• 1 dl.mælk
  • 3 spsk.sukker
  • 1 æg
  • 85 gram smør
  • 25 gram Gær
  • 250 gram hvedemel
  • 2. æggeblomme
  • 3. spsk.sukker
  • 2. tsk. hvedemel
  • Vaniljesukker
  • 2. dl.piskefløde

Start med at lune mælken ( Mælken må ikke være for varm), så kommes ægget og smørret i. Så bliver gæren smuldret i. Nu blandes sukker og melet i, og dejen æltes til den er blank. Så bliver den rullet ud til en stor firkant, der deles i 10 firkanter ca 10x10 cm.. På hver firkant lægges en klat vanillecreme, den laver du sådan her: Æggeblommerne piskes med sukkeret, fløden røres i skiftevis med melet. Alt piskes godt, så skal det varmes igennem, uden at koge, og smages til med vanillesukker.

Når cremen er lagt på, foldes de fire hjørner sammen, så cremen bliver lukket inde. Bollen vendes om og stilles på en bageplade. Nu skal de bare hæve lunt og tildækket i ca. 25 minutter. Nu pensles de med æg, bages ved 225 grader i ca. 10 minutter. Når de er kølet af, kommes der glasur på.

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

  • 2.5 dl.Mælk
  • 25 g. gær
  • 400 g.hvedemel
  • tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 6 pølser
  • Æg eller olie

Tænd ovnen på 200 grader. Lun mælken til lillefingervarmt og tilsæt gær. Bland derefter hvedemel, sukker og salt i og ælt godt og grundigt. Lad dejen hæve dækket til et lunt sted ca. 1 time.

Ælt dejen igen og rul til en stor rund dej. Skær dejen ud i 12 trekanter. halver de 6 pølser, og snor dejen omkring hver pølse. Lad dem hæve i 15 min, og derefter pensl med æg eller olie og bag dem i 15-20 min.



Likes

Comments

Dej:

  • 125 gram smeltet Smør
  • 400 gram Sukker
  • 400 gram Hvedemel
  • 4 tsk. Kanel
  • 2 tsk. natron
  • 5 dl. Mælk

Glasur:

  • 50 gram Smør
  • 250 gram Flormelis
  • 3 tsk.Vaniliesukker
  • 1 spsk. kakao
  • 2 spsk. Kaffepulver

Det smeltede smør og sukker røres sammen. Så røres mælken i og de andre ingredienser tilsættes. Hæld dejen i en smurt bradepande ca. 23x33 cm. Bag kagen ved 200 grader, i 30 minutter.

Glasuren røres sammen i en gryde over varmen og smøres på, når kagen er kølet af.


Likes

Comments

  • 4 kyllingebrystfileter
  • 2 porre
  • 4 mellem tomater
  • 1 løg
  • 1 dl. vand
  • 2 dl. fløde
  • Smør til stegning
  • Salt og peber
  • Evt. bouillonterning

Skær kyllingen en ud i fine tern. Brun kylling ternene i noget smør, i en gryde. Når det er færdig er det tid til at skære grøntsager. Porrerne skal skæres ud i skiver, tomaterne skærer du ud i små både (ikke alt for små) og løget hakkes bare ud i tern. Kom grøntsagerne ned i gryden, lad det varme i et par minutter, imens du rører rundt. Så hælder du vand i gryden, Lad det koge i ca. 10 minutter. Så hælder du fløden i, og lad det koge i ca. 5 minutter. Smag retten til med salt og peber, og evt. en bouillonterning efter smag og behag.

Likes

Comments

  • 3 dl lunkent vand
  • 25 gær
  • 2 spsk. olie
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk salt
  • Mel
  • Krydderier.
  • Olie til stegning

Start med at smuldrer gæret ned i vandet i en skål. Tilsæt derefter olie, sukker og saltog rør det godt rundt. Så kommes mel i, til dejen for en bolledejs konsistens(du kan eventuel også kommer sesamfrø eller hørfrø i dejen). Form mellem 10 og 15 boller, og rul dem ud til de ca. er en halv cm. tyk. Drys krydderier på efter eget valg. Kom Olie på panden og steg brødene til de er gyldenbrune på hver side.

Likes

Comments