Nu tänkte jag flytta över bloggen till nouw.se och hoppas på att ni vill följa min resa där:)

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 7220002737"

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hur många gånger har jag inte skrivit om att jag ska skärpa mig med bloggen och lovat en massa saker att göra men inte gjort. Detta är inte ett inlägg om att jag ska skärpa mig igen och lova er att uppdatera men jag kan lova att jag har saknat bloggandet. Det började som en dagbok till lite tips och tricks på matlagning och aktiviteter. Målet var att det skulle bli en tipsblogg gällande lärartips, stiltips, outfit och idrottstips. Men på senare tid har det bara blivit en röra av allting, ett tag funderade jag på att stänga bloggen, men samtidigt tycker jag att det är synd i att slänga det man byggt. Jag ska försöka komma igång sakta men säkert.

 



 

Likes

Comments

Dolma kan tillagas på olika sätt, här beskriver jag vilket sätt jag tillagar hemma. Det är inte så svårt att göra men det är tidskrävande så det bästa sättet är att tillaga med andra :)

Hur man gör vegetarisk dolma:
Tillbehör: 
Tomat
Zucchini 
Aborigine
Vindruvsblad
Lök
Vitlök
Dill
Persilja
Grötris
Dolmakryddor (finns i utländska mataffärer)
Tomatpuré 
Salt
Peppar
Olja
Vatten

Lägg grötrisen i blöt
Lägg vindruvsbladen i blöt
Börja med att skala löken och skär änderna, gör ett snitt i mitten men inte hela vägen, detta för att du ska ta ut lager. (Kolla youtube klipp) 
Löken som blir över ska du hacka för att sedan lägga i risblandningen.
Ta ut vattnet från riset å tillsätt hackade löken
Skala och hacka vitlöken
Rensa och skala alla grönsaker som ska i risfyllningen.
Därefter ska du krydda risfyllningen med salt, peppar, dolmakrydda, tomatpuré, olja, lite vatten, hacka dill å persilja och in med dom i risfyllningen också.
Blanda risfyllningen å nu är den färdig.
Börja med att välja ut en rymlig kastrull.
Rensa vattnet från vindruvsbladen och börja rulla ris i bladen ( kolla youtube).
Fyll i dom andra grönsakerna. När du är färdig är du redo för att koka maten.
Börja med att ha på högsta temperaturen, häll ett halv glas vatten och sedan sett en tallrik och därefter lock på kastrullen. När maten börja bubbla ska du sänka temperaturen till halva temperaturen och låta det stå i ca 50 min. Smaka och se så att maten är mjuk.
Hoppas att det hjälpte. Det lär bli fler gånger dom jag lägger ut receptet:)
Som ni märker har jag inga mått på hur mycket av vad du ska ha i, men jag själv använder ögonmått.
Denna gång så gjorde min syster dolman, den smakade jätte bra :)



Likes

Comments

För några dagar sen hade jag chokladprovning med mina elever, detta i samband med en kurs som jag undervisar i som heter aktiviteter och upplevelser. 
Tips på hur man kan göra en chokladprovning med vänner:
1. Köp några chokladsorter
2. Gör ett protokoll där du tar med vad chokladen heter,
Utseende (matt, glansig, oljig) 
Ljud (knaprig, mjuk, hård)
Smak (salt, söt, beskt, starkt, surt)
Brytbarhet (hur det låter när du bryter den)
Eftersmak (hur är eftersmaken?)
Doft (hur doftar chokladen?) fruktig, blommig, gräddig osv. 
Detta är exempel som man kan utgå ifrån. 
Den som håller i chokladprovningen kan även visa filmer om choklad eller själv läsa om chokladens historia och tillverkning och berätta för gruppen.
Det var väldigt uppskattad bland eleverna. :) 
Såhär såg det ut när jag hade chokladprovning. 







Likes

Comments

Första jordgubbstårtan för i år :) 
Lär bli fler :)
Glad midsommar 
Inte svårt att göra jordgubbstårta om ni vill bjuda era nära kära.
Det enda som behövs är jordgubbar, färdig tårtbotten, grädde, valfri sylt sant marsan. 
Sen är det efter personlig smak hur du vill dekorera tårtan :)


Likes

Comments

Det finns många trender ute nu gällande stil och kläder, allt från sneakers med klänning till enkel plagg med jeans och blus med högklackat. Allt är så snyggt och jag ska inte ljuga med att jag vill köpa in allt som finns just nu, men får hejda mig, istället kan jag tipsa om vad jag tycker är snyggt, här är en väldigt liten utbud, fler kommer.

 

 

 







 





 


 




 

 

Likes

Comments

Hej,

Efter några månaders paus har jag äntligen fått upp bloggintresset igen, som ni märker har jag väldigt svårt att få till en rutin till att blogga, för trots att jag tycker om att blogga och vill blogga konstant så har jag efter några år fortfarande inte fått till rutinen, vilket är synd.

Hursom, så vill jag lägga upp senaste som har hänt under pausen.

 

Likes

Comments

Lyckan som uppstår när man äntligen har bestämt sig att köra igen efter flera år av uppehåll :)


Likes

Comments