• Att vara stark..

    " Att vara stark är nödvändigtvis inte att vara lycklig. Att vara stark behöver heller inte betyda a…"

  • Tripp till Göteborg

    " Bilder ifrån ett mysigt café i Göteborg. Jag blev kär i stilen och så inspirerad! Inredning är ju …"

  • Sunday

    " Hej hopp! Jag har lite smått söndagsångest men det gläder mig att det snart är lov! Tänk att inte …"

Tankar

Att vara stark är nödvändigtvis inte att vara lycklig. Att vara stark behöver heller inte betyda att man förstår sitt värde, självkänslan kan liksom ändå svika. Att vara stark handlar om att överleva, att den ynka energi man har kvar efter en hemsk händelse går till att ändå fortsätta försöka.

I hela mitt liv har jag fått höra att jag är stark, och även om jag självständigt klarar mig så betyder det inte att jag inte är minst lika känslig som du är, och behöver någon som säger till mig att "du är bra".
Men när man är stark så kanske det inte syns hur fantastiskt dåligt man mår, hur man tycker att världen är ett skämt och kanske till och med redan tappat lusten för länge sedan. Det jag försöker säga är att en stark människa behöver nödvändigtvis inte må så bra, det finns ju trots allt ofta en förjävlig anledning till varför en människa behöver vara stark.

Igår mindes jag tillbaka. Tillbaka på all trauma jag upplevde som barn och kom fram till att allt började så tidigt i mitt liv att allt jag någonsin gjort, är att vara stark. Det tar på energin och tär på en människa att alltid behöva kämpa sitt yttersta i så många år som ett helt liv. Att vara lycklig är så nödvändigt för att inte tappa det, att få höra några goda ord om sig själv är viktigt när man inte ens orkar ta sig upp ur sängen. Att veta att någon ser och vill lyssna, det hjälper den som tappar lusten. För det är svårt att vara ensam och stark, och i längden börjar det kännas omöjligt.

Försök att se varandra ute i livet, hjälps åt i tid och lämna inte någon ensam. Det är så himla viktigt! För det sker ett självmord var sjätte timma på grund av psykisk ohälsa.. Och tyvärr är det alldeles för vanligt att en närstående hinner dö innan man börjar bry sig, men då är det försent.

Puss&Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Bilder ifrån ett mysigt café i Göteborg. Jag blev kär i stilen och så inspirerad! Inredning är ju såå roligt!

Puss&Kram

  • 76 readers

Likes

Comments

Vardag

Hej hopp!

Jag har lite smått söndagsångest men det gläder mig att det snart är lov! Tänk att inte kommer ha fler lov när jag har tagit studenten.. Ush och fy, men cash is king!

Idag vaknade jag ganska tidigt, duschade och gjorde mig i ordning för ett litet kalas ish, men en fika kan man nog kalla det. Ätit hemlagad smörgåstårta och det var så gott att jag fick mig en matkoma, haha. Nu ska jag snart vidare på ett styrelsemöte som kommer hålla på rätt länge får jag en känsla utav.

Jag känner av bloggtorka, eller vad man kallar det? Så det fick bli ett litet och snabbt inlägg idag!

Puss&Kram

Likes

Comments

Vardag

Godkväll på er!

Nu sitter jag och pustar ut och ska snart äntligen slappna av en stund efter alla sysslor och allt plugg jag ägnat min fritid åt. När jag kom hem så fanns det så mycket att göra så jag var tvungen att lista upp allt för att veta vad det är exakt jag ska ha hunnit få gjort i eftermiddag. Listor är jättebra, ett pedagogiskt sätt som säger till en vad som finns kvar att göra och det känns lika skönt varje gång man kan stryka en syssla eller läxa för att den är klar! Jag tycker listor funkar för mig, och har du svårt att få gjort saker så alla måsten bara läggs i "gör det sen" högen så rekommenderar jag listan!

Jag har fixat med all tvätt, källsorterat sopor, handlat mat, pluggat men också blivit klar, alltså DONE, med gymnasiearbetet! Det känns så fantastiskt skönt, så redo att släppa det men det känns också som ett skämt? Asså allt detta arbete för att få ett E? Jag känner mig snopen i alla fall, haha! Men jag är absolut lika glad över att det är gjort nu ändå.

Imorgon så vankas det engelska nationella provet så jag handlade frukt som jag tänker göra fruktsallad utav till imorgon. Jag vet av tidigare nationella prov att det är bäst att hålla sig till mat som håller mig fokuserad och håller blodsockret balanserat länge. För det är det som krävs för mig för att jag ska orka så länge. Men vill ändå att det ska vara gott så tog mina favoriter! Jag är alltid nervös inför nationella, får sån prestationsångest och stressar redan nu för jag tycks inte kunna sluta vara produktiv idag?? Får behov av att bara maniskt sysselsätta mig.. Får hoppas på att det går bra imorgon i alla fall!

Puss&Kram

Likes

Comments

Vardag

Hejsan!

Idag så har jag färgat mitt hår och skämt bort mig litegrann! Jag har också gått till skolan förkyld och tyckt så synd om mig själv, haha, så detta gav ju en liten boost med lite uppfräschning! Och en lite rymligare plånbok... MEN jag är nöjd! Haha!

Det som är så hiiiimla skönt är ju att det har blivit mycket ljusare ute nu, även om det regnar lite så är det ändå så mycket lättare att hålla sig pigg, glad och fokuserad! Jag har redan beställt hem sommarklänningar då jag knappt kan vänta till sommaren. Shit vad jag tjatar om vädret, men jag är verkligen en väderstyrd människa. Skiner solen så gör jag det också liksom, hahha. Jag vet, jag är lite töntig ;) Dock känner jag mig fortfarande seg med förkylningen och lite smygande feber i bakgrunden så jag vet inte om jag borde stanna hemma imorgon. För att vila och inte slita på mig själv som jag gjorde förra terminen, då gick jag till skolan hur jag än mådde nästan och resulterade bara i att jag blev sjukare.. Ush, jag är också lite för stressad för att hinna vara hemma och sjuk..

Puss&Kram

Likes

Comments