Före jag sätter igång så vill jag bara nämna att målet med det här inlägget endast är att förhoppningsvis kunna få någon med samma problem att inte känna sig ensam. Jag är inte en öppen person, at all, men det är ändå jätte viktigt att våga prata om sånt här. Jag hoppas att ni kan lära er något av det här inlägget oberoende vad ni gått/går igenom!

Lite bakgrunds info; Direkt då jag började sjuan så ändrades hela mitt mind-set. Jag gick från att ha varit väldigt självsäker flicka till en osäker person, vilket jag tror att väldigt många kan relatera till. Jag började tänka på mitt utseende på ett annat sätt. Jag funderade på hur jag klädde sig, vad alla andra tyckte om mig och jag började fundera mera på hur jag skulle uppföra mig och vara som person. First of all, don't do that. Var dig själv och klä dig precis som du vill, okej? Second of all så ska inte andras åsikter spela någon roll alls och thank god så har jag äntligen lärt mig det!

Ända sen sjuan så har jag levt med ångest och under tidens gång så har även bl.a depression och panikångest hoppat på tåget. Mitt motto är "fake it till you make it", för det är i princip så jag alltid har tänkt. Jag vill inte att folk ska märka på mig att jag mår dåligt. Jag vill inte sprida jobbiga känslor utan jag vill vara den personen som folk mår bra av att umgås med. Jag pratar inte ens om mina problem med mina vänner speciellt ofta för jag upplever det som jättejobbigt och stämnings neddragande. Men kort sammanfattat så upplevde jag min högstadietid som väldigt tung för att jag är perfektionist, sätter allt för höga krav på mig själv, jag gick runt med ångest hela tiden, kände mig deprimerad samtidigt som jag hade en tendens att få panikattacker.

I somras tänkte jag att det äntligen skulle släppa och att jag kunde känna mig fri för att jag gick ut högstadiet och hade mycket kul inplanterat. Men så blev det inte riktigt..

Ni vet inte hur mycket kul jag har tackat nej. Fester, myskvällar med mina bästa vänner och många andra roliga upplevelser för att jag inte har klarat av att lämna huset. Det rent ut sagt suger. Alla andra är ute och har kul medan jag är hemma och mår dåligt. Det är säkert svårt att förstå om man inte upplevt liknande men ni med samma problem kanske förstår mig. Jag är inte alls en introvert person men oh my god vad jag har känt mig motsatsen till social.

Jag har alltid varit en positiv och glad människa men under de senaste åren så har jag blivit pessimistisk, utmattad, har svårt att koncentrera mig, är i princip aldrig närvarande och hur tragiskt det än låter så känner jag ingen glädje. Jag sover knappt pga sömnproblem, fastän tanken av att sova och få vara i en annan värld låter väldigt lockande. Tänk er en situation att umgås med vänner som är superhärliga (!!), de skrattar och har kul medan du sitter i din egna värld, allting känns svart och du känner att du har gråten i halsen men vill inte visa det. Det är jobbigt. Då jag umgås med människor så känns det som en bok. En bok som alla andra har varit med och läst enda sen kapitel 1 och jag hoppade med på kapitel 38. Jag hänger inte med i vad som händer, jag måste kämpa för att orka lyssna och förstå, osv. Därför känns det lättare för mig att sitta ensam i mitt rum för då ser jag inte att andra människor är glada och känner inte av kontrasten mellan deras beteende och mitt mående. Jag föredrar då att vara ensam i mitt rum med något lättsamt på dataskärmen. I mitt fall är det oftast Victoria's Secret för jag är ett big fan sen långt tillbaka i tiden..;)

Jag känner att jag slösar mitt tonårsliv på att må dåligt istället för att vara med resten och ha kul. Bara tanken av att stiga upp på morgonen känns som en kamp, så att göra nånting speciellt går inte. Det som är jobbigast av allt är att jag kämpar nåt enormt för att inte visa det . Det är inte för att jag på något sätt skäms, utan bara för att jag inte vill dra ner på stämningen. Och som jag nämnde tidigare i inlägget så är jag perfektionist x100 och av någon anledning strävar efter att vara "perfekt", vad det nu ens är. I skolan är det alltså jobbigt att hänga med eftersom min hjärna inte orkar fokusera på samma sätt mera och jag ofta känner att jag får panikattacker, både på rasterna och på timmarna. Well, jag kommer ändå att göra mitt bästa för att orka tills studenten är tagen, för den mössan ska jag sätta på mig stolt som bara vad år 2020!;)

Men som ni märker så då livsmotivationen är väldigt låg så har man ingen lust med nånting. Det är inget som ska tas på ett personligt sätt. Jag gör allt jag kan för att det ska bli bättre, så det är bara att vänta på att det ska börja vända.

Mina bästa tips

Mina bästa tips för att må så bra som möjligt och som jag gör för att orka med är:

1. Prata med en psykolog

Jag har bytt psykologer några gånger, vilket är jobbigt, men det är jätteviktigt att prata om sina problem med någon som vet vad den ska säga för att hjälpa! Ju oftare, desto bättre! Super viktigt att även prata med någon familjemedlem, släkting, vän eller annan vuxen. Att ignorera dina problem kommer bara att göra det värre!

2. Träna

Jag spenderar väldigt mycket tid på gymmet för att jag älskar träning, men också för att min hjärna mår så sikkens bra av det. Det fungerar också lite som terapi. Ni behöver absolut inte köpa gymkort eller så, men lite motion nån gång i veckan ör jätteviktigt för välmåendet.

3. Musik

Man kan hitta så många låtar som verkligen kan hjälpa då man är riktigt lågt nere. Några exempel på låtar med viktiga budskap är t.ex

Nickelback- lulluby

Jessie J- who you are

Pink- perfect

Katy Perry- Rise

och i princip alla Sias låtar. SÅ bra!

4. Tvinga inte dig själv till något du inte vill

Vill du inte fara på något du har inplanerat, så avboka. Låt det ta tid om det så behöves! Man mår bara sämre om man stressar över onödiga saker och det finns ingenting här i världen som är viktigare än mående!

5. Berätta åt alla som borde veta om det

Förutom vänner och familj så tycker jag att skola eller jobb också borde ha lite koll om läget, ifall att det gått så långt att du inte klarar av att sköta det som vanligt. Skolan har varit superförstående mot mig och gör verkligen allting för att jag ska ha det så lätt som möjligt och orka med allting, vilket jag verkligen uppskattar!


Hohh, det var i princip det jag ville ha skrivet i det här inlägget. Det är inte a peace of cake att publicera det här inlägget men om det finns någon där ute som har samma eller liknande problem (eller helt andra) så vill jag bara säga att du är så himla stark och the best is yet to come. Du är viktig för såå många och du är en megafin människa på alla möjliga sätt. GE ALDRIG UPP!


Likes

Comments

Wow höni, min resfeber är värre än nånsin. Det är höst, allting rullar på som vanligt och det skulle sitta hur bra som helst med en resa. Vi håller på att planera vår nästa, som kommer att ske i december, men tills dess så får jag nöja mig med att kolla tillbaka på bilder från tidigare resor. New York är absolut min favorit so far, så det rekommenderar jag starkt!

Lite bilder från vår NY resa i våras. Verkligen a city that never sleeps!

Likes

Comments

@nataliehonkonen

Hej på er, det var ett tag sen sist. Jag har aldrig haft så här lite fritid som jag har just nu och det är väl orsaken till varför jag inte har bloggat. Nästa vecka är det dessutom provvecka så då kommer jag högst antagligen inte att vara aktivare heller...;) Men nog om skolan.

Hur är det med er? Det är inte speciellt länge kvar av 2017, bara lite över tre månader. Sick!! Dessutom så går dagarna allt för fort så det kommer att kännas som ännu mindre. Det som jag ännu ser framemot av detta året är höstlovet, halloween och i princip hela december, eftersom det är en händelserik månad. Har ni nåt kul inplanerat?

Nu ska jag börja göra mig o ordning inför gymmet och sedan promenera iväg för att köra ett combat pass. Ha en bra dag!

Likes

Comments

Igår sparkade vi igång en ny vecka och snart är det halvvägs till helg, igen. Dagarna går verkligen så himla fort och det är redan September?! Hooly...

Under helgen umgicks jag med en hel del vänner, gjorde undan skol-stuff, gymmade osv. Det är i princip så mina dagar ser ut för tillfället. Sömnen är det som jag prioriterar sist och som får den tid som lämnar över, vilket jag ångrar varje morgon. Känner liksom redan att jag behöver ett lov, haha. Well, höstlovet börjar närma sig så det är bara att köra på som vanligt till dess.

Hur har er vecka och September börjat? Kramar bästa ni<3

Likes

Comments

Skor i den här stilen tycker jag att skulle sitta skitsnyggt nu till hösten! Några av dessa är ganska liknande men det är lite den stilen som jag har fallit för i år. De här skorna finns på Boozt.com (adlink), var det även finns myycket mer så jag rekommenderar att ni kollar in deras hemsida om ni är ute efter nya skor, eller kläder och accessoarer över lag!

Vilka tycker ni är snyggast?

KRAM

Likes

Comments

Hej på er! Skolan har dragit igång och jag har haft fullt upp med allt möjligt så därför har jag lämnat bort bloggandet en stund. Idag ska ta det så lugnt jag bara kan för jag har lyckats gått och blivit sjuk dessutom, vilket jag absolut inte har tid med... Hoppas det vänder snart!


Om jag ska berätta lite kort om mina åsikter kring gymnasiet so far så trivs jag helt bra. Jag tar två kurser på distans, vilket kräver en hel del självdisciplin och jobb, men det ger mig ett luftigare schema så enligt mig är det värt det. Bra lärare består skolan av och jag har fått lära känna supertrevliga människor! Jag är också väldigt glad över att jag valde att gå på musiklinjen. Det gör dagarna mycket roligare och stämningen i gruppen är jättebra! Tiden går så himla fort för tillfället så jag tror att den här perioden kommer att vara slut på nolltid.


Vi är bara inne i slutet av augusti men vädret känns redan helt som höst! Både vantarna och halsduken är redan i användning... Jag har en hel del planer inför de resterande 4 månader av detta året som jag ser väldigt mycket fram emot. En av planerna är en resa till mycket varmare breddgrader, där jag kommer att spendera både Jul och nyår (vilket jag tror att det är orsaken till varför jag inte klagar över det kalla vädret för tillfället.). Resten av mina planer vill jag inte avslöja riktigt ännu så det får ni läsa mera om sen då dagarna närmar sig.;)

Har ni något kul inplanerat?

Det här blev kanska ett lite flummigt inlägg men det jag mest av allt vill ha sagt är att jag hoppas att ni har hållit er friska och fått en jättebra start på terminen! Det är inte så hemskt länge kvar av 2017 nå mera, så passa på att göra de saker ni ännu få gjort i år.

KRAM

Likes

Comments

Kolla vilken härlig förmiddag jag hade igår på framgården. Vädret var superfint i ungefär en timme medans jag åt, sedan blev det mulet, vilket det var resten av dagen. Jag tog senare en sväng till stan och fick med mig hem en skolväska, ett par skor, en kalender och två tröjor. Jag kan slänga upp bilder på det senare om ni vill.

Nu ska jag äta upp min frukost och kolla klart ett Modern Family avsnitt. Det här är tredje gången jag kollar om den serien haha, älskar!

PUSS

Likes

Comments

Idag är det sista lediga fredagen för min del för nästa vecka är det back to reality som gäller. Det här sommarlovet har haft jättebra dagar och nätter men det slår nog inte mina tidigare sommarlov. Ribban är satt för högt i guess...;) Imorgon ska jag in till stan en sväng för att shoppa lite nytt inför skolstarten, både obligatoriska saker men också lite kläder för att göra allting snäppet roligare, haha. Fastän jag inte alls känner mig taggad av tanken att kicka igång denna skolperiod (som många säkert kan relatera till) så ska det bli kul med att få börja i en ny skola med lite nytt folk. Jag har inga desto mer förväntningar men det kan vara bra det också.

Här är några sköna godingar som jag kopplar ihop med sommaren 2017. Vilka låtar kommer att påminna er om den här sommaren (förutom Despacito;))?


Likes

Comments

Oavsett om vi vill det eller inte så är vi redan inne i Augustimånad och hösten är inte mera långt borta. Med hösten så kommer mörkare väder och lägre temperaturer (vilket nästan låter lite som årets sommarväder...) och då kan det vara kul att uppgradera klädskåpet lite. Fastän sommaren absolut är min favoritårstid så måste jag ändå erkänna att höstmodet slår allt! Det kan bero på de mörka färgerna som jag gärna går runt i året runt, men också det att man kan börja bygga lager på lager och byta ut tunna plagg till tjocka stickade tröjor, skarfar, kappor etcetc. Det är både snyggt men också bekvämt.

Plaggen som ni ser här ovan hittar ni på Nelly.com. Om ni är intresserade av något så är det bara att klicka på texten under bilden. Själv har jag lust att klicka hem allt!

Vad tycker ni om höstmodet? KRAM

Likes

Comments