Just nu är det inte så överdrivet mycket att göra på min praktik. Sitter mest o ritar tillsammans med barnen och väntar på att tiden ska gå så att jag kan sluta.
Det blir en sen kväll idag och imon....kommer sluta 16.00 båda dagarna och komma hem 19.00!
Men det gör inget lite trötthet ska inte få göra mig mindre motiverad.

Bjuder på en alldeles ny och "fräsch" selfie, där man även ser lite av min nya snygga kofta😍
Gör ett inlägg om den senare.

Likes

Comments

En sak är bestämd när det kommer till frisyrer (även fast att det är en bra tis kvar så tänker jag på detta). Jag ska ha nersläppt. Det är det jag trivs bäst i istället för något pampig uppsättning. Har i alla fall lite bilder till inspiration och jag tycker att allihopa är fantastiska kan inte bestämma mig😒

Likes

Comments

Vilken dramatisk rubrik det blev! Men den är ju sann.
Gårdagen började bra men vägen hem blev rätt hemsk. Fick en ångestattack påväg hem, på tåget. Satt där vid min lilla plats och tryckte mig in mot fönstret för att inte synas och försöka få kontroll över min andning igen. Då kanske ni ser framför er hur jag sitter på ett tåg och hyperventilerar. Nope så var det inte. Jag andades för långsamt, det kändes som att jag andades i slow motion och även fast än jag fick in luft när jag andades så var det som att det ändå inte blev tillräckligt med luft och bara där får man ju panik.
Men vet ni vad det är jag fick ångest över? Jo jag fick ångest över att min kurator kom på tåget tillsammans med sina kollegor eller vänner och satte sig i 4 sätena bredvid mig. Bara att veta att det där är min kurator gjorde att ångesten jag hade känt låg och lurade långt inom mig tidigare på dagen kom fram som en jävla bomb.
Jag menar det där är ju min kurator, han ska inte sitta på ett tåg bredvid mig. Han ska ju vara inne på sitt lilla kontor i Halmstad. Fattar ni att bara att se min kurator i en annan miljö än den jag är van vid fick mig att balla ur! Nu i efterhand känner jag mig löjlig som lät ångesten bli utlöst av en sådan sak, men ibland krävs det inte mer än en liten obetydlig sak för att jag ska få dessa ångestattacker.
Just i den situationen kunde jag inte göra något annat än att låta ångesten komma jag hade inget annat som kunde distrahera mig ju som jag har när jag får mina ångestattacker hemma. Så det var bara till att bita i det sura äpplet och låta ångesten komma och sitta och småprata med mig själv (inte högt då). Ska jag vara helt ärlig så kändes det skönt efteråt för det fick mig att på ett inse att även fast att min ångest kommer och det finns inget som kan distrahera mig så överlever jag, det är inte farligt. Nu är detta dock något jag måste försöka med varje gång ångesten kommer krypandes.

Likes

Comments

Det kan ju inte bara vara jag som är så otroligt fantasilös när det gäller att komma på julklappar till mina nära och kära. Speciellt till min pojkvän!?!?!?!?
Alla julklappar för i år är dock klara men större delen av julklapparna har jag fått sno inspiration av min syster, som tydligen har mycket bättre fantasi än vad jag har🤔
Men ja vad är då den perfekta julklappen?
Enligt mig så är den perfekta julklappen något som är personligt. Ju mer personligt det är desto bättre tycker jag. Det kan vara allt från en teckning från min yngsta syster till ett smyckeskrin med mitt namn ingraverat på. (Det var bara exempel). Den perfekta julklappen behöver inte heller vara ett ting, det kan även vara en gest. Jag är glad så länge jag har dem jag älskar runt omkring mig.

Om man nu då ska se till att skaffa något till en vän, ett syskon, mamma, pappa, pojkvän med mera så kan jag rekommendera att göra något personligt. Det finns ett flertal hemsidor som gör allt från glas till handdukar ner personliga. Man kan då gravera (eller vad det nu heter) in lite vad man vill vilket gör julklappen lite roligare.

(Bilderna är tagna från Google så har ingen aning vilka sidor som hör till vilken bild).

Likes

Comments

Sitter för tillfället på tåget när jag skriver detta. Inlägget kommer dock nog inte upp fören jag sitter på kursintroduktion i skolan.
Idag går jag tillbaka till verkligheten, skolan. Det är dags för mig att läsa den första kursen på 6 månader då jag har haft uppehåll och jobbat sen i Juni och även tagit igen kompletteringar som har behövts i olika kurser. Så lite nervöst är det just nu och jag känner lite hur ångesten ligger och lurar långt bak i mig. Just idag tänker jag inte jag låta den komma fram, inte idag. Förra veckan var jobbig och jag tänker inte låta mig mig själv se till att den första skolveckan börjar på det sättet.
Skulle ångesten mot all förmodan komma fram och spöka med mig så får jag ta och göra mina övningar som min kurator har sagt till mig att göra. Ta emot ångesten, låta den komma och andas lugnt och inse att detta ät inte farligt.
Som tur är har jag min fina vän Camilla med mig idag som även börjar på samma kurs som mig så det känns lugnande.

Likes

Comments

Bara för att det är så jädrans kul med smink så tänkte jag att "ja varför inte göra detta".
Jag tänkte alltså dela med mig av min smink rutin😍
För att jag kan helt enkelt.

1. Så det första steget är egentligen att jag lägger på en primer och sen foundation. För det mesta använder jag mig av maybeline dream matte mousse tillsammans med en foundationsborste. Använder jag mig av en mer flytande foundation så applicerar jag den med en beautyblender.

2. Efter det så lägger jag på mina två concealers. Jag applicerar detta på min t-zon och/eller de partierna jag vill framhäva. Detta blendar jag ut med min makeupsvamp från Real Techniques. (Höhö kul va med lite svengelska mitt i alltihop😜).

3. För att se till att min concealer stannar kvar så länge som möjligt (helst hela dagen) så bakear jag med mitt finishing puder från H&M. Men detta gör jag bara under ögonen och låter det sitta kvar under tiden jag gör ögonbryn och ögonskugga med mera.

4. Nu jäklar är det dags att göra det roligaste..ögonbrynen. Roligaste är det egentligen för det krävs en sådan koncentration. Ingen får prata med mig under tiden jag fixar dem då jag bara blir stressad.
I alla fall jag använder mig faktiskt bara enbart brynskugga som jag applicerar med en snedskuren borste och tunn borste.
Jag använder mig av budgetmärkey Bronx och jag måste säga att det är nog den bästa ögonbrynsprodukten jag någonsin har använt mig av.

5. Detta steg som kommer nu är däremot det roligaste. Ögonskuggan👏👏 Enligt mig gör ögonskuggan det mesta med makeupen. Fast en sminkning med enbart eyeliner och mascara är jäkligt snyggt det med men ska jag iväg och så brukar jag oftast köra på en snygg ögonsminkning. Jag kommer dock inge gå in på hur jag gör min ögonsminkning i detta inlägget, det kan jag göra i ett helt annat inlägg som bara är fokuserat på en ögon makeup.

6. Nu, ja nu är det dags att pudra resten av ansiktet samt att ta bort det överflödiga vita pudret som är kvar från steg 2.
Istället för att svepa över pudret på ansiktet med hjälp av borsten så duttar jag fast pudret istället med borsten. När man sveper med pudret i ansiktet så finns det en chans att ens foundation försvinner lite och även täckningen försvinner.

7. Nu är det dags för contour, rouge och highlight.
Contouren består applicerar jag med en sneskuren fluffig borste för att definera kindbenen.
Rougen lägger jag på på "the apples of my cheeks" för att få lite färg på kinderna.
Sen efter detta så använder jag mig av två olika highlighters. Well bara för att jag älskar highlighter och älskar hur det skimrar. Jag applicerar detta med en såkallad fanbrush.

Efter detta steget är jag klar och då är det bara att slänga på lite mascara och lite läppstift om man nu känner för att sätta lite färg på läpparna då vill säga.

Likes

Comments

Fick hem ett litet paket i förrgår med mina nya concealers från märket L.A Girl. Har hört så mycket bra om detta budget märke så tänkte att jag måste testa dessa då jag inte har en concealer som är bra för mig.
Dock så beställde jag en vit och en i färgen porcelain. Även den ljusaste concealern är mörk för mig så får blanda ut med den vita. Även detta gäller med foundations😒 Hittar aldrig någon som är i exakt min färg.
Kommer göra en liten recension på dem, hur dem är och om dem är bra eller inte.

Likes

Comments

I med att jag och Johannes fick tag i en 4a så har vi ett varsitt "privat" rum hör i lägenheten. Johannes rum är väl som ett litet kontor där han har sin musikutrustning så han kan spela in musik så småningom.
Ja och vad befinner sig i mitt rum då? Bara en massa kläder, skor, väskor och smink!
Detta rum är min tillflyktsplats när jag får min ångest. Oftast så sätter jag mig framför min lilla spegel och testar olika sminkningar. Smink är en stor passion och något jag tycker är väldigt roligt att hålla på med.
Att sitta ner vid mitt sminkbord i mitt rum och sminka mig ger mig ett lugn, ångesten håller sig fortfarande kvar men jag lyckas ändå göra något kreativt av det. Detta är dock något min kurator har sagt till mig att jag INTE ska göra när ångesten kryper fram så det är något jag får lära mig.

Likes

Comments

Hade en riktig myskväll tillsammans med mitt hjärta innan han åkte till jobbet för att jobba natt.
För att få till lite ännu mer julstämning här hemma i lägenheten så bakade vi pepparkakor och lyssnade på lite julmusik. Såklart så gick Johannes lite bananas med det och tyckte det var kul att snuska till det lite med pepparkakornas form.
Kan ni se vad jag menar i bilderna?😜
Jag älskar julen och nästintill allt som kommer med det. Det absolut skönaste är att alla julklappar är nästan klara, har någon mer som jag ska köpa till men det är inte mer än till två personer så det är skönt.

Likes

Comments