I. är väldigt väldigt väldigt väldigt kär.
II. är också väldigt förkyld. haha.
III. vill så gärna fotografera porträtt. hit me up !!
IV. längtar o ä n d l i g t tills all snö försvinner.
V. har lyckats döda en av mina krukväxter.

Hej på er! Det är måndag. Det är februari.

Har egentligen inget vettigt att dela med mig av heller så vet inte varför jag sitter här och skriver :-) . / Jag har varit i Åre med fina människor och varit en sopa som bl.a inte vågade åka snowboard. / Jag har börjat teckna igen och sådär, blev jätteglad när min lärare på universitetet kikade över min axel och frågade vad jag hade för ritplatta och sedan konstaterade att jag borde köpa en bättre eftersom jag är så """duktig""" : ' ) . / Har börjat fundera över det här med att blogga; känns så himla jobbigt när man inte får någon respons typ men samtidigt måste intala sig själv att en bloggar för sin egen skull. Känner otillräcklighetskänslor. Och det är inte bara på blogg-fronten, men hallå. / Funderar också på att söka jobb. Främst till sommaren men kanske ändå något att ha på sidan av mina studier? Om jag nu skulle orka det, eftersom jag är s å lat. lol.

Okej. Ska försöka plugga idag trots att huvudet bultar, det river i halsen och jag blöder näsblod var tionde minut. Haha. Hoppas ni får en bra start på veckan !!

Likes

Comments

"Hej!! Två bibimbap och två crispy rolls!! Och två sådana här... Ramune? Ramun-e? Rumuné? "

Från en kväll då jag och Amanda köpte take away från SEN Street Kitchen. Det har ju tYP blivit vårt favorit-matställe. Mål under 2017 är att ha ätit allt på deras meny. Haha. :-)

Likes

Comments

///

Hej på er. Hoppas ni mår bra idag och hade en festlig kväll igår. Gott nytt år också!!

Igår var jag hemma hos Leon, det var fint. Vi gjorde (läs: Leon lagade) god mat, utan att det skulle kännas liksom, för, lyxigt. Om ni förstår? Det var ändå hur fint som helst tycker jag. Sedan gick vi hem till Lydia och Oskar som jag inte har träffat på s-å länge. Vi var hemma hos dem och bara tog det lugnt och hade det trevligt, typ ~ minglade ~. Sedan gick vi vidare till Otto där det var lite mer partaj. Vi hängde där ett tag också (Lydia och Oskar vann en match i beer pong, tjoho!) innan vi sedan gick vidare till svingen där vi ställde oss på en liten kulle och tittade på fyrverkerierna vid tolvslaget. Champagne och klyschiga nyårskyssar, det var jättefint och bra.

Likes

Comments

Gjorde du något under 2016 som du aldrig gjort förut?

En hel del såklart! Tog bl.a. studenten och började studera på universitet.

Vilka länder besökte du?

Har inte rest utrikes under året, men tänker att 2017 får kompromissa för det!

En mobilanteckning:

Är det något du saknade år 2016 som du vill ha år 2017?

Vill definitivt resa mer!! Men även börja med taekwondon igen, har saknat det lite.

Vilket datum från 2016 kommer du alltid minnas?

10 maj, då jag och min f.d pojkvän hade vår ett-årsdag och sedan 25 september då vi gjorde slut.

En gång du grät:

När vi hade varit ute en kväll och festat, och jag vet inte ens vad som hände. Kommer ihåg att jag skrek åt alla, kände mig olyckligt kär, otillräcklig och satte mig sedan i snön på marken och grät. Kommer ihåg att Amanda grät med mig, haha, det var lite fint.

Vad var din största karriärsmässiga framgång?

Vadå? Vilken karriär? Räknas det med att jag tog mig in på universitetet för att studera vidare till eventuell karriär? haha.

Och din största framgång privat?

Tycker typ inte jag har gjort några framgångar? 2016 har på något sätt varit allmänt "meh".

Bästa läsupplevelse?

Ähhhh. Har inte läst någonting förutom läromedel under 2016? Typ? Började dock läsa Flora Wiströms bok för bara någon dag sedan, så fin!!

Bästa tv-serie?

Stranger Things, Skam (har dock inte tagit mig igenom första säsongen än, haha), Haikyuu!!, Narcos, Gilmore Girls (lol)

Bästa film?

Ser a-l-d-r-i-g på film???? Så kan inte minnas riktigt. Senast jag ens satt framför en tv var förmodligen då jag och Leon såg på Reservoir Dogs.

Vilka låtar kommer påminna dig om 2016?

Började lyssna på Avion Roe igen, ADTR även fast jag inte gillade deras senaste album speciellt mycket, Clear - Shawn Wasabi Remix eftersom det har varit en av låtarna jag och Amanda alltid fest-fixar oss till, 90210 som påminner mig om en grabb, Sleep Talk som jag har lyssnat mycket på då jag har tagit promenader, åkt buss osvosv. känns alltid cinematiskt typ?

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Jättesvårt att svara på. Faktsikt. Var gladare än någonsin och liksom fucking l-e-v-d-e under studentveckan, sedan efter sommaren har jag varit både på topp och nere i dalar. Men generellt sett har jag varit väldigt "meh" under en period, typ tom, ofullständig och bara såhär e-m-p-t-y och obrydd, haha.

Vad önskar du att du gjort mer?

Varit mer kreativ!! Och träffat mina vänner oftare.

Den maträtt du åt oftast 2016?

Förmodligen typ snabbmakaroner och quorn-filé. Det är faktiskt en bra kombo - jag lovar!!

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?

Mamma och A skulle resa och hälsa på storasyster som har varit i utomlands i ett halvår nu. De reste på min födelsedag (haha) och då stannade jag hemma för att vara kattvakt. Jag tror inte jag gjorde något speciellt på min födelsedag? Mamma hann sjunga och servera tårta på sängen, jag fick lite födelsedagspresenter och spenderade sedan resten av dagen på universitetet? Haha, tråkigt nog.

Högsta önskan just nu?

Att min livmoder kan acceptera den här j-ä-k-l-a spiralen och sluta blöda. Har haft blödningar varje dag i snart 3 månader :))))

Vad fick dig att må bra?

Åhhh,mina fina vänner! Både gamla och nyfunna. Och att ta studenten och få en ny start på universitetet typ!!

Vem saknade du?

Storasyster!

Vad är du mest stolt över?

Som sagt, tycker inte att jag har uppnått något speciellt i år? Eller vad i helvete att j-a-g tog studenten!! Och kom in på universitetet!!

Likes

Comments

I. letar efter en lägenhet. känns ungefär såhär: asdfghjkl.
II. hänger mycket med amanda, vilket känns fint.
III. känner mig ofta trött och nedstämt, vilket är jobbigt.
IV. drömmer om att resa till paris.
V. ska se håkan hellström i sommar!!! kul!!

Likes

Comments

lololol santa i've been good this year.

Links marked with an asterisk is sponsored/affiliate links. Tänkte att jag skulle dela med mig av min önskelista i år, så här är den!! Förutom dessa materiella ting önskar jag mig pengar till tatuering, resor och egen lägenhet! Önskar ni er något speciellt i julklapp? ฅ(•ㅅ•❀)ฅ

Likes

Comments

Hur gammal är du?
Nitton år!!

Hur gammal känner du dig?
För det mesta känner jag mig nog som nitton ändå; fast ibland även som femton eller sexton, sådär för ung och för dum.

Var bor du?
Just nu bor jag tillsammans med min pappa i ett litet radhus ungefär tre kilometer från universitetet vid en sjö. Annars bor jag hos mamma i en gul villa som också ligger väldigt fint till. Är dock väldigt otålig på att hitta något eget, förhoppningsvis blir det av till våren!

Vad har du gjort idag?
Jag började dagen med att göra lite havregrynsgröt. Sedan åkte jag iväg till stallet där jag spenderade en timme eller två. Är så himla mysigt att vara i stallet även om jag på senaste tiden har börjat fundera på om det är dags att lägga det på hyllan. Hursomhelst, efter det har jag bara varit hemma; spelat lite datorspel, läst böcker och tagit det lugnt!!

Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
Sensommar-fast-ändå-höst. Alltså typ augusti-september-oktober! Det tycker jag är den bästa tiden på året. Det är lagom varmt ute, på det sättet att du kan klä dig lager på lager utan att svettas ihjäl men du fryser sällan heller. Oktober tycker jag extra mycket om eftersom det är då allt slår om från grönt till orange-brunt, jag fyller år och dessutom är det halloween som jag alltid har tyckt om.

Är du beroende av någonting?
"Beroende". Haha, men skulle nog ändå säga min mobiltelefon. och oatly's havremjölk med choklad.

Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig?
- Jag tycker faktiskt om att laga mat. Jag tror många har bilden av att jag suger på att laga mat, vilket kanske är sant, lol, men jag tycker faktiskt om att laga mat. Grejen är att jag h-a-t-a-r att laga mat till andra personer, skapar så mycket press tycker jag haha, och det är såklart svårt att få laga mycket mat då när du bor hemma, och att det sällan blir av att du lagar mat till dig själv utan att någon hänger dig över axeln och observerar allt du gör i köket.
- Jag började äta vegetarisk mat när jag var kring tolv eller tretton efter att ha sett en dokumentär om köttindustrin, haha åh. Det började med att jag slutade helt att äta fläsk-kött. Sedan hade jag en period då jag strikt åt vegetariskt och övervägde till vegansk kost. Men har fallit tillbaka lite och äter kött då och då; också främst detta eftersom jag bor hemma och äter mina måltider med de andra. Men uppskattar verkligen vegetarisk och vegansk mat!! Finns det ett vegetariskt alternativ väljer jag oftast det!
- Har i princip aldrig på mig strumpor då jag är hemma. Har varit så sedan jag var liten, att strumporna åkte av med ytterskorna typ. Vilket egentligen inte är helt fantastiskt eftersom jag har dålig blodcirkulation i fötterna och har typ ingen känsel i tårna heller - så ibland om man sneglar ner på sina fötter är de alldeles blå och iskalla - men det känner jag ju inte, haha.

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Haha inget speciellt ställe faktiskt. Skulle egentligen mest vilja ha en egen lägenhet bara; att få vara lite ensam, lyssna på hög musik, läsa böcker och dricka te.

Vad är du på för humör just nu?
Typ ett sådant här meh-humör. "Ingenting händer här, allt är okej, men man ska inte klaga, så jag mår bra." Fast det känns som att jag ofta är på sådant humör, typ nöjer mig även fast det ändå inte är helt okej? :-)

Vilket är ditt favoritgodis?
Sura godisar!!

Vilken är din favoritfärg?
Tråkigt nog, svart. Annars har jag på senare tid varit väldigt förtjust i persika-färger (mjuka pasteller som typ gul-orange-rosa).

Är du morgon- eller kvällsmänniska?
Oj det här är egentligen jättesvårt. Haha är som mest produktiv under timmarna då sent blir till tidigt? Mellan 03-06, typ, haha. Men rent spontant tror jag mer på att jag är en kvällsmänniska.

Har du blivit sydd någon gång?
Nej det har jag inte!

Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
Känner mig verkligen som en otacksam, bortskämd tonåring men kan inte riktigt komma på något sådär fint. Förutom typ två nyfunna vänner som köpte sjukt gulliga presenter till mig på min födelsedag. Eller såklart min bästa vän Sofia som alltid finns att prata med!! ily.

Är du blyg?
Lite. Ibland typ. Beror verkligen på i vilken situation jag befinner mig i, och under vilka omständigheter typ. Haha. Men i stora drag, nej det är jag nog inte.

Vad heter du i andra namn?
Elin Tháo Thi.

Vill du gifta dig?
Alltså ja, fast nej? Tycker det känns som en fin grej men samtidigt känns det sjukt onödigt typ? Hahaha. Har hursomhelst föreställt mig ett bröllop utomhus, med ljusslingor, värmeljus i glasburkar och vimplar som hänger i trädkronor. Helst ska det vara under typ körsbärsträd eller dylikt så att det faller fina blad, det ska vara sjukt ostigt och romantiskt. Jag ska ha på mig en vacker klänning och dagen ska firas med god mat och dans med nära och kära.

Har du något smeknamn?
Alltså tror inte att någon använder ett smeknamn på mig seriöst, alla använder Natalie. Men alltså vissa smeknamn som förekommer då och då är: Natta (såklart, så jävla fult), Natty, Nath, Nate, Nattis, Allie, Mini, Syrsan.

Likes

Comments

Beställde hem denna fina choker från NA-KD för ett tag sedan. Tycker chokers är så himla fint, speciellt de lite bredare i suede/mocka.
Vill också säga tack till Sofia (nouw.com/sofianilsson) som fotograferade!!

Likes

Comments

coat junkyard / sweater avenue / jeans gina tricot* / shoes vans* / watch daniel wellington*

Links marked with an asterisk is sponsored/affiliate links. Hej på er!! Här är en liten outfit jag har haft på mig på senaste tiden. Fick den här jättefina kappan i födelsedagspresent; jag har aldrig ägt en kappa förut så det kändes passande, haha. Har även insett att jag bör införskaffa mig fler polo-tröjor, det är så snyggt och mysigt!

Likes

Comments

/ / / Hej! Jag fick en fråga om att skriva lite mer om programmet jag läser på universitetet, men vet även att andra bekanta, vänner och familj är nyfiken på hur det går för mig på universitetet; därför tänker jag att jag skriver ett litet inlägg om det hela.

Jag läser alltså programmet Digital Medieproduktion (DMP) som ingår i institutionen för informatik. Programmet är ett tre år långt program, på 180hp. Från Umeå Universitets hemsida står det "Digital Medieproduktion lägger stor vikt vid konceptutveckling och postproduktion. Utbildningen ger teoretisk och praktisk grund för yrkesverksamhet inom mediebranschen med fokus på områden som kreativ design, konceptutveckling, efterbearbetning, projektarbete, avancerad medieproduktion för webb m.m."
Lite mer information om utbildningen kan ni hitta på Umeå Universitet's hemsida här.

I skrivande stund ska jag snart avsluta min andra kurs av tre, den här terminen. Och det känns så himla bra det här! Alla kurser den här terminen känns jättekul; jag har fått läsa om interaktionsdesign, grafisk formgivning samt bildredigering och på tur står webbutveckling! Som jag nämnde någon gång när jag precis hade börjat; allt känns så himla bra och jag har hamnat helt rätt. Och så känns det fortfarande! Både när det kommer till själva utbildningen som jag tycker är rolig och har ett redan brinnande intresse för; men även människorna i min omgivning, som är så himla bra.

Jag vill inte uttala mig för mycket om själva utbildningen, eftersom jag inte riktigt vet vad som komma skall. Men för mig som tidigare har läst media på gymnasiet och har ett brinnande intresse för att arbeta med formgivning, postproduktion och webb känns det bra ändå. Det här med universitetet är lite annorlunda i allmänhet jämfört med gymnasiet, såklart. Det är en hel del föreläsningar, och som jag har nämnt på andra sociala medier, har jag redan tagit fler anteckningar än vad jag har gjort under hela gymnasiet. För en liten nitton-åring som mig blev det såklart annorlunda att det är mitt eget ansvar att lyckas med min utbildning; att föra anteckningar, ställa frågor när jag inte förstår, att själv ta reda på vad jag har missat och så vidare. Det är svårt att beskriva, det är annorlunda från gymnasiet men samtidigt inte? Kan vara för att det kändes som att lärarna på gymnasiet mer ville att du som elev skulle lyckas på en mer familjär och personlig nivå? Och här är du verkligen en student, typ. Men hursomhelst, eftersom programmet jag läser innehåller så mycket jag redan är intresserad av hjälper det till såklart att klara av det där som kan kännas lite jobbigt. Sedan innehåller programmet också en hel del praktiskt, vilket är jätteroligt; att det är en sådan fin mix mellan teoretiskt och praktiskt alltså. De hakar i varandra perfekt.

Även om jag sitter här och har tur, för att jag har haft råd med egen utrustning; såsom en (någorlunda) redig dator, en kamera och adobe cc-programmen - så kan det vara värt att nämna att till programmet Digital Medieproduktion får vi möjlighet att sitta i fantastiska datorsalar med bra mac-datorer som har adobe-programmen, vi har även möjlighet att låna utrustning för att fotografera, filma och så vidare. Vi har även en liten fotostudio. Och allt det här med att få tillgång till utrustning känns så himla fint, och kan vara viktigt för någon annan.

Och till sist vill jag bara nämna något om det där sociala som kommer till. Jag kommer ihåg för någon månad sedan nu då jag pratade med en kär vän om att jag verkligen är i någon "living that university life" och jag snabbt la till "både när det kommer till plugget men även det sociala" och jag kommer ihåg hur hon skrattade till lite och sa "ja, det har jag märkt". Och jag tror de flesta i min omgivning la märke till det. För det första var jag uppslukad i två tjocka böcker om interaktionsdesign, men jag levde också verkligen som i något jag bara hade föreställt mig i filmer (hahaha snälla någon). Under de första veckorna läste jag febrilt under vardagarna och pluggade inför att skriva min första tenta; på helgerna förvandlades jag till något som när jag för några år sedan skulle kallat för "storasyster" eller "party gal". Jag var verkligen ute v a r j e h e l g. Nu kommer det säkert någon party-människa och vill påstå att det är 'normalt', men för mig var det en stor omställning. Från att vara tjej som sitter och spelar datorspel på helgerna till att träffa folk, dansa på fyllda dansgolv, blanda goda (läs äckliga) drinkar och sova över hos en nyfunnen vän varje helg. Haha.

Egentligen handlar det nog inte bara om att f e s t a, men reflekterade över det här för någon dag sedan. (alltså ursäkta, klockan är 01:34, och jag börjar bli pretto) Jag reflekterade över att jag knappt pratar med personer som jag umgicks mycket med för bara några månader sedan, knappt ens hejar på folk från högstadiet - ens gymnasiet. Även om jag saknar och älskar vissa av er till d ö d s (ni vet vilka ni är!! squad!! + sofia!! och lini!! och fler fina!!) kan jag ändå känna att det är människorna jag umgås med nu, här på universitetet som jag kommer fortsätta umgås med. mycket. och länge. Det känns fint. Jag har träffat fina personer, som jag tycker om väldigt mycket. Jag mår bra.

/ / / Haha förlåt ifall inlägget blev lite flummigt. Om ni har fler frågor om universitetet, eller bara hur det är med mig i allmänhet : släng iväg en kommentar eller ett meddelande! ₍•͈ᴗ•͈₎

Likes

Comments