Header

Ja, det kan man verkligen säga! Ny dator och idag fick jag äntligen besked om det blir att börja plugga på måndag eller inte och det blir det. Jag började nästan ge upp hoppet där ett tag så det där mailet kom helt rätt. Så nu har ansökan om CSN skickats in, boken ligger redo för att läsas och jag är redo för att ta in ny kunskap.

Men tills dess så kommer jag med största sannolikhet sitta här och fortsätta spela Sims tills jag tröttnar, vilket antagligen kommer hända snart. Har kommit rätt långt och jag har knappt fuskat, så känner mig riktigt stolt!
Kvällen kommer antagligen spenderas här i soffan framför idol och sims.

Vad har ni gjort idag?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

ÄNTLIGEN efter allt strul förra veckan så sitter jag här med en dator i mitt knä och kan äntligen börja blogga som vanligt igen utan att behöva låna min mammas dator när hon inte här hemma. Nu när jag skriver detta är det måndag och jag kände att jag behövde en dag där jag bara fick vila så nu på tisdag så gör jag come back! Hoppas ni är lika taggade som jag.

Kram N

Likes

Comments

När jag var 10 år gammal så hände en rätt stor grej i mitt liv, både på gott och ont. Det var nämligen så att fram tills sommaren året då jag skulle fylla 10 år gammal så bodde jag i den lilla staden Sandviken. Min mamma hade flyttat 2 år tidigare än mig och min syster och vann därefter vårdnaden av oss och vi var därför tvungen att flytta ända ner till Skåne.

Det var såklart en stor omställning för en tjej på 10 år. En helt ny stad, en ny familj och den ända jag kände riktigt bra var min mamma och min syster. Jag minns inte jättemycket i detalj om hur det var, men jag vet att det inte har varit lätt att ställa om sig. Börja i en ny skola med en klass som redan hade gått 3-4 år tillsammans och därför kände varandra. Jag kände mig rätt utanför och hade 1 eller 2 tjejer jag umgicks med. Jag var inte mobbad men kunde känna mig ibland som apan i buren på ett Zoo. Jag var ju hon där tjejen från Sandviken som inte alls pratade som dom gör här i Skåne och det blev intressant, speciellt att försöka härma min dialekt som än idag sitter i. Ber någon mig att säga om något så gör jag inte det!
Det har inte varit lätt men jag tror samtidigt det har gjort mig starkare att behöva flytta såpass långt.

Kram N

Likes

Comments

Den 11 Januari 2015 var inte en dåliga dag för den osäkra, trasiga och 14 åriga Ellen utan det var en dag som skulle påbörja en händelse som kom att gömmas under ca. 8-9 månader för att sedan få en stor innebörd i ett av Borås tingsrätts största förhandlingsmål. Osäkra Ellen som behövde lite uppmärksamhet trodde att hon pratade med snygga 18 åriga Chrille boende utanför Borås.

Lilla Ellen som gick i vårterminen i årskurs 8 med ångest i skolan angående all plugg och kompisarna som fryste ut henne. Höll samtidigt på en hemlighet som ingen människa borde få göra, en hemlighet som hon efter någon/några månader förträngde. Nyfiken och spontana Ellen hade inga problem med kontakten hon hade med så kallade Chrille men det tog inte lång tid tills Chrille började kännas obehaglig och mer konstigare. Han använde sig av konstiga ord och "hårt" ordval.

Han började pressa henne, hota henne. Stackars Ellen hade inget val längre hon var tvungen och sluta svara och regelbundet ta bort alla nyinkomna meddelanden. Det Ellen inte visste var att pojken som hade fått bilder på hennes bröst i utbyte av andra bilder inte var en pojke det var 45 åriga Krister som använde sig av sexuellt utnyttjande som extra jobb mot över 110 tjejer mellan 10-15 år.

Innerst inne tyckte Ellen att bilderna på "Chrilles" penis var lite obehagliga. Hon hade ju faktiskt aldrig sätt en sådan förut. Att visa sina bröst för ett par år äldre kille var något som oerfarna Ellen trodde var normalt, det är väl sånt alla mina kompisar för tänkte hon. Men att skicka bilder på sina bröst till en gubbe som sparar bilder på 100 tals tjejers kroppar var och varannan dag i 5 år totalt. Sen att stackars tjej även bli tvingad att skicka bild på sitt egna, privata underliv!

Duktiga Ellen klarade av att säga nej flera gånger då hon kände att det var för privat. Det retade dock upp gamla Krister som inte längre var 18 år, det kom hot efter hot. Skärrade Ellen fick i samma veva även ta emot meddelanden där Krister tydligen framhävde att han vet vem hennes pappa var då han bifogade en bild samt hans namn, han visade även en bild när han hade varit inne på hennes storasysters Facebook konto. Ellen hade ingen aning om vilken ondska det finns hos folk istället för att ha sätt det på nyheter o tvn så fick hon uppleva det via sin nya samsung mobil utan att våga prata om det eller berätta det för någon.

Såå det här var min historia, om vad jag har gått igenom. Är så stolt över mig själv att jag har rest mig från den hemska tiden. Dessutom att jag inte skäms för att MAN blivit utsatt för sexuellt ofredande, grovt utnyttjande för sexuell posering och försök till frovt utnyttjande av barn för sexuell posering i den högre graden är såå otroligt hemskt och de ska ingen behöva göra.

Vill tacka @Ellenperssons för att jag fick äran att sprida din historia, tycker alla ska in och ge henne en massa kärlek! Så otroligt starkt av dig att dela med dig av detta.

Likes

Comments

Den här tjejen har jag följt ett bra tag nu och jag verkligen älskar hennes blogg och hon verkar vara en helt fantastiskt fin tjej. Jag pratar såklart om fina @annahss!

Många vet säkert redan vem hon är, men för er som inte vet, så är hon är tjej på 24 år som bor i Gävle. På hennes blogg får man följa hennes vardag med mycket fokus på träning. Hon tar otroligt fina bilder och man blir alltid lika inspirerande när man går in och läser hennes blogg. Jag hoppas verkligen att jag får möjlighet att träffa henne nån gång när jag är på besök i Sandviken!

Kram N

Likes

Comments

Jag kände för att göra ett "dagens positiva" men dagen har precis börjat och gårdagen var inte den bästa, så jag tänkte att jag kör en liten sammanfattning av dom senaste dagarna.

▸ En ny dator är just i den här stunden på väg hem till mig, får förhoppningsvis den i början av nästa vecka!

▸ Valpkursen har börjat igen och det gav mig faktiskt energi att börja träna lilla Gizmo ännu mer, vilket jag varit rätt dålig på om jag ska vara ärlig.

▸ Min bok jag behöver till kursen har kommit, nu väntar jag bara på antagningsbeskedet.

▸ Har fått så mycket hjälp av fina människor nu när allt inte gått som planerat.

▸ Idag ska jag tvätta mina kläder, har behövt göra det i nån dag nu men har haft annat att tänka på!

Kram N

Likes

Comments

Trots att allt inte riktigt går som jag har tänkt det just nu så försöker jag fokusera på det positiva. Kanske inte alltid det lättaste när det kommer en massa små saker som inte är speciellt positivt, som t.ex att det blir något fel på filerna från min systemkamera när jag överför dom till min mammas laptop. Ingen aning om varför eller hur jag ska lösa det och det förstör en del blogginlägg jag tänkte göra.

Men men, jag får se det från den ljusa sidan. Min bok jag behöver till kursen kom idag så blir jag antagen behöver jag inte oroa mig över att jag inte har någon bok. Jag har hittat en dator som jag förhoppningsvis kommer kunna köpa om allt går som det ska, får veta idag om jag kommer kunna köpa den, håll tummarna. Så lite positiva saker har ju faktiskt hänt och senare ikväll så börjar valpkursen igen och idag är det utan vovven. Skönt för jag tror inte jag hade orkat med en upphetsad Gizmo idag!

Hoppas i får en toppen dag

Likes

Comments

Jag tänkte idag dela med mig av några knep jag brukar använda för att hålla min motivation vid liv, vare sig det gäller träning, bloggadet, läsa eller vad det nu är. Men kan använda detta till att motivera sig inom alla områden.

Viljestyrka

Detta är nog rätt viktigt för att motivationen ska finnas där. Viljan att göra det man har som mål, om det nu är att träna, få bra betyg, lära sig något nytt, ja kvittar vad det gäller. Det är rätt viktigt att viljan för att klara det man har som mål finns där, annars kommer man ge upp rätt snabbt.

Tydliga mål

Då menar jag inte bara det stora målen utan tydliga del mål också. Var tydlig med vad du vill och hur du ska nå dig dit så kommer det bli lättare att utföra det också. Genom att sätta upp små delmål har man något lite mindre att fokusera på något som inte känns lika omöjligt som slutmålet ibland kan kännas. T.ex är ditt mål att springa ett maraton nästa år, då sätter du upp mål att klara av att springa någon km till och börja med och sakta ökar det ju mer du tränat. Tills slut har du nåt det stora målet.

Ha roligt

En till sak som jag tror är rätt viktig för att klara av sina mål är att ha roligt under tiden. Om målet är att börja träna, läsa fler böcker eller vad det än gäller så kommer det kännas lättare att utföra om det samtidigt är roligt. Därför är det nog viktigt att hitta t.ex en träningsform som man tycker är roligt eller läsa böcker som man fastnar för, istället för att tvinga sig igenom träningsformer och böcker man inte tycker om.

Just do it

Sist men inte minst är att bara göra det. Ofta när min egna motivation ligger nere, när det kommer till t.ex träning så brukar jag bara resa på mig och göra det, trots att jag inte orkar eller vill. Varför? Jo, för jag vet hur bra det känns efteråt och hur stolt jag kommer vara över mig själv att jag tagit tog tummen ur röven och gjorde det och oftast så brukar faktiskt motivationen komma tillbaka när jag gjort såhär några gånger.

Kram N

Likes

Comments

Så det som inte får hända en person som älskar att blogga och vill satsa på sin blogg till 100%, det hända mig. Här om dagen så la min dator av, det gick verkligen inte att göra något på den. Visst det är 5 år gammal, så inte så konstigt att det gav upp. Men paniken inom mig växte och allt bröt samman!
Jag har haft rädd mycket ångest inför framtiden och när jag tänker på hur min situation ser ut, så när jag äntligen försökt ta tag i saker och ting så kan en sån liten sak som att min dator slutar fungera, ja det kan få hela världen att rasa samman när man levt under press från en själv ett tag. En dator behöver jag ju, inte bara för att blogga utan när jag börjar plugga också (om jag nu blir antagen), så ett tag kändes det som att jag skulle vara tvungen att ge upp allt.

Men nu när jag lugnat ner mig så har jag kommit upp med en plan, as I always do! Jag tänker låna min mammas laptop så ofta jag bara kan till att både blogga och sen när jag börjar plugga så till det också. Det betyder dock att jag inte riktigt vet hur många blogginlägg som kommer komma upp och om det kommer komma ett inlägg om dagen. Jag ska försöka lägga inlägg på tidsinställning när jag väl har en dator, men har lite idé torka just nu. Så kom gärna med förslag på vad ni vill att jag ska blogga om!

Kram N

Likes

Comments