Under graviditeten med Esther så skrev jag dagligen vad som hände och hur jag mådde men den här fången har det varit ganska annorlunda. Den här graviditeten började i kaos, mycket hände samtidigt och det mesta fokuset låg på mitt projekt Sunny Day. Strax efter det blev jag sjukskriven från jobbet, liggandes i sängen med konstant migrän i fem veckor.. semestern kom, när det väl var dags att börja jobba igen så gick det inte med fogarna.
Min plan var från början att kunna uppdatera lika intensivt som sist för det är så roligt att kunna läsa i efterhand. Nu tänkte jag däremot att det skulle bli en full bodyscreen av min gravida kropp!

Jag är i vecka 31+4 idag och vår lilla pojke är ca 39 cm lång och väger strax under två kilo, enligt appen.
Han är en galen liten bebis som oftast sprattlar åt flera håll samtidigt. Sista dagarna har han haft mycket hicka, något jag kom ihåg med Esther som ganska häftigt! Hennes hicka i slutet var likadant som när vi låg på BB och det var så fascinerande tyckte jag!
Det blev så konstigt att den känslan jag kom ihåg i magen nu var utanför kroppen.

Jag vet att det är vanligt med mer sammandragningar under graviditet nr 2 och jag kan intyga att det stämmer fullständigt på mig och jag vet inte ens hur många det är varje dag längre. Jag försöker redan nu att tänka på hur jag andas och tänker när jag får en sammandragning, allt för att försöka komma in i rätt tankebana snabbt under en kommande förlossning.

Sedan är det väl klassiska saker som att jag sover väldigt dåligt, mår väldigt illa nästan varje kväll när jag ska sova, känner mig alltid hungrig. Väldigt ostabil i mitt humör, jag blir lätt ledsen och stressad och känner mig ganska ensam. Jag märker själv att jag stänger av omvärlden lite, jag orkar inte höra nonsens utan fokuserar på mitt eget. Det gjorde jag även med Esther men mest under de sista veckorna, inte såhär tidigt.
Mycket handlar väl om att det redan är full rulle i min vardag med en liten tvååring, energin som fanns förra gången har ju drastiskt minskat.

Grädden på moset är mina fogar som knappt är värda att nämna.. jag har kommit på att om jag har mitt nya bälte på mig i princip hela mitt vakna dygn så går det bättre men det är ändå ganska ohållbart.

För att summera mitt mående så längtar jag otroligt mycket tills bebisen kommer ut och min kropp återigen blir min kropp! Jag försöker njuta så mycket det går av att känna bebisen röra sig men nu vill jag ha ett slut på mitt fysiska lidande, det börjar bli långtråkigt och smärtsamt. Jag vill ha mina hormoner under kontroll och en kropp som klarar av att röra sig.

Till något mycket roligare så är Esther inne i en gigantisk utveckling, det händer så mycket just nu och jag kan inte annat än att njuta och gråta lite av stolthet!

Hennes av-med-blöjträning får framåt. Hon vill gärna gå på toaletten och säger att hon själv är en stor tjej. Hemma springer hon mest utan både blöja och trosor och rätt som det är så skriker hon "kommer kiss", då springer vi in till toaletten och oftast kommer det kiss. Olyckor händer och ibland vill hon ändå ha sin blöja men att vi set hur hon utvecklas och tränar sina muskler är häftigt!
Hon är också väldigt rolig, nästan fullständiga meningar har börjat komma och hon har börjat vända rätt ord. Ibland vet hon till och med hur man böjer ett ord i singular eller plural!!!
Hon skämtar mycket och skojar vilket är så roligt att hon kommit på, hemma är det mycket "pappa Kajsa" eller "mamma Tim", hon kallar mig farbror eller morfar emellanåt och efteråt fnissar hon. Hon är medveten om saker och kommenterar ibland att vi råkat säga fel sak.

Är inte det otroligt häftigt hur en två år gammal flicka kan märks sådana saker?! Varje dag är det något som gör att jag blir så fascinerad av den här lilla människan.
Hennes minne är otroligt och hon kommer ihåg saker som vi glömt för länge sedan. Hon fastnar lätt i vissa tankar hon har och drar även liknelser till sitt eget liv utifrån det som händer. Ett exempel är när vi tittade på en film där en dinosauries pappa drunknat och senare i filmen så ser man honom flyga iväg. Hon blir jätteledsen och gråter och säger att hennes pappa flyger i väg och att pappan åkte under vattnet. När jag säger att mamma och pappa inte kan flyga så säger hon, "etter kan flyga".
Det är nu flera veckor sedan vi såg filmen och rätt som det är så börjar hon prata om "vajiens pappa".
Sorgligt att hon tycker det är så jobbigt men häftigt hur hon ens kan fungera på det viset, hon är fortfarande så liten!

Igår var Esther fotografen här hemma! Det går ändå framåt i den utvecklingen, hon kan sikta lite bättre än sist.

I över en veckas tid har Esther pratat om att åka till Leos lekland, hennes paradis. Så igår åkte vi dit med morfar och Helena! Oj så roligt hon hade och mitt hjärta smälter av att se henne skratta så mycket.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag är glad, inspirerad, taggad och till sist så är jag varm i hjärtat. Samtidigt vet jag att jag kommer få en ordentlig käftsmäll inom några timmar pga kroppen men oj vad det är skönt att känna så mycket positiva känslor på en gång!

Kanske har jag nu hittat tillbaka till min dans trots kroppen. Jag har stått hemma vid datorn för att få ihop nya danser som är mer styrka i än tidigare. Jag har anpassat mig efter ett nytt koncept och jag älskar det! Idag var jag på Wellness for life-centret för att visa upp de två låtarna jag fått ihop. Insåg att det är lite svårt att lära ut dans när man knappt kan röra sig med det gick! Den glädjen som mitt driv togs emot med och den nytändningen jag själv fick är så värdefull för mig! Att se någon annan tycka att det är så roligt som jag tycker och att bli så uppskattad som jag faktiskt blev.. jag har inga ord.

Nästa torsdag ska jag dit igen för att vara med att visa upp danserna på passet och jag ser så fram emot det! Det glädjen mig att de vill ha mig på plats och presentera mig själv. Jag får återigen använda mig av min kreativitet och det får mig lycklig. När man är en valross-pingvin som jag just nu är så är det svårt att vara fysiskt kreativ. Nu sköter jag teorin och de andra sköter fysiken!

Tack Wellness for life för att ni tror på mig och ger mig en extra kick i vardagen.

Bilden är tagen för snart två år sedan, den glädjen jag då hade för dansen vill jag hitta tillbaka till, på något sätt. Då mådde jag som bäst!

Likes

Comments

Nu har vi haft vår gigantiska säng i strax över en vecka och vi älskar den, allihop!
Förra helgen tog vi tag i saken att sluta trängas här hemma. Esther har sedan semestern inte sovit många hela nätter i sin säng. Hon somnar alltid där men har någon gång mellan 23-06 kommit in till vår. Med vår lilla 160 säng blir det lätt trångt med en katt, en snurrande 2 åring, en gravid kvinna och en vuxen man..

Nu har vi en säng som är 250 cm bred!! Alla får plats och dessutom har alla gott om plats, även lillebror när han är redo att komma.


Esther har dessutom gett lillebror ett namn, Herr Nilsson. Visst att Pippi är en favorit här hemma men jag vet inte om vi vill döpa honom till just det. Hon har skrutit om hans namn på förskolan där dom lite försiktigt berättade för mig att dom tror att hon döpt honom. När jag frågade om det var namnet Herr Nilsson så skrattade fröken lite lätt och bekräftade.

Vår lilla tjej börjar dessutom bli stor och ville helt plötsligt ha trosor nästan hela förra veckan på förskolan. Hon går på toaletten här hemma och pottan på förskolan och är så stolt över att vara stor tjej! Vi får väl se hur det går framöver.
Samtidigt som det är spännande att hon visar att hon blir större så är det lite läskigt eller kanske lite sorgligt att vår lilla lilla tjej börjar bli stor. Visst att hon bara är strax över två år men hon utvecklas så fort att vi knappt hinner med. Hon är ingen bebis längre utan ett litet barn med allt vad det innebär.

Tänk vad liten lillebror kommer kännas när han väl är i våra armar och vad stor Esther kommer kännas.. häftigt!

Jag har verkligen börjat längta efter den här lilla bebisen, han börjar bli så verklig för mig och kanske även för resten av familjen. Snart är han här, vår lille prins. Så älskad trots att vi inte vet vem han är.

Att ligga vaken från halv fyra brukar inte vara något jag uppskattar men idag är det lite mysigt. Mina gravidhormoner börjar lugna sig eller kanske öka på, men jag är väldigt känslosam gällande min familj. Jag uppskattar dom så otroligt mycket och blir så lycklig av att höra att dom sover så gott bredvid mig, en på varje sida.


Likes

Comments

Vem tror på att hitta lyckan i livet, alltså egentligen. Är det bara en dröm vi har eller kan drömmen bli verklighet?
Vem tror egentligen att det finns en person som känner din själ och inte bara ditt yttre. Är det ens möjligt att hitta en sådan person, en själsfrände som andra människor pratar om. Finns kärlek vid första ögonkastet eller är det en myt som får folk att drömma sig bort.

En fråga jag ofta ställer mig själv är "hur kan någon älska mig till världens ände trots alla mina brister".
Svaret har jag hittat själv, på samma sätt som jag kan älska någon till världens ände trots den personens brister.


Jag undrar också hur en person fortfarande står med öppen famn för att återigen trösta mig när jag är ledsen.
Antagligen pga samma kärlek som gör att jag fortfarande står med öppen famn redo för att trösta honom.

Kan det kallas magi när en person vet vad du tänker och känner innan du ens sagt det högt, eller kallas det ren och djup kärlek.

Jag skulle kapa en arm för dig, är det bara ett uttryck eller kan man faktiskt känna så på riktigt. Om jag behövde göra valet, vad skulle jag välja.

Att älska någon tills man spricker, kan det betyda att kroppen är beredd att vända sig ut och in, upp och ner för just den personen.

Jag har stött på kärlek vid första ögonkastet TVÅ gånger i mitt liv, hittills.
Första gånger var när jag träffade min stora kärlek, han som jag delar allt med och som trots alla bakslag fortfarande står kvar vid min sida. Han har sett mig under mina absoluta toppar i livet men också mina djupaste dalar. Ändå får jag hans renaste kärlek varje dag och han får min.

Andra gången var när vi fick vår dotter, beviset på hur stark och oändlig vår kärlek är. Vårt kvitto på att vi hör ihop i ur och skur. Den vackraste lilla människan jag någonsin har sett och det finaste hjärtat som jorden skådat, hon är ju våran.

Likes

Comments

I många många år anpassade jag mig efter alla andra, tryckte ner mitt eget behov eller min egna vilja för att göra andra nöjda. Under min fasad följde sig en annan liten person som så gärna ville bli omtyckt av alla. Den lilla personen finns kvar.

Tårar jag har haft har jag kamouflerat med ett leende.

Sedan jag blev mamma har jag försökt att tänka om, jag kan inte längre sätta andras behov framför mina egna och framför allt inte framför min familj. Jag har gjort ett stort val i mitt liv att bilda just min familj och det är det absolut bästa jag någonsin gjort. Jag lever för Tim och Esther, nu även för lillebror som snart kommer till oss. Det valet jag gjort innebär också att jag behöver välja vart min prioritering ska ligga.
Den där lilla osäkra personen som gör allt för alla andra tynar sakta men säkert bort och det är henne som jag hela tiden måste kämpa emot. Mig själv.
Min känsla, mitt liv och mina drömmar ska komma före andras behov. Nu finns inte längre all energi som jag en gång kunnat lägga på andra, den energin går direkt till mitt liv och min familj.

Jag jobbar hårt varje dag för att vara ärlig mot mig själv. Varje beslut jag måste ta behöver vara ett beslut som jag kan stå för och som går i den riktningen jag vill. Ibland går det helt galet men den risken är värd att ta för jag vet att jag kan gå rak i ryggen.

Det du ser är det du får, jag kan inte längre låtsas för någon annans skull.

Likes

Comments

För några veckor sedan ringde min syster mig och frågade mig lite om Gravidmassage. Jag berättade att jag under förra graviditeten gärna ville gå men att det kändes så dyrt. Den här graviditeten har tanken inte ens slagit mig..
Då säger hon till mig att hon vill boka in en tid åt mig för hon har läst att det ska hjälpa vid foglossning och sömnbesvär. Som jag skrivit tidigare så är det mina två största problem just nu.
Jag älskar massage och har alltid gjort men jag tycker det är mycket pengar så när hon bokade den här tiden åt mig så visste jag inte riktigt vad jag skulle säga. Jag blev så rörd att hon tagit sig tid att läsa om det och att hon ville lägga sina pengar på mig och min kropp, samtidigt känns det lite dumt för att hennes pengar borde ju ändå gå till henne.

Idag var jag på min massage på Sköna Jag här i Jönköping och fick en så otroligt mysig massör. Hon var så trevlig och så duktig! Hela upplevelsen var fantastisk och jag vill så gärna gå dit igen.
Nu känner jag mig glad, avslappnad och faktiskt väldigt harmonisk. Det är inte riktigt så jag brukar känna mig men jag älskar känslan. Att bara ha ett leende på läpparna helt utan anledning, kroppen känns varm och skön. Utan att ta i för mycket så känner jag mig lite smidigare, om det ens är möjligt i mitt tillstånd, haha.

Nu ska jag åka hem till min familj och sätta mig lite vid min värmedyna och försöka behålla känslan jag har i kroppen!

En liten bild på magen, vecka 27+5

Likes

Comments

Vem är jag? Hur fungerar jag?


Jag har förstått att mycket av det jag skriver på min blogg är svåra, tunga och djupa saker som händer i mitt liv. Men jag är långt ifrån bara ledsen och nedstämd. Jag har flera bra, dåliga, ledsna, glada, svåra och lätta stunder varje dag. Ofta går det väldigt snabbt i svängarna och jag har själv svårt att hänga med ibland.
När livet är som tyngst så skriver jag ibland i bloggen men oftast babblar jag bara av mig med Tim. Det är då jag behöver lätta på trycket o huvudet. Det är den sidan ni får av mig och den sidan kan hålla i sig mellan 3 minuter till 3 timmar.
Jag har två personlighetsdrag, om man kan kalla det så, som oftast är väldigt bra enligt mig själv. Just de två får mig att orka lite extra.

Jag är inte långsint och jag byter väldigt lätt fokus vilket resulterar i att jag ofta inte känner samma känsla under en längre tid. Jag är inte arg länge, när jag är ledsen så gråter jag och sedan är det bra. Det innebär också att jag lätt tappar mina glada känslor eller lyckokänslor.
Mitt känslomässiga liv är en gigantisk berg-och-dalbana som även jag har svårt att acceptera det ibland.
Att påverka mina känslor är enkelt, ser jag en film så får jag nästan alltid huvudpersonens känslor, läser jag en tidning så hoppar mina känslor från sida till sida och anpassar sig efter det som står på sidorna i tidningen. Är någon ledsen i min närhet så känner jag mig ofta ledsen. Går jag in i ett rum där någon verkar må väldigt dåligt så kan ni gissa vad som händer med mig..
Mina känslor är som en spegelbild av det jag ser. Det kan låta bra men det är oftast väldigt jobbigt och när dagen är slut så är jag ofta utmattad rent psykiskt och känslomässigt.

Det här är inget som sker ibland, så här fungerar varje minut av mitt vakna dygn.

Jag ser det ofta som en fördel för det för mig till en person som bryr sig om andra, jag ser saker som många andra inte lägger märke till.
Min pappa sa till mig igår att med tanke på hur mycket min hjärna snurrar hela tiden, om det skulle börja brinna någonstans så skulle jag antagligen vara först ut just pga att jag lägger märke till detaljer.
Det är lite häftigt ändå hur jag fungerar!

Likes

Comments

Tänk att jag ska få en son.. Jag har nog alltid trott att jag ska få två döttrar, inte vet jag varför men det är alltid en känsla jag haft. Drömmen har väl alltid varit en pojke och en flicka men känslan har varit något annat.Igår gick vi in i vecka 28, 27+1 idag. Magen bara växer och lillebror sparkar ordentligt. Han sparkar ofta nedåt till skillnad från sin syster. Esther sparkade mig nästan bara i höger sida men den här lille siktar gärna nedåt. Ibland känns det som att hans lilla fot är påväg ut! Sitter jag ner så får jag känslan av att jag hoppar till men Tim har inte sett något hopp så antagligen är det bara en känsla.

Lillebror snurrar runt ganska mycket och jag får småbuffar, oftast avslutas vändningen med en ordentlig spark. Vändningarna känns som att han klappar mig i magen. Hur ligger han mer.. Han ligger gärna långt ner så att magen är nästintill platt över naveln och sedan kommer en stenhård klump i form av en bebis, haha det kan se lite roligt ut. Känns nästan som en sammandragning fast inte i hela livmodern.

Till vänster är vecka 27+2 med Esther och till höger är vecka 27+1 med lillebror. Teknik är inte alls min grej så bättre blir det inte..
Kul att det syns skillnad och att det inte bara känns som att magen är annorlunda den här gången.

I flera dagar har Esthers gamla spjälsäng ropat efter mig och igår fick jag ge efter. Jag trotsade min kropp och ställde iordning sängen till Lillebror i vårt rum. Det sprids en konstig glädje i min kropp när jag ser sängen så jag tror jag behövde göra det för att psyket ska bli lite lättare. Esther har invigt den genom att testligga och sitta. Jag frågade henne vem som ska sova där i och hon ropar BEBISEN! Hon gör mig lycklig, tänk att få ha två sådana lyckokällor.​

Likes

Comments

I söndags tog det stopp. Jag fullständigt bröt ihop och just då kändes det som att bägaren runnit över, allt kändes för tungt.
På förmiddagen hade vi varit uppe på Ekhagesvallen för att se när Timpan dömde en match i fotboll och jag tänkte att Esther kunde få leka av sig lite på gräset. Vi tog med oss en av hennes bollar och åkte upp, väl uppe kände jag mig hemma. Jag har inte varit på vallen på många månader och det var så skönt att bara andas in fotbollsluften. Esther lekte massor och jag gick mest efter henne och såg till att hon inte sprang in på planen, det var lite lagom rörelse för mig tänkte jag. TENSEN var på och bältet var ordentligt spänt över höfterna. I lite mer än 1 timma var vi där och efter det kom jag knappt in i bilen, jag fick kämpa för att ens kunna hålla inne gaspedalen pga att höften konstant hängde sig och det smärtade något fruktansvärt. När vi kom hem satte Tim mig i soffan och där fick jag sitta. Tim tog med sig Esther för att kolla på en match och jag satt fast i soffan med en värmedyna på ryggen.

Sent på eftermiddagen skulle vi till min svärmor som bor på samma innegård som vi så jag knatade mig sakta dit och där fullständigt brast det.

Att vara mamma till en 2 åring, en liten livlig flicka som jag älskar över allt annat men som jag ibland har svårt att byta blöja på. Jag har stora problem att lyfta henne trots att hon klättrar upp i soffan osv för att underlätta. Det är fruktansvärt när hon gråter och är helt förstörd för att jag inte bara kan ta upp henne och kramas, det värker i mitt hjärta. Att hjälpa henne in i bilen eller sätta mig ner på golvet för att leka med henne. Hemma går det fort undan och när jag väl kommit ner på golvet och ryggen börjat vänja sig så är det dags att ställa sig upp igen. I vanliga fall är det inga problem men nu börjar det bli omöjligt. För att spara mig själv så får jag försöka undvika sådana situationer men säg det till Esther och hon förstår ingenting, mamma brukar ju kunna.

Jag har problem att laga mat för jag kan inte stå stilla så länge, inte ens för att göra köttbullar och makaroner. Jag kan inte städa hemma, knappt plocka undan saker för jag vet att jag får lida otroligt för det.

I söndags blev allt för mycket, smärtan kom verkligen in under mitt skin och jag tyckte uppriktigt synd om mig själv. Inte nog med det otroligt dåliga samvetet jag har till alla i min närhet så tycker jag synd om mig själv för första gången på väldigt länge. Foglossningen gör att jag lider dagligen och med vetskapen att det dröjer länge innan det är december och dags för bebisen att komma ut känns som tortyr. Jag känner mig fången i min egen kropp och det påverkar mig väldigt starkt psykiskt.

Under flera år har jag kämpat mot mitt dåliga samvete. Egentligen är det kanske bra att ha det, jag blir en mer givmild och engagerad person pga det men det äter upp mig nu när jag är så begränsad. Jag har dåligt samvete mot Estherbus för att jag inte kan göra mer med henne, mot Tim för att jag mest gnäller och stånkar, mot min närmsta familj för att jag inte orkar engagera mig i deras liv. Mot mina vänner för att jag inte orkar ta kontakt. Mot min son i magen för att jag inte kan njuta till fullo av min graviditet.. Dessutom har jag ett dåligt samvete mot mig själv för att jag känner såhär, att jag inte kan känna i hjärtat att jag gör allt jag kan. Än har jag inte gett upp och vissa dagar är mycket bättre än andra men jag skulle ljuga om jag säger att det är lätt att leva.
Just nu går jag nog igenom den största prövningen någonsin i mitt liv och jag ser mer än fram emot att det ska bli vinter och jul! Jag kan inte göra något annat än att kämpa till sista blodsdroppen, det vi går igenom som familj just nu är tungt men vi har alltid varandra. Utan Tim och Esther hade jag grävt ner mig för längesedan. Att få somna bredvid Tim varje dag och att få vakna upp med en smilande, varm Bus är guld värt.

Vi klarar det här, vi klarar allt!​Bilden är taget för snart ett år sedan, snart är det dags för mig att verkligen kunna njuta av livet utan konstant smärta och värk. Det är bara att kämpa några månader till sen så. Heja Kajsa

Likes

Comments

I mitt huvud händer allt och inget på samma gång. Allt cirkulerar konstant men det är inte alltid som jag har en aning om varför eller vad.
Det blir värre och svårare att ta kontroll om jag är trött eller stressad. Jag har själv märkt att jag snabbt går in i försvarsposition när det händer, alltså när jag känner att fluffet närmar sig, när jag känner att jag börjar tappa kontrollen. Jag blir lätt irriterad och stressen går från noll till tusen.
När jag väl hamnat i den känslan har jag svårt att ta mig ur det. Jag har svårt att se saker klart trots att jag i vanliga fall är ganska duktig på problemlösning, men det låser sig på något vis. Den som bäst tar mig ur fluffet är Tim, konstigt nog. Han har levt med det här ett tag nu så han börjar väl vänja sig. Han får mig att tvärnita i tanken och sluta analysera. Istället leder han in mig på rätt väg och ganska snabbt är jag tillbaka till mitt vanliga jag igen. Ofta finns den stressade känslan kvar men jag kan iallafall tänka klart.

Det absolut svåraste är när jag får dessa känslor runt Esther. Då eskalerar det otroligt lätt och jag får lite panik i kroppen. Jag vill bara skrika rätt ut och gömma mig någonstans tills alla tårar är slut men det går inte. Att försöka andas igenom går oftast men jag kommer inte alltid på att jag kan göra det.
Jag tror man kan jämföra känslan jag får med att bli trängd in i ett hörn och bara känna hur hjärtat pumpar och man vet inte hur man ska ta sig ut. Tillslut känns det som att hjärtat ska slå sönder bröstkorgen och huvudet är som sagt helt fluffigt, jag vet inte hur jag ska agera.

Det som är skönt att veta är att det alltid går över trots att det är jobbigt och att det inte händer något, det är bara en känsla.
Får jag bara vara själv en stund och försvinna in i musikens värld eller att Tim tar kontroll över situationen så går det fortare över.

Bapis håller på att lära sig gå, även i trappor men han blir väldigt trött berättar Esther för mig. Haha sötnos!

Att hon sedan smygfotograferar mig när jag tar på mig kläder vet jag inte vem som lärt henne

Likes

Comments