Hej!

Ville inte få för långt inlägg, så delade det i två delar.

Så den 19 september så beställde jag förlovningsringar som skulle bli klara senast 31 september som jag med flit skrev att de skulle skickas till posten i Forshaga för att minska risken för att avslöja något. Ni förstår Emma visste ingenting, hon hade vissa aningar för hon är smart nog att ställa svåra frågor som jag lätt faller för.. Ja menar jag har ju världen vackraste tjej.. Klart man smälter i hennes ögon och råkar säga mer än man vill.

Men jag hörde av mig till @Linnviktoriajansson som sagt för att få hjälp med det hela. Så torsdagen innan (29/9) så bokade jag bord på Pinchos i Karlstad. Efter att Linn gett det som tips, så planera vi att på början av söndagen (den 2/10) så skulle Linn komma till oss och hämta Emma för att de skulle ut och äta där.. Enligt vad hon sa, men egentligen så skulle jag vara där när de kom dit. För att vi sen skulle äta hon och jag, och under tiden vi åt så skulle Linn åka till lägenheten och ställa i ordning och jag fria innan eller där hemma beroende på vad jag ville till Emma. Men eftersom jag sagt till Emma att hon inte fick hitta på något hela den helgen, så kände jag hm.. Är det något jag kan göra någon annan dag också?

Visste att hon vid några tidigare tillfällen önska sig att någon gång få blombud, bio och hon var väldigt nyfiken på helgen. Vilket resultera i att jag spontan planerade in bio under lördagen med mat. Sen skrev jag att göra lista och fixade under helgen att i samband med att jag var i stan för att ta mig till jobbet, så köpte jag nya kläder inför söndagen, fixade blombud på två olika ställen en gång med 3 röda rosor, nästa med 6 röda rosor som skulle anlända på söndagen vid 2 olika tidpunkter. För att sen själv vara det sista blombudet med den 10:onde och sista rosen. För det var ju ett frieri jag planera för. Jag hade under tiden här massor idéer i huvudet och skulle jag fria på torget inför alla mitt i ruset, inte för att få något att skryta om utan för att visa inför henne att oavsett om hela världen skulle varit på det torget så är det hon jag hade valt.

Men blandningen av att jag inte visste hur Emma skulle reagera på något sånt och osäkerheten i att vilket väder det skulle bli då det var storm torsdagen och fredagen.. Så valde jag bort den tanken.

Så mycket planer och idéer för att få allt att klaffa för jag ville inte att Emma skulle veta till varje pris. Jag smsade även våra föräldrar i mitten av september och berätta att jag tänkt att fria så de fick veta det innan det hamna offentligt av respektfulla skäl. Sen planera jag även in med Emma att göra lite "måste göra" saker som tillhörde vardagen så som att åka till Ikea och fixa ett skrivbord vilket inte var tvunget att ske just på lördagen men ville sudda ut misstankarna om något större som var på g. Hela tiden försökte jag till varje pris gömma vad jag planerat, även om det inte var lätt.

Sen kom söndagen:

Jag gick upp och åkte till Forshaga som jag sa var för att träffa familjen och att jag skulle sova där om det fanns plats då Rebecca också skulle troligen vara där då. Så jag gjorde det och åkte direkt till posten och hämta ut ringarna, fick skjus av mamma hem och börja färga håret och klippte mig och tog på mig de nya kläderna. Jag skrev även ett brev på datorn som jag skrev ut och tog med. På vägen tillbaka så gick jag in och köpte 9 rosor till, för att få den sista 10:onde rosen och få blomblad till dekoration. Fick även med chokladtoppar från mamma som blev bra snacks tillsammans med vindruvor och chokladask som jag köpt till kvällen.

Under tiden:

Så hämtade Linn Emma här, de gjorde i ordning sig och åkte till henne. Fick höra av Emma i efterhand att de gått på stan och kolla i butiker och verkligen haft en dag tillsammans. För att sen avsluta med mat tillsammans, eller iaf vad vi försökte få Emma att tro.

Sen åkte jag hem ställde allt på bordet och planera med Linn att jag skulle ge henne nyckeln på något bra sätt när jag gav henne en kram och sa hej då när vi mötes alla tre i restaurangen. Sen så lyssnade jag på periscope och pappa som undervisa i väntan på bussen/i bussen. För att sen skynda mig till restaurangen till 17.00 då vi bokat, så jag kunde sitta där inne innan Emma och Linn kom. Sen kom de in, vi sa hej då och jag lämna över nyckeln.

Vi åt Tapas, drack gott, åt efterrätt och hade det väldigt trevligt. I jackan hade jag med mig ringarna, sista rosen och brevet jag fixat under dagen. Så menas jag njöt av sällskapet så börja jag planera nästa steg hur jag kunde få det så romantiskt och så fint som möjligt, så jag tänkte men om vi går ner till älven sen så blir det ju en fin plats att fria på. Ville inte göra det i restaurangen för det kändes så mainstream med tex ringen i glaset.

När vi börja närma oss klara så hörde jag av mig till Linn som under tiden detta skedde fixade i ordning det jag ställt på bordet i lägenheten. Hon fixade även spotify-lista med fin musik och lämna en liten söt notis på datorn. Hon är kanon, hade inte blivit så bra utan henne!

Så när vi ätit klart, så börja vi gå mot bussen och jag önska att vi kanske kunde gå förbi älven.. Vid detta tillfälle så börja Emma ana vad som var på gång.. Hon hade fått nys på något sätt att jag pratat med hennes föräldrar om helgen och att de visste vad som skulle ske.. Så hon börja få upp bilden av vad som var på gång. När vi kom ner bakom båten i Karlstad, så gav jag henne rosen och strax där efter brevet. Vi satte oss sen på kanten vid älven och hon läste det för att sen få se sin prins gå ner på knä framför henne.

Hon sa JA! :D

Jag fick min prinsessa och jag är lyckligast i världen! Hon fråga sen i väntan på bussen om de var fler överraskningar för hon hade lagt märke till att jag skrev med någon på telefonen rätt mycket, så hon förstod rätt snart vem jag skrev med. Så jag sa att det var klart med överraskningar just nu men att de kanske kommer fler.

Sen när vi kom hem, så mötes vi av att Linn gjort en riktig romantisk svit av vår lägenhet och man kände verkligen hur en anda av kärlek fanns i rummet, en känsla av lugn och frid och bara romantik. (Bilder nedan):

Så nu vet ni, VI ÄR FÖRLOVADE! :D

(Dock var ringarna tyvärr förstora.. Så bilder på dessa får ni när vi får tillbaka dem, vi lämna nämnligen in dem idag för att rätta till det)

// JJ

Likes

Comments

Sho!

De som känner mig vet vad som skett de senaste dagarna i vårt förhållande eller har läst min sambos blogg @EmmaCamillaÅkerblom. Men jag tänkte lägga ut ett inlägg jag med för de läsare jag har här. Jag har alltid sen min tonårstid varit en romantiker, älskat kärleks filmer, alltid älskat att berätta i detalj vad jag känner för någon via sociala medier, sms, notiser, brev ja you name it. A walk to remember var och är fortfarande på min top 5 lista av filmer. Sen har jag levt i en familj med en mor som alltid sagt hur viktigt det är med kommunikation, kunna visa känslor i alla dess slag och visa kärlek. HON har ALLTID sagt hur mycket hon älskat oss, av olika anledningar så kunde hon inte leka med oss som barn. Vill inte gå in på varför, och visst som barn kanske man tyckte det var konstigt men såhär i efterhand så är jag så glad att hon lärde mig de tre orden "jag älskar dig" och vikten i att säga de med hjärtat betydde 1000 gånger mer än att hon satt och rulla en bil på golvet. Det är något som jag fått med mig och något jag kunna använda mig av, att få ut känslor och kunna kommunicera med människor. Lite därifrån mitt intresse för att jobba med människor fick sin grund.

Men nog om det, så när vi hade vår 2 års dag (den 20/7-16) så börja jag känna att det är dags att snart ta nästa steg. Visst två år är inte mycket om man jämför det med en livstid, men det är nog mycket för att få en bild av varandra, vad man vill i livet, se varandras bra och sämre sidor och känna att detta är något som faktiskt har en framtid med sig. Och jag insåg ganska snabbt att Emma är någon jag kan tänka mig som mor till våra barn, någon som jag stolt går med på stan, någon som jag älskar alla nanosekunder om dygnet och som förstår mig för vem jag är och inte vem jag kunde varit. Med andra ord hon vet att jag älskar datorspel, rap, teckna, dikta, vikten i att vara med i kyrkan och min tro och massor mer men istället för att sätta krav på mig att jag måste sluta med detta eller ändra det för hon är med mig nu. Så vill hon istället dela dessa intressen med mig, uppmuntra mig att fortsätta och förstår att vi hade våra liv innan och nu får lägga ihop dem för att det ska fungera.

Så med detta facit på hand och med vetskapen att mina barn kommer få två toppen mormor och morfar så var saken klar. Visst vi alla är människor med våra dåliga sidor och ingen kan veta hur framtiden ser ut, men ni förstår det "klickade" som man så fint kallar det i dagens samhälle.

Så redan då börja jag filura på planer hur jag skulle ta nästa steg, allt från att spela in video och på något sätt få detta uppspelat på bion till att göra en låt, till att åka till "plattan" i stockholm och fria där, till solnedgång.. Ja du förstår massa romantiska tankar.. Till att jag insåg att det var inte det viktiga hur stort det blev eller hur speciellt det blev utan det viktiga var att vi fick något personligt att titta tillbaka på.

Så 2 september börja jag planera på riktigt jag att den 2 oktober så skulle jag fria, jag hörde av mig till @Linnviktoriajansson för jag tänkte att dels så behövde jag lite råd och vem känner inte någon så bra som en vän som varit i hennes närhet i 16 år. Sen visste jag att Emma skulle uppskatta om hon var med på ett hörn och jag fick lära känna henne också. Så blev många flugor i en smäll..

Så först hade jag en plan som fick ändras pga väder. Men med hjälp av Linn så fick vi en variant på den som så här i efterhand blev mycket bättre.

Ni får läsa hur det gick till i nästa inlägg här efter.

// JJ

Likes

Comments

Shodiloo!  Allt bra med er? Hoppas innerligt det för det är det med mig, idag så stod sambon i fokus.. det gör hon alltid, ja menar hon är ju kvinnan i mitt liv så men blev lite extra idag.

Är hon värd det bästa så har man ju lite att leva upp till om man säger så! 😉 Så redan igår boka jag två blombud varav den ena på morgonen och den andra på förmiddagen / dagen med totalt 9 röda rosor. Sen åkte vi till Ikea åt frukost, fixa ett skrivbord för att inte längre behöva använda matbordet till det utan ha min gameing set-up på annat vis. Efter det så åkte vi hem, fixa oss för att åka till claes olsson och köpte småsaker och sen Antep resturang och SF bio. Vi såg hette "miss peregrine's home for peculiar children och var grymt bra, se den om du diggar fantasy / thriller-isch. Så jag/vi har haft en toppen dag, nu möblerar vi och dricker lite gott på kvällen! 😊

Vi hörs! // JJ

  • Blog
  • 133 readers

Likes

Comments

You gave me wings and taught me to fly

When I was out there on my own
You gave me wings and brought me to life
And now I need to know
If you wanna fly cause I wanna fly, Yeah
Tell me you're down for touching the sky, Yeah
You and Me, Me and You
The higher, the better
When we fly, we fly together, together, together, together, together
When we fly we fly together...

// JJ​


Likes

Comments