Det var ju länge sedan sist, men så kan det bli! Jag hade tänkt att berätta lite om "Aldrig Ensam" som jobbar med att ge ut info om psykisk ohälsa och de vill också att vi ska lättare kunna prata om det. Jag har själv fått höra många gånger att jag inte ska eller borde prata om mina "problem" eller beklaga mig till andra så att de inte ska tycka synd om mig. Har heller inte alltid blivit tagen på allvar när jag väl vågat öppna munnen och berätta varför jag är som jag är idag. För det är inte många som tänker att "Ja, det är nog faktiskt en sjukdom som man inte alltid kan göra mycket åt". Det är i så fall mer vanligt att jag får höra "Ja men om hon vill tjura, låt henne". Detta betyder ju att man får svårare och svårare för att prata om det och man stänger inne känslorna tills det blir en vana. Nu är det ju väldigt annorlunda från familj till familj, eller vänner till vänner.

Men vem skulle ha hjärta att säga till någon som har cancer, "Kom igen nu bara, sluta grina!" ? Fast ändå finns det hjärta till att säga till någon som mår jätte dåligt på insidan och lider utav depression, "Kom igen nu bara, sluta grina!".

Det finns liksom de som aldrig blir sedda i deras psykiska ohälsa och inte orkar leva längre för att det blir för jobbigt helt enkelt. Men en del klarar sig också såklart. Det är ju lite samma med vilken sjukdom som helst skulle jag vilja påstå. Går det för långt i en sjukdom så är det inte alltid så att kroppen/hjärtat orkar överleva mer.

Jag hoppas att jag inte var allt för oförståelig och att ni förstår vikten i att prata om detta! Det är så otroligt många där ute, eller kanske till och med runt omkring dig, som mår jätte jätte dåligt men vi vet inte om det. För att det är tyvärr tabu att prata om det. Är själv alltid lite rädd över hur folk ska reagera eller inte alls reagera när jag pratar om det. 

Detta var en liten tanke utav mig, hoppas så att ni inte fnyser åt detta utan kanske kan ta till er något. Kanske bli bättre på att lyssna eller att se. 

Puss&Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag tycker det är helt otroligt och är verkligen sjukt sjukt glad över alla gillningar, kommentarer på Facebook och ALLA fantastiska läsare. Att ni tog er tid och läste just om in historia, är jag helt jätte tacksam för. Känsliga jag har fått tårar i ögonen när ni fantastiska omtänksamma människor har gett mig så fina meddelanden, kramar och kommentarer! Jag tycker att det är helt otroligt, ni kan knappast ana hur glad jag är! TACK ALLA NI! <3

Nu medan jag väntar på att mitt kamomillte ska svalna lite, det är skollhett, så ska jag påbörja en läxa.. Jag gjorde en liten lista på allt som skulle göras idag så att jag skulle hinna med allt jag tänkte, mestadels plugg, och nu så har jag bara det sista kvar. Känns så skönt! Ett hett tips, jag kommer själv fortsätta med att skriva lista!

Men jag ska fortätta med pluggandet med te till, älskar att mysa till det! <3 

Men asså, det kommer att ta tid att smälta allt fint alla sagt och skrivit till mig. Förevigt tacksam!

Puss&Kram

Likes

Comments

Jag hade tänkt att berätta om något jag inte berättar till alla. Dels för att jag vet att många inte vet hur de ska reagera när de får höra det, men också för att jag själv inte alltid orkat ta om historien.
Jag har problem idag på grund av min barndom. Min mor var alkoholist, hon dog när jag var 14 år gammal, och det hörde till ovanligheterna om det inte fanns sprit i skåpen där jag bodde en gång i tiden. Med en, nästan hela tiden, berusad mor (men som jag visste älskade mig) fick jag alltid vara "redo". När hon fick anfall, så hjälpte jag till. När hon blev arg, så sprang jag och gömde mig. Varje gång något hände fick jag "va på tårna". Jag var då i åldern 5-6 år gammal bara men minns det som om det hände för två dagar sedan.

Jag minns 1 gång extra väl, den gången sitter på hjärnhinnan som den där lilla streckkordslappen på porslin/glas gör Har alltså väldigt svårt att bli av med just det minnet. Både jag och min mor var misshandlade av en man som vi av någon anledning bodde hos. Jag undkom lindrigt men inte min mor. Hon fick åka till akuten, jag fick såklart följa med henne. Både polis och ambulans var inblandade på grund av att jag lyckats knacka på hos en granne den natten så de kunde hjälpa till. Jag var fortfarande ungefär 6 år gammal. Polisen tog bilder i huset då det var blodigt i fler rum än bara 1, jag hade tur, det enda som hände mig var att min tröja blev dränkt i öl. Allt löste sig den natten, men jag lider fortfarande inombords.
Som ni förstår så har jag sett och upplevt saker ett litet barn aldrig skulle behöva, och såklart har det slagit mig i tanken, varför jag? Varför fick inte jag en mer rättvis start i livet? Varför kunde inte jag få bli som de andra barnen? Jag har alltid känt mig olik. Ensam. Sviken. Osäker. You name it.

Det jag berättat nu är bara en liten del av mitt liv. Men det är där jag började bli den jag är idag. Rädd, har dålig självkänsla, svårt att lita på även de närmsta och är väldigt väldigt känslig.
Jag är också stark, jag klarar skolan bra och hänger med på allt som de andra i min ålder gör. Som att ta körkort till exempel.

Men det dåliga är att när man är stark, då finns det knappt någon som ser att man har det svårt.

Jag har problem, och det är att jag lever med psykisk ohälsa. Jag har innan inte velat acceptera det, men har alltid levt i det då hemska saker i mitt liv började så tidigt. Jag vill av vana tränga undan mina känslor för att det är ibland det lättaste sättet att vara stark på. Men absolut inte hållbart i längden.

Det jag vill med detta inlägget är att dela med mig av min historia. För det finns så många därute som känner sig ensamma om deras känslor. Men ingen är ensam.
Jag vill inte att ni ska tycka synd om mig, för jag vill helst bli tagen som en vanlig 18-årig tjej som går sista året i gymnasiet, ha så roligt jag kan och göra det bästa utav det! För parallellt med min hälsa så är jag en glad tjej som oftast är nära till skratt, som älskar att göra roliga saker med mina vänner och drömma om framtiden!

Puss&Kram

Likes

Comments

Idag har varit så mysig och bra! Vaknade nästan helt frisk och kände mig bara bättre och bättre under dagen! Det blev en sväng till en utav mina närmaste vänner och vi tog en glass och drack lite svalkande! :) Är så nöjd med att sommaren håller i sig såhär länge! Dagen startade med bad, skum och hårinpackning i håret, lite egentid är så nödvändigt! ;) Sedan byttes lakanen och tvätten stryktes (Känner mig gammal nu).. Nämen så himla underbart att sköta om sig när man blivit frisk, och att ta ett bad är nog det bästa jag vet <3

Nu slappar jag till Beyoncés album Lemonade, HON är grym, ALBUMET är grymt. Älskat Bey i så många år, hon är så himla ASGRYM! Och så snygg, vacker, babe, ja hon är ALLT!! <3

Puss&Kram

Likes

Comments

Tänk att värmen kom tillbaka, det är liksom sensommar i mitten av September??? Härligt, när solen skiner så är ju allt mycket lättare, vad man än ska göra. Just nu tar jag vara på kvällsvärmen ute på balkongen, har täcke och te och tända ljus. Lite fjantig är jag väl men det är mysigt som tusan! Jag har tyvärr inte blivit något friskare sedan jag sist skrev, det har typ bara blivit värre... :( Så jag kämpar med te och vila.

Det finns så mycket jag tänker på nu när jag är hemma och har all tid i världen för just de där jobbiga tankarna. Ni vet när man tänker på saker som har hänt, människor man önskade att man inte litade på och övriga som lägger sig i utan att ens veta vad de lägger sig i är. Nu är det väl egentligen så att jag inte tycker dom är värda att ta sig tid till att tänka på men det händer ju, och jag tror ni känner igen er i det jag skriver. För asså, de är ju tyvärr väldigt vanligt att man umgås med folk som inte behandlar en särskilt väl, och inte vågar avbryta de relationerna. Våga ta steget, bry dig inte om vem som säger vad, för du kommer må så mycket bättre när du lyckats bryta dig loss. Det kan vara en vänkrets, eller bara vän, eller pojkvän/flickvän liskom. Kankse till och med är någon familjemedlem... Be strong folks! Haha, nämen på riktigt. Du förtjänar det bästa! :)

Puss&Kram

Likes

Comments

Men herregud vad svårt det ska vara att somna... Nu är det såhär att jag har halsont och känner mig febrig. Jag tänkte att jag skulle låta min kropp återhämta sig och vila ut tills sista lektionen imorgon. Jag var helt slut idag efter att ha gått runt i Göteborg, shoppat och fikat med en vän, att jag somnade direkt när jag kom hem. Hann typ bara kasta ett öga på de nya grejerna innan jag tuppade av helt enkelt.. Men nu kan jag inte sova på grund av det och det suger, för jag behöver verkligen den där förbaskade sömnen.. Förlåt för min grinighet just nu, men vem blir inte grinig när man inte kan sova?? Kanske bara är jag? Tycker i alla fall att det är sjukt drygt och blir bara rastlös.. Hahah, förlåt om ni känner av negativiteten enda hem till er.. Förlåt verkligen. :) <3

Så ja, här var väl kanske inte en jätte ambitiöst tagen bild, med min mobil, påväg hem. Haha, jag var verkligen sjukt trött men tyckte ändå att det var kul i Göteborg trots allt!

Imorgon när jag ska ta det lugnt så tänkte jag komma ikapp mig med lite gymnasiearbete och annat plugg. Om jag orkar dåda, för som det ser ut nu så kommer jag förmodligen vara trött imorgon också.. Jag kanske slänger upp ett inlägg om det jag köpte idag också! För se hur jag känner mig.

Puss&Kram

Likes

Comments

Dagens outfit blev skinnjacka, t-shirt och söndriga jeans. 

Puss&Kram

Likes

Comments

Hej!

Nu sitter jag nöjt med naturgodis bredvid mig och tar det lugnt! Äntligen tar jag det lugnt.. Men men, jag har fått gjort en del idag! Handlat mat.. Men också färgat och klipp håret! En lite make-over typ! Jag tänkte att jag skulle visa er både före och efter bilder men mitt hår innan frisören satte igång såg så illa ut att jag absolut inte vill lägga upp en förebild på det nu, ush det såg så gult ut tyvärr... Men nu, äntligen, är det fixat!

Efterbilden:

Det var lite mysigt med choklad och te! Fick även sitta i massagestol? Hur lyxigt? <3

Puss&Kram

Likes

Comments

Det känns nästan som julafton! Så glad, har fått hem mina Real Techniques Core! Inte bara det att borstarna är så snygga med orange/rosé skaften, utan det kommer bli så så kul att testa dom! Det lilla fodralet till kan man packa in dom för att kunna ha i väskan/på resan, man kan dessutom ställa borstarna upp som ett litet ställ, jätte fiffigt! (Ursäkta för suddiga bilder, puss)

Förutom att vara glad för dessa så vankas pluggkväll med tjejerna, eller ja, inte riktigt bestämt, men jag behöver den pluggkvällen så mycket! Känner också att känslan av skoltrötthet börjar ta över, så ush, så hoppas på plugg med lite skratt som omväxling! Hellre det än att sitta hemma och bara traggla, gud va tråkigt...

Puss&Kram

Likes

Comments

​Godkväll!

Idag var jag tidig till skolan för att sätta mig med lite plugg. När jag är hemma så vill jag göra allt annat än att plugga så skolan funkar lite bättre för mig att plugga i. Men nu ska vi inte gräva oss in i hur jag pluggar, för snart är det höst! Och det är årstiden man kan börja använda mer stilfulla och snygga kläder, kuuul tycker jag! :)

Jag har gjort ett litet collage på saker som passar nu! Min lilla favorit är nog väskan ifrån Mint&Berry, tycker den är enkel och skulle smälta in till vilken outfit som helst nästan. Den har snygga bruna färger också! 

Detta blev ett litet och kort inlägg, men det är måndag så jag skyller på det! 


Puss&Kram

Likes

Comments