Förlossning

Onsdagen 17 februari 2016

Precis nu, för ett år sedan, var Daniel och jag hos barnmorskan. Det var BF+1 och jag vaknade otroligt pepp på livet trots att jag inte alls kände så under gårdagskvällen. Vi skulle trots allt till barnmorskan och göra den hinnsvepning jag blivit lovad för så länge sedan. Hinnsvepning kan ju faktiskt starta förlossningen tänkte vi och skuttade iväg. Barnmorskan gjorde graviditetens första svepning och önskade oss lycka till "nu ses vi nog inte mer förrän på efterkontrollen". Tänk om bebis skulle komma snart.

Likes

Comments

Det var just det jag gjorde, i dag fast för ett år sedan. Jag ställde in mig på att Juno inte skulle komma ut förrän vid en igångsättning två veckor senare, och allt mitt hopp var borta. POFF sa det och så flög det ut genom dörren. Igångsättningen slapp vi, men det var på håret.

Likes

Comments

Vi var på äventyr i går; Juno, jag, Elise och Emelie. Att leka hemma var inget alternativ den här gången, vi ville göra någonting mer avancerat. En stund övervägde vi Leos lekland men bestämde oss för att det kanske är dumt med tanke på alla sjukdomar som går just nu. I stället bestämde vi oss för att åka till en lite mindre simhall här i kommunen. Så det gjorde vi, och vi hade superkul.

De skrek på vägen dit, och de skrek på vägen hem, men jag har nog aldrig hört dem skratta så mycket som de gjorde i går.

Likes

Comments

Första gången

Så här två veckor innan födelsedagen var det dags för Juno att gå till tandläkaren för första gången. Lilla J var superduktig, lekte med leksakerna när tandläkaren informerade oss och satt fint i knäet när vi skulle visa hur vi borstar tänderna. Men helt plötsligt flippade allt, ungen blev en ostbåge och grät så att tårarna sprutade. Oh my, jag kunde inte annat göra än att fnissa.

Juno fick välja en tandborste, och valde en jättefin cerise. Nu på kvällen nu löd vi tandsköterskans råd och borstade Junos tänder med Juno liggande, då är det enklare att komma åt sa hon.

Likes

Comments

Operation Declutter

Nu tänker jag inte påstå att vi var de mest ordningssamma innan Juno kom, men det har definitivt blivit svårare att hålla ordning nu. Det är svårt att tömma diskmaskinen med ett gostroll som klättrar på luckan, det är omöjligt att gå till källaren för att rensa ur kartonger och det är relativt vanligt att det hamnar tre nya leksaker på golvet för varje jag plockar undan.

Vi har lite smått påbörjat Operation Declutter hemma hos oss. Låda efter låda, utrymme efter utrymme, rum efter rum rensas på saker som inte används. Vi ska slänga, sälja, och spara.

I morgon kommer systeryster för att hänga med Juno medan Daniel och jag tar ett race i källarförrådet. Hade vi varit tillräckligt modiga hade vi bara kunnat köra låda efter låda till sortergården; det som inte använts på ett år kommer vi inte sakna. Det som står i förrådet är det som stod i förrådet i vår förra lägenhet. Såatteeeh.

Bilderna ovan är från appen Sortera rätt i Jönköping, som är en alldeles fenomenal app. Det går söka på i princip vad som helst och få information om hur saken sorteras - och sen var närmsta sortergård/återvinningsstation finns i Jönköping.

Likes

Comments

Inför jul bestämde vi att Juno själv skulle få göra julklappar till sin mormor, morfar och farmor.
Detta är således ett väldigt sent inlägg, då vi inte firat jul med Junos Skåne-släkt förrän nu – jag kunde ju inte avslöja julklappen innan vi gett den till farmor.

Du behöver: fingerfärg och någon form av stort papper, vi använde täckpapp.

Vi tejpade fast en stor bit täckpapp på golvet inne i ett stäng-bart rum. Juno hade bara blöja på sig, och jag och Daniel hade bara underkläder (jag hade dessutom kameran runt halsen, såklart). Sen droppade vi ut fingerfärg på täckpappen, satte Juno där och lät sen ungen klabba på så mycket som möjligt. Till en början var färgen lite läskig men det släppte efter ett tag. Vi klippte sedan ut de finaste delarna av Junos tavla och ramade in dessa tillsammans med bilder på Juno när skapandet var i full gång.

Likes

Comments

Egentligen var det väl en kombination mellan ögonkli och att vi leker tittut ofta som gav upphov till bilden, men jag kan int# hjälpa att jag ser en liten Juno som räknar och sen skriker "nu kommer jag!". Gömma sig har ungen redan börjat med.

Likes

Comments