I lördags hade mamma bjudit hem oss för att baka pepparkakor med Sam. Hans första julbak. Han satt i sin stol, fick en klump deg och började pilla lite försiktigt med fingrarna i degen innan en liten bit åkte in i munnen. Mjöl på kinderna och deg lite överallt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag tog vi oss en frisk promenad i höstvädret bland färgglada löv till Marks Lekland där vi mötte upp två härliga mammor och deras barn. För Sam och min del var det första gången vi besökte leklandet men definitivt inte sista. Så kul. Bollhav, rutschkanor, gå-bilar och massor av roliga saker. Roligt att hitta på lite nya saker och träffa andra föräldrar och barn.


Likes

Comments

Idag är det två månader sedan vår fina mormor lämnade oss. Den värsta dagen i mitt liv. Hon har kämpar med smärta, för att hitta ork och alltid hållit den värsta smärtan för sig själv den sista tiden. Hon ville inte oroa andra för sådan var mormor. Det är nu i efterhand man förstått hur ont hon har haft.

Jag är evigt tacksam att jag hann träffa mormor och säga "Jag älskar dig mormor" innan hon somnade in. Det var som hon kämpade in i det sista för att hinna träffa oss för att kunna somna in i ro.

Mina bästa minnen med mormor har jag kvar. Dom kommer alltid att finnas med mig och dom kommer jag bevara med kärlek och bevara väl.

Tack för allt mormor ❤️

Likes

Comments

I torsdags startade jag och Sam upp familjens "fredag" med att ha Mammagruppen på besök. Vilket härligt gäng vi är. Alltid lika kul och nu händer det saker. Någon ställer sig upp mot ett bord, någon direkt från alla fyra, någon ålar sig iväg mot någon ny upptäckt menade någon kryper, en annan stoppar allt i munnen osv.
För två veckor sedan började Sam krypa. Så spännande men än så länge väljer han att åla då den tekniken sitter bättre. Där går det undan. Han är väldigt lugn och att sitta och studera och leka med puzzel och lappar på mjuka leksaker är favoriter. Gå-bilen är en racerbil och allt flyger och far omkring när Sam kommer springandes i den.

När Rikard kom hem från jobbet åkte vi ner till stugan och startade helgen med en middag alla tre.

Vilken fredag och lördag vi har haft. Bästa på länge och då är det för att vädret har tillåtit utomhusaktivitet. Vi har varit på stranden för första gången, gått långpromenader, ätit frukost på café, lekt i trädgården, njutit av höstens alla färger och andats in havsluften.

Likes

Comments

Vi, jag och Sam, har tillsammans med vår Mammagrupp gått på Babymassage under en fem-veckors period. Varje måndag klockan nio har det dragit igång vilket har resulterat i några stressiga mornar då Sam oftast har valt att sova lite längre på veckans första dag. Med när vi väl har kommit iväg så har det varit bästa starten på veckan. Kursen har varit i en stor lokal men i ett lite mindre rum med släckta lampor där värmeljus har både värmt- och lyst upp rummet. Så himla mysigt.

Vi har haft en helt fantastisk tjej på alla sätt och vis som kursledare som vid varje tillfälle har gått igenom nya områden och övningar. Så under en timme har vi masserat barnen och därefter avslutat med fika och diskussioner kring olika ämnen.

Vilken lärorik kurs. Har man tillgång till att gå på Babymassage så ta chansen. En del har möjlighet genom BVC eller Öppna förskolan men vi gick genom Babysimmet, Vattenbubblan. Vilken kunskap vi har fått och även att få träffas och mysa tillsammans med andra mammor och deras underbara barn.

Jag har faktiskt masserat Sam en helt del här hemma. Främst efter badet här hemma vilket brukar vara varje morgon och kväll då Sam verkligen älskar att bada. Har verkar inte tycka att massage är det bästa han vet men inte heller ogilla det. En leksak i handen och sedan brukar det gå fint.

Likes

Comments

I fredags när vi hem från djurparken blev Sam lite småledsen och ville vara nära och helst att vi skulle bära honom. Vi har den sista tiden kollat/känt i hans mun efter tänder och när vi kände efter så fanns det en liten flis. Sams första tand. Vi blev så glada både jag och Rikard och var där och kände flera gånger efteråt. Men mer än så påverkades Sam inte av sin första tand. Men i onsdags kom hans andra tand. Väldigt tätt inpå varandra med bara nån dags mellanrum och båda är nere. Och under natt tryckte den nog på eftersom Sam, som annars sover så bra på nätterna, vaknade flera gånger och var ledsen. Men efter en Alvedon blev allt mycket lättare. Nu kan man se dom båda två, små, men dom finns där. 

Likes

Comments

I fredags besökte vi Borås Djurpark. Sams första utflykt förutom stugan i Varberg. Det är så lätt att ha med honom ut på saker. Även om han inte förstod så mycket så var det bara härligt att komma iväg på en utflykt tillsammans vi tre. Det han såg och reagerade på var de djur som var samlade i grupp, fiskar, pingviner och flamingos. Vi fick även ett härligt kort på Sam och en giraff som kom fram.

Likes

Comments

Igår blev vår magiska och glädjespridande son 6 månader. Tänk att ett halvår har gått så fort. Men vilket pojke han är. Allt som oftast ett leende på läpparna, skrattar och busar och sprider en sådan enorm glädje och kärlek. Ett riktigt litet charmtroll. Att få vara hans mamma är det bästa jag vet och dessa 6 månader är den bästa tiden i mitt liv. 

Likes

Comments