View tracker

Bloggutmaning

Minns ni att jag och @bolmgren och det är dags att börja utmaningen, dagens ämne är: mina tre julgodis-favoriter!

Sedan för alltid har klassisk kola med havssalt varit min absoluta favorit bland julgodiset. Nästan bland allt godis. Det började redan under mellanstadiet då jag och en vän alltid gjorde den när vi sov över (det gjorde vi rätt så ofta). Ni ska få ta del av det gamla traditionella receptet.

Ni behöver:

  • 100 gram smör
  • 4 msk mjöl
  • 1 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 2 msk kakao
  • Havssalt

Gör så här: rör ihop allting i en liten gryta och låt det koka i 10-15 minuter (gör kulprov så ser du hur konsistensen är). Häll sedan ut kolan på ett bakplåtspapper i en form, strö på havssalt och låt stelna ett tag. Jag brukar dela kolan med en pizzaslicer eller sax, och sedan slå in i smörgås- eller bakplåtspapper. Eller äta direkt ur formen.

Två nyfunna favoriter är tryfflar med lime och kokos och tryfflar med mörk choklad, men dem får ni receptet på en annan gång (eller om ni köper Expressens tidning julgodis).

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Familjhäng

Jag älskar det här. Att verkligen bara springa två trappor upp, utan att ta på sig skor eller att behöva tänka på att något av barnen strax ska sova. Att känna en familj i samma hus är så otroligt tacksamt! 

I dag har vi hängt en sväng med Grannen med familj. Druckit kaffe, de fick smaka både saffransbullar och julgodis, och barnen har sovit tillsammans i pölen. Åtminstone några minuter innan Novelia bestämde sig för att det var betydligt bättre i någon av föräldrarnas famn, medan Juno sussade vidare. 

Fin kväll, med fina nyfunna vänner. 

Vad har ni gjort i dag?

Likes

Comments

View tracker

Jag hade nog aldrig gett mig på att testa när inte Daniel var hemma, för jag var så nervös att jag inte ens blinkade och fick sitta på mina händer konstant.

Men det gick bra, Juno lever.

I dag har Juno fått riktigt stora bitar mat (i alla fall om en jämför med burkmaten vi ger i vanliga fall). Det serverades nämligen falukorv och makaroner i det Namnoriska hemmet. Visst har vi gett brödbitar och leverpastej och så vidare innan, men den här maten kändes "hårdare" och mer avancerad.

Och jag som är så rädd för bitar.

Vad var det första ni började ge som bitar?

Likes

Comments

Bloggutmaning

Minns ni att jag och @bolmgren lovade er en julutmaning? Det är äntligen den första december och det är dags att börja utmaningen, dagens ämne är: vad är det bästa på julbordet?

Jag äter inte rött kött, utan bara fisk och kyckling. Därför finns det inte jättemycket roliga saker att äta på julbord MEN jag fullkomligt älskar sill (det äter jag dock inte bara på julbord utan året runt). Utöver sillen tycker jag att ris á la Malta är helt fenomenalt gott och jag är en sockergris och älskar allt vad julgodis heter.

Innan jag slutade äta rött kött tyckte jag att farmors köttbullar var det absolut godaste bland julmaten. Första året jag var vegetarian fuskade jag på julafton just för att få äta farmors köttbullar.

Vad är det bästa på julbordet?

Likes

Comments

Weekly Layout

I måndags fyllde Juno nio månader och dagen var full av kameror. Först hade vi en tomte-session med 5 av Junos kompisar och fick till en del riktigt söta tomtekort. På kvällen fick vi hjälp av Emelie och Elise att ta niomånadersbilder på Juno.

Och vet ni vad? I går var hela Lilla Familjen på gymmet. Daniel och jag körde ett pass med högintensiv träning och i dag kan jag knappt gå, och Daniel kan knappt lyfta armarna. Juno passade på att spana in de som sprang på löpbandet när vi var där.

Vad har ni gjort i veckan?

Tidsinställt pga jobb.

Likes

Comments

Samarbeten och tävlingar

Nu när Juno dricker vatten oftare än ersättning blir de mellanstora och stora flaskorna för stora. Visst kan Juno hålla även dem själv, men den lilla är betydligt smidigare. Här, den lilla vita nappflaskan tillsammans med en spout-napp funkar kanon!

I hela december får ni 30 procent rabatt på hela TWISTSHAKES sortiment om ni använder min rabattkod frunamnori30.

Även på redan rabatterade paket!

I samarbete med Twistshake.

Likes

Comments

Bloggutmaning

Minns ni att jag och @bolmgren lovade er en julutmaning? Det är äntligen den första december och det är dags att börja utmaningen, dagens ämne är: vad får era barn i julklapp?

Juno får inte särskilt många paket i år, en unge på snart tio månader behöver inte det. Vi har köpt en drag-giraff från Brio och några böcker med barnsånger, om vi köper fler paket blir det saker som faktiskt behövs på riktigt: som vantar eller kanske en mössa. Däremot antar jag att ungen kommer få mängder av paket utöver de från oss.

Juno kommer bara få ETT paket från tomten, ett som vi köper, resten av paketen är från de som faktiskt köpt dem. Vi hjälper helt enkelt tomten att köpa julklappar för han har ju så många barn att handla till. Det handlar om att vi inte vill behöva förklara för Juno varför tomten ger vissa barn många paket medan andra bara får ett par vantar, men också för att Juno ska lära sig visa uppskattning när J får presenter.

Vad får era barn i julklapp?

Likes

Comments

Bloggutmaning

Minns ni att jag och @bolmgren lovade er en julutmaning? Det är äntligen den första december och det är dags att börja utmaningen, dagens ämne är: vad önskar du dig i julklapp?

Människor brukar skoja om att de önskar sig fred på jorden, men i år menar jag det. Jag önskar samma rättigheter till alla oavsett kön, sexuell läggning, hudfärg eller religion. Och jag önskar fred och trygghet till alla människor oavsett var på jorden de befinner sig.

Om en pratar om materiella önskningar så önskar jag mig en svart lång kofta, och ett presentkort på massage. Barnvakt, så att jag och Daniel kan gå på dejt, och av Juno önskar jag mig en natt utan sparkar och med ostörd sömn.

Vad önskar du dig i julklapp?

Likes

Comments

Bloggutmaning

Minns ni att jag och @BOLMGREN lovade er en julutmaning? Det är äntligen den andra december och dagens ämne är: hur firade ni jul när du var liten?

På julaftons morgon hade tomten lämnat paket i julstrumpan som hängde bredvid spisen, och på spisen fanns ofta ett fotavtryck i sot. Tomten lämnade sina spår på olika sätt. Vi åt alltid julmat hemma hos mormor, och hann oftast se på Kalle Anka nere i mormor och morfars gillestuga innan tomten knackade på dörren, han kom alltid genom källaren hemma hos dem.

Efter julklappsutdelningen hemma hos mormor och morfar åt vi julgodis och åkte sen hem till farmor och farfar, och vilken tur vi hade! När vi satt i deras vardagsrum såg vi alltid hur tomten kom gående utanför, och knackade sen på dörren. Tänk vilken tur vi hade som fick träffa tomten två gånger varje julafton. Efter julklappsutdelningen åt vi tomtegröt och mackor med julskinka. Vi ställde alltid ut en skål med gröt på trappan till tomten. Han kanske blev hungrig på vägen hem.

Hur firade ni jul när du var liten?

Likes

Comments