Idag har jag och lilla tjejgänget varit på shoppingtur. Jag tycker att det är så skönt att få komma bort från Vilhelmina en stund, om så än bara för en dag.

Jag trodde att jag skulle komma hem med en hel del fler grejer än vad jag gjorde, men jag har lagt ner mer pengar på mat än "saker" idag. Å andra sidan har vi ätit vid sex olika tillfällen...

Nu känner jag iallafall att det är dags för mig att sova. Jag klev upp halv sex imorse, har gått runt på stan hela dagen och umgåtts med de tre mest pratglada människorna jag har träffat. Jag är ganska trött och slut på, måste jag säga.

Likes

Comments

Jag såg förresten Fifty shades darker i fredags. Så bra!! Den fick en att både fnittra lite och att fälla en tår. Nu väntar jag på att den skall komma ut någonstans så att jag kan se den igen, hehe. Är väldigt spänd på att se tredje filmen också!

Likes

Comments

Inatt har jag drömt mardrömmar om saker jag inte vill tänka på, saker som jag vill förtränga. Idag har jag känt mig arg och ledsen på grund av det. Jag mår inte bra av att inte kunna göra någonting åt det som får mig att känna såhär. Det är någonting som händer och jag får bara stå och kolla på, känns det som. Jag är maktlös mot denna smärta.

För att inte allting jag skriver på bloggen ska vara negativt så tänkte jag nämna några bra saker med denna dag: sovmorgon, pannkaka till lunch, min lärare bjöd på tårta för att hon fyller 60 år idag, att få sluta en halvtimme tidigare och att jag har bokat ett step-up-pass ikväll.

Likes

Comments

Jag ser depression som ett virus. Någonting som invaderar ens kropp precis som influensa. Den större skillnaden mellan depression och influensa är att influensan ger fysiska symptom, såsom feber, hosta och så vidare. Det gör inte en depression, vilket gör det svårare för omgivningen att förstå en person som är sjuk på det sättet. Folk förstår om en person med 40 graders feber inte är i skolan/jobb, umgås med sina vänner eller bara ligger i sin säng hela dagen. Det är inget snack om saken. Om en person som lider av en depression gör likadant så är det inte alls lika lätt accepterat och förstått. Jag kan tänka mig att det är svårt att förstå för någon som själv inte varit med om detta eller liknande. Därför tror jag att det är viktigt att psykisk ohälsa pratas mer om så att folk förstår vad det innebär och därefter får mer förståelse för detta.

Jag vill bara klargöra att jag är frisk från min depression. Jag vet inte om den bara blev less på vara med mig efter så många år eller om jag lyckades besegra den på något sätt, men den är borta iallafall. Just ride out the storm, så att säga.

Likes

Comments

Först och främst vill jag tacka alla som har varit en del av mitt liv under 2016, oavsett om ni har varit med mig hela året eller bara del utav det.  

Jag har tänkt på året som har gått. Min första tanke var att 2016 har varit ett skitår. Första halvan av året var bra. Jag var med någon som gjorde mig lycklig men jag var inte helt lycklig i mig själv, vilket gjorde att det inte fungerade så bra alla gånger. Men förutom de gångerna så upplevde jag det bra. Hur som helst, nu på slutet har jag inte mått så bra, men under den här tiden har det hänt så mycket. Jag har börjat gymnasiet. Det började inte bra men nu stortrivs (är det ett ord..?) jag. Jag har lärt känna många nya människor. Jag har provat på att vara vegetarian. Jag har fått många nya lärdomar och erfarenheter, vilket har resulterat i att jag har växt som person. Vad kan man få ut av ett år som är bättre än det?

Likes

Comments

Likes

Comments

Jag är så jävla tacksam över att jag fungerar som så att motgångar gör mig starkare, att de får mig att vilja bli ännu bättre. Utan den egenskapen (anses det vara en egenskap ens..?) så skulle jag nog inte ta mig igenom tuffa motgångar. Jag undrar hur folk som inte fungerar på samma sätt gör. Låter ni motgångarna krossa er totalt? Samt allting som ni har byggt upp? Låt säga att ni har fått ert hjärta krossat. Får det er att tro att ni är dåliga? Får det er att ifrågasätta hur mycket ni är värda? Om så är fallet så avundas jag av hur ni trots det verkar klara av vardagen, samtidigt som jag tycker att det är så himla tråkigt att inte alla fungerar som mig när det gäller detta. Det måste vara en pina att leva på så sätt att alla jobbiga saker som sker trycker ner en, om ni förstår hur jag menar. Att för varje motgång bli "svagare". Två steg bak och sedan endast orka ta ett steg fram. För mig är det tvärtom: ett steg bak och sedan tar jag två steg fram igen. Som sagt så är jag så jävla tacksam över det. Jag är så glad över att jag har ändrat min tankeställning till en mer positiv sådan. Det är någonting som har förändrat allt, men det kan jag berätta mer om en annan gång.

Godnatt.


Likes

Comments

Jag har haft höstlov och jag såg fram emot att vila upp mig ordentligt, men det slutade med att jag hade fullt upp hela lovet och vilade nästan ingenting. Jag har påbörjat min vegetariska månad, och jag tror faktiskt att jag kommer att fortsätta med det framöver. Dock vill jag inte känna mig tvungen inte äta kött, så ifall jag någon gång skulle bli sugen på det eller inte ha något annat alternativ så tillåter jag mig själv att äta det. Det har gått bra hittills och jag kan inte direkt påstå att jag saknar kött. Däremot har jag haft svårt att vänja mig vid det. Ett exempel var i måndags när jag köpte en kycklingmacka i skolan och sedan kom jag på att jag inte kunde äta den. Jag hade ingen aning om att det skulle vara så svårt att vänja sig vid en så enkel sak som ändrad kost.
Jag får prestationsångest över bloggen. Jag skriver så mycket men jag publicerar sällan någonting för jag anser inte att det är tillräckligt bra skrivet. Eller så raderar jag allting mitt i skrivandet för att jag inte vet vad jag känner och därför inte vet vad jag ska skriva.
Jag trodde att allting var på väg att bli ok igen, sedan kom ett bakslag och nu känns det som att jag är tillbaka på ruta 1. Men på't igen, antar jag.

Likes

Comments

It's been three months and it still hurts in my cheast when I hear your name.

Det är svårt att vänja sig vid att en person inte längre är en del av ens liv. Vem kunde ana att det skulle vara såhär svårt?
Imorgon får jag lov. Det känns välbehövligt, kan jag säga.

Likes

Comments