Header

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

I Lördags var vi iväg och tävlade på Falbygdens HSF. Jag hoppade 100 cm och 110 cm. 4a fel i omhopp i första och 5 fel i andra.
Eddie var till en början väldigt på hugget på framridningen men slappnade av ganska fort och vi kunde lägga fokus på annat. Skötte sig super på framhoppningen, vi båda brukar bli lite spända där men han hoppade sååå fint och var riktigt avslappnad, bra start eller hur?

På banan kändes han avslappnad taggad och fokuserad. Det enda han spände till sig på var en färgglad oxer men inget mer än så. Tråkigt att bommen rök i omhoppningen - men jag var för snabb i luften. Egentligen hade jag och Linnea en plan på en omhoppningssväng som hade varit rolig att rida men efter petet kände jag att då spelade det ingen större roll och tog ut vägen till kombinationen. Tror det var ett smart val.
Överlag två mycket bra rundor! Vi hade såå kul ihop och det är det viktigaste.

Tyvärr får jag vänta lite med filmerna, har både film från filmkamera och mobil och tror ni uppskattar filmerna från filmkameran... 😄
Men bjuder på lite bilder från dagen!

Likes

Comments

Det senaste då....?
Har börjat träna för en ny tränare 1 gång i månaden, Sofia Bjöserud. Hunnit med två träningar ca, nyttigt med nya ögon på sig.
Det senaste har det varit väääldigt mycket jobb, min lönespec kommer bli rolig nästa månad 😃 Trots det har jag hunnit med mycket annat ändå och Eddie går så bra just nu. Försöker träna dressyr ca var tredje vecka för Johanna och senaste träningen var fantastisk. 😍
Varit på möte med styrelsen ang nya klubbloggan, är svårt att få med allt som alla vill men nu börjar vi se slutet.

Och Cailey är helt igång efter spiktrampet vilket är suuuper kul. ❤ Hon har också skött sig jätte bra det sista!

Anki min massör var och behandlade Eddie i veckan, var väldigt spännande att få höra vad hon tyckte eftersom han har ändrat sig så i ridningen och vi fick tummen upp och nu börjar det verkligen ta fart med musklerna. Kul!

Likes

Comments

Efter lite påtryckningar från olika håll så har jag bestämt mig för att prova på det här med bloggandet igen. 😉
Får ge det ett nytt försök helt enkelt.
En hel del som har hänt sedan sist, hunnit med ganska många träningar och tävlingar sedan sist.

I helgen var vi i Falbygden och tävla, kommer ett eget inlägg om det sedan.

Har precis slutat jobbet så nu blir det en sväng till stallet, Eddies vilodag idag men finns ju en hel del att göra ändå.

Hörs senare! 🌟Likes

Comments

Hej på er! Lite frånvarande men nu har jag en lugn stund så passar på!
Helgen har bestått utav helgjobb,
igår tränade jag dressyr för Johanna.

Jag tränade jämt för henne med båda mina ponnyer när jag tävlade dressyr som mest och även en del med Calle men sedan blev det ett avbrott med stallbyte, hästbyte och allt sånt naturligt. Men nu har jag tagit upp det igen och det känns himla kul.
Hon har inte sett Eddie mer än på film/bild så nu blev det äntligen live. Vi tränade mycket på rakriktning och förhållningar med sätet. Tränade mycket på runda galoppsprång dessutom. Kändes himla bra när vi fick till det!

Idag har jag jobbat sedan blev det kasta sig i ridkläderna innan ridhuset skulle vara uppbokat, red igenom i alla gångarter och bara försökte lossa eventuell träningsvärk. Han var väldigt fin stundstals i höger galoppen.
Sedan linimentade jag honom och det han verkar älska mest just nu, mash!

Passade på städa Linneas skåp medans hon klippte till Ceasar, pluspoäng till mig.

Imorgon är det en kort arbetsdags sedan är det helg. Imorgon är årets första hoppträning, ska bli kul och komma igång igen och med rutinerna.
Och så lite TB sådär. Esse Gobie Paintbox, en

Likes

Comments

Fick ingen större sovmorgon idag då jag jobbade sent och tar alltid flera timmar innan jag ens kan slappna av och somna...
Iallafall så kom min massör Anki ut idag och behandlade Eddie. Det gick bra! Anki vet hur jag tänker och vi lärde känna varandra ganska bra under min lärlingstid hos henne så hon vet oftast precis vad jag tänker om saker och ting. Eddie har haft lite svårt att koncentrera sig när han får massage men idag gick det riktigt bra, kanske börjar fatta att man inte behöver hålla koll på allting hela tiden!
Fick beröm för hullet och musklerna och att han var väldigt fin i sin kropp nu.

Sedan mockade jag Eddies, Caileys och Ceasars boxar, det tar så sjukt mycket längre tid med halm alltså, minns när jag bara hade torvmix och kunde mocka 5 boxar på bara några minuter..
Satte sedan upp en hoppövning åt Linnea och filmade henne lite, hon bjöd på räkbaugette och cola (hon räddade min förmiddag som totalt glömmer äta frukost eller ens ta med sig...)

Åkte sedan och hämtade ut mitt nya träns, ett träns att variera med. Jag har lite olika bett som jag varierar mellan då är det skönt och ha några träns och dessutom olika nosgrimmor. 🐎

Nu ska jag strax göra kvällsmat och försöka somna hyfsat tidigt, imorgon ringer klockan tidigt för ska släppa ut hästarna, och sedan står det helgjobb på schemat.

Likes

Comments

Landat precis i sängen, Linnea åkte för en stund sen. Hjälpte henne med sin filmkamera och dator och visa lite med filmprogram och så, skulle utbildat mig till något inom dator istället.. 😉

Sedan åt vi mat, hemmagjorda hamburgare som jag gjorde, det var gott men väldigt mättande så vi orkade inte röra all godiset och chipset vi hade köpt haha.
Blir en lugn helg, skönt det också med tanke på dem senaste helgerna.
Imorgon händer det inte så mycket mer än stallet och stallmöte, får se vad jag hittar på med Eddie!

Likes

Comments

Morgonen startades i stallet, alltid trevligt!
Vi byggde upp två serier, dock hade vi räcke bom räcke istället för vi är för lata för att bära.. 😉
Såhär såg den ut! Tyckte avståndet var bra för våra pållar!

Eddie kändes fin redan i skritten så jag började med övergångar och lite fram/bakdelsvändingar och sedan i traven lät ja han bara få jogga igång på längre tyglar. Sedan började jag samla han några steg för att sedan rida iväg med längre steg och det tyckte han var kul och hängde på! Red volter runt hindrerna och vänta ut han tills han släppte.
Är faktiskt jätte nöjd med uppvärmningen, han brukar va så galet svår att få avslappnad och speciellt i början men idag kändes det super.

Vi började hoppa och hoppade första övningen, räcke bom räcke, gick väl hyfsat! Kom fel några gånger men inget större, han tyckte det var kul men han lyssnade super på mina hjälper och drog inte iväg något större som han gjort när han blir pigg!

Andra övningen gick super och en guldstjärna till honom, rak igenom hela serien vilket brukar vara svårt!
Är jättenöjd och det är kul att vara igång igen, kände mig inte alls så ringrostig som man brukar men det kanske kommer senare.. haha

Nu ska jag hämta upp Linnea så ska vi ta insläppet i stallet, sedan blir det myskväll här hemma med mat och massa godis och SKAM. 😉

Likes

Comments

Startade morgonen i stallet och red ut på Eddie, mamma följde med och fota lite.
Han var på tårna kan man säga och bjöd mig på en liten flygtur i början men höll mig kvar och sedan lyckades jag få han att tänka på annat.

Nu har jag precis kommit hem och ska laga lite mat, är sjukt kallt ute. Är ledig idag men inte med några större planer, stallet är redan avbockat så blir väl en lugn dag, skönt det med för det var längesen jag hade en sån dag 😉
Ska koppla in transportkameran tänkte jag också så det är klart.

Imorgon står det jobb och 20 års kalas på schemat.

Likes

Comments