Frukost

Imorgon är det dags för fredagsmys och vad passar då inte bättre än ett dessertrecept. Gluten- och sockerfri, proteinrik smulpaj med äpple och kanel närmare bestämt. Jag älskar verkligen äpplen och kanel, därav förstår ni att detta är en riktig hit hos mig! För ett tag sedan åt jag faktiskt en smulpaj med äpple ute på restaurang och då var den givetvis gjord på socker och vetemjöl och vet ni vad? Det var inte alls lika gott som denna. Tycket mest att det smakade socker och man kände knappt äppelsmaken. Detta är jätte enkelt och snabblagat så inget tidskrävande. För det mesta har man ju varken tid eller ork att stå i köket och pyssla hur länge som helst men ändå vill man ha något gott till kvällen. Därav är majoriteten av de recept jag lägger upp väldigt snabblagade. Tar det för lång tid att göra är risken större att man köper något mindre bra alternativ på affären istället. Tid är enligt mig en avgörande faktor till varför vi köper godis, kakor osv i butikerna. Efter en lång dag eller vecka finns helt enkelt inte alltid orken till att stå i köket och tillaga något avancerat. Det ska inte behöva göra svårt att göra bra och hälsosamma val, så här kommer receptet!!

Recept 2 (stora) portioner:

2 st äpplen (granny smith)

kanel

stevia/sötströ

Smuldeg:

1,5 dl havregryn (60 g)

0,5 skopa/15 g Whey Vanilla Dream (Nutrifarm)

1 msk kokosmjöl

1 msk kokosolja

2 msk fibersirap*

1 nypa flingsalt


Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Skala äpplena och skär i bitar eller skivor. Täck botten av pajformen med äpplena och strö över RIKLIGT med kanel och stevia/sötströ. Blanda ihop ingredienserna till smuldegen och fördela över äpplena. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter (tills den fått fin färg). Servera med vaniljproteinpudding eller gärna en kula Add Ice Cream Vanilla , bästa proteinglassen enligt mig, det smakar/är verkligen "riktig" glass och man känner att det är riktig vanilj i. Dessutom innehåller den inte något fruktsocker till skillnad från exempelvis lohilo. Add sötar med stevia och xylitol (björksocker) vilket medför en väldigt liten påverkan på insulin och blodsocker.

Observera att i receptet är det stora portioner så om man inte är lika glupsk som jag så räcker receptet till 3-4 personer 😄

*fibersirapen går att byta ut mot agavesirap, men detta förändrar näringsinnehållet och ökar kalorimängden.

Näringsinnehåll 1 p: 277 kcal; 11,9 protein, 34,7 g kolhydrater, 11 g fett

Hoppas att ni ska gilla detta! Jag tycker verkligen att det blev jättegott och inte ett substitut för "riktig smulpaj" utan detta ÄR riktig smulpaj 😉

Förresten vill jag uppmärksamma er om att jag inom de närmsta dagarna kommer att dra igång en tävling på min Instagram med finfina priser. Så håll utkik!!

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig helg!


Kram / Natalie

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Igår var det fettisdagen och semmelsäsongen är i full fart. Man vill gärna äta många och då kan det vara bra att välja en hälsosammare variant i alla fall på vardagarna 😉 så här kommer mitt recept på semlor som jag gjorde igår. Både jag och sambon tyckte att dom blev väldigt goda.

Recept 3 minisemlor

Till bullarna
1 ägg
50 g lättkvarg
1/3 dl havregryn
1,5 msk whey vanilla dreams (kan bytas ut mot mandelmjöl
1,5 msk stevia/sötströ
1 msk pofiber
1 msk kokosmjöl
1/2 tsk bakpulver
2 krm kardemumma
Eventuellt någon droppe vaniljessens

Gör såhär: Sätt ugnen på 150 grader. Mixa havregryn, ägg och kvarg. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en smet. Låt stå några minuter, fördela sedan smeten i tre större bullformar. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter. Låt svalna.

Mandelmassa
1 äggvita
2 st färska dadlar
2 msk mandelmjöl
Eventuellt stevia/sötströ, samt 1-2 droppar bittermandelarom

Jag valde att fylla mina semlor med havrevisp istället för grädde och hade även på några hallon på en av semlorna, blev jättegott med det syrliga mot den annars väldigt söta och mastiga semlan. Slutligen pudrade jag över sukrin melis (kalorifritt florsocker) med en tesil.

Näringsinnehåll:

1 st bulle: 74 kcal varav; 8 g protein, 5 g kolhydrater och 3 g fett


1 p mandelmassa: 43 kcal varav; 4 g protein, 5 g kolhydrater och 1 g fett

Hoppas det ska smaka. Och som alltid går smaksättning att variera i mängder. Jag tänkte själv göra en chokladsemla med chokladcasein istället för mandelmassa senare i veckan.

Ha en bra kväll!!

Kramar
Natalie

  • 368 readers

Likes

Comments

Frukost

Hej allihopa.
Under hösten var äggvitebullar mitt favoritsnack/kvällsmål och här kommer en variant med fyllning som är den nya kvällsfavoriten likväl till vardags som till helgen 😉 supergott och enkelt att göra!!

Recept för 1 p

150 g äggvita
30 g casein som rörs ut i önskad mängd vatten (eller mjölk)
50 g hallon
Stevia/sötströ
Kanel
Kardemumma

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitan, med lite stevia/sötströ i, till ett fluff. Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att innehållet faller ur. Tillsätt kanel och kardemumma efter smak, eventuellt mer stevia. Bred ut på ett bakplåtspapper ca 1 cm tjockt. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter (tills äggvitan fått fin färg). Medan du gräddar äggvitan rör ut caseinet i vatten till önskad konsistens alternativt att du använder proteinpudding istället. Låt äggvitan svalnat och ta sedan loss från pappret. Om det är svårt att få loss, pensla undersidan med vatten. Bred sedan ut caseinet och sprid ut hallon över hela arket,jag brukar använda frysta. Strö över stevia, kanel och kardemumma. Rulla ihop och skär i bitar. Så var det redo att serveras 😃

Näringsinnehåll för 1 p: 203 kcal varav 40 g protein, 4 g kolhydrater och 2 g fett

På bilderna är det en portion så det blir en hel del på väldigt få kalorier och är väldigt gott. Smaksättningen går även att variera i massor. Hopps ni ska gilla det!!

Kramar
/Natalie

Likes

Comments

Frukost

Här om dagen kom jag att tänka på ett recept på proteinpannkakor som jag använde flitigt i somras så igår kväll blev det dumleproteinpannkakor till kvällsmål. Hade inte testat att göra det med dumleproteinet förut men det blev hur bra som helst, såklart - det blir alltid gott med whey dumlekola i 😍 Mitt favoritproteinpulver som jag använder i gröten i stort sett varje dag, samt till exempelvis muggkakor, chokladbollar, proteinfluff och jaa typ allt. Om du är sugen på att testa nutrifarms produkter eller behöver fylla på med dem i kosttillskottskafferiet (alla har väll ett sådant!? 😂) får du hela 20% på hela nutrifarms sortiment med rabattkod MH16. Observera att koden inte funkar i kombination med andra rabatter.

Jag har testat många recept på kalorisnåla proteinpannkakor men detta är helt klart min favorit! Det är verkligen en riktig pannkakskänsla i både konsistens och smak. Har ofta upplevt att proteinpannkakor kan bli hårda och gå sönder när man försöker rulla dem, men inte dessa 😃 Jag och Marcus åt dem med lågkalori äppelmos och jordgubbssylt till, men man kan såklart toppa med annat. De var faktiskt så pass goda att man kan äta dem utan något på.

Orginaleceptet hittar du här. Jag bytte ut proteinpulvret i receptet till dumlekola samt adderade en nypa salt och skippade kanelen och kardemumman.

Jag håller på och jobbar på ett inlägg om min resa till scenen, men inlägget har mist sagt tagit tid. Haha, men inom kort hoppas jag kunna färdigställa det och dela med mig av min resa. Men det är svårt att sammanfatta allt. Hade från böjran tänkt att jag skulle uppdatera kontinuerligt under resans gång, men tiden räckte inte till. Hösten var mist sagt intensiv då jag både hade tävlingssatsning samt höll på med mitt examensarbete i innovationsteknik 😄 Men nu är båda utmaningarna avklarade och jag är riktigt nöjd med min insats i de båda!!

Med det sagt så håll utkik de närmsta dagarna om ni är intresserade av att läsa om min resa till scenen och tankar efteråt.

Ha en fortsatt bra vecka så länge och jag hoppsa ni kommer gilla proteinpannkakorna!

Kram / Natalie

Likes

Comments

Frukost

Idag tänkte jag dela med mig av två recept på goda tillbehör. Under min diet i höstas var mango- och currykryddad bulgur och denna fantastiska sallad två ständigt återkommande och jag tröttnade aldrig på det. Och även nu efter tävlingen är det fortfarande två favoriter som tillbehör till både kyckling, fisk och rött kött. Enligt mig passar det till allt!! Salladen är så god och välbalanserad, både söt och salt, man får nästan en känsla av att äta efterrätt när man äter den, samt att den är väldigt krispig och ger ett härligt tuggmotstånd.

Mango- och currykryddad bulgur 4p

4 dl vatten

2 dl fullkornsbulgur

1 nypa salt

1 tsk Mango- och currykrudda (Santa maria)

1 nypa chilipulver

1 nypa örtsalt (Herbamare)

Gör såhär: Mät upp vattnet i en kastrull och tillsätt kryddorna, koka upp under lock. direkt när det börjar koka har du i bulgur och sänker värmen rejält (jag brukar ha spisen på 2-3:a av 12 steg), rör om ordentligt och låt det sedan sjuda under lock i 13 minuter. OBS! rör ej om under tiden för bästa resultat. När 13 minuter gått tar du av kastrullen från plattan och låter stå någon minut till under lock, sedan är det bara att servera.


Vitkåls, rödbets- och äppelsallad

½ huvud vitkål

3-4 st rödbetor (råa)

1-2 st goda äpplen

1 msk honung

malen svartpeppar

flingsalt

Gör såhär: Skär vitkålen i önskvärd storlek, antingen med kniv eller matberedare, grovriv rödbetor och äpple. Blanda ihop i en skål tillsamman med honung och kryddor. Jag brukar förbereda för flera dagar och förvarar då vitkålen, rödbetorna och äpplena separat och blandar ihop salladen när jag ska äta den, alternativt på morgonen eller kvällen före om jag ska ha det i matlådan.

Hoppas att ni kommer gilla detta och har ni några önskemål om vad ni vill att jag ska skriva om eller särskilda typer av recept ni skulle vilja se här på bloggen så får ni gärna kommentera och ge förslag!

Kramar / Natalie

Likes

Comments

Frukost

Hej allihopa.

Det blir lite dåligt med receptinlägg nu när tävlingen blir närmre och närmre och variationen samt möjlighet till experiment begränsad. Men så kom jag på att jag ju faktiskt har en måltid jag äter dagligen nu som är fantastiskt god och som jag gärna ville dela med mig av. Just nu har jag bara torsk i denna rätt, men efter tävlingen (bara 12 dagar kvar nu) tänker jag mig att jag ska testa att ha i lite lax och kanske räkor till denna rätt också. En riktig höjdarmåltid, samt enkel och smidig att göra i ordning. Så håll till godo.. 😃

Het torsk i folie med smak av mango, curry och chili, 1 p

160 g torskfilé

100 g tomat

60 g zucchini

50 g gullök

0,75 - 1 tsk Indian mango- currykrydda (Santa Maria)

himalayasalt

flingsalt

örtsalt chili

chilipeppar

pepparmix


Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Gör i ordning så många folieark som du tänker göra portioner, lägg torskfilén i botten och salta med himalayasalt på båda sidor. Skär tomat, zucchini och lök i bitar, sprid ut över torsken.Krydda sedan REJÄLT med alla kryddor och blanda runt med händerna. Vik upp kanterna på foliepaketen men låt dem vara öppna (bara så att det inte rinner ut). Gratinera i ugnen i ca 25-30 minuter om fisken forfarande är lite fryst, annars något kortare. Ta ut ur ugnen, stäng igen paketen och låt stå på spisen och efterdra en stund. Servera gärna med kokt potatis. Denna rätt passar sig jättebra i matlådan och det är så smidigt och lätt att ha en portion i varje paket. Ätit detta till lunch i över en vecka nu och det är fortfarande lika gott 😉

Hoppas ni ska gilla detta!! För min del är detta definitivt en rätt jag kommer att äta även efter att denna diet är över.

Näringsinnehåll per foliepaket: 179 kcal, 33 g protein, 7 g kolhydrater, 1 g fett

Näringsinnehåll med 150 g potatis (rå): 297 kcal; 36 g protein, 32 g kolhydrater, 2 g fett

Likes

Comments

Frukost


Fram tills onsdag förra veckan rullade allt på med diet och formen kändes som att den blev bättre och bättre. MEN sedan skulle jag bli varse om hur stress och för lite sömn påverkar kroppen. Det som är det svåra när man gör en satsning inför tävling är att oavsett hur bra man tycker att man har planerat och tänkt till för att hålla ordning på kost och träning så händer oväntade saker. Vardagen och allt som hör den till rullar på parallellt med tävlingssatsningen och ibland händer det oväntade saker. Saker som liksom inte var med i den där perfekta planen man gjorde upp för ex antal månader sen. Jag läser, vilket jag nämnt tidigare, sista året på högskolan nu och om två veckor ska jag påbörja mitt examensarbete i innovationsteknik. Jag och min underbart fina vän och studiekamrat Josefin hade sedan en tid tillbaka bestämt att vi skulle skriva vårt x-jobb tillsammans och vi hade tidigt en tydlig idé om vad vi ville göra, allt kändes toppen och vi hade planeringen klar. Sen var ju bara problemet att vi inte lyckades få tag i något företag som kunde/ville bidra till vårt arbete...

Vi fick helt enkelt ta och öppna upp oss för andra idéer ochbörja om. Vi var på möten och fick jättemycket olika kontakter varpå vifick ta fram olika förslag som passade för just de företagen/organisationerna,så dubbeljobb x 10 skulle man kunna säga och det utan att få något napp.Samtidigt hade vi en annan individuell uppgift i skolan, en personligledarskapsstrategi, som skulle göras och denna hamnade för min del lite iskymundan och all tid lades på att leta uppdragsgivare, samt ett projektarbetevi haft parallellt och på det all träning som krävs inför tävlingssatsningen +extrajobb. Inte en enda ledig dag på två veckor är inte optimalt i minsituation just nu.

Detta ledde till extremt stresspåslag för mig förra veckandå den individuella uppgiften skulle in som jag hade en hel del kvar på, samtatt vi fortfarande stod utan uppdragsgivare 2 veckor innan vi skulle påbörjaarbetet. Stresspåslaget ledde i sin tur till att magen la av och min kroppbörjade även dra på sig en massa vätska. Från onsdag till fredag gick jag uppca 2,5 kilo i vikt, och då ska jag tillägga att det inte var något fusk medmaten med i bilden där. Enbart en kropp som inte ville samarbeta. Heltplötsligt hände det jag fruktat ska hända. Det sista man vill är ju att se sigi spegeln och känna att det ser sämre ut 5 veckor före tävlingen än det gjorde6 veckor före. I det läget är det lätt att man stressar upp sig ytterligare avsjälva situationen vilket ju kan göra det ännu värre. Stress är verkligen denvärsta fiende man kan tänka sig om man vill att kroppen ska samarbeta vid entävlingssatsning.

Tur att jag har en väldigt klok och lugnande sambo och coach som alltid finns där för mig och stöttar mig, samt har överseende med mignär jag bryter ihop. För det händer också. Alla dagar är inte en dans på rosor (milt uttryckt).Överlag har hela denna resa mot scenen gått väldigt bra. Men vissa dagar ärjag väldigt trött och tom på energi. Dagar då jag bara vill sitta och gråta menjag vet inte riktigt varför. Jag känner att det är viktigt för mig att dela medmig av detta också. Oftast när jag lägger upp något på Instagram så är det när något gått bra eller känns bra, men de stunder då livet känns tungt ochallt känns jobbigt blir det lätt att man drar sig tillbaka och därför får andrainte se den sidan av myntet. Vilket ju kan göra att man kan känna sig väldigtensam i den situationen. Men jag är helt övertygad om att det är precis så detär för de flesta. Alla har vi våra ups and downs och någonstans på vägen händernågot och allt känns motigt och jobbigt, men det är då det gäller att försökata ett kliv tillbaka, ta det lugnt och slappna av för att sedan ta nya tag.

Tack och lov har denna vecka börjat mycket bättre och igårblev mina och Josefins böner besvarade och vi har nu fått en uppdragsgivarelångt över våra förväntningar. Kroppen har börjar samarbeta igen och extravikten är nästanborta. Så det är med huvudet högt och en positiv inställning jag nu går in isista månaden på diet, igår var det exakt en månad kvar till första tävlingen,Luciapokalen. Från att det har känts så långt borta så börjar dagen heltplötsligt närma sig med stormsteg. Återigen har harmonin återvänt till mig ochjag ser fram emot denna slutspurt!! Hoppas att jag har fått min beskärda del avmotgång nu. Det här var verkligen en påminnelse för mig om vikten av attsova ordentligt och att förebygga för att hamna i situationer där jag blirpressad så pass nära min gräns. Även om jag fixar det så får det konsekvenser.Nu är planen fram till tävlingen att planera bättre och ligga steget före så att jag inte hamnar i denna situation igen, samt att jag inte ska ta på mig mer än vad jag redan har.

Dagsformen, inte helt tillbaka där jag var förra onsdagen, men snart så :)

Något komiskt jag kom på under tiden jag skrev detta inlägg är att jag i våras skrev ett inlägg om just stress och hur det kan påverka kroppen och att fysiologiska funktioner kan stängas av. Jag vet ju allt det där, men man tror ju aldrig att det händer en själv, man tror ju att man är superman eller nått 😜 Men vi är alla mänskliga och alla har sina gränser och nu var jag nära min. Om du är nyfiken på mitt inlägg om stress så hittar du det här.

Hoppas att er vecka har börjat lika bra som min och försök ta det lugnt, ta bort saker som inte är måsten och prioritera sömn och återhämtning. Med de orden önskar jag er en fortsatt trevlig onsdagskväll!!

Kramar/Natalie

<----- 23 augusti vs. 18 oktober----->

Likes

Comments

Frukost

Nu är hösten här och träden skiftar i gult, rött och orange, så himla vacker årstid bara inte regnet öser ner. Finns det något mer rogivande än att pulsa bland löven på en promenad i den friska luften? Snart är det även halloween och thanksgiving i USA, vilket även innebär PUMPASÄSONG 🎃🍂🍁

Jag tycker att pumpa och kryddningen som hör till är väldigt god, så igår passade jag på att göra en pumpacheesecake till lördagsmyset. Kryddningen påminner om pepparkakskrydda men istället för kardemumman som är i den är det muskotnöt i pumpakrydda. Givetvis är cheesecaken glutenfri och utan tillsatt socker. Cheesecaken är väldigt lättgjord och även kalorisnål, endast 160 kcal per bit (och det är inte små bitar). En godsak som kan ätas likväl till efterrätt som mellis, vilken dag i veckan som helst. Precis så som jag gillar det 😉

Pumpacheesecake, 6 bitar

Ostsmet:

200 g lättkvarg

125 g minikeso

130 g Philadelphia, lightest 3%

1 skopa (30 g) Whey Vanilla Dreams

1 ägg

70 g äggvita

130 g pumpapuré (Jag gjorde egen på butternut pumpa, men finns även i välsorterade affärer)

1,5 tsk kanel

1 tsk Ingefära

0,5 tsk muskotnöt

0,5 tsk kryddnejlika

Stevia/sötströ (eventuellt, efter smak)

*smaka dig fram med kryddningen, måtten är lite höftade

Botten:

45 g mandelmjöl

½ skopa (15 g) Whey Dumle Cola

45 g fibersirap (går att byta ut mot honung/agavesirap, men ökar antal kalorier)

1 msk (15 g) kokosolja

Gör såhär: Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla ingredienser till smeten med en stavmixer och krydda efter smak. Smakar smeten bra kommer cheesecaken smaka bra. Blanda sedan ihop ingredienserna till botten och tryck ut i en liten springform (ca 15-16 cm i diameter) med avtagbara kanter. Häll smeten över botten och grädda först i 15 minuter, höj sedan upp värmen till 175 grader och grädda i ytterligare ca 20 minuter

Näringsinnehåll, 1 bit (av 6): 160 kcal; 20,2 g protein, 6,8 g kolhydrater, 5,6 g fett

Likes

Comments

Frukost

När jag såg ett inlägg på @julia_fribergg 's Instagram tidigare i veckan där hon hade gjort kycklinglasagne med sötpotatis såg jag direkt en likhet med den goda tacolasagne min kära mor brukar göra så jag bestämde mig för att göra en kombination av dessa 😃

När man går på diet blir det ofta (i alla fall för mig) för enkelhetens skull att jag tillagar min proteinkälla för sig och kolhydraterna för sig. Men visst går det minst lika bra att göra helrätter. På helgen brukar jag försöka göra det lite roligare genom att vara lite mer kreativ i köket och göra något annat, fortfarande inom ramarna för det kostschema jag följer nu fram till tävlingen, och denna fredag blev det detta mästerverk.

Tacokryddad kycklinglasagne med sötpotatis, 6 p

800 g sötpotatis, skivad

kycklingfärssås:

800 g kycklingfärs

500 g krossade tomater

100 g gullök

3 st vitlöksklyftor

Egengjord tacokryddmix:

1-2 tsk himalayasalt

1 msk spiskummin

1 msk paprikapulver

0,5 tsk koriander

1 tsk lökpulver

0,5 tsk chilipeppar

0,5 tsk svartpeppar

0,75 msk oregano

Mellanlager:

300 g minikeso

60 g äggvita

grovmalen svartpeppar

Topping:

100 g laktosfri mozzarella

Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken och vitlöken och bryn i en stekpanna, lägg på ett fat. Bryn och krydda kycklingfärsen, tillsätt sedan de krossade tomaterna och löken/vitlöken. Låt sjuda medan du förbereder övriga ingredienser. Skiva sötpotatisen i tunna skivor, jag brukar inte skala sötpotatisen utan bara skölja av den före. Blanda ihop keson med äggvitan och 1 krm svartpeppar i en bunke. Riv mozzarellan som gratängen skall toppas med. Sedan är det bara att bygga ihop lasagnen. Börja med en botten bestående av ett lager sötpotatis. Förslagsvis kan du dela upp sötpotatisen i 3 lika stora delar i förväg så alla lager blir lika stora. Sedan fördelar du ut ett jämnt lager med hälften av kycklingfärssåsen och ovanpå det keso/äggviteblandningen. Sedan är det dags för ett lager sötpotatis och ytterligare ett lager med resten av kycklingfärssåsen och på det resterande keso/äggviteblandning. Toppa med ett avslutande lager sötpotatis och den rivna mozzarellan. Grädda i ungen i 40-45 minuter. Klart!! Servera gärna med en fräsch sallad.

Smaklig måltid!!

Näringsvärde 1 p :375 kcal; 39,1 g protein, 29 g kolhydrater, 10,7 g fett

Likes

Comments

Frukost

Idag är det kanelbullens dag och givetvis ville jag också fira denna härliga dag även fast jag går på diet så jag bestämde mig helt enkelt för att göra ett dietvänligt alternativ och OJ vad bra det blev! Från och med nu kan man äta kanelbullar varje dag och detta med gott samvete. Vad sägs om 3 kanelbullar för bara 41 kcal varav drygt 10 g protein!? 😉

Kanelbullar, 3 st

100 g äggvita

ca 1 - 2 msk stevia/sötströ

kanel

kardemumma

ev. någon droppe citron

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitan med 0,5 msk stevia och eventuellt någon droppe citron tills den blir ett vitt hårt skum (några minuter). Tillsätt sedan ca 0,5 msk stevia till samt kanel (ca 1 tsk) och kardemumma (ca ½ tsk) och vispa ytterligare ett tag. Smaka av fluffet så att du tycker att smaken är bra. Bred sedan ut smeten i ett tjockt laget på en plåt täckt med bakplåtspappet. Det ska vara riktigt tjockt. ca 2-3 cm högt. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter så att den har fått en fin lite gyllene yta. Ta ut och låt svalna någon minut, höj ugnstempen till 200 grader. Skrapa sedan försiktigt loss äggvitekakan fårn bakplåtspappret med hjälp av en stekspade och vänd den fina gräddade sidan nedåt. Pudra stevia/sötströ och kanel över hela arket och rulla slutligen ihop det till en rulle. dela i tre delar (eller fler om du gör dubbel/trippel sats). Ställ rullarna i bullformar och tryck till lite grann. Vill man kan man pensla med lite äggula (höjer dock kcal) eller med lite mer äggvita (ovispad). Grädda sedan i ugnen i ytterligare 3 minuter. Ta ut, ät och njut 💗😍


Näringsinnehåll för 3 st bullar: 40 kcal; 10,1 g protein, 0 g kolhydrater, 0 g fett

Inte nog med att det är väldigt gott utan det går väldigt fort att göra också till skillnad från vanliga kanelbullar + att man kan äta ex antal varje dag med gott samvete. Så dessa har kommit för att stanna i detta hushåll vill jag lova 😉

Hoppas att ni har haft en riktigt bra kanelbullens dag och inte har dåligt samvete för någon äten (god) bulle. Hade det inte varit för att jag ska tävla om 7 veckor hade jag definitivt ätit en riktig en idag 😜


Kramar / Natalie

Likes

Comments