View tracker

Det kan ju inte bara vara jag som är så otroligt fantasilös när det gäller att komma på julklappar till mina nära och kära. Speciellt till min pojkvän!?!?!?!?
Alla julklappar för i år är dock klara men större delen av julklapparna har jag fått sno inspiration av min syster, som tydligen har mycket bättre fantasi än vad jag har🤔
Men ja vad är då den perfekta julklappen?
Enligt mig så är den perfekta julklappen något som är personligt. Ju mer personligt det är desto bättre tycker jag. Det kan vara allt från en teckning från min yngsta syster till ett smyckeskrin med mitt namn ingraverat på. (Det var bara exempel). Den perfekta julklappen behöver inte heller vara ett ting, det kan även vara en gest. Jag är glad så länge jag har dem jag älskar runt omkring mig.

Om man nu då ska se till att skaffa något till en vän, ett syskon, mamma, pappa, pojkvän med mera så kan jag rekommendera att göra något personligt. Det finns ett flertal hemsidor som gör allt från glas till handdukar ner personliga. Man kan då gravera (eller vad det nu heter) in lite vad man vill vilket gör julklappen lite roligare.

(Bilderna är tagna från Google så har ingen aning vilka sidor som hör till vilken bild).

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Sitter för tillfället på tåget när jag skriver detta. Inlägget kommer dock nog inte upp fören jag sitter på kursintroduktion i skolan.
Idag går jag tillbaka till verkligheten, skolan. Det är dags för mig att läsa den första kursen på 6 månader då jag har haft uppehåll och jobbat sen i Juni och även tagit igen kompletteringar som har behövts i olika kurser. Så lite nervöst är det just nu och jag känner lite hur ångesten ligger och lurar långt bak i mig. Just idag tänker jag inte jag låta den komma fram, inte idag. Förra veckan var jobbig och jag tänker inte låta mig mig själv se till att den första skolveckan börjar på det sättet.
Skulle ångesten mot all förmodan komma fram och spöka med mig så får jag ta och göra mina övningar som min kurator har sagt till mig att göra. Ta emot ångesten, låta den komma och andas lugnt och inse att detta ät inte farligt.
Som tur är har jag min fina vän Camilla med mig idag som även börjar på samma kurs som mig så det känns lugnande.

Likes

Comments

View tracker

Bara för att det är så jädrans kul med smink så tänkte jag att "ja varför inte göra detta".
Jag tänkte alltså dela med mig av min smink rutin😍
För att jag kan helt enkelt.

1. Så det första steget är egentligen att jag lägger på en primer och sen foundation. För det mesta använder jag mig av maybeline dream matte mousse tillsammans med en foundationsborste. Använder jag mig av en mer flytande foundation så applicerar jag den med en beautyblender.

2. Efter det så lägger jag på mina två concealers. Jag applicerar detta på min t-zon och/eller de partierna jag vill framhäva. Detta blendar jag ut med min makeupsvamp från Real Techniques. (Höhö kul va med lite svengelska mitt i alltihop😜).

3. För att se till att min concealer stannar kvar så länge som möjligt (helst hela dagen) så bakear jag med mitt finishing puder från H&M. Men detta gör jag bara under ögonen och låter det sitta kvar under tiden jag gör ögonbryn och ögonskugga med mera.

4. Nu jäklar är det dags att göra det roligaste..ögonbrynen. Roligaste är det egentligen för det krävs en sådan koncentration. Ingen får prata med mig under tiden jag fixar dem då jag bara blir stressad.
I alla fall jag använder mig faktiskt bara enbart brynskugga som jag applicerar med en snedskuren borste och tunn borste.
Jag använder mig av budgetmärkey Bronx och jag måste säga att det är nog den bästa ögonbrynsprodukten jag någonsin har använt mig av.

5. Detta steg som kommer nu är däremot det roligaste. Ögonskuggan👏👏 Enligt mig gör ögonskuggan det mesta med makeupen. Fast en sminkning med enbart eyeliner och mascara är jäkligt snyggt det med men ska jag iväg och så brukar jag oftast köra på en snygg ögonsminkning. Jag kommer dock inge gå in på hur jag gör min ögonsminkning i detta inlägget, det kan jag göra i ett helt annat inlägg som bara är fokuserat på en ögon makeup.

6. Nu, ja nu är det dags att pudra resten av ansiktet samt att ta bort det överflödiga vita pudret som är kvar från steg 2.
Istället för att svepa över pudret på ansiktet med hjälp av borsten så duttar jag fast pudret istället med borsten. När man sveper med pudret i ansiktet så finns det en chans att ens foundation försvinner lite och även täckningen försvinner.

7. Nu är det dags för contour, rouge och highlight.
Contouren består applicerar jag med en sneskuren fluffig borste för att definera kindbenen.
Rougen lägger jag på på "the apples of my cheeks" för att få lite färg på kinderna.
Sen efter detta så använder jag mig av två olika highlighters. Well bara för att jag älskar highlighter och älskar hur det skimrar. Jag applicerar detta med en såkallad fanbrush.

Efter detta steget är jag klar och då är det bara att slänga på lite mascara och lite läppstift om man nu känner för att sätta lite färg på läpparna då vill säga.

Likes

Comments

Fick hem ett litet paket i förrgår med mina nya concealers från märket L.A Girl. Har hört så mycket bra om detta budget märke så tänkte att jag måste testa dessa då jag inte har en concealer som är bra för mig.
Dock så beställde jag en vit och en i färgen porcelain. Även den ljusaste concealern är mörk för mig så får blanda ut med den vita. Även detta gäller med foundations😒 Hittar aldrig någon som är i exakt min färg.
Kommer göra en liten recension på dem, hur dem är och om dem är bra eller inte.

Likes

Comments

I med att jag och Johannes fick tag i en 4a så har vi ett varsitt "privat" rum hör i lägenheten. Johannes rum är väl som ett litet kontor där han har sin musikutrustning så han kan spela in musik så småningom.
Ja och vad befinner sig i mitt rum då? Bara en massa kläder, skor, väskor och smink!
Detta rum är min tillflyktsplats när jag får min ångest. Oftast så sätter jag mig framför min lilla spegel och testar olika sminkningar. Smink är en stor passion och något jag tycker är väldigt roligt att hålla på med.
Att sitta ner vid mitt sminkbord i mitt rum och sminka mig ger mig ett lugn, ångesten håller sig fortfarande kvar men jag lyckas ändå göra något kreativt av det. Detta är dock något min kurator har sagt till mig att jag INTE ska göra när ångesten kryper fram så det är något jag får lära mig.

Likes

Comments

Hade en riktig myskväll tillsammans med mitt hjärta innan han åkte till jobbet för att jobba natt.
För att få till lite ännu mer julstämning här hemma i lägenheten så bakade vi pepparkakor och lyssnade på lite julmusik. Såklart så gick Johannes lite bananas med det och tyckte det var kul att snuska till det lite med pepparkakornas form.
Kan ni se vad jag menar i bilderna?😜
Jag älskar julen och nästintill allt som kommer med det. Det absolut skönaste är att alla julklappar är nästan klara, har någon mer som jag ska köpa till men det är inte mer än till två personer så det är skönt.

Likes

Comments

Precis så som rubriken säger så är det.
"Men det är okej."
Detta är något jag har fått höra en hel del sen jag berättade för mina nära och kära att jag under de senaste 6 månader har gått runt med ångest var och varannan dag. Att det är okej det vet jag med. MEN. Ja även här finns det ett men. Men när ångesten väl är igång så känns det inte som att det är okej. Det känns som att ingen förstår en och att man är helt ensam.
När väl ångesten kommer ifatt mig så går jag in i min egna lilla bubbla, jag skapar mig en värld där bara jag och ångesten existerar och vid vissa fall låter jag ångesten ta över helt. Oftast håller det bara i sig i 1-2 timmar och när väl ångesten är över så mår jag dåligt över att jag vek mig och lät ångesten vinna över mig. Denna ångest har fått mig till att missa dagar på jobbet då jag lät den vinna över mig samt att den ledde till panikattacker när jag skulle till skolan för att ta igen en lektion som jag missat under en förgående termin. Detta ledde till att jag fick nog. Jag blev frustrerad och tog till sist saken i egna händer. För trots allt hade det inte kunnat vara någon annan som hade kunnat ta tag i situationen utom JAG.
Jag bestämde mig för att vara stark och erkänna att jag inte mår bra ibland.

Jag är utöver min ångest lycklig, jag har världens finaste sambo/fästman, vänner och familj som stöttar mig genom alla val jag gör i livet. Jag ska gifta mig till sommaren och planeringen för detta är i full rulle.
Det är dels tack vare denna otroligt stora händelse i mitt liv som jag för ett tag sedan valde att ta hjälp av en kurator. En kurator som jag är mer än nöjd med och som lyssnar och ger mig tips. Jag har bara träffat denna kurator en gång och ska träffa denne igen på torsdag för ytterligare ett möte och för att ännu En gång få gå till någon som lyssnar på mig, som inte har en personlig relation till mig. Skönt! Jag är på bättringsvägen.

Jag tar en enormt stor risk just nu att skriva ut det här på en sådan offentlig plats som min blogg. Men detta är ett sätt för mig att hantera det som händer, genom att skriva och uttrycka mig på mitt sätt.
Detta är ett av mina sätt att starta ett nytt kapitel i mitt liv, kämpa emot, vara stark och vinna över ångesten!

P.S
Nej bloggen kommer inte enbart bestå av sådana här inlägg framöver. Ni kommer få följa med i min vardag, det kommer handla om smink, kläder, shopping, olika typer av inspiration, recensioner.
Sist men absolut inte minst kommer ni få följa allt från min planering av mitt kommande bröllop till the big day😍

Likes

Comments

När jag går igenom mina senaste inlägg så ser jag hur jäkla enformig bloggen har blivit samt hur allt handlar om smink haha.
Dock så är smink ett stort intresse och jag tycker det är så jäkla kul att experimentera med det och se vilka olika resultat man kan få fram samt hur man kombinera en massa olika färger. Så kul!😁
Sen vill jag kanske inte göra den precis lika personlig som den var för heller på grund av lite olika anledningar.

I alla fall så var det min födelsedag i fredags och i lördags så fick jag en liten men välbehövlig present av min syster. Nämligen en beautyblender thingy. Dock så är det ifrån Real Techniques och inte från märket beauty blender. Har fått höra att den är bra så tänkte att jag skulle testa den. Varför inte lixom? Så vi får väl se vad jag tycker om denna.
Jag kommer även lägga ut ett inlägg om alla olika produkter jag beställde hem förra veckan inom en snar framtid. Har bara inte haft tid med det riktigt ännu.

Likes

Comments

För ett tag sedan så beställde jag och min syster två paletter glittriga ögonskuggor var. Ifrån wish faktiskt. Har tidigare beställt en likadan palett fast med andra färger därifrån och måste säga att jag faktiskt är väldigt nöjd med dem. Dem ger verkligen ett glittrigt resultat och det går att anpassa själv om man vill ha mer eller mindre glitter på ögonen.
Dock blir det väldigt mycket fall outs när man använder den så om jag är medveten om att jag ska använda just den paletten en kväll så fixar jag alltid ögonen först så att inte foundationen, bronzern och highligthern med mera blir förstört.
Får ta bild och visa nästa gång jag använder den.

Idag så blev det en tidig morgon. Dagen idag består av en föreläsning och sen grupparbete efter det. Tror inte det blir en sen dag så lär väl vara hemma i tid med. Skönt😪

Likes

Comments