Header

Fick tyvärr ingen bild på undersidan. Vi vicklade under förra veckan i skolan och med det menar jag att vi tog ståltråd och böjde dom i kring varandra så det blev som ett nät. Sedan trädde vi tråd och texasgräs in och utanpå så vi fick ett "täcke" över kan man säga. När man har kommit så långt så börjar man limma på material man vill ha på. Jag valde bland annat santini, ornithogalum och lite kalanchoe. Jag valde att min dekoration på skulle innehålla pärlor i olika storlekar och färger som passade samt lite spoltråd i lila. Dessa fick vi också ta med oss hem och jag gav min till mamma, den är lika fin än idag på hennes köksbord! Ha en bra dag, 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag i skolan har vi gjort en glameli av liljor, Jag tycker att det var kul att göra dom, Jag ville ha min lite mer stilren än vad många andra inte ville ha. Vi fick ta med dom vi har gjort hem, så den kommer pryda mitt vardagsrumsbord jätte fint! Det man kan använda en sån här fin glameli till är tillexempel bröllop, som en brudbukett. 

Likes

Comments

Gokväll! ikväll har jag gjort mig mer än redo för YB! Jag har gjort färgskiss, gjort färdigt både stickningen "konstruktionen" till stora blomsterarbetet, tänkt ut vad jag ska ha för material i mina arbeten, plockat videkissar i skogen och planerat inför nästa moment! så är ni mer än nyfikna.. stanna kvar nu kommer det hända grejer!

Likes

Comments

Denna hjärtformade buketten gjorde vi för några veckor sedan. Gjord i nejlikor för att de tål så himla bra när man sticker igenom, det svåraste var nog att få till en bra form och samtidigt låta bli att knäcka nejlikorna men jag lyckades väl ganska bra med båda vi gjorde. Formen blev jag nöjd med och ingen nejlika som knäcktes! Sedan dekorerade vi dem bland annat med en fläta som jag hade gjort dagarna innan då vi testade den tekniken, jag bara ÄLSKAR flätor, Jag nålade och limmade Ornithogalum​ och lite hjärtan på tråd bland annat.​ Denna kom slutligen hem till min mamma och jag är farsinerad!!! Alla hjärtans dag är 14 februari nu är det 2 mars och buketten är LIKA fin än! helt otroligt! 

Likes

Comments

Hej! För några veckor sedan testade vi att göra en glameliros för första gången i skolan. Jag har velat testa detta ett tag nu och vi fick även ta med den hem så det var jätte kul, mindre kul att den inte stod så länge med tanke på att vi fick använda oss av redan "förbrukade" rosor så dom var lite halvtaskiga, men gud va roligt det var och vilken chans i livet att få testa på detta överhuvud tagit! Jag vet fler florister som har jobbat i många år som ännu inte fått testat denna teknik! Vi började med att limma rosen och sedan skulle vi även ha en platta till den så det gjorde jag med ett band, tyg och tråd som ni kan se. Sedan skulle även rosen och plattan dekoreras lite för att skapa det lilla extra på den så jag limmade dit lite rankor av en krukväxt, hypericum, vaxblomma och orkideér. 

Det jag är minst nöjd med denna är skaftet för det blev väldigt ojämt och sedan tycker jag att det är svårt att få ett snyggt avslut, så det är verkligen någonting jag behöver träna på!

Likes

Comments

Gud vad jag älskar denna buketten! ville bara ta med den hem! Detta är en bukett helt i min stil, Färgerna är ljusa och fräscha och den är lite sådär gullig och romantisk. Denna fick vi göra efter vi gjort klart produktserien och det skulle vara en stor bukett för invigning av restaurang och blommorna fick vi välja själva. Jag valde ett "rede" som ni ser på bilden till vänster då jag tycker den får en riktigt snygg undersida/baksida.. Vid en invigning är det nog många som går förbi så jag tänkte med lite lockande från björngräset så går man fram och ser dom smådetaljerna vilket jag älskar!

Likes

Comments

Detta arbete gjorde vi under veckan och det är en dekoration i blandstil. Stilarna jag skulle arbeta med var dekorativ som är den vanligaste stilen man jobbar i och ni hör ju även på namnet hur den är, jag skulle blanda dekorativstil med formal linjär stil som man kan kalla för motsatsen till dekorativ då man istället jobbar väldigt stilrent, .

Jag använde trollhasseln och hypericumen som dekortivt . Kärlet känns för mig stilrent och enkelt, även texas gräsen gör det formalt, Bladet och blommorna tycker jag känns formala, de är strikta, raka och rena. Trollhasselns lekande linje och kuddmossan känns dekorativ. Så jag tycker ändå att jag fått in båda stilarna i denna dekorationen.

Tekniken kan jag inte säga så mycket om mer än när jag plockade upp den en och en halv vecka senare då ja var sjuk när vi skulle testa tekniken. Men efter en och en halv vecka senare så satt det bra i blomsterskummet och snittytorna var fina, stjälkarna var rena, det som jag skulle tänkt på var att sticka blommorna lite längre ner så hade det suttit ännu bättre och förmodligen väldigt bra en och en halv vecka senare. 

Likes

Comments

Hej! För några veckor sedan skulle vi göra en produktserie, det skulle döpas till något vår namn, jag döpte mina till vår elegans. Jag tycker den är fräsch, Vårig och eleganta så det fick bli så. Till dessa buketter fick vi välja material och färg, jag blev nöjd med mitt val, Lite basic bommor men med lite extra jobb med plattan så blev det genast mycket snyggare och ser mer arbetat ut, Jag har anastazian som är en mörkare lime färg, sedan daggkåpan som är lite ljusare, fontängräset skapar mjukhet och är ljus i färgen som sedan går till en lite gulaktig nejlika med rosa i botten till en ros som är rosa/lila och förövrigt jätte fin och sedan alstromera i lila. Fontängräset gör också att det ser lite mjukt och luftigt och härligt ut.

Likes

Comments

Nu äntligen börjar det hönda lite grejer gällande mitt YB! Jag är så taggad och det ska bli så kul! Som ni kan se på bilderna ska jag i mitt arbete sticka... mer om vad jag ska göra kommer senare så håll utkik! bloggen kommer användas flitigt, så vill du se min resa genom Yrkes Beviset, kika in här då! :)​

Likes

Comments