Mina tårtor må icke vara de mest glamorösa ni skådat, men dom är gjorda med en stor portion kärlek av nakna kocken det vill jag lova er mina vänner, här får ni följa min resa genom tårtans gång. Som var supersmarrig och riktigt saftig. För faktum är, torra tårtor är INTE gott.

FLUFF!

Jag valde att göra fluff av Toblerone, detta för att jag ÄLSKAR choklad.

Detta lade jag på första lagret i tårtan som fyllning. Mitt recept på fluffen är enkelt men måste förberedas i god tid då den ska stå i kylen minst 6 timmar innan vispning.

Tag 3 dl grädde och cirka 180 gram "choklad" och blanda i en kastrull på svag värme, rör om hela tiden tills all choklad har smällt..när den har smällt helt så ställer man av kastrullen en stund för att sedan ställas in i kylen MINST 6 timmar med folie ovanpå...vi återkommer mer till fluffen senare just nu stå den i din kyl hoppas jag..?

TÅRTBOTTEN

Nu över till tårtbotten. Den får helt enkelt inte bli torr, så är det bara för då är det bara att börja om.

Jag börjar med ugnen, ställ in den på 175*

Smörjer och bröar en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter

Vispa 4 ägg och 2 dl socker pösigt i en bunke med elvisp ca 3 minuter.

Blanda 1 dl vetemjöl, 1 dl potatismjöl, 2 tsk vaniljpulver och 1 tsk bakpulver i en annan bunke.

Blanda försiktigt ner mjölblandningen i äggblandningen med en slickepott tills det blir en jämn och fin smet.

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt svalna helt.

EGENGJORD JORDGUBBSYLT

Jag valde att göra egengjord jordgubbssylt som jag lägger på andra lagret varvat med vispad grädde.

Hacka 1liter jordgubbar (jag använde frysta) och lägg dem varvat med 4 dl socker i en kastrull, låt stå i en timma ungefär.

Koka upp under omrörning tills det "känns" klart, ta bort skummet som blir överst.

Ska det konserveras så får man blanda ut med natriumbensoat, men jag använde sylten direkt efter nedkylning så jag struntar i det.


EGENGJORD CITRONMOUSSE

Som grädde på moset "klädde" jag tårtan med citronmousse. Detta gjorde jag för att få in lite sur karaktär på allt det söta som är i tårtan.

Vispa 3dl grädde, finriv citronskal från en citron och 0,75dl socker i en bunke tills smeten börjar tjockna. Häll i citronjuice efter behag och vispa lite till men låt den inte tjockna för mycket. Vispa upp 2 äggvitor i en annan bunke och rör försiktigt ner i gräddblandningen.

Låt stå i kylen tills den ska användas.


GARNERING

Här kan man ju ta vad man vill egentligen. Jag gillar frukt och vill hellre ha det på tårtan i stället för godis eller marsipan eller liknande.

Idag valde jag persika, kiwi och jordgubbar.

Den här tårtan skulle ätas och bjudas på under dagen så därför hade jag inte tid att låta den stå för att safta tills sig, men det gjorde INGET resultatet blev en saftig tårta som var hur god som helst.

OVER & OUT / Nakna Kocken

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Detta är dag ett med bloggen, ni kommer få följa nakna kockens matlagning och bak. Mat i alla dess former och desserter som skall låta er väl smakas i bilder. 

VÄLKOMNA TILL NAKNA KOCKEN!

Likes

Comments