Header

Allmänt, Mat & bak

Tittar in en sväng till här innan jag gör kväll. Här har ni kvällens middag för mig, vegetariska enchiladas. Klicka här så hittar ni receptet till dem. Riktigt goda! Som alltid så har jag också fyllt halva tallriken med grönsaker, älskar det. Jag bara måste ha grönsaker till min mat även om själva maten i sig till stor del innehåller grönsaker, haha =)

Likes

Comments

Allmänt

Den här helgen har verkligen visat sig från sin bästa sida vädermässigt. Blå himmel, sol och några minusgrader. När det är så fina dagar och man är utomhus så gillar jag verkligen vintern. Det har hunnit bli två promenader i helgen och det var så härligt!

Annars har jag varit sååå trött de senaste dagarna.. Så idag har blivit en riktig vilodag från allt och det behövdes verkligen. Känns lite bättre nu och jag ska komma i säng i tid ikväll för att fortsätta ladda upp batterierna. Så idag blir det inte mycket från mig här utan jag tänkte bara visa några bilder från i lördags och önska er en fin start på veckan!

Så fint ute med snötäckta träd och solen som skiner!

Likes

Comments

Allmänt, Skönhet

Min favoritdoft hos the Body Shop är hallon! Doftar magiskt gott men finns tyvärr bara att köpa när det är jul- eller sommarrea lite konstigt nog.. Så därför passar jag på att köpa på mig en hel del då det väl finns. Detta inhandlades under mellandagsrean.

Likes

Comments

Allmänt, Mat & bak

Ett lunch- eller middagstips här! Scrambled tofu eller tofuröra - istället för scrambled eggs eller äggröra. Jättegott och jag tror inte att ni kommer att sakna äggen efter att ha ätit detta. Äter jag detta till lunch så äter jag det på en bädd av spenat men om det är middagstid lägger jag också till en portion råris.

Scrambled tofu, 2 portioner

Du behöver:

  • 1 block silk tofu (ca 350 gram)
  • ca 14 körsbärstomater
  • 4 champinjoner
  • 1/2 huvud broccoli
  • Några nävar färsk spenat
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • Sojasås
  • Curry, salt & peppar

1. Smula ner tofun i en bunke och häll över lite sojasås och peppra. Skär champinjonerna och broccolin samt finhacka vitlöken.

2. Lägg ner körsbärstomaterna hela i en stekpanna tillsammans med vatten eller olja. Vänd på dem efter en stund.

3. När tomaterna börjat bli mjuka så tillsätter du champinjonerna, vitlöken och broccolin. Stek en stund tills det fått yta och lägg då i tofun. Krydda med valfri mängd curry, peppar och salt. Låt fräsa en stund så att smakerna träder fram. Precis innan du tar stekpannan från värmen blandar du ner en näve spenat.

4. Servera som sagt på en bädd av spenat och eventuellt råris.

Likes

Comments

Allmänt

Godmorgon fina lördag!

Idag tog jag en lååång sovmorgon. Jag har varit så trött de senaste dagarna att jag kände att jag behövde lite mer sömn än vanligt. När jag väl slog upp ögonen av mig själv så vaknade jag till så himla fint väder utanför fönstret. Blå himmel och solen skiner! Det känns som det perfekta promenadvädret så det kanske får bli en liten tur senare. Ikväll är vi i alla fall bortbjudna på middag och sällskapspel, kul!

Igårkväll jobbade Marcus och mina föräldrar kom förbi med middag som vi åt tillsammans. Sedan myste jag med katterna i väntan på att mannen i familjen skulle komma hem. Min favorit slank ner i magen innan kvällen var över också - chokad bananglass. Mums så gott =)

Likes

Comments

Allmänt

Som jag nämnde för några veckor sedan så har jag ju i många år varit sugen på att köpa en wake-up light. Och när det var mellandagsrea så passade jag på att fynda en för några hundralappar mindre än ordinarie pris. I början av veckan landade den här hemma.

Just den här varianten kan man använda både för att somna bättre men också såklart få en mer naturlig väckning av. Jag har ju bara hunnit använda den i några dagar men än så länge gillar jag den. Det känns bra att vakna med ett upplyst rum och med ett naturligt väckningsljud. Det ska bli spännande att se vad jag tycker om den när det hunnit gå lite mer tid.


Hur vi har gett våra sängbord en mer personlig touch kan ni se mer av om ni klickar här .

Likes

Comments

Allmänt

Godmorgon!

Idag är en riktigt bra dag för idag är Marcus ledig hela dagen. Vilket känns helt fantastiskt då han jobbat varje dag i 2 /12 vecka. Så han förtjänar ledighet och jag är glad över att få spendera en hel dag med honom. Vi kör vilodag från träning på gymmet idag och ska bara fokusera på att mysa och umgås med varandra. Vi har varit lite inne på att gå på bio då det finns flera filmer vi vill se just nu.. Men vi har inte riktigt bestämt ännu om vi ska göra det ikväll eller inte. Annars får det kanske bli nästa vecka istället.

Det blir som sagt ingen träning idag, kanske en promenad eller yoga på sin höjd. Men jag tänkte att jag skulle visa er två frukostar jag ätit denna vecka som post-workout mat. Jag brukar äta något lättare innan träningen på morgonen och sedan ett rejält mål när jag kommer hem igen. Gärna inom en timme efter träningen och gärna med en del nyttiga fetter och proteiner. Så här nedan ser ni två exempel.

Jordgubb smoothiebowl (frusna jordgubbar, banan, ingefära, mandelmjölk) toppad med: spirulina, boveteflingor, müsli, pumpakärnor, gojibär och blåbär. Samt en avokadohalva på sidan om.

En grön smoothiebowl (banan, frusen mango, frusna jordgubbar, grönkål, broccoli, spirulina, moringa) toppad med: kanel, kiwi med skal, müsli, pumpakärnor och solrosfrön. Samt bananbröd med jordnötssmör och chiafrön.

Likes

Comments

Allmänt

Ikväll hänger jag i soffan och tar det lugnt. Marcus jobbar hela kvällen och blir dessutom borta ännu lite längre då han har fotbollsträning direkt efter, hehe. Jag känner mig lite trött och slut i huvudet efter några intensiva dagar.. Så ikväll är det jag som sitter under en mysig filt i soffan och kollar på Netflix. Kvällens middag fick bli enkel och god i form av grönsakswok med risnudlar, ni hittar mitt liknande recept här .

Just nu sitter jag här i soffan och funderar på om jag ska ta fram yogamattan. Tror det skulle göra gott med yoga för att lugna kroppen och huvudet lite.. Oavsett så önskar jag er en fortsatt fin onsdagskväll!

Kvällens middag, grönsakswok med risnudlar, intogs i soffan.

Likes

Comments

Allmänt, Träning & hälsa

Januari-mars: Året började med att jag var i mitt livs sämsta form.. Jag hade knappt alls motionerat det senaste halvåret. Förutom brist på motion så hade dessutom depressionen i kombination med anti-depressiva mediciner och förändrade matvanor gjort att jag lagt på mig en hel del kilon. Jag var också extremt trött i både huvud och kropp och hade en fruktansvärd värk konstant i kroppen som inte går att beskriva. Jag kände mig verkligen inte hemma i min egen kropp. Det jag gjorde för min kropp då var endast avslappningsövningar. Men någon gång i januari så bestämde jag mig för att försöka förändra detta och började då med yogan som blev min räddare. Jag ramlade över en 30-dagars utmaning med yoga hos "Yoga with Adriene" och blev fast. Att få röra sig, stretcha och tänka på andningen och få ett lugn i kroppen hjälpte mig så mycket.

April-juni: Jag fortsatte även här med yogan.. Under den här perioden så gjorde jag generellt sett ett yogapass per dag. Jag lade också till lite styrkeövningar här hemma samt promenerade ibland och tog några joggingturer med Marcus. Under våren började jag att träffa en sjukgymnast för att få hjälp med min hemska värk som satt i hela kroppen. I slutet av denna period så började jag också att träna på sjukhusets gym. Det var ett STORT steg för mig både träningsmässigt men också att ta sig någonstans helt själv.

Juli-september: I början av den här perioden visade sig mitt immunförsvar från sin sämsta sida och jag fick något som misstänktes vara bältros. Jag hade under många veckor så ont i den ena sidan av ryggen att jag inte kunde göra yoga längre. Så himla tråkigt men jag var tvungen att lyssna på kroppen och därför blev det istället under sommaren väldigt många promenader med Marcus. Så glad att jag i alla fall kunde röra mig på något sätt då utan att hela tiden ha ont. När det började kännas lite bättre så bestämde jag med min sjukgymnast att från att ha tränat kondition på sjukhuset 2 gånger i veckan, så lade vi här även till en del styrka. Vi började väldigt smått med lätta vikter/kroppsvikt och lättare övningar, mest för att få igång cirkulationen i kroppen. Men ju längre tiden gick så lade vi till så att det blev mer och mer avancerat och jobbigt. Att börja träna styrka på det här sättet och öka gradvis efter min egen förmåga gjorde så gott. Jag tror verkligen att det är rätt väg att gå att börja på rätt nivå och ta det därifrån. Särskilt viktigt var det för mig eftersom om jag tränade för hårt eller "fel" så triggades min värk och blev värre.

Oktober-december: När vi kom hem från Bali i slutet av oktober så skaffade jag och Marcus medlemskap på ett "vanligt" gym. Det kändes så bra att efter en vecka slutade jag träna på sjukhuset helt. Sedan dess har vi tränat tillsammans 3-5 dagar i veckan på gymmet. Och som jag gillar det!! Från att ha trott att jag aldrig skulle trivas att träna på gym och inte våga sätta foten där så älskar jag det! Det gör så gott både för mitt självförtroende, min kroppskännedom och mitt sinne. Dessutom känns det så bra att bli starkare och det gör att jag känner mig mycket mer bekväm och säker i min kropp. Känslan att se att jag blir starkare och orkar mer för varje vecka är oslagbar.

Tankar: Så himla mycket som kan hända på ett år! Även om jag fortfarande har en lång väg att gå för att bli frisk från min sjukdom så har träningen hjälpt mig så obeskrivligt mycket på vägen. Dessutom har träningen tillsammans med min ändring av min kost till en vegansk/vegetarisk sedan gjort att jag har tappat kring 10 kg i vikt samt fått en massa muskler på köpet. Samt reducerat min värk oerhört mycket. Jag är så stolt över mig själv som lyckats med detta! Det har inte varit lätt och har krävt mycket disciplin och vilja men jag är så himla nöjd nu i efterhand. Idag är träningen verkligen en stor del av mitt liv och så vill jag fortsätta framåt också. Jag kommer under 2017 att fortsätta med styrketräningen men också lägga in mer konditionspass samt komma tillbaka till yogan igen. Jag tror starkt på att det är bra att kombinera styrketräning med yoga så det ska jag bli bättre på att kombinera under detta år.


Året började med yoga varje dag.


Under sommaren blev det många promenader.


Jag började sedan successivt att träna mer och mer styrka.


Den sista delen av året började jag träna på gym med fokus på styrketräning. Och som jag älskar det!

Likes

Comments

Allmänt, Mat & bak

Jag tror jag har hittat en ny favoriträtt! Såg ett recept på burrito bowl i Vego magasinet som jag blev så sugen på att testa. Dock hade jag inte alla ingredienser hemma så den blev lite annorlunda, men så god. Jag kommer definitivt att göra den här rätten igen. Den tidningen är förresten en ny favorit hos mig också. Så många bra veganska recept!

Burrito bowl, 2 portioner

Du behöver:

  • 1 liten gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1/2 röd paprika
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm chilipulver
  • 1 förpackning svarta bönor, ca 200 gram
  • Koriander
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tsk salt (t.ex. himalayasalt)
  • Svartpeppar
  • 1 dl råris
  • 2 avokados + 1 vitlöksklyfta
  • Samt ev. tacosås, tomater, röd kål och nachochips till servering

1. Koka 2 portioner råris enl. förpackningen.

2. Hacka lök, vitlök och paprika fint. Fräs i stekpanna tillsammans med spiskummin och chilipulver, tills löken börjar bli genomskinlig. Skölj bönorna noga i kallt vatten.

3. Hacka koriandern och lägg i stekpannan, välj mängd efter tycke och smak. Färsk är att föredra men det går också bra med fryst. Tillsätt också bönorna, vattnet och saltet i stekpannan. Låt koka samman en stund och smaka av med svartpeppar.

4. Guacamole: Gröp ur avokadon och mosa. Blanda med den finhackade vitlöksklyftan, salt och peppar.

5. Lägg ett lager med spenat i en skål och därefter en portion råris över. Toppa med hälften av bönblandningen, guacamolen, tacosåsen, tomaten, rödkålen och några nachochips. Eller någon annan god topping. Klart att servera!

Ingredienserna till maträtten är framplockade.

Inspiration från Vego magasinet.

Likes

Comments