View tracker
Frukost

Hej allihopa.

Det blir lite dåligt med receptinlägg nu när tävlingen blir närmre och närmre och variationen samt möjlighet till experiment begränsad. Men så kom jag på att jag ju faktiskt har en måltid jag äter dagligen nu som är fantastiskt god och som jag gärna ville dela med mig av. Just nu har jag bara torsk i denna rätt, men efter tävlingen (bara 12 dagar kvar nu) tänker jag mig att jag ska testa att ha i lite lax och kanske räkor till denna rätt också. En riktig höjdarmåltid, samt enkel och smidig att göra i ordning. Så håll till godo.. 😃

Het torsk i folie med smak av mango, curry och chili, 1 p

160 g torskfilé

100 g tomat

60 g zucchini

50 g gullök

0,75 - 1 tsk Indian mango- currykrydda (Santa Maria)

himalayasalt

flingsalt

örtsalt chili

chilipeppar

pepparmix


Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Gör i ordning så många folieark som du tänker göra portioner, lägg torskfilén i botten och salta med himalayasalt på båda sidor. Skär tomat, zucchini och lök i bitar, sprid ut över torsken.Krydda sedan REJÄLT med alla kryddor och blanda runt med händerna. Vik upp kanterna på foliepaketen men låt dem vara öppna (bara så att det inte rinner ut). Gratinera i ugnen i ca 25-30 minuter om fisken forfarande är lite fryst, annars något kortare. Ta ut ur ugnen, stäng igen paketen och låt stå på spisen och efterdra en stund. Servera gärna med kokt potatis. Denna rätt passar sig jättebra i matlådan och det är så smidigt och lätt att ha en portion i varje paket. Ätit detta till lunch i över en vecka nu och det är fortfarande lika gott 😉

Hoppas ni ska gilla detta!! För min del är detta definitivt en rätt jag kommer att äta även efter att denna diet är över.

Näringsinnehåll per foliepaket: 179 kcal, 33 g protein, 7 g kolhydrater, 1 g fett

Näringsinnehåll med 150 g potatis (rå): 297 kcal; 36 g protein, 32 g kolhydrater, 2 g fett

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker
Frukost


Fram tills onsdag förra veckan rullade allt på med diet och formen kändes som att den blev bättre och bättre. MEN sedan skulle jag bli varse om hur stress och för lite sömn påverkar kroppen. Det som är det svåra när man gör en satsning inför tävling är att oavsett hur bra man tycker att man har planerat och tänkt till för att hålla ordning på kost och träning så händer oväntade saker. Vardagen och allt som hör den till rullar på parallellt med tävlingssatsningen och ibland händer det oväntade saker. Saker som liksom inte var med i den där perfekta planen man gjorde upp för ex antal månader sen. Jag läser, vilket jag nämnt tidigare, sista året på högskolan nu och om två veckor ska jag påbörja mitt examensarbete i innovationsteknik. Jag och min underbart fina vän och studiekamrat Josefin hade sedan en tid tillbaka bestämt att vi skulle skriva vårt x-jobb tillsammans och vi hade tidigt en tydlig idé om vad vi ville göra, allt kändes toppen och vi hade planeringen klar. Sen var ju bara problemet att vi inte lyckades få tag i något företag som kunde/ville bidra till vårt arbete...

Vi fick helt enkelt ta och öppna upp oss för andra idéer ochbörja om. Vi var på möten och fick jättemycket olika kontakter varpå vifick ta fram olika förslag som passade för just de företagen/organisationerna,så dubbeljobb x 10 skulle man kunna säga och det utan att få något napp.Samtidigt hade vi en annan individuell uppgift i skolan, en personligledarskapsstrategi, som skulle göras och denna hamnade för min del lite iskymundan och all tid lades på att leta uppdragsgivare, samt ett projektarbetevi haft parallellt och på det all träning som krävs inför tävlingssatsningen +extrajobb. Inte en enda ledig dag på två veckor är inte optimalt i minsituation just nu.

Detta ledde till extremt stresspåslag för mig förra veckandå den individuella uppgiften skulle in som jag hade en hel del kvar på, samtatt vi fortfarande stod utan uppdragsgivare 2 veckor innan vi skulle påbörjaarbetet. Stresspåslaget ledde i sin tur till att magen la av och min kroppbörjade även dra på sig en massa vätska. Från onsdag till fredag gick jag uppca 2,5 kilo i vikt, och då ska jag tillägga att det inte var något fusk medmaten med i bilden där. Enbart en kropp som inte ville samarbeta. Heltplötsligt hände det jag fruktat ska hända. Det sista man vill är ju att se sigi spegeln och känna att det ser sämre ut 5 veckor före tävlingen än det gjorde6 veckor före. I det läget är det lätt att man stressar upp sig ytterligare avsjälva situationen vilket ju kan göra det ännu värre. Stress är verkligen denvärsta fiende man kan tänka sig om man vill att kroppen ska samarbeta vid entävlingssatsning.

Tur att jag har en väldigt klok och lugnande sambo och coach som alltid finns där för mig och stöttar mig, samt har överseende med mignär jag bryter ihop. För det händer också. Alla dagar är inte en dans på rosor (milt uttryckt).Överlag har hela denna resa mot scenen gått väldigt bra. Men vissa dagar ärjag väldigt trött och tom på energi. Dagar då jag bara vill sitta och gråta menjag vet inte riktigt varför. Jag känner att det är viktigt för mig att dela medmig av detta också. Oftast när jag lägger upp något på Instagram så är det när något gått bra eller känns bra, men de stunder då livet känns tungt ochallt känns jobbigt blir det lätt att man drar sig tillbaka och därför får andrainte se den sidan av myntet. Vilket ju kan göra att man kan känna sig väldigtensam i den situationen. Men jag är helt övertygad om att det är precis så detär för de flesta. Alla har vi våra ups and downs och någonstans på vägen händernågot och allt känns motigt och jobbigt, men det är då det gäller att försökata ett kliv tillbaka, ta det lugnt och slappna av för att sedan ta nya tag.

Tack och lov har denna vecka börjat mycket bättre och igårblev mina och Josefins böner besvarade och vi har nu fått en uppdragsgivarelångt över våra förväntningar. Kroppen har börjar samarbeta igen och extravikten är nästanborta. Så det är med huvudet högt och en positiv inställning jag nu går in isista månaden på diet, igår var det exakt en månad kvar till första tävlingen,Luciapokalen. Från att det har känts så långt borta så börjar dagen heltplötsligt närma sig med stormsteg. Återigen har harmonin återvänt till mig ochjag ser fram emot denna slutspurt!! Hoppas att jag har fått min beskärda del avmotgång nu. Det här var verkligen en påminnelse för mig om vikten av attsova ordentligt och att förebygga för att hamna i situationer där jag blirpressad så pass nära min gräns. Även om jag fixar det så får det konsekvenser.Nu är planen fram till tävlingen att planera bättre och ligga steget före så att jag inte hamnar i denna situation igen, samt att jag inte ska ta på mig mer än vad jag redan har.

Dagsformen, inte helt tillbaka där jag var förra onsdagen, men snart så :)

Något komiskt jag kom på under tiden jag skrev detta inlägg är att jag i våras skrev ett inlägg om just stress och hur det kan påverka kroppen och att fysiologiska funktioner kan stängas av. Jag vet ju allt det där, men man tror ju aldrig att det händer en själv, man tror ju att man är superman eller nått 😜 Men vi är alla mänskliga och alla har sina gränser och nu var jag nära min. Om du är nyfiken på mitt inlägg om stress så hittar du det här.

Hoppas att er vecka har börjat lika bra som min och försök ta det lugnt, ta bort saker som inte är måsten och prioritera sömn och återhämtning. Med de orden önskar jag er en fortsatt trevlig onsdagskväll!!

Kramar/Natalie

<----- 23 augusti vs. 18 oktober----->

Likes

Comments

View tracker
Frukost

Nu är hösten här och träden skiftar i gult, rött och orange, så himla vacker årstid bara inte regnet öser ner. Finns det något mer rogivande än att pulsa bland löven på en promenad i den friska luften? Snart är det även halloween och thanksgiving i USA, vilket även innebär PUMPASÄSONG 🎃🍂🍁

Jag tycker att pumpa och kryddningen som hör till är väldigt god, så igår passade jag på att göra en pumpacheesecake till lördagsmyset. Kryddningen påminner om pepparkakskrydda men istället för kardemumman som är i den är det muskotnöt i pumpakrydda. Givetvis är cheesecaken glutenfri och utan tillsatt socker. Cheesecaken är väldigt lättgjord och även kalorisnål, endast 160 kcal per bit (och det är inte små bitar). En godsak som kan ätas likväl till efterrätt som mellis, vilken dag i veckan som helst. Precis så som jag gillar det 😉

Pumpacheesecake, 6 bitar

Ostsmet:

200 g lättkvarg

125 g minikeso

130 g Philadelphia, lightest 3%

1 skopa (30 g) Whey Vanilla Dreams

1 ägg

70 g äggvita

130 g pumpapuré (Jag gjorde egen på butternut pumpa, men finns även i välsorterade affärer)

1,5 tsk kanel

1 tsk Ingefära

0,5 tsk muskotnöt

0,5 tsk kryddnejlika

Stevia/sötströ (eventuellt, efter smak)

*smaka dig fram med kryddningen, måtten är lite höftade

Botten:

45 g mandelmjöl

½ skopa (15 g) Whey Dumle Cola

45 g fibersirap (går att byta ut mot honung/agavesirap, men ökar antal kalorier)

1 msk (15 g) kokosolja

Gör såhär: Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla ingredienser till smeten med en stavmixer och krydda efter smak. Smakar smeten bra kommer cheesecaken smaka bra. Blanda sedan ihop ingredienserna till botten och tryck ut i en liten springform (ca 15-16 cm i diameter) med avtagbara kanter. Häll smeten över botten och grädda först i 15 minuter, höj sedan upp värmen till 175 grader och grädda i ytterligare ca 20 minuter

Näringsinnehåll, 1 bit (av 6): 160 kcal; 20,2 g protein, 6,8 g kolhydrater, 5,6 g fett

Likes

Comments

Frukost

När jag såg ett inlägg på @julia_fribergg 's Instagram tidigare i veckan där hon hade gjort kycklinglasagne med sötpotatis såg jag direkt en likhet med den goda tacolasagne min kära mor brukar göra så jag bestämde mig för att göra en kombination av dessa 😃

När man går på diet blir det ofta (i alla fall för mig) för enkelhetens skull att jag tillagar min proteinkälla för sig och kolhydraterna för sig. Men visst går det minst lika bra att göra helrätter. På helgen brukar jag försöka göra det lite roligare genom att vara lite mer kreativ i köket och göra något annat, fortfarande inom ramarna för det kostschema jag följer nu fram till tävlingen, och denna fredag blev det detta mästerverk.

Tacokryddad kycklinglasagne med sötpotatis, 6 p

800 g sötpotatis, skivad

kycklingfärssås:

800 g kycklingfärs

500 g krossade tomater

100 g gullök

3 st vitlöksklyftor

Egengjord tacokryddmix:

1-2 tsk himalayasalt

1 msk spiskummin

1 msk paprikapulver

0,5 tsk koriander

1 tsk lökpulver

0,5 tsk chilipeppar

0,5 tsk svartpeppar

0,75 msk oregano

Mellanlager:

300 g minikeso

60 g äggvita

grovmalen svartpeppar

Topping:

100 g laktosfri mozzarella

Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken och vitlöken och bryn i en stekpanna, lägg på ett fat. Bryn och krydda kycklingfärsen, tillsätt sedan de krossade tomaterna och löken/vitlöken. Låt sjuda medan du förbereder övriga ingredienser. Skiva sötpotatisen i tunna skivor, jag brukar inte skala sötpotatisen utan bara skölja av den före. Blanda ihop keson med äggvitan och 1 krm svartpeppar i en bunke. Riv mozzarellan som gratängen skall toppas med. Sedan är det bara att bygga ihop lasagnen. Börja med en botten bestående av ett lager sötpotatis. Förslagsvis kan du dela upp sötpotatisen i 3 lika stora delar i förväg så alla lager blir lika stora. Sedan fördelar du ut ett jämnt lager med hälften av kycklingfärssåsen och ovanpå det keso/äggviteblandningen. Sedan är det dags för ett lager sötpotatis och ytterligare ett lager med resten av kycklingfärssåsen och på det resterande keso/äggviteblandning. Toppa med ett avslutande lager sötpotatis och den rivna mozzarellan. Grädda i ungen i 40-45 minuter. Klart!! Servera gärna med en fräsch sallad.

Smaklig måltid!!

Näringsvärde 1 p :375 kcal; 39,1 g protein, 29 g kolhydrater, 10,7 g fett

Likes

Comments

Frukost

Idag är det kanelbullens dag och givetvis ville jag också fira denna härliga dag även fast jag går på diet så jag bestämde mig helt enkelt för att göra ett dietvänligt alternativ och OJ vad bra det blev! Från och med nu kan man äta kanelbullar varje dag och detta med gott samvete. Vad sägs om 3 kanelbullar för bara 41 kcal varav drygt 10 g protein!? 😉

Kanelbullar, 3 st

100 g äggvita

ca 1 - 2 msk stevia/sötströ

kanel

kardemumma

ev. någon droppe citron

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitan med 0,5 msk stevia och eventuellt någon droppe citron tills den blir ett vitt hårt skum (några minuter). Tillsätt sedan ca 0,5 msk stevia till samt kanel (ca 1 tsk) och kardemumma (ca ½ tsk) och vispa ytterligare ett tag. Smaka av fluffet så att du tycker att smaken är bra. Bred sedan ut smeten i ett tjockt laget på en plåt täckt med bakplåtspappet. Det ska vara riktigt tjockt. ca 2-3 cm högt. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter så att den har fått en fin lite gyllene yta. Ta ut och låt svalna någon minut, höj ugnstempen till 200 grader. Skrapa sedan försiktigt loss äggvitekakan fårn bakplåtspappret med hjälp av en stekspade och vänd den fina gräddade sidan nedåt. Pudra stevia/sötströ och kanel över hela arket och rulla slutligen ihop det till en rulle. dela i tre delar (eller fler om du gör dubbel/trippel sats). Ställ rullarna i bullformar och tryck till lite grann. Vill man kan man pensla med lite äggula (höjer dock kcal) eller med lite mer äggvita (ovispad). Grädda sedan i ugnen i ytterligare 3 minuter. Ta ut, ät och njut 💗😍


Näringsinnehåll för 3 st bullar: 40 kcal; 10,1 g protein, 0 g kolhydrater, 0 g fett

Inte nog med att det är väldigt gott utan det går väldigt fort att göra också till skillnad från vanliga kanelbullar + att man kan äta ex antal varje dag med gott samvete. Så dessa har kommit för att stanna i detta hushåll vill jag lova 😉

Hoppas att ni har haft en riktigt bra kanelbullens dag och inte har dåligt samvete för någon äten (god) bulle. Hade det inte varit för att jag ska tävla om 7 veckor hade jag definitivt ätit en riktig en idag 😜


Kramar / Natalie

Likes

Comments

Frukost

Den senaste tiden har jag haft någon dille i mitt huvud på chokladbollar och att få till en chokladbollsgröt och nu tycker jag äntligen att jag har lyckats!!! Har även förstått varför jag inte lyckats med detta tidigare, jag har ju glömt kaffet... Chokladbollar utan kaffe är ju som uppgjort för att misslyckas. Den enda missen som blev igår var att jag hade slut på riven kokos. Idag är jag på resande fot mot Göteborg för att gå på Kents konsert med Marcus och hans syster Maria, som behändigt nig bor i sköna Götet. Så imorgon skall jag definitivt göra gröten igen och då blir det riven kokos på vill jag lova 😜 Här kommer iaf receptet.

Chokladbollsgröt 1 p

1 dl kokt kaffe (gärna varmt)

1,5 dl vatten

40 g (1 dl) havregryn

8 g kakao

0,75 - 1 msk stevia/sötströ

1 nypa vaniljpulver (inget måste)​

1 nypa salt

15 g (0,5 skopa) Whey Dumle Cola (Nutrifarm) (Använd rabattkod MH16 för 20 % på din beställning)

50 g äggvita

0,5 tsk bakpulver

Topping (förslag)

2 g kokosolja

4 g kokosflingor

30 g hallon

Gör såhär: Koka kaffe och häll i en kastrull tillsammans med 1,5 dl vatten. Mät upp och häll i havregrynen, kakao, stevia och salt. sjud på svag värme i ca 5 minuter. Tillsätt proteinpulvret och äggvitan, rör ner ordentligt och låt sjuda ihop ca 1 minut. Rör sedan ner bakpulvret och häll upp i en skål. Ställ in i micron och kör på full effekt i 1 - 1½ minut (tills den fått en liten yta ovanpå). OBS! håll koll, gröten kommer att resa sig så man får öppna snabbt då och då och släppa ut lite varmluft så att den inte svämmar över.

När gröten är klar, toppa förslagsvis med lite kokosolja, kokosflingor och hallon. Klart! Ät och NJUT!!

Detta är definitivt en ny favorit och den funkar lika bra till frukost som till mellis eller som gotte till fredagsmyset, kanske med en kula add ice cream på 😍 Det kommer definitivt att testas till helgen!!

Näringsinnehåll chokladdbollsgröt: 255 kcal; 23,8 g protein, 27,1 g kolhydrater, 5,2 g fett

Näringsinnehåll chokladbollsgröt med topping: 308 kcal; 24,4 g protein, 28,9 g kolhydrater, 9,9 g fett

Hoppas att receptet kommer att falla er i smaken och att ni får en riktigt bra torsdag! Själv har jag redan tagit helg och kommer njuta i Göteborg till på lördag då vi åker hem, för på söndag är det SM i bikini fitness i Västerås så då kommer vi självklart att vara där och göra lite reaserch och leta inspiration till poseringen, ska bli såå kul!!

Kramar / Natalie

Likes

Comments

Frukost

Idag är det äpplets dag och därför tänkte jag passa på att dela med mig av ett recept på en knäckig, seg och saftig halvinbakad (dietvänlig 😉) äppelpaj. Själva pajdegen innehåller endast 3 ingredienser och är glutenfri, samt helt utan tillsatt socker. Och jag måste säga att bilderna faktiskt inte gör pajen riktigt rättvisa, den är så magiskt god vilket jag inte tyckte mig få fram i bilderna!!

Äppelpaj 1 p

Pajdeg

45 g fibersirap gold

25 g Whey Vanilla Dreams eller Dumle Cola (går givetvis att testa annan smak men dessa är mina rekommendationer)

8 g kokosmjöl (eventuellt lite mer till utbakning)

Fyllning:

30 g äppelmos (sockerfritt)

30 g skalat, tärnat äpple

stevia strö

kanel

Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop ingredienserna ordentligt till en hanterbar deg. den kan lätt bli lite kladdig, tillsätt då lite mer kokosmjöl eller proteinpulver. Dela degen i två delar och baka ut den första till en fyrkantig botten. Sprid ut äppelmoset på degplattan men lämna en kant (ca 0,5 cm) fri. Fördela sedan äpplet ovanpå och strö över stevia strö och kanel efter tycker och smak, jag brukar ta ganska mycket. Sedan bakar jag för enkelhetens skull ut den andra halvan i handen genom att trycka och dra lite i den. Denna del placeras sedan som ett lock över äppelmoset och äpplet. se till att trycka ihop lockets kanter med bottnens kanter. Det gör inget om locket går sönder lite och äppelbitarna tittar ut, snarare tvärt om så tycker jag att resultatet bli ännu bättre då. Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 8 minuter, tills den fått fin färg. Servera med valfritt tillbehör, jag har ätit den med en frosting gjord på sukrin melis (sockerfritt florsocker) och en skvätt mjölk, samt lite vaniljpulver. En kula (eller fler) Add Ice Cream till är inte heller dumt!! Den är även god att äta som den är helt utan tillbehör!

Näringsinnehåll 1 p (med hemmagjort sockerfritt äppelmos): 231 kcal; 21,2 g protein, 16 g kolhydrater, 2,1 g fett.


Hemmagjort äppelmos.

Nu är det ju verkligen äppelsäsong och både mina föräldrar och Marcus pappa och sambo har en massa äpplen hemma så därför försöker jag självklart ta tillvara på detta och göra eget äppelmos. Så himla enkelt och så kan man få det precis så sött man vill. Jag sötar mitt äppelmos med stevia.


För enkelhetens skull (och överflöd av äpplen) skalade och kärnade jag ur mina äpplen som sedan lades i en kastrull med LITE (ca 2 msk) vatten i botten. Man kan givetvis behålla både kärnhus och skal på, men då måste man sila bort detta efter att man kokat ner äppelmoset. Äpplena kokas sedan på medelvärme under lock ca 20 minuter, se till att röra om då och då så att det inte bränner fast i botten och så att alla äpplen kokar sönder. För en lite konserverande effekt, samt för att äppelmoset inte ska bli brunt, tillsätter jag när äppelmoset kokat klart 0,5 tsk askorbinsyra, vilket kort och gott är c-vitamin. Beroende på sötman hos äpplena sötar jag sedan med stevia strö till önskad smak. Om det fortfarande finns lite bitar kvar i äppelmoset kan man mixa den slät med en handmixer om man vill, men personligen tycker jag att det kan vara lite gott med bitar i äppelmoset, sedan är det bara att hälla upp i burkar och låta det svalna.

Äppelmoset håller ca 2-4 veckor i kylskåpet. Man kan även frysa in burkar och ta fram allt eftersom.

Så ta tillvara på äpplena där ute, ni har säkert själva eller känner någon som behöver hjälp med att göra av med sina. det är så himla enkelt att göra och såå gott!! Jag brukar äta det på gröten, i äppelpajen, till pannkakorna och även använa det som sötning när jag gör muggkakor eller dylikt.

Hoppas ni har en riktigt härlig söndag och äpplets dag idag!! Själv ska jag snart sätta igång med en ny laddning äppelmos. Tre burkar räckte tydligen bara ett par veckor hemma hos oss, haha.


Kramar / Natalie

Likes

Comments

Frukost

Igår testade jag en ny kombination till mitt kvällsmål, vilket blev en riktig hit och då vill jag givetvis dela med mig av detta till er. Ett kalorisnålt kvällsmål med mycket protein och som verkligen en lyxig dessertkänsla, dessutom blir det väldigt mycket utav det så man kan sitta länge och njuta i tv-soffan..

Hallonchiapudding med dumlefluff och fikon 1p

Chiapudding

60 g halvtinade hallon

0,75 dl mandelmjölk (eller annan dryck)

1 msk chiafrön

1 nypa vaniljpulver

stevia efter smak

Gör såhär: Detta är väldigt enkelt men behöver förberedas i tid (minst 6 h innan förtäring). Mitt förlag är att göra denna del på morgonen eller redan kvällen innan. Mosa hallonen lite och blanda ihop med övriga ingredienser i en bunke/skål och smaka av med stevia. Vill man kan man använda steviadroppar i någon smak istället och man kan även krydda med lite kanel, kardemumma eller något annat man känner för.

Dumle- och bananfluff

100 g äggvita

10 g Whey Dumle Cola (Nutrifarm)

30 g fryst banan

en nypa salt

ev. lite vaniljessens

1 st fikon (á 40 g)

Gör såhär: Ta fram den frysta bananen och lägg i en (storlek midre) bunke tillsammans med dumleproteinet, låt tina något. Medan bananen tinar vispa upp äggvitan i en annan bunke. Äggvitan ska bli till ett vitt hårt skum och bunken skall kunna vändas upp och ned utan att innehållet åker ur. Vispa sedan upp den halvfrysta bananen och proteinet, vispa ett par minuter. Vänd sedan ner dumle/banansmeten i det uppvispade ägget och blanda försiktigt med en slickepott eller slev tills det är jämt fördelat. Jag hade även ner lite salt och vanlijessens i detta steg som blandades runt.

Sedan tog jag ett JÄTTESTORT vinglas och lade chiapuddingen i botten för att sedan toppa med dumlefluffet och ett färskt fikon. Blev sååå himla gott och njutningen varade länge och väl.

Jag gjorde dubbel sats chiapudding här om dagen så ikväll tänkte jag testa en annan variant av detta med saffran och vaniljprotein istället för banan och dumle. Längtar redan 😜😍


Näringsinnehåll 1p: 235 kcal; 22 g protein, 20 g kolhydrater, 6 g fett

​Det har varit lite dåligt från min sida med bloggandet på senaste tiden. Har varit väldigt mycket med både skola, jobb och allt som hör till när man gör en tävlingssatsning, men jag hoppas att detta ska bli bättre och mina inlägg flera.

Ha en fortsatt bra torsdag!! Inte långt kvar till helg 😃

Kramar / Natalie

Likes

Comments

Frukost

Tidigare i veckan dök jag på ett recept på instagram på något skaparen Lauren (_laurenfitness på instagram) kallar för ChillyOats. Jag skulle beskriva det som en blandning av tillagad gröt och overnight oats. Och nu har jag ätit detta i dagarna tre och experimenterat med lite olika smaker som jag nu tänkte dela med mig av.

I Laurens orginalrecept är det 200 g yoghurt (Grekisk/isländsk) som tillsätts efter kylning men jag har bytt ut detta mot 150 g kvarg och någon form av dryck (soja/kokos/vatten) och detta för att få upp proteinhalten, samt hålla nere kalorierna så att det passar in i mina makros.

ChillyOats STEG 1, grundrecept:

1 dl havregryn

0,5 tsk bakpulver

1 tsk stevia

1 nypa salt

vatten så att det täcker havregrynen och lite till.

Gör såhär: Blanda ihop ovanstående och micra i 1 minut. Är det fortfarande vätska kvar, rör runt i skålen och micra lite till. Sedan skall detta kylas. Jag har lagt över det i en annan kall skål och ställt i kylen en stund. Har duinte tålamod eller tid att vänta funkar det bra att lägga i en isbit och röra runt i gröten. En utförlig video på detta moment finns på Laurens Youtube och du hittar klippet HÄR.

STEG 2, välj smak (OBS!! näringsberäkningen är exklusive topping)

Citroncheescake (293 kcal; protein: 29,1 g, kolhydrater: 33,1 g, fett: 5 g)

150 g lättkvarg

1/4 skopa (7g) whey Vanilla Dream

6 g philadelphiaost

0,5 dl vatten

0,5-1 tsk pressad citron

lite citronzest (rivet citronskal)

stevia (eventuellt)

Gör såhär: Blanda ihop chilly oats basen med ovanstående och lämna till kylen tills det är dags att äta. Servera förslagsvis med hallon, blåbär och toppa med lite citronzest.

Jordnötskola (283 kcal; protein 23,6, kolhydrater: 38,8 g, fett: 4,1 g)

150 g lättkvarg

0,5 dl kokosdryck (sockerfri)

1 tsk carobpulver

stevia (eventuellt)

Topping:

1 tsk jordnötsmjöl utrörd i lite vatten, med lite salt i (kalorisnålt jordnötssmör) alternativt kan man värma lite jordnötssmör med lite vatten i så den bli lite flytande.

1 msk fibersirap/agavesirap/kalorifri sirap

Gör såhär: Blanda ihop chilly oats basen med ovanstående och lämna till kylen tills det är dags att äta. Servera förslagsvis med banan, blåbär och toppingen ovan.

Rivet äpple/kanel (286 kcal; protein: 25,3 g, kolhydrater: 37,1 g, fett: 4,5 g)

150 g lättkvarg

0,5 dl sojadryck

½ rivet äpple

stevia (eventuellt)

Topping Kanelmix:

stevia strö och kanelsocker blandas ihop och strös över vid servering som kanel och socker på risgrynsgröten - SÅÅ GOTT!!

Gör såhär: Blanda ihop chilly oats basen med ovanstående och lämna till kylen tills det är dags att äta. Servera förslagsvis med banan, blåbär och stevia/kanelmix

Detta är bara lite inspiration och förslag på vad man kan göra. Om ni testar andra smaksättningar får ni jättegärna skriva och berätta!!

Hoppas att ni kommer gilla detta lika mycket som jag gör! Detta är verkligen ett superbra mellanmål eller frukost (om man förslagsvis kombinerar med något kokt ägg till), med både mycket protein och långsamma kolhydrater för att orka med en arbetsdag eller ett stundande träningspass etc . och man blir mätt utav det, det blir mycket mat för mängden kalorier, helt klart!!

Havregryn är verkligen ett fantastiskt spannmål som har visat på många hälsofördelar. Exempelvis har forskning visat att 75 g havregryn om dagen sänker höga kolesterolvärden avsevärt, det hjälper även till att få magen och tarmarna att fungera, samt reglerar blodsockernivå. Även om havregryn främst förknippas med kolhydrater är det faktiskt även ett proteinrikt sädesslaget, vilket skiljer det från andra, med hela 13 g protein per 100 g. Mer info om havregrynet och dess hälsofördelar kan du bland annat hitta HÄR.

Nu får det räcka med pladder för idag och jag önskar er alla en härligt onsdagskväll 💗

Kramar/Natalie

Likes

Comments

Frukost

Hej allihopa och trevlig lördag!!

Sommaren har gjort återbesök och tidigare i veckan hade jag och Marcus bjudit över min bror och hans sambo Carolina på middag och denna kreation blev resultatet av en roligare men, för mig, dietvänlig middag. Eftersom det var så skönt ute blev det middag på balkongen och när mörkret föll åkte värmeljusen fram, en riktig myskväll!

De fyllda paprikorna blev riktigt goda och jag kommer definitivt göra detta igen, därför tänkte jag även dela med mig av receptet.

Gratinerade paprikahalvor med kycklingfärs, zucchini, kokosmjölk och parmesan 4-6 p

.6 st stora paprikor (ca 180 g)

800 g kycklingfärs

1 st gullök (hackad)

1 stor vitlöksklyfta (pressad)

1 burk krossade tomater

1,2 dl kokosmjölk

240 g zucchini (grovriven)

krydda efter smak med; salt, vitpeppar, svartpeppar, chilipeppar, paprikapulver, timjan, koriander, soja

Till garnering:

persilja (hade även lite i kycklingfärssåsen)

parmesanost


Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken och bryn i lite kokosolja, tillsätt kycklingfärsen och vitlöken, samt lite salt och peppar. När färsen har fått en ljus yta tillsätt de krossade tomaterna, riven zucchini, kokosmjölk och kryddor. Låt koka ihop på svag värme några minuter och smaka sedan av, krydda till önskad smak uppnås. Medan såsen kokar ner dela paprikorna på mitten och kärna ur, lägg i en ungsfast form där de ligger stadigt. Fyll paprikorna med kycklingfärssåsen och toppa med lite riven parmesanost och persilja. In i ugnen i ca 15-20 minuter. Klart!! Servera gärna på en bädd av krispig grönsallad.


Näringsinnehåll, för 2 paprikahalvor: 344 kcal; 34 g protein, 21 g kolhydrater, 14 g fett

Jag vill även tillägga att alla mina mål inte är såhär snåla på kolhydrater och fibrer. Jag har märkt att min mage funkar bättre om jag inte åter så mycket kolhydrater på den senare halvan av dagen, därför äter jag mer kolhydrater på dagens första tre mål och mot kvällningen äter jag främst protein och fett.

Jag hade även förberett efterrätt i form av Tasty Healths senaste recept på kärleksmums-proteinmuffins. Recept på dessa kan du hitta HÄR. Proteinpulvret jag använde är Nutrifarms Creamy Chocolate. Sen använde jag sojadryck istället för mjölk och en mindre mängd jordnötssmör istället för mandelsmöret i hennes recept och det blev sååå gott!! Helt otroligt att nyttiga muffins kan vara så goda. Detta är det bästa receptet jag testat hittills utan tvekan!

Hoppas att ni alla får en härlig söndag och att ni kanske fick lite inspiration till lördagsmyset.

Kramar / Natalie

Likes

Comments