Header

JAPP. Jag är kär i ett bord. Örjan har klätt om vårt köksbord som jag köpte för typ tre år sedan på Jysk. Det var ett blankvitt träbord som var superslitet med silvriga ben. Nu jobbar ju Örjan med stenmaterial och på detta bordet har han använt sig av Creatina och Claystone och avslutat med att spraymåla benen i koppar. Jag låter som att jag är värsta experten, det är jag inte. Men look so pretty!! Vi har mycket blått i vårt kök, fem tavlor som vi köpte på vår eurotrip förra året (alla från grekland såklart) som är havsinspirerade med vita hus med blå knutar och hav och solnedgångar, ni vet. Också har vi som ni ser i bakgrunden på bild nr 2 gjort en tavla av kylskåpsmagneter från alla ställen vi var på just på vår europaresa förra året. Så vi tyckte det passade bra att köra på en havsig look. Därför har han gjort så att det ser väldigt levande ut.

Så i lördags, när bordet äntligen var redo för att tas upp från Örjans lokal på andra sidan gatan, så invigde vi med att äta musslor och hembakat Brioche-bröd. Det kändes medelhavsigt och passande. Det var dessutom exakt fyra år efter jag flyttat in i denna lägenheten, fyra år sen jag tog körkort och fyra år sen jag flyttade hemifrån. Big day helt enkelt. Så trots jobbhelg fick jag en härlig lördagsfeeling. 

Om en timme går jag på 1 av 3 nattpass innan jag tar mitt pick och pack och åker upp till Helsingborg och bor hos mamma i helgen, Örjan åker till Stockholm imorgonbitti för ett Rotary-event som han ska vara talare på så jag hoppas jobbpassen går snabbt och jag snart har ledigt igen. Det har blivit mycket jobb på sista tiden. 7 pass på 6 dagar förra veckan (japp när man jobbar på sjukhuset så blir det så ibland) och veckan innan dess hoppade jag också in ett extrapass. Så det var mer än 2 veckor sen jag hade mer än 1 dag ledigt i rad. Därför är jag denna veckan en riktig " räkna ner till helg"-tjej. 

Hoppas ni har en bra vecka! xoxo

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Igår var det paintball-dags. Brorsan har fyllt 30 så vi drog ihop alla syskon och respektive, pappa och Carin (mamma är inte riktigt paintball typen) och krigade loss i tre timmar. Det var verkligen jätteroligt och jag har ett massivt blåmärke på låret to prove it. Jag är rätt stolt över mig själv faktiskt. På "kill em all" (ja ett av spelen hette det) klarade jag mig till sist i vårt lag. Jag mot tre andra. Jag förlorade såklart men jag klarade mig i alla fall längst av 9 personer i mitt lag (inklusive min bror och Örjan, mycket viktigt). Jag och brossan spelade tillsammans i typ alla spel, och då gick det faktiskt ganska bra. Blev dock ambushed när jag stod i ett hus och en kille kom typ en halvmeter framför mig och sköt mig på låret. Aj aj aj... Känns dock lite o-PK att lägga upp en bild på det där blåmärket, så ni får helt enkelt försöka tänka er det. Det är både lila, grönt och med ett märke i mitten av skottet. Lätt värt. 

Likes

Comments

Det börjar bli underbart höstigt ute. Idag stötte jag och Örjan på något sorts naturreservat utanför Lund när vi var ute på en powerwalk. Så himla fint! Och solen värmde jätteskönt men vinden gjorde kunderna göttigt kalla 😍

Likes

Comments

En av alla underbara sommardagar spenderade vi på Ven. Julia, Örjan, Adrian och jag. Bästa gänget. HUR kul som helst. Cyklade tandem, lekte i havet (japp vi är exakt så weird som vi ser ut) och hade picknick. Nam nam. Bränd som tusan blev jag som trodde jag inte behövde någon sollotion. 

Likes

Comments

Oooj vad det ekade. Hela sommaren bara försvann. And MAN has it been a good one! 

Kör rakt på NYC, som såklart var helt magiskt. Var på bröllop mellan en broadwaydansös och en svensk präst som träffades i New York. Den lilla historien är ungefär hälften så drömmig som deras bröllop var. Hur fint som helst. Började med vigsel i Svenska Kyrkan på Manhattan, brudgummens pappa (som också är prälle) höll i det och gjorde det med bravur. Brudens kompisar, bland annat han som spelar Alladin i New Yorks musikaluppsättning av Alladin sjöng och de hade vintagetema i klädsel. Wow! Efter det blir alla gäster skjutsade i dubbeldäckare till Brooklyn där festen började. Jazzband, fördrinkar på en jättefin uteplats följt av tacotrucks, dans, världens bästa Toastmaster: Örjan, photobooth, polaroidkamera och såpbubblor. Väldigt fint alltså. Slutade kvällen på en bar och kom hem halv fem. 


I' m BACK! Stay tuned

Likes

Comments

​En sådan där nattjobbhelg är det som gäller denna helgen. Nu är det dock söndag och endast 1 ynka pass kvar innan tre dagars ledighet! Woho! De två första nätterna spenderades med bästa Mia, finfin kollega som jag jobbar väldigt bra med. 

Till vad inlägget skulle handla om idag: Igår såg jag på Facebook att det skulle vara en vegansk BBQ idag som Djurens Rätt skulle hålla i i Stadsparken i Lund. Vi bor med ungefär 5 minuters gångavstånd från Stadsparken och eftersom vi den senaste månaden i princip bara ätit vegetariskt (inte veganskt alltså, så långt har vi tyvärr inte kommit) så passade detta perfekt för oss! Vi lyckades komma 1 minut innan det bara ramlade in folk i parken. Vi fick väl stå i kö i ca en kvart till det att vi kom fram till en (GRATIS) BBQ av soyaburgare och soyakorv med bröd. Allt var glutenfritt dessutom. Jag har letat mycket efter substitut till just sådana här klassiska kötträtter, Örjan gör redan en killer veggo-burgare med kikärtor och nötter men just korv hade vi aldrig testat innan. Det var långt över förväntan, speciellt eftersom jag häromdagen åt soyafärs till Tacos som inte alls var någon höjdare! Fick i efterhand höra att Quorn är mycket bättre som just substitut till färs… I alla fall! Det var ett jättemysigt sätt att spendera söndagseftermiddagen och jag tackar ödmjukansk Djurens Rätt som höll i ett evenemang på detta smidiga sätt! 

Likes

Comments

​På tisdag fyller min brorsson 1 år. Idag firades det med massa lek, lite bokläsning och promenerande runt och runt i lägenheten. 

Likes

Comments

Igår mötte vi upp Oscar, Max, Joachim, Vanessa, Peter och Karin på Far i Hatten i Folkets Park i Malmö. Jättemysigt ställe som man satt typ halvute på. Enkel god mat. Jag tog pitabröd med lax och Örjan tog en vegetarisk med portabellosvamp. NAMNAM. Eftersom jag är ledig idag och imorgon så tog jag och Örjan oss friheten att köpa en flaska bubbel hehe. Gott!

Likes

Comments

För snart en månad sen tog yngsta syrran studenten efter att ha gått frisörprogrammet på Polhemskolan i Lund. Riktigt gött väder, god mat, dryck och massa familj en tisdagkväll i juni är ju inte alls fel.

XO

Likes

Comments

Vår midsommarafton var verkligen 2 die 4. Jag och Örjan började med att plocka blommor och lägga ihop för avfärd med båten senare under eftermiddagen. Men eftersom vi hade lite tid att döda mellan fixandet och seglingen gav vi oss iväg till Hallandsgården där de har en traditionellt midsommarfirande med dans runt midsommarstång och folkdans.

Hela dagen var det vindstilla och underbart väder, solen gassade och det var varm vind när vi seglade från Halmstad till Båstad. Hur underbart som helst! På båten gjorde vi blomkransar och badade, väl framme i Båstad gick vi ner till havet och tog en glass. Därefter dukade vi upp till midsommarmåltid med allt från sill och nubbe till hemmabakad tårta (som jag och Örjan bakat, javisst!). Senare gick vi ner till stranden igen för att kolla på solnedgången. Hela dagen var helt drömsk, om man kan säga så! Vi sov alla 6 på båten, Örjan sov såklart ute under bar himmel. Idag seglade vi hemåt i ordentlig vind, tur vi hade Kapten-Oscar.

Likes

Comments