Gårdagen blev helt perfekt, precis som jag önskat.. Hade över lite vänner på grillpartaj / födelsedagsfirande för mig som fyller hela 27år idag. Sedan åkte vi självklart och supportade min pojkvän Adam med band som spelade på Voxfestivalen i Örebro. (Smash into pieces för den som inte redan visste).. Grymt gig, är så stolt över min kära pojkvän!..

Dagen började med en upp-piggande dusch och förberedelse inför chokladtårtan jag hade bestämt mig för att bjuda på under kvällen. Sedan tog jag mig iväg för lite kvartersloppis tillsammans med Isabelle med familj.. fyndade en gravidklänning i kamouflage och två blomkrukor i grått för 40 svenska riksdaler, inte så farligt ='D

När jag kom hem igen flög timmarna förbi samtidigt som jag fixade och donade med lite pynt, potatissallad, bål, tårtan inkl mig själv. Är lite besviken över att jag inte tog mer bilder än vad jag gjorde igår, måste försöka bli bättre på det!

Hur som helst hade jag en helt fantastisk dag.. tack för det!!! <3

PoK /Natalie

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vaknade upp med en snuvig näsa och ett tungt huvud. Jag som hade planerat att fixa med både det ena och det andra idag.. men det fick bli en lugn dag i soffan istället!..

Det enda jag lyckats göra är förbereda förlossningsväskan och lagat lite mat, sen blev det bums ner i soffan igen.
Får försöka bocka av min "att göra lista" imorgon innan jobb och på fredag istället!

Hoppas det är fint med er iallafall =)

Allt är inte nedpackat ännu. Ska med amningsbh, necessär och vattenflaska bland annat.


Pok / Natalie

Likes

Comments

Att välja vagn var ingen enkel match. Vi hade ju ingen som helst aning om vad som skulle passa oss och inte, men efter många om och men bestämde vi oss för en Bugaboo Buffalo.

Det som var avgörande för valet av denna vagn var faktiskt dess smidighet.. (sen var det självklart bara ett plus att den var snygg också).

Fördelar med vagnen:

1. passar alla typer av terräng
2. kompakt hopfällning
3. går att klicka fast bilbarnstol direkt på vagnchassit
4. ligg och sittdel
5. justerbar och vändbar sittdel

osv osv.

Nackdelar har jag inte hittat några än.. men lovar att uppdatera er i framtiden om det skulle vara så ;-)

Nypris utan extra tillbehör: ca 13 000kr.. (finns även välskötta och sparsamt använda på blocket m.m för ca 7000 och uppåt).


PoK /Natalie

Likes

Comments

Jag måste börja med att säga att jag absolut inte kan klaga.. har haft en bra graviditet ändå. I första trimester hade jag dock ett ständigt pågående och påfrestande illamående. Men jag behövde aldrig kräkas som många andra gör, vilket jag är riktigt tacksam över. Jag vill ändå minnas att det var fruktansvärt när man var där i det, men såhär i efterhand känns det ändå som ett problem som var lika stort som en fjärt i rymden liksom xD. Tröttheten man hade då ska vi inte ens tala om, men jag tog mig igenom den också som tur är!

I andra trimester mådde jag som bäst. Det enda jag märkte av då var väl egentligen mitt humör som kunde svänga väldigt hastigt. Stackars Adam (sambon). Men som tur är förstår han mig som ingen annan och handskas så grymt bra med mig ändå =) Det bästa med honom är att han kan få mig glad lika fort som han får mig grinig! <3

Magen i vecka 28 (sista veckan i andra trimester)

Nu i tredje och sista trimester har jag mått bra, men attans så tufft det är ändå. Det blir för tungt och jobbigt att stå eller gå för länge.. Sitter man ner får man ändra position ungefär varannan minut för att det antingen blir tungt för rumpan eller för att det känns som att man har svalt en stor melon som ligger i vägen och trycker ihop alla organ åt olika håll så man knappt får någon luft, haha. ELLER så fort man lägger sig ner kryper en halsbränna sakta men säkert fram och allt känns bara värdelöst.. och inte nog med det kan man endast pendla från sida till sida, och att ta sig upp från soffan / sängen känns som ett evighetsprojekt då man antingen blir tokröd i ansiktet och andfådd eller så tror man att ungen är på väg ut för att man får trycka på så mycket för att komma upp. När man väl sover om nätterna vaknar man ungefär 10 gånger av att man måste byta position eller är kissnödig eller av att man drömmer sjuka drömmar. Ja, ni hör ju. Jag mår bra men det är tungt.. och varmt!

Sedan har jag märkt att jag blivit lite introvert, vilket jag har läst kan vara väldigt vanligt. Man hamnar liksom i sin egna lilla gravidbubbla och eftersom att tröttheten hänger med sedan början kan det vara skönt att ha dagar utan måsten och bara pyssla om sig själv / förbereda för den kommande familjemedlemmen. Osv osv.


Detta är jag idag i vecka 36.


Men trots allt detta är det helt ofattbart och underbart fantastiskt att min kropp bakar min egna lilla son. Att han snart är här känns faktiskt sjukt overkligt även fast jag känner hans rörelser och hans hicka varje dag. Hur ser han ut? Vad har han för personlighet? Aah shit ska bli så magiskt att se =)


PoK! /Natalie

Likes

Comments

9 Mars kl 07.15 blev jag upphämtad av min goda vän Isabelle som följde med mig på detta.. Sambon var fortfarande ute på sin Turné så han missade tyvärr. Kl 08.00 hade jag tid för kub-test och mitt första ultraljud.

Jag minns hur pulsen ökade mer och mer för varje minut där i väntsalen.. kändes liksom inte på riktigt. Tanken av att det låg något i min mage som sedan skulle kunna bli en människa var helt ofattbart. In kom vi tillslut och de första sekunderna man fick se av det lilla livet på skärmen framför sig var helt magiskt... tänk att den där lilla saken som såg ut som en mini-människa faktiskt låg i min mage, där och då. Den "skuttade" runt, vinkade lite och levde sitt egna lilla liv.. var riktigt sjukt att se faktiskt. Allt såg bra ut och 1h senare åkte man hem och kände sig hel på något vis.. där kom alla 1000 tankar och funderingar igen, inför framtiden. Det enda man hoppades på då var att allt skulle gå vägen enda fram till slutet...

& än så länge har allt gått bra. *Peppar peppar*

Kommer även ett inlägg om hur jag upplevt min graviditet, osv.


Med denna bild gick vi ut med att vi var gravida på sociala medier <3


PoK /Natalie

Likes

Comments

Detta var en kall kväll i Januari i år, (2017). Jag hade under några veckors tid känt mig lite nere, brösten ömmade, finnar blossade upp och mådde smått illa då och då. Jag kände helt enkelt att kroppen inte riktigt reagerade som vanligt. Min mens var även ett x antal veckor försenad, men det var inget jag reflekterade över då eftersom att jag alltid haft en OTROLIGT oregelbunden menstruation. Ibland har jag fått vänta 3-4 månader mellan varven, så inget konstigt tänkte jag.

Jag var ensam hemma denna kväll, min sambo var i väg på jobb. För att vara brutalt ärlig var det dålig stämning mellan oss.. mina hormoner spökade redan då så jag minns att jag mer eller mindre var arg och irriterad på honom. Hur som helst, jag bestämde mig för att dra i väg och köpa ett gravtest. Gick in på toaletten så fort jag kom hem och körde igång direkt.. lämnade kvar stickan på golvet medan jag satt i soffan och räknade ner dom längsta 5 minuterna i hela mitt liv. Minns att jag inte riktigt kunde vänta hela 5 min.. så jag gick in.. och på stickan var det två klarröda streck. Pulsen ökade och jag kontrollkollade i broschyren vad dessa två streck betydde. Som jag misstänkte var jag gravid, det var positivt. 1000 tankar och funderingar flög kors och tvärs i mitt huvud.. jag bestämde mig för att hålla det hemligt, inte ens min sambo fick veta det direkt. Tidigare har jag sagt att denna graviditet var oplanerad.. men om jag tänker efter så var det nog inte riktigt så. Jag hade bestämt mig för att sluta med p-piller någon månad tidigare (fråga mig inte varför, jag brukar hålla upp någon månad eller två ibland sådär för att pausa kroppen från extra hormoner).. så vi visste mycket väl att vi var 100% oskyddade, men var ändå väldigt oförsiktiga. Tror att vi båda kände innerst inne: "händer det något så är det meningen".. vilket det även gjorde ;-)

Berättade det sedan för min sambo, och det tog oss ca 2 veckor innan vi hade tagit det slutgiltiga beslutet. Trots det kom det perioder då man ifrågasatte graviditeten ändå.. det tog verkligen tid att ställa om sig. Att skaffa ett barn är ju det största som kan hända i livet!! Man kände sig rädd liksom. Idag är jag dock väldigt glad över att vi snart tagit oss igenom denna berg- och dalbana av känslor och hormoner. Snart är den lille korven här <3
Jag var i vecka 6 när vi fick reda på graviditeten.. i vecka 12 gjorde vi första ultraljudet och kub-test som det heter. Detta berättar jag mer om i nästa inlägg :-)


En bild från innan graviditeten samt i vecka 30.

PoK /Natalie

Likes

Comments

Jag har under några veckors tid varit väldigt understimulerad då jag endast jobbat ca 50% sedan mitten på Juni detta år. Min hjärna vill hur mycket som helst men dessvärre vill min kropp och min energi inte riktigt samarbeta.. och vart vill jag egentligen komma med det? Jo, - så från ingenstans dök idén upp om att faktiskt starta en blogg där jag kan fördriva en del av min rastlösa tid.. dels för att det är skönt och kul att skriva av sig, men även för att det kan vara skoj att gå tillbaka längre fram i tiden och kolla vad man har haft för tankar och idéer samt haft för sig i livet. Sen kan det givetvis vara kul för nära och kära (förhoppningsvis) att få följa mig och min snart första tid i livet som mamma, kanske? Jag hoppas det iallafall ;-)

Jag tänker att jag ska berätta i olika inlägg sedan: - hur vi fick reda på att vi var gravida och lite kring det. - hur min graviditet varit hittills. - mina tankar inför förlossningen. - min baby shower osv osv.


Avslutar detta inlägg med en halvbra bild från igår. v34.

PoK /Natalie

Likes

Comments