Header

Veckans blogg

Det är en sak jag tänkt på ett par gånger att ta upp och skriva om, men det är inget lätt ämne för mig att skriva om. Inte för att det är något som påverkar min vardag längre, har redan hunnit bearbetat det såpass mycket att jag kan leva med den här tanken att jag faktiskt varit med om det här. Utan mer det att jag inte vet hur jag ska ta och få ner allt detta utan att det ska komma ut på fel sätt. Jag vill inte få en massa sympati eller att folk ska tycka synd om mig, det är verkligen inte det jag är ute efter. Men jag tycker verkligen att detta är något som behövs pratas om för det pratas om alldeles för sällan.

När jag var liten hade jag inte en lätt uppväxt, jag växte nämligen upp med en far som slog mig. Slog mig för saker som vilket barn som helst gör såsom att spilla drycker eller mat på bordet eller bara göra saker ett barn gör och det var inte heller så att han slog någon annan i familjen. Det var bara mig! Bara det att han slog mig är något som nött sig fast i mitt huvud. Varför bara mig? Tankar som att det är något fel på mig, att jag måste ha gjort något eller liknande har många gånger snurrat runt i mitt huvud. Som barn förstod jag inte vad som hände, men under tonåren när jag verkligen förstod vad som faktiskt hade hänt. En tonåring som växt upp med detta och samtidigt sätt andras familjen och andras pappor som inte var som mig, ja en sån tonåring kunde inget annat än att tänka sådana tankar. En förstörd liten tjej, ville inget annat än att någon skulle se det hål som faktiskt växte inom henne, ville ha svar på alla dessa frågor, ville förstå varför något sånt här kunde hända. För när hon växt upp insåg hon ju att detta inte var rätt.

Förvirrad är ett av orden som passar in rätt bra. En av personerna som ska finnas där som ett stöd, som ska älska en går och gör något otänkbart. Hur kan man göra något sådant? Inte ens han vet svaret på den frågan. Värdelös är ett annat ord som kan beskriva hur jag känt. Sårad, som om det är något fel på mig, ensam, arg, förbannad. Det finns nog miljoner ord som går att beskriva hur jag har känt, för jag har nog känt allt mellan himmel och jord. Skam över att jag velat ha min pappa där. Önskan efter en riktig pappa.

Men att jag idag kan sitta här och säga att jag faktiskt gått vidare, det gör mig så otroligt stolt. Att jag lyckats ta mig igenom sömnlösa nätter, dagar utan mat för lusten att äta inte funnits där, utan att fått prata ut ordentligt under dom tuffaste tiderna. Jag har lyckats stått ut! När jag under tonåren trodde att jag skulle möte en människa som skulle rädda mig, vara min hjälte. Då trodde jag aldrig att den personen var samma människa som jag såg i spegeln. Man har dock inget val när man står där ensam, ensam med en sak man själv vet hur det är och dom två val man har är att antingen kämpa vidare eller avsluta allt. Viljan att avsluta allt har funnits där, många gånger men den har aldrig varit starkare än viljan att klara av detta.

Detta kan nog vara ett rörigt inlägg, men att få ner nästan en hel livstid i bara ett par ord är nog inte det lättaste. Misshandel är något som händer alldeles för ofta och pratas om alldeles för lite. Varför? Skammen tar ofta över. Hur kan man liksom låta en annan människa göra såhär mot en? Men fler måste ta modet och börja prata om det här. Skammen ligger inte hos den som blivit misshandlat, utan hos en som har utfört misshandeln.

Likes

Comments

Nu kör vi igång en frågestund igen, så nu har ni chans att få svar på era frågor och jag tänkte att jag kanske kunde svara på frågorna i en video. Vad tycker ni om det? Jag tycker det känns lite läskigt, men det blir säker superbra.

Likes

Comments

Jag tänkte att vi kunde dra igång en veckans blogg tävling igen. Önskar er som deltar all lycka!

Regler:
◦ Kommentera att du är med.
◦ Följ mig på instagram, här!
◦ Följ mig här på nouw (Glöm inte detta om du har blogg på nouw, annars måste jag dra en annan vinnare. Har du inte en blogg på nouw behöver du inte göra det här steget)

Jag kommer dra en vinnare på söndag genom att använda random.org, hoppas verkligen att ni tycker detta är lika roligt som jag tycker och att ni kommer delta!

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade er om hur det går med lilla Gizmo, som inte är så liten längre. Anledningen till det är att jag känt att det inte funnits jättemycket att uppdaterat om för ett tag där kändes det som att det inte var så mycket utveckling. Men nu har det gått ett par veckor och det har hänt en hel del.

Den stora grejen som hänt är såklart att han i veckan faktiskt blev rumsren, 8 veckor efter vi fått hem honom bestämde han sig för att det var dags att lära sig att bara göra sina behov ute. Ska jag vara helt ärligt så har jag många gånger tappat hoppat och accepterat att han är en hund som kissar inne. Varje gång jag trott att han varit rumsren så har jag sagt det högt och bara en stund efter så har han gått och kissat inne och då blir man inte speciellt glad. Men nu är dagen äntligen här där jag kan säga att han blivit rumsren.

Bortsett från de så har han blivit mycket lugnare. Han är fortfarande en hund full med energi, men han är inte alls lika galen som innan. Förutom kunde jag inte alls sitta i min säng utan att bli attackerad och sönderbiten, men nu har jag äntligen fått tillbaka min säng.
Det här med att han biter då? Det händer fortfarande men förhoppningvis kommer han sluta när han tappat alla sina tänder. Han tappade dom två första förra helgen om jag minns helt rätt och dom stora tänderna har redan kommit fram, nu ska bara resten av tänderna tappas.

Jag har också börjat träna inkallning med honom och det går framåt. Han kommer inte alltid första gången man kallar och visa gånger kommer han inte alls, det händer dock väldigt sällan. Så det krävs fortfarande träning, men han vet om att han ska komma när jag kallar på honom. Alltså är det nog bara en tidsfråga innan han lärt sig det helt.
Minns inte riktigt vad jag skrivit om trix han kan i tidigare inlägg, men jag kan ju skriva vad han kan här. Han kan sitt, ligg och stanna. Just nu försöker jag lära honom att rulla runt och efter det blir det nog vacker tass.

Sedan är det snart dags för valpkurs, första dagen på kursen är 29 maj och då ska man inte ha med sig vovvarna. Sen är det varje torsdag som vi kommer gå, ska verkligen bli spännande och jag hoppas jag kommer lära mig en hel del som jag kommer kunna använda på Gizmo sedan.

Likes

Comments

Innan när jag befann mig blev det ett litet spontanköp, har velat testat den här ansiktsmasken sedan den kom ut. Så idag var det äntligen min tur att få testa Loreal pure clay glow mask och jag köpte den som skulle ta bort orenheter och liknande då jag har rätt många porer och hoppas därför att den här ska hjälpa mot det.

Mina första tankar om den är att den verkar lovande. Jag har nämligen märk att porerna på min näsa varit rätt extrema dom senaste dagarna och dom har sett riktigt hemska ut och nu har dom gått tillbaka till så som dom brukar vara om inte lite renare och huden känns överlag renare ut.

Så jag ser fram emot att fortsätta testa den här och se om den kan rena upp min hud så jag en gång för alla blir av med mina pormaskar.
Har ni testat den här masken eller någon av dom andra två och vad tycker ni om dom?

Likes

Comments

Just nu ligger jag här i sängen och är rätt trött. Fast jag inte gjort något speciellt idag så är jag helt slut, solen tar liksom slut på mig. Jag är dock riktigt stolt över mig själv att jag tog tag i träningen igen, vaknade upp imorse och kände att jag inte var snorig längre så det fanns ingen anledning för mig att sitta och rulla tummarna längre, men i och med jag precis varit sjuk så tog jag inte slut på mig helt. Vill inte riskera att förkylningen kommer tillbaka.

Bortsätt från träningen så har jag suttit framför fläkten och bara kollat en massa youtube videos. Ibland behöver man bara få sitta och inte göra speciellt mycket, för att ladda om batterierna. Skönt har det varit!
Idag bjöds Skåne på ett fint väder så vi passade på att starta grillen och äta ute, man får verkligen passa på för man vet aldrig när det vänder och blir hemskt väder igen.

Nu tänkte jag ta fram boken och i alla fall försöka läsa ett kapitel innan jag bäddar ner mig i sängen. Imorgon är planen att tvätta och lita sådant och kanske spela in en ny video, men vi får se om jag kommer på något jag kan spela in.
Sov gott!

Likes

Comments

Då var det dags för ännu en video och denna video bestämde fina @karolines0derlind vad för sminkning jag skulle göra. Vill just du att jag ska göra en speciell sminkning och dessutom få synas med din blogg i videon? Kommentera här under vad du vill se så kanske just ditt alternativ kommer här näst.

Likes

Comments