att de blir mer liksidiga. Det har jag varit medveten om hur länge som helst men det jag börjat fundera över är hur jag påverkar hästens oliksidighet! Alltså jag som ryttare.

Det är ju självklart att det ryttaren gör har stor inverkan på hästen. Min starka sida är nu hans starka sida. Hela tiden traglar vi med att få hästarna liksidiga medan vi inte gör så värst mycket åt våran egen oliksidighet. Lite tips från mig, som jag även läst lite här och där, är att helt enkelt göra allt omvänt. Exempelvis mocka "åt Andra hållet" om ni förstår vad jag menar. Eller sopa åt andra hållet och verkligen jobba med sig själv, kolla upp kroppen och kolla om man är sne osv. Det lär bli betydligt lättare att få en liksidig häst om man själv är liksidig. Jag ska även börja på yoga för att öka min kroppsmedvetenhet, smidighet och styrka. Allt för att bli en bättre ryttare för hästarnas skull och för att kunna prestera. Sen skulle jag nog även behöva uppsöka en kiropraktor för jag tror helt ärligt att jag är ganska sne... Haha! Nej men tänk verkligen på allt ni gör i vardagen, för om ni provar att sopa åt andra hållet kommer ni märka hur pass oliksidig man är, för det känns verkligen helt fel. Kämpa på så hörs vi💗

Likes

Comments

Mycket fokus läggs på att vara redo fysiskt, redo fysiskt för att klara en uppgift. Det kan vara inför en match eller inför en tävling. Vad som helst egentligen! Och visst är det viktigt att vara redo fysiskt för att inte skada sig och för att helt enkelt orka, men den mentala biten är väldigt viktig den med om man vill lyckas. Nervositet och prestationsångest är något som många kämpar med. Nervositet i en viss grad kan vara bra i vissa sporter och för vissa personer, det kan göra att man presterar bättre, men i många fall kan det istället försämra prestationen. Jag själv kan bli riktigt nervös ibland, mest för att jag känner att jag verkligen vill prestera. Inom ridsporten ställs det ganska mycket krav och helt ärligt snackar ryttare och övriga väldigt mycket om andra. Man lägger sig generellt i varandras prestationer och beslut. Och jag erkänner att jag också gör det ibland. Jag är övertygad om att många sagt att det nog är dags för mig att sälja min ponny för att jag är för lång bakom min rygg, men vet ni vad? JAG VET! Men beslutet av att fortsätta rida ponny ett tag till när jag egentligen är för lång är mitt beslut och ingen annans. Och de som snackar vet ju inte heller varför jag fattat det beslut jag fattat!? Man ska inte låta andra förstöra det roliga i sporten, man ska köra på sin magkänsla. Men självklart ska man lyssna när folk säger saker till dig, men i slutänden är det du som tar beslutet. Hur som helst... Det jag ville komma fram till med detta inlägg är att det är viktigt att träna sin mentala bit också, stänga ute alla andra och bara köra. Skita i vad andra tycker och tänker om prestation och beslut! Ni ska bara ha så jäkla kul!!!

Likes

Comments

Godmorgon på er! Måste bara tipsa om denna video asså! så himla peppande, enligt mig iaf. Såg den någon gång för länge sen men i fredags visa min kompis den för mig igen och asså den gjorde min dag. Varje gång jag ger upp hoppet ska jag kolla på den! och det tycker jag att ni också borde. Kolla in den-> https://www.youtube.com/watch?v=ZXsQAXx_ao0

Likes

Comments

Jag ska bli proffs, riktigt bra ska jag bli. Min dröm är att en dag va en riktigt duktig ryttare som kan leva på det som jag tycker är roligast, hästarna, ridsporten, hoppningen. Efter att under större delen av mitt 17 åriga liv gått och tänkt tankarna "jag är värdelös" eller "jag kommer aldrig att lyckas" har jag nu bestämt mig för att verkligen tro på mig själv, och inte kommer jag ta hänsyn till vad andra trycker om mina orealistiska mål. Jag har en så sjuuukt lång väg till toppen, jag menar i dagsläget har jag en ponny som jag bara hoppat upp till och med LB på. Men asså allvarligt, jag har ju hela mitt liv framför mig. John Whitaker är 61 år och tävlar än, jag har alltså cirkus massor år kvar. Att verkligen tro på sig själv stör alltid någon, i dagsläget skulle de flesta skratta åt mina orealistiska mål när de ser vart jag står idag. Men jag har inte haft turen att kunna glida på en räkmacka och kommer inte göra det i framtiden heller, utan jag kommer få kämpa, känna uppgivenhet och smärta, offra en hel del för att lyckas, jag har helt ärligt usla förutsättningar. Men jag har kämparglöden och jag är på gång nu. Nu börjar min sattsning! Inte om en vecka, inte om ett år, utan nu!

Jag är inte född i någon hästfamilj, visst stöttar de mig men det här är ju inte deras intresse utan mitt, bara mitt i familjen och det försvårar ju allt ännu lite mer. Jag kommer få kämpa på alla fronter, största problemet är nog egentligen den ekonomiska biten. Men inga problem är omöjliga, de går att lösa och det kommer jag göra också. Jag har satt upp mål och delmål, men hur jag ska ta mig dit har jag ingen aning om. Jag ger mig ut i dimman med alla möjligheter i världen och vänta bara. I framtiden kommer det va jag som skrattar åt de som skrattar åt mig nu, för jag kommer va bättre än de som inte vågar tro på stort. För tror man inte kommer det aldrig att gå. Så enkelt är det. Så satsa högre än dina motståndare, det kommer du vinna på! INGET är omöjligt, kom ihåg det!

Likes

Comments

Som jag skrev i ett tidigare inlägg har jag väldigt lätt att tappa motivation att kämpa mot det jag vill uppnå om jag inte märker resultat. Något som jag däremot inte ger upp på är hästarna! Som jag kämpat med min nuvarande häst. En ponny på 10 år som vi importerade osedd från Irland sommaren 2014. När han kom var han är nervös, smal okunnig häst som idag är väldigt trevlig. Första synen på honom på svensk mark var en besvikelse samtidigt som det kändes såå kul. Först kom det ut en häst för flera hundra tusen på 175, sen kom han, en smutsig smal stackare på 148. Då kände jag bara shit vad har vi köpt för något? Åsna? Även första ridpasset var en besvikelse då han inte kunde gå på böjt spår...ALLS!! Suck! Men jag va så otroligt glad för honom samtidigt, så jag va jättepositiv till allt arbete och längtade till hur fin han skulle kunna bli. Just när det gäller hästarna så gillar jag utmaningar! Jag vill kunna vinna på en häst som jag har gjort mycket jobb med själv, det känns mycket större och roligare! Men de 2.5 åren som gått har varit full av fram och motgångar, man jag kan ändå stolt säga att det är jag som tagit honom dit där han är idag! En betydligt säkrare ponny som tävlar upp till LB redo för LA under 2017, går fint i dressyren och hoppar 120 utan problem! Från en ponny som hoppade osäkert på 70 cm till att hoppa enstaka 120 hinder utan problem. Jag kan gå djupare in på hur vi tagit oss hit och vad som hänt på vägen längre fram i tiden.

Så här såg han ut när vi hämta honom från lastbilen sommaren 2014😥 resterande bilder är från någon gång under de 2.5 åren som gått

Likes

Comments