Header

Vad händer egentligen när man hamnat på en punkt i livet där det känns som att viljan för att gå framåt har tagit slut? Allt känns förlegat, allt känns rutinerat och allt känns som att det borde vara bra. Vännerna omkring en går vidare, de köper hus, de skaffar en till bil - Kanske ett barn eller två, giftermål om ett år eller så? Vad händer när det känns som att man själv fastnat i en bild av sitt liv man inte riktigt vill ha.

Vaknade upp för ett par veckor sedan och insåg att jag nog inte är på den platsen i livet där det känns som att jag borde vara just nu. Jag har ett jobb, jag har världens mest fantastiska sambo (när han vill) och jag har en uppsjö av fantastiska vänner samt kontaktnät som jag kan nå ut till ifall jag kände för det. Men vet ni? Jag känner mig enbart platt-fall. Känns som att jag sprungit in i en vägg i 225km/h och bara frontalkrockat allt det som tidigare var så innerligt och så otroligt fantastiskt sagolikt roligt.

Människor omkring mig märker ingen skillnad, för för dem så är jag den glada och sociala, trevliga utåt, inte visa känslorna på huden annat än mot sambon som får se exakt allt. Allting är bra, mitt sociala medie-flöde är fabulous och ingen kan ana ett ont moln på himlen. För så är det, när man är bra på att ta på sig en mask, att alltid se till andras behov före ens egna och hela tiden se till att dem runt omkring en har det bra.

Det känns sorgligt att skriva detta då jag innerst inne inte vet vad det är som sitter fast i mig. Jag vill resa och se världen, vill upptäcka ett nytt land och andra kulturer, köpa oss ett hus och få ett par ungar som jag kan leka med på vår gräsmatta. Vill planera ett drömbröllop utan dess like och få vara den första i familjen som faktiskt kanske gifter sig av äkta-kärlekens skull, som håller ihop med min partner för att jag är så vansinnigt löjligt förälskad i honom.
Men allt detta känns årtusenden bort.

Jag är en sån här jobbig jävla människa som vill ha det jag vill ha och det skulle vara helst nyss i min värld. Ibland får jag stanna upp och tänka "Hur fungerar det i deras värld?" för ibland känner jag mig nog mest ensam i hela världen och det gör man säkerligen alla till mans lite si å så. Det är inget onaturligt och det är någonting jag kommer uppleva minst 5miljoner gånger till innan jag dör.

Jag trivs inte på jobbet, jag vill säga att jag gör det, att jag älskar mitt nya jobb lika mycket som jag älskat mina andra jobb, men någonting någonstans klämmer för mig. Känner mig inte uppskattad, inte viktig och inte som en del av någonting större som jag gjorde med mitt förra jobb.
Och kanske är det just mitt problem, jag jämför allting med Skalstugan, jag jämför naturen - människorna - det sociala - sammanhållningen och den oundvikliga villkorslösa kärleken och gemytliga respekten som konstant ligger i luften på den arbetsplatsen. Vissa dagar gråter jag i min ensamhet, jag längtar tillbaka, ångrar att jag kom tillbaka till stan där jag vet att efter ett tag får jag svårt att andas, svårt att ta in saker och ge respons på ett korrekt vis för att människor omkring mig inte skall ana att det är någonting som inte stämmer. Men jag kan inte, jag kan inte ens låtsas längre. Merdelen av dagarna i mitt vardagsliv just nu har jag närmare till tårar än vad jag har till skratt. Det känns fruktansvärt, för det är inte den jag är och det är definitivt inte den jag vill vara i mitt liv.
Min f.d chef skrev igår "Jag vill alltid jobba med dig, lilla solstråle! 😘" och jag kände att fast jag var ute bland folk och mitt på öppna gatan hade jag kunnat ställt mig och stortjutigt där och då och slagit mig själv i ansiktet och sagt "Varför lämnade du platsen som du älskar så högt?! Du är inte klok människa. Du var viktig där! Du tillhörde en enhet, en stor familj! VARFÖR?!". Men det gjorde jag ej, jag bet ihop och jag svalde gråten, för det är vad jag gör nuförtin, sväljer sväljer sväljer sväljer tills det till slut tar stopp och tårarna exploderar ut i vad som blir en rejäl panikångestattack.

Så vad gör man? När alla runtomkring en fortsätter men en annan står och trampar vatten? Hur tar man sig ovanför ytan så man inte drunknar? Hur slår man inte till alla på käften när dom säger att man skall "Bita ihop, ge dig, tuffa till dig. Du analyserar för mycket, du känner efter för mycket. Man kan inte ha kakan och äta den, man kan inte få allt här i världen."

Men ni vet det är där jag tror att ni har fel. Varför ska man inte kunna få ha allt man vill ha? There's no shame in that. Det finns ingen lag mot att man inte ska både kunna ha ett arbete som man älskar så jävla mycket. En relation som är helt jävla klockren sprängfylld med kärlek till bredden. Ett socialt umgänge som fokuserar på individerna och framförallt att få ha framtidsvisioner och förverkliga dom.

Jag får inte ge upp.

Jag måste fortsätta kämpa.

Måste fortsätta andas. Måste fortsätta leva. Får inte stå och trampa vatten.

Får inte förgöra mig själv för någon annans skull.

Måste ta mig upp till ytan. Måste få luft.

Jag är jag och jag tänker bannemig inte ge mig. Jag ska få allt jag vill ha plus lite till. För jag vet vad jag vill.

För jag vet vad jag vill!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Morgonen började i sängen med en massa mys precis som för många andra runtom i landet. Kortet på bilden nedanför är ett dubbelvikt kort med en text inuti som jag gjorde åt Jimmy. Kortet är från smartphoto.se . Gillar verkligen hur dom får til bilderna efter smak och tycke, samt att det är bra kvalité på bilderna man beställer därifrån :)

Kakan här ovanför gjorde min älskling när jag och Linn var iväg på Fifty Shades Darker igår. Blev utkörd ur lägenheten för att han skulle baka haha. Det är en oreocheescake och det finaste var väl ändå (även om det inte syns) att chokladplupparna skulle utforma mitt stjärntecken, vilket är Skorpionen. Snacka om att man blev alldeles blöt i ögat när han berättade det, mitt hjärta alltså, han vet verkligen hur man smälter mig totalt. 😍❤

Tog ingen bild på maten som vi åt, men det var hur fantastiskt som helst. Nästa år har jag planerat att vi skall åka på spa och lite grejer ifall ekonomin tillåter, eller kanske en utlandsresa. Vi får se vad som händer och fötter men vad som händer så kommer det bli bäst eftersom vi får vara med varandra :)

Hoppas ni fick en fantastiskt alla hjärtans dag och att den var allt ni ville ha och lite till. Stora kramar och pussar på er från mig! ❤

Likes

Comments

Jag har en sida som jag handlar otroligt mycket grejer ifrån, eller det har blivit mer under det senaste året och hitills har jag inte varit missnöjd med någonting därifrån. Det är ungefär som Wish skulle jag vilja påstå, fast denna sida heter AliExpress ! Här nedan är några saker jag beställde, kommer även lämna länk på dom! 😄

Likes

Comments

Godmorgon!

Jag har varit vaken sedan halv 5 kanske? Tog fan i mig och tränade, badade/spaade och fixade till naglarna. Tog även fram och förberedde till middagsmaten idag! Kunde tametusan inte somna om och då äre som ingen idé att ligga kvar och tjura i sängen heller, nu ligger jag förvisso i sängen men det är bara för att jag inte kan börja gå upp och skramla i köket förrns våran inneboende har klivit upp.


Inatt drömde jag en dröm som var så otroligt jäkla verklig. Jag minns att jag springer över bussgatan i Torvalla, ner mot Torvalla Centrum och in på affärn för att köpa någonting och vad minns jag inte. Längs vägen så är det människor som jag haft någon form av kontakt med genom livet som passerar mig i revy och skriker "Grattis grattis, du klarade det!!" och när jag kommer fram till altaret som är nere vid isbjörnarna nedanför centrum så är det tomt - Ingen Jimmy ingenting. Så jävla snopet.. Vaknade och kände bara att min hjärna är så insurrad på Svensson-liv nu så att det nästan är läskigt.

Måste byta fokus, måste lägga mer fokus på vad man kan göra för roligt tillsammans fram till att vi blir själva och kan stöka och dona som vi vill. Samt att vi båda jagar jobb som nå galningar!

Här nedan är i alla fall en ring jag förälskat mig i! Den är ingen förlovningsring eller nåt, bara en ring, som jag blivit kär i.

Likes

Comments

Dom är hemma och för någon dag sedan satt jag som ett barn på julafton och öppnade mitt vackra paket från TedBaker. Jösses, att man kan bli så glad över någonting man verkligen velat haft så länge som man äntligen kan köpa, vissa mål är mindre än andra, men ändå, nu har jag mina första saker från TedBaker. I love them! 😍

Likes

Comments

När jag och Linn var till Skottland i somras så gick vi in på en shopping mall och hittade de mest gudomliga av gudomliga. Tidigare i mitt liv har jag alltid varit såhär smygtjejig, älskar glitter, älskar allt som är rosa (nästan) men jag har även den här sidan där jag kan hugga i och inte är rädd för att arbeta - Jag kan vara båda. Men då, när vi stod i den där butiken och kom till den där avdelningen, jag var såld.. Det var Ted Baker..

Och nyss gjorde jag en Carrie Bradshaw.. Jag var inne på en hemsida där jag beställer rätt mycket grejer, billigt och jag älskar den sidan. Men länge har jag letat efter två nya nesscessärer. En för smink och en för mina nya sminkborstar (mina gamla är typ 5 år?) men jag har inte hittat några.. Sedan slog det mig när jag pratade med Jimmy att dom nescessärerna jag verkligen ville ha, är från Ted Baker.. Sagt och gjort.. Cassandra made a whoopsie!

Nu är dom påväg hem till mig och jag kan nästan känna hur jag börjar gråta av lycka.. They're gonna be my babies.. Dear lord! Såhär ser dom i alla fall ut!

Likes

Comments

Shit.. Senaste inlägget var i september.. September? Vad gjorde jag ens i september? Borde minnas men det gör jag inte. Det jag vet är att mitt liv har förändrats drastiskt från början av det här slutet, det har varit ett år som verkligen satt mina drömmar på prov och även ifrågasatt inom mig själv vad det är jag verkligen vill göra - svaren har jag funnit.

Uppe på alltihopa har jag även gått och blivit sambo med min själsfrände. Det är så sjukt det här för mig.. I hela mitt liv, i varje förhållande jag haft så har det ändå känts som att "Det kanske inte riktigt är föralltid det här" men med Jimmy så vill jag verkligen spendera varje vaken sekund och minut med honom, för resten av mitt liv i alla våra dagar. Det skrämmer mig inte att säga att han är den jag vill ska bli min man, riktiga man som i giftermål. Eller att han ska vara pappan till våra barn, för det känns så otroligt naturligt med honom, det känns bara.. Rätt. 👌❤

Julen har kommit och gått, det har inte känts som jul i år heller även fast jag fick spendera den tillsammans med mitt hjärta! Det är bara inte samma sak när man måste jobba på julen. Nästa år, då ska vi ha världens pimpigaste gran hemma och hela lägenheten ska kännas som riktig jul. Kärlek är även att nästa år kommer jag samla hela hela familjen och fira stor mysig brakjul! Vi får se vad tomten kommer med nästa år, kaanske, kaanske får jag min önskan uppfylld!

Jag hoppas ni har haft en magisk jul och får ett fantastiskt nyår. Stor puss och kram på er! To be continued...

Likes

Comments

Många gånger nu dom senaste månaderna när jag varit hemma så har jag oftast ingenting annat än jobbet att prata om och jag kan säkerligen förstå att mina vänner samt pojkvän börjar bli rätt less på att höra om hur fantastiskt mitt arbete är haha. Men vad ska man göra när man har världens bästa arbetsplats? Världens bästa kollegor samt och definitivt inte minst världens bästa chef?

Dom senaste dagarna har vi lyckats storstäda i princip varenda vrå av hotellet, matsalen är kvar och korridoren utanför vår kiosk samt köket och lite skrymslen där, men det kan vi i princip inte ta förrän städet sista veckan då vi konstant använder det!

Det känns så fantastiskt att alla rum är storstädade och veta att i slutet av säsongen så behöver vi enbart göra ett avresestäd för att vi fixat det denna veckan. Fantastiskt skönt att ha ett uppehåll från gäster för att få loss dessa dagar och göra dessa.

Läste en status jag skrivit för ett år sedan just idag och det var ungefär vid denna tidpunkten förra året som jag strax skulle fara upp på arbetsintervju här i Skalstugan och jag minns hur det bara klickade för mig och för min chef. Det kändes bra med personalen och det kändes bra med hela konceptet vi har häruppe. Familjärt är kärnordet på vårat hotell och det glädjer mig, för jag behöver verkligen en sådan atmospfär för att må bra i mitt liv, jag är ingen storhotellstjej utan jag vill ha litet och cosy och det är det verkligen häruppe.

När jag beskrev min arbetsplats första gången för min vän Gunnar så sa han att det lät som en sekt, men sedan träffade han mina kollegor och plötsligt så förstod han varför jag älskade min arbetsplats så, för att jag verkligen har världens bästa människor omkring mig och det kommer verkligen inte gå att byta ut den här arbetsplatsen. Jag kommer säkerligen jobba på andra ställen i mitt liv eftersom att jag vill åka iväg och studera - samt resa och se världen. Men har man en gång varit i Skalstugan så tror jag verkligen att man återvänder för att detta är en otroligt speciell plats och den sätter sig som rakt i hjärtat och själen! 

Att dessutom få ha trygghet i mitt liv angående ett jobb och en arbetsplats har aldrig kommit som en självklarhet då jag innan Skalstugan jagade jobb och inte hade något fast ställe att slå ner rötter, skapa en fantastisk jobbrelation och verkligen älska det jag jobbar med. Jag kan inte säga att jag ALLTID älskar att städa, men det är ju en del av min vardag, så i dagens läge går det av bara farten haha. 

Jag har aldrig riktigt haft arbetskollegor som verkligen sett min potential och hjälpt mig att växa som människa, kollegor som verkligen lyser upp ens dag no matter what och i vinter är jag kvar igen. En vän skrev till mig idag och sa att hon var stolt över att jag inte valde att skita i karriären bara för att jag har en relation eftersom att det är vad jag tidigare gjort och försummat det JAG verkligen älskar. Det värmde gott skall jag säga och det är nog den första människan som faktiskt uppmärksammar att jag lyckas både ha ett hem, ett distansjobb och ha ett fungerande förhållande som innehåller så otroligt mycket kärlek och gemensam respekt för varandra.

Jag kan säga det, att jag inte behöver någon att leva med egentligen, utan det är någonting jag valt, för att denna människa älskar jag mer än tusen månar skulle lysa upp himmelen. Det är en människa jag valt att leva med och för i alla lägen, bra som dåliga. Jag var förlovad i min förra relation, och detta kommer säkerligen låta vansinnigt hemskt, men för mig är förlovning = giftermål. Men när tankarna kring giftermål och löften till varandra kom upp så undrade jag nog alltid innerst inne ifall jag skulle kunna stå där och säga att detta är människan jag vill spendera resten av mitt liv med. Vi var ytterst olika och jag spenderade nästan 3 år med denna människa och hen hjälpte mig verkligen att växa och inse många saker om mig själv som jag inte visste innan som jag i dagens läge är så oerhört tacksam för. Det som förut var ilska har börjat övergå i realisation att vi helt enkelt skulle vara i varandras liv just för den tiden och inte längre. Vi lärde av varandra och gick sedan skilda vägar.

Mannen jag lever med i dagens läge är min ungdomskärlek, min absoluta första riktiga kärlek. Människan där det var kärlek vid första ögonkastet. Människan jag fortfarande tittar på efter snart 8 år och fortfarande får fjärilar i magen utav för att jag verkligen tycker att han är det finaste jag någonsin har sett. Hans leende och hans ögon när han tittar på mig, det är aldrig någon som tittat på mig såsom han tittat på mig och jag smälter varje gång han säger mitt namn. Varje gång han tar mina händer i sina, och jag är så kär att jag aldrig någonsin tror det kommer att lägga sig. Och då tänker jag på just den frågan om förlovning, och när man skall säga dom löfterna, i dagens läge känns det inte ens som ett frågetecken, framtiden känns otroligt ljus och en vacker dag så hoppas jag verkligen att jag bär hans efternamn och delar ett helt liv med honom plus lite till. Kärlek för mig har alltid varit något jag trott mig veta innan han verkligen kom in i mitt liv och vände upp och ner på bokstavligt talat allt. Livet är en saga just nu och jag hoppas inte den tar slut! :)

Imorgon jobbar jag troligen inte så himla länge, sedan går jag på långledigt fram tills tisdag!! Fattar ni hur underbart det faktiskt skall bli? Att få vara hemma i mer än två dagar och få vara en normal människa haha! :D Lyckan spritter i kroppen och känslorna går som ett virrvarr just nu. Äntligen, äääntligen så kommer jag hem och får spendera mina dagar med mitt hjärta då han inte jobbar heller! Nu är själen lycklig, otroligt otroligt lycklig!  😍😍

Likes

Comments

Dagens tanke är denna. Jag sitter på mitt rum och försöker klura ut vart gränsen för omtänksamhet tar slut och dumheten tar vid. Hur mycket nonchalans skall man tolerera innan nog är nog? Människor har ofta den grundläggande kunskapen att man förstår att man inte kan agera hur som helst utan konsekvenser. Men vad gör man när vissa personer inte förstår vart den gränsen går?

För min del är det mycket som snurrar runt i mitt huvud just nu. Många funderingar för framtiden, hur saker och ting skall fungera och hur det skall bli när jag väl kommer hem med allt runtomkring, för mig är det en grundläggande faktor att jag vill ha alla kort på borden, jag vill ha gehör för vad jag talar om och givetvis respons, det är grundläggande viktiga byggstenar för mig.

Men vad gör man då ifall man gång på gång inte får gehör eller respons? Jag är orolig för min psykiska hälsa framöver, jag har världens mest fantastiska kollegor som skojar och är världens mest lättsamma människor att ha och göra med och har man en dålig dag så vet man att dom alltid finns där att stötta upp och man kan prata ut tills öronen blöder på dom i så vore fallet. I dagens läge har jag börjat stänga inne saker tills det helt enkelt bara exploderar i ett vredesutbrott som slutar med tårar. Det skadar mig själv mer än min omgivning. Jag har Linn, och jag säger då det, vad skulle jag ha gjort utan henne? Det tror jag aldrig skulle gå i dagens läge, hon är min absolut bästa vän, mitt bollplank och så mycket mer! Bara hon får veta det absolut innersta som rör sig inuti.

Jag är inte vilsen i mig själv längre, vilket känns otroligt härligt. Men det är jobbigt att veta precis vad man vill och vad man inte tolererar, för då blir det helt plötsligt så mycket större när saker och ting sker. Ibland önskar jag att jag kunde vara som de flesta män och bara sopa det av axeln och sedan gå vidare med mitt liv. Önskar att jag också bara kunde skita fullständigt i hur jag formulerar mig och hur fan folk runtomkring uppfattar det för det är vad jag vill säga. Men jag kommer aldrig att kunna vara sådan som människa utan mina medmänniskor betyder allt och lite till för mig! Men så har det tagit mig längre i livet än bitterhet och ilska också.

Hoppas det löser sig i varje fall.

Likes

Comments

​Börjar 8 idag, det är vardagslyx för mig. I vanliga fall börjar jag 7 eller halv 8 på morgonen, och då känner man att en halvtimme hit och dit spelar väl ingen roll, fast det gör det verkligen.

Nu på morgonen här så har jag avnjutit en kopp te, bäddat sängen, plockat undan kläder & t.o.m tametusan filat naglarna som jag skulle ha gjort redan för flera dagar sedan, morgonen är viktig för mig - alla jag känner är så otroligt morgontrötta, men jag har nog blivit som min mamma där att "Morgonstund har guld i mun" och jag gillar tystnaden på morgonen när människor inte vaknat ännu, speciellt nu när man bor 3 i en lägenhet vars golv knarrar så innibängen haha.

Igår när vi satt i matsalen och stökade lite jag och Stina så började vi prata om min lägenhet,  om mitt badrum och hur mycket jag faktiskt älskar den. Det enda jag skulle vilja ha haft är ett större sovrum, så man faktiskt kan ha byrå & sådana grejer, men i övrigt? Jag älskar verkligen min lilla lägenhet, bott där i 2 år och jag längtar tills jag kommer hem så jag får rensa min källare, göra ett storstäd och fixa till & dona med inredning, det gör jag alltid förvisso, men nya gardiner hade inte suttit helt fel och nya gardinstänger, har gjort en liten to-do-list i lägenheten. Ååh, nu är det inte så superlänge kvar på säsongen och de sista veckorna kommer gå så oerhört jäkla fort!

Men nu ska jag börja göra mig iordning. Ha en toppendag. Puss och kram! 

Likes

Comments