God kväll🌸

Nu är jag tillbaka efter en paus.
Hunnit in i vecka 23 och det börjar bli dags att skriva lista på vad som ska köpas in till lilla knytet 👣

Tänkte dela med mig idag av en ganska poetisk text. De som känner mig vet att jag förr satt klistrad framför skrivblocket och skrev dikter. Nånstans på vägen tappade jag det där men det poetiska bor kvar.
Idag fick jag tillbaka inspirationen efter att ha tänkt igenom Lars Winnerbäck Söndermarken.
Den texten speglar så mycket av det där som en dag hände på vägen hem från skolan. Winnerbäck har inspirerat mig i mitt skrivande. Han kan konsten att fånga känslor och sätta ord på det man själv inte kan!

"Så som himlen ser ut en tisdag över skolans kommunala korridorer. Klockan fyra i oktober..."

Klockan var tre, just en dag i oktober, och det vita skenet från skolans lampor skrek i ögonen. Bänkarna som stod mot väggarna med klädkrokarna ovanför var fulla med barn, kläder och ryggsäckar. Där stod jag och väntade på att få ta jackan och väskan och gå ut från den så intetsägande vita korridoren.

"....strax innan det mörknar och det luktar från bespisningen av halvhjärtad husmanskost och löven ligger klistrade mot marken"

Ute började det mörkna. Det var det där konstiga ljuset som blir med grå moln och mörknande, men fortfarande vita, himlen. Skolgården var täckt av löv som föll från alla träd. Alla löv var olika. Vissa löv var ganska lika, men ändå så olika. Precis som vi.
Det var en bitande kyla och luften var ett mellanting mellan tung luft och frisk luft. Det luktade regn och löv.

"Gråvita skyar tandläkarväder nån grävmaskin som sliter upp en cykelväg vid fotbollsplan"

Bortanför skolan fanns ett dagis. Där lekte barnen helt ovetandes om den här känslan. Vemodet. Lekandes med leende på läpparna och skratten ekade. Där gick jag ensam i mina för stora stövlar och kände hur barnens blickar brände i ryggen.

"..och nyponbuskar nyponbuskar hela vägen nyponbuskar ser jag när jag blundar och nånstans där så blev jag den jag är nu"

Röda tegelbyggnader reste sig hela vägen hem. Det enda man såg på gångvägen var långa rader av dessa tegelbyggnader och en och annan stor sten. Det var där, bland tegelbyggnaderna och stenarna jag upptäckte den där känslan.
Litenheten. Tegelbyderna förstärkte den där känslan och allt blev så klart

"Jag ser gitarren i butiken symbolen för att skolka sagan om ett uppror drömmen om en högre höjd ett sjörövarskepp som blåser rätt in i Los Angeles och stjärnorna som glittrar och ingen jävel når mig nånsin mera"


Jag satte mig på en stor sten och började tänka. Jag tänkte på den där litenheten. Det blåste och kylan bet i kinderna.
Den där stenen skulle bli en symbol för grunden till det som blev jag. Det som formade den jag är idag. Det som formade mitt tänkande och min syn. Jag fick känslan av att det redan var för längesen och att dessa dagar bara gick i repeat. Jag började reflektera över att skolan ville ha alla barn likadana. Alla skulle läsa samma text i samma bok, alla skulle hålla pennan på samma sätt, alla skulle stå likadant när vi sa "slut för idag, tack för idag"

"....nu bygger vi ett nytt hem startar upp och börjar om. Söndermarken jagar mig men jag är inte där"

Jag gick resten av vägen hem bland röda tegelbyggnader och stora stenar. Jag gick där i mina för stora stövlar, bärandes på en väska fylld med skolböcker och läxor. Beslutsam gick jag med raska steg hem över brinnande blöta löv.
Jag gjorde min läxa och läste några extra sidor och bestämde mig för att ingen skulle få bestämma hur jag skulle vara. Alla är olika. Precis som löven. Jag var jagad av att vara likadan och ju snabbare jag sprang desto mer beslutsam blev jag över att ingen nånsin skulle nå mig mer. Jag blev mer beslutsam att aldrig låta någon bestämma över hur snabbt jag läste, hur jag höll pennan i handen, hur jag stod.

Den där kyliga dagen i oktober, bland resande röda tegelbyggnader, på en sten, under en gråtung himmel, med för stora stövlar, med en gångväg täckt av löv så blev jag just jag.

🍂🍁

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

God morgon!

Här gick vi upp strax innan 7 imorse och åt frukost. Min andra hälft sover och under tiden har vi bakat äppelkaka i den hjärtformade springformen som Lovisah valde ut till sitt kalas. Att baka äppelkaka så här på morgonen var Lovisah's idé och det var bara att baka på🌸
Nu går Kalle Ankas önskejul på Tv:n....Lovisah har kommit in i en period där hon vill se julfilmer. Kan ju hoppas denna unge kommer älska och uppskatta julen lika mycket som sin mamma 🎅🏻🎄

Har bakat inför kalaset också och hittills har vi fått ihop 100 muffins och ca 150 mördegskakor, b.la schackrutor, finns kvar i frysen. Gjorde över 200 st men riktigt så många kakor går inte åt på kalas. På fredag ska jag baka ännu en äppelkaka till kalaset, så det blir tårta, äppelkaka, muffins och mördegskakor på kalset och då blir Lovisah nöjd. Orkar jag så blir det även chokladbollar.
Igår hade jag även paketinslagning så det är färdigt. Tror hon kommer bli väldigt nöjd över presenterna.

Lägenheten börjar mer och mer ta form och idag ska vi rensa ur de få kartonger som är kvar och ta ner det som ska till förrådet. Sen efter det kommer min favoritdel, att få hänga upp grejer på väggarna!

Snart ska jag ta tag i dagen och ringa några samtal och sen är det upp till bevis för äppelkakan 🍎🍏

💋

Likes

Comments

Hej!

Nu har vi äntligen flyttat!! Helt underbart faktiskt!
Vi har kommit iordning någorlunda, men all förvaring är nere hos pappa så just nu är vi nästan helt utan förvaring. Men det funkar så länge!
Barnens rum är dock nästan helt klart, saknas gardiner, ljusslinga och lite inredning bara. Både Johannes och Lovisah är nöjda med sitt rum! Ikväll sa Lovisah att deras rum var "jättesiiint" och när jag frågade om hon tyckte om det gav hon mig ett bestämt "ja!".

I lördags bakade vi muffins och det blev 22 st chokladmuffins och 25 st citronmuffins. Dessa tog slut ikväll när barnen fikade. Tydligen gör mamma så goda muffins att båda barnen trycker i sig muffins efter muffins. Idag åt de upp 12 muffins tillsammans. Undrar hur de fick plats med 6 st muffins var?!🤔

Idag var vi även ute i lekparken här utanför, äntligen. Barnen har tjatat men vi har varit tvungna att fixa i lägenheten, men dom har varit nöjda ändå.

I lördags gick vi in i v.17 och dunderkulan växer 😍 Imorgon ska jag till läkaren på bm-mottagningen och hoppas på att få hjälp med foglossningen och illamåendet. Efter läkarbesöket ska jag in på första introdagen på nya jobbet 👏🏻

💋

Likes

Comments

God förmiddag!🌸

I förrgår tog jag med barnen ut och lekte i lekparken i solen. Barnen kom bra överens och allt var frid och fröjd faktiskt.
Vi var ute i lekparken i en timme och sen gick vi upp till lägenheten och hade fruktstund med vindruvor. När barnen var nöjda så gick vi ut på den lilla trädgården på baksidan och gungade och lekte i gräsmattan i nästan en timme till innan Jonathan kom tillbaka efter en liten tripp och vi åkte iväg för att få på extraljusen på bilen.

Blev mycket tid ute där också och det var välbehövligt. Senare under kvällen fick barnen hälsa på polisen och Lovisah var överlycklig!
Två barn somnade fort men Lovisah vaknade nästan lika fort igen och var ledsen.... visade sig att hon hade feber och var täppt i näsan. Nu har även Johannes börjat bli förkyld 😫

Idag ringde även en från boendestöd i kommunen och vill ha in mig som vikarie! Ska dit imorgon och måste ta med barnen dit för Jonathan jobbar....kan bli intressant 🙈 Måste ju ha fler jobb om det ska gå runt så kan inte säga nej heller, så det är bara att gå iväg och se glad ut 🙊

💋

Likes

Comments

Hej 🌸

Igår fick vi barnvakt under kvällen ett par timmar så vi kunde få äta ute ensamma. Det blev såklart kinabuffé och vi gick därifrån mätta och go'a!
Efter det åkte vi och hämtade min iPhone 6s som jag vann bud på! Supernöjd! 👏🏻👏🏻
Innan så var vi och handlade efter att barn och "gubbe" hämtat mig på jobbet. Inte alls kul att handla med Arga Lovisah igår 😫

Idag gick jag och barnen upp till stan och gick runt lite och sen handlade vi. Lovisah fick ett skrikanfall i mataffären och vad jag än sa så skrek hon. "Mamma kan gå utan miiiiiig" skrek hon och stampade med ena foten....då var enda utvägen att avleda, hatar dock att behöva göra det. Hon fick välja mat och då blev hon genast snäll och hämtade en bit kassler och till det skulle hon ha makaroner i form av djur, detta blev pastasås. Dock höll hennes lugn inte så länge och fick utbrott när vi kom hem och sen har hon hållit på så. Hon är inne i någon form av utveckling verkar det som och hennes vilja blir starkare och hon blir mer bestämd över vad hon vill. Inga fel alls men det kan bli jobbigt när man står i 15 min på affären och försöker vara pedagogisk när hon skriker som om hon blivit knivhuggen och Johannes börjar bli otålig i vagnen och försöker gå ur 🙈

Nu har vi lagt barnen och 1 av 2 barn sover, jag dricker kaffe och äter choklad (Marabous fudge & havssalt), Jonathan sorterar vattenpärlor och i bakgrunden går Avatar. Underbart 😍

Idag gick vi dessutom in i v.16 och nu börjar äntligen tiden gå lite fortare! Längtar mig blå till rutin ul så jag får se om min känsla angående kön stämmer 💜💙💚💛❤️

💋Likes

Comments

Uppe innan tuppen med båda barnen idag. Lovisah var dock först att vakna och hon var glad som få när hon vaknade 😍 Johannes var inte alls lika nöjd med att vakna 05.30 men ville ändå inte somna om 🙈
Nu har vi fått i oss frukost och barnen tittar på Elmo och Abby (sesame street) och myser.
Mamman kämpar mest med att få behålla frukosten 😷

Blir det uppehåll idag så ska vi ut i lekparken så barnen får leka av sig lite 🌸
Mysigt när hösten smyger sig på, dock kyligt 🙈🍂☁️

Imorgon jobbar jag och har sovande jour under natten och jobbar fredag morgon, när jag kommer hem ska jag och barnen gå till stan och försöka hitta kläder till Johannes och presenter till Lovisah 🎁🎀
Sist vi var ute och shoppade kläder till barnen så hittade jag bara två t-shirts till Johannes medan Lovisah fick två leggings, två t-shirts, två tunikor och en långärmad tröja. Det är så mycket bättre utbud i flickkläder från storlek 92 och uppåt än pojkkläder från storlek 68. Men på fredag får jag finkamma h&m, kappahl och cubus så jag hittar fina kläder till honom och även strumpor. Kanske blir en tripp in på Lindex också, de brukar ha fina kläder i alla storlekar 😍
Köpte även de första kläderna till bebis, almanacka och handtvål till mig 😍 Man blir så otroligt bebissjuk när man ser alla små bebiskläder 😍👶
Sen kommer det bli svårt att hitta presenter till Lovisah. Vet inte alls vad jag ska köpa mer än pärlor och tråd. Vissa av klädesplaggen vi köpte sist ska hon få i present och hon ska även få strumpor och trosor, men hon behöver ju få någonting lite roligare också, även om hon älskar att få kläder.
Någon som har förslag på vad man kan ge en tös i 3-års present? 🙈🎁

Bjuder på bilder från förra shoppingrundan 🌸

💋

Likes

Comments

Hejsan 🌸

Fredag idag och här har det varit fullt upp!
Upp vid 7 och äta frukost med barnen och göra sig iordning för jobb. Jobbat hela dagen och när jag kom hem satte jag igång med att tvätta, diska och städa. Nu är snart all tvätt klar och det ska bli skönt att få ta det lite lugnt när det är klart 🙂

Min andra halva umgås med vänner så här blir det ensamtid nu ikväll med film och sen läggs sig tidigt 🙈 Imorgon ska han ut på fest och jag och barnen ska upp till stan för att köpa 3-års presenter till Lovisah och handla lite🙂 På kvällen håller jag tummarna att Anna och hennes pojkvän kommer och håller mig sällskap 😍 Jag är så himla nojig av mig så får jag inte något annat att tänka på så blir jag stressad, rädd och får ångest 😪

💋

Likes

Comments

Hej 👋🏻

Inatt sov jag riktigt dåligt! Dels för alla dessa tankar jag skrev lite om och dels för smärtan av foglossningen. Vaknade till så fort jag vände mig om för att det gjorde ont. När Lovisah vaknade 05.30 så tröttnade jag på att ha ont och gick upp och tog två alvedon brus.... det värsta jag gjort! Efter 5 minuter satt jag lutad över toastolen 😷 Försökte somna om efter det men det var lönlöst och jag fick springa in tre gånger till för att kräkas....härliga graviditetshormoner! 🙄😷

Nät Johannes vaknade gick vi iallafall upp och åt frukost och när jag lyckats få i mig frukosten gick jag och lade mig igen för att jag trodde jag skulle ha enklare för att somna med lite mat i magen. Men tji fick jag!
Trött, ont och illamående fick jag gå upp och göra mig redo för jobb. Gav inte alls 100% på jobbet idag som jag brukar men min energi var så otroligt låg. Men jag klarade mig igenom de ynka tre timmarna, som kändes som tio timmar 😪 Fick även fler jobbpass och ett av dessa pass avverkar jag imorgon. Helt underbart! Jag trivs som fisken i vattnet på jobbet!
Jag hoppas dock på att jag får sova bättre inatt trots att jag har lika ont.

Barnen var såklart med Jonathan medan jag jobbade och dessa tre har lekt under tiden och barnen verkade nöjda över dagen! 😍

Nu ska jag försöka sova så jag orkar med jobb imorgon 🌸

💋

Likes

Comments

Precis som rubriken lyder. Nattankar.
Jag tänker himla mycket om nätterna och mitt huvud är aldrig någonsin tyst....ett hav av endast virrvarr helt enkelt. Jag hinner tänka på 250 grejer inom loppet på 2 minuter... kanske lite överdrivet men ni fattar grejen. Mitt huvud är otroligt snabb på att byta ämne i tankarna och ibland dyker till med frågan upp till mig själv "vad faan hände här?!" när ämnet hoppar lite för ologiskt.

Med dessa tankar kommer ju då även en hög med känslor. Jag är en sån människa som alltid berättar hur jag känner. Tycker jag nånting är fel så säger jag det och även berättar hur jag känner och vad som fick mig att känna på olika sätt och hur jag reagerar på olika känslor.
Kan vara otroligt förvirrande för folk som inte känner mig 🙈

Inatt ligger jag och tänker på hur dessa hormoner ändrar kroppen och även tänket. Alla känslor blir ju starkare under hormonökningar och nu menar jag såklart mest när man är gravid.
Jag blir ett monster som gravid och har aldrig helt reflekterar över varför... men inatt har jag svaret! Jag får så otroligt dåligt självförtroende när jag är gravid.
Varför?
Jo, som sagt, kroppen ändras. Man får bredare höfter (oftast iaf), brösten är svullna och i mitt fall redan fulla med mjölk, hyn ändras och om det är till fördel eller nackdel verkar det vara slumpen som avgör, ibland kan man äta som en häst och nästa sekund kräks man så man tror kroppens innehåll ska följa med upp och för att inte alls censurera överhuvudtaget, underlivet ändras i takt med graviditeten så t.ex svullnad, känsligare, flytningar och bara känslan av att inte riktigt vara likadan sen innan graviditet "down there" är bara att acceptera.

Ja men detta vet vi ju...eller får veta inom sinom tid iaf.
Men dessa punkter kan få mig att bli helt knäckt! Hormonerna ändrar som sagt tänket och jag tänker väldigt ofta att jag nog inte alls räcker till längre. På alla plan. Man orkar inte lika mycket som gravid och med värk från foglossning så blir man ju väldigt begränsad och där har vi en punkt direkt.... "Jag räcker inte till som mamma för jag klarar inte av att gå ut i lekparken idag".'- en väldigt vanlig tanke här.
"Min kropp ser inte likadan ut och med dessa flodhäst-höfter tycker Jonathan garanterat att jag ser hemsk ut!"- Också en vanlig tanke.
"Mitt underliv har ändras pga hormoner och graviditeten överlag så undra om jag ens tillfredställer honom längre?"- mest vanliga tanken.

Så här är det ju inte på riktigt, det är bara tankar. Klart jag räcker till! Men det här är ju inte alls ovanligt! Tankar om sitt utseende mm under graviditet är ju nästan lika vanligt som att folk kissar när de är kissnödiga.

Det värsta kan jag tycka det är att tankarna alltid dyker upp så fort huvudet landat på kudden och man ska sova! Det är som en lag nästan..."tänker du inte massor nu så får du böter!" Ja men visst, då ligger vi vakna med tankar ett tag till och funderar även på saker som inte alls har med graviditet att göra...."Varför är äR Frosties-paketen blå och inte gul?!"....Ja nog förstår ni vad jag menar...

Har ni några såna här typiska tankar? Även ni som inte har bulle på jäsning🌸

Likes

Comments

Go' kväll där ute🌸

Igår gick vi ut till lekparken en stund och barnen hade väldigt kul åt när mamma åkte rutchkana 😂🙈

Idag har vi varit ute två gånger i regnet, vilket Lovisah var väldigt nöjd över🙈 Första gången vi var ute fick Lovisah sitta i en av gungorna på stan, sjöblöt och jätteglad 😂🙈

Idag gjorde vi inskrivningen hos barnmorskan här och innan vi gick fick vi höra hjärtljuden 😍 Frågade hur de gör här med att lyssna av och då sa hon att vi kunde göra det redan idag om jag ville och det gjorde vi såklart ❤️

Ikväll har barnen haft svårt att få ro för att sova och Lovisah ligger fortfarande och krånglar 🙈 Jag själv sitter och slötittar på "Unga mammor", ätit turkisk yoghurt med müsli (vilket jag fått helt dille på), druckit kaffe och aloe Vera dryck med smak av jordgubb 🍓

Imorgon är det jobb och jag hoppas på att den här foglossningsvärken är mildare då 🙈 Hade glömt hur j***a ont det faktiskt gör och hur begränsad man blir i sina rörelser ⚡️ Den 5/9 ska jag till läkaren på barnmorskemottagningen för att få hjälp med foglossningen och ta prover för att se sannolikheten för att få blodpropp (eftersom att min lillasyster fick blodproppar). Känns som att de är lite mer noggranna här med just detta 🙂

💋

Likes

Comments